Fons

Junior
  • Aantal berichten

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    student
  • Geslacht
    Male

Fons's trofeeën

  1. Beste mensen, Adverteren op TV of Radio kost bakken met geld. Niet alleen het inkopen van zendtijd, ook het produceren van spotjes etc.. De laatste jaren zijn de mogelijkheden op het gebied van adverteren enorm uitgebreid, met dank aan het internet! hierdoor komen advertentie inkomsten van TV en Radio zendtijd wellicht onder druk te staan. Je ziet dat er ook steeds meer alternatieven komen i.p.v. de traditionele commercials. (splitscreen reclame, sms-bel acties etc..) De komst van Talpa helpt ook niet echt mee aan een positieve marktwerking voor reclame inkomsten op TV! "wat is jullie mening, t.a.v. reclame op TV of Radio" is het de kosten/baten waard? Is het voor bedrijven in het MKB segment weggelegd om effectief tegen redelijke kosten op TV of Radio te adverteren, of moeten MKB ondernemers zoeken naar alternatieve wellicht goedkopere advertentiemogelijkheden op bijvoorbeeld het internet. Hoe denken jullie over effectief adverteren?
  2. Beste mensen, Wanneer je op een persbericht een embargo aangeeft, is het dan wettenlijk verboden voor de pers om het persbericht eerder te publiceren of is dit meer een ongeschreven regel? Zijn er nog meer juridische aspecten waar ik op moet letten bij het opstellen van een persbericht... Alvast bedankt!
  3. Leuke ideeen allemaal, maar zouden ondernemers niet snel bang zijn om het geheim van de smit uit handen te geven. Al zou dit niet het geval zijn, het verhoogt wel de drempel om met een dergelijk inniatief mee te doen. "Beter goed gejat dan slecht verzonnen" zal niet iedereen vreemd in de oren klinken! En wat betreft het idee van Nils om "de aloude stage" te doen.. Is het geen goed idee om dit te combineren. Waarom laat je niet een groep studenten los, om diverse bedrijven uit verschillende branches en vakgebieden te bezoeken en te inventariseren. Laat ze hierna een presentatie geven op een neutrale plek in Nederland waar men tevens kan netwerken en ervaring kan uitwisselen. Tot slot kunnen ze een rapport schrijven en in de presentatie laten zien welke problemen ondernemers zoal tegen komen, en de oplossingen die hiervoor te vinden zijn! Hiervan kan iedereen leren zowel de studenten als de deelnemende ondernemers. Affijn wederom een toevoeging aan het idee van Ilja! Laat maar weten wat jullie mening hierover is?
  4. Dag Arthur, Ziet er goed uit die replika! Zoals je zelf al aangeeft is het kapitaal je grootste barrierre, ik zou dus goed opletten met het risico dat je loopt. Waarom ga je niet eerst op kleine schaal zelf onderdelen produceren voor het uitbouwen van auto's, dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen op specifieke vraag van een klant. Hiermee kun je wellicht een merknaam opbouwen en werken aan een markt. Volgens mij zijn er namelijk genoeg mensen die graag zelf aan de auto sleutelen maar niet het geld hebben om dat uit te besteden. Hiermee kun je misschien een bank of investeerder overhalen. Ook kun je daarnaast gewoon verder gaan waar je mee bezig bent, die modellen komen dan later wel. Ook je connectie met Polen is interessant misschien moet je daar iets mee doen.
  5. Dag Pauline, Het lijkt me inderdaad een goed plan om jongeren te wijzen op het ondernemerschap. Ik denk echter wel dat basisscholieren te jong zijn om te "scouten" als ondernemer. Interesse wekken voor het vak kan denk ik nooit geen kwaad. Zelf ben ik ook student en ga ik dit jaar beginnen met een zogenoemde mini-onderneming. Het concept hiervan is je wellicht bekend? Elke mini-onderneming wordt ingeschreven bij de KVK onder de stichting mini-ondernemingen van school. Daarna worden concepten bedacht door leerlingen waarna een mini onderneming wordt gevormd. Elke scholier heeft binnen de onderneming zijn eigen functie en verantwoordelijkheden. Het startkapitaal voor de onderneming wordt geworven door de verkoop van aandelen aan derden. Wanneer de onderneming goed loopt zal de koers van deze aandelen stijgen en krijgen de aandeelhouders het inleg kapitaal plus de winst hierover terug! Omzet is echter niet het belangrijkste van dit project, het draait met name om de samenwerking en het leren van problemen en conflicten. En natuurlijk het leren "ondernemen" Wat vindt je van dit inniatief? Groetjes.
  6. Dag Greenfielder, Ik als student denk zeker dat wij in veel gevallen een meerwaarde voor bedrijven kunnen zijn. Als ondernemer zou ik er echter nooit van afhankelijk willen zijn, als je studenten aanneemt voor een tijdelijke opdracht raadt ik aan om toch selectief je mensen te kiezen.. Ik merk vaak dat je als student zomaar aangenomen wordt, zonder dat er echt naar je kwaliteiten gekeken wordt. "Een stage periode is naar mijn mening de beste sollicitatie procedure, je kunt goed kijken wat voor vlees je in de kuip hebt en als het niet bevalt ben je er snel weer vanaf!" mee eens?
  7. Bedankt voor het motiverende advies! Momenteel ben ik al aan het polsen bij familieleden, kennissen etc.. of het idee levensvatbaar is, voorlopig krijg ik alleen positieve reacties! Ik denk zeker dat het verstandig is om een afspraak te maken en eens te kijken of een samenwerking mogelijk is. Die afspraak ga ik zeer binnenkort dan ook maken. Eerst wil ik alles op een rijtje hebben hoe ik dit het beste aan kan pakken voordat alles in een stroomversnelling raakt. Heeft er nog iemand tips m.b.t. het aangaan van deze afspraak, hoe kan ik mijn potentiele partner het best warm maken voor mijn idee? iets op papier zetten, of gewoon laten zien wat mijn plannen zijn? Alvast bedankt voor alle reacties!
  8. Bedankt voor al het advies! Ik heb er zelf ook aan zitten denken om het zelfstandig aan te pakken, zoals vele van jullie al aangeven heeft dit veel voordelen. Helaas zijn er in mijn situatie ook nadelen: Ik ben namelijk student en moet dit combineren met mijn studie, daarnaast heb ik inderdaad niet voldoende financiele middelen om dit volledig zelfstandig op te zetten, ook beschik ik niet over voldoende technische kennis om het product te ontwikkelen.. het gaat namelijk om een soort software pakket waarvan ik wel weet hoe deze eruit moet komen zien maar niet de technische specificatie daarvan weet. Zou een investeerder zoeken of eens bij de bank aankloppen een relevate optie zijn? of haal ik dan te veel risico op mijn nek! wellicht is het ook een slimme zet om eerst het volledige idee als ondernemingsplan uit te werken en daarna verder te zien?
  9. Mijn toegevoegde waarde: - Tijd die ik in de uitvoering van dit idee zal steken. - No cure no pay: Als het idee niets oplevert is hij mij niets veronschuldigd, daar staat tegenover: een 50/50 verdeling van de inkomsten uit het idee! (realistisch?) - Ik heb kennis opgedaan m.b.t. tot dit idee en ben daarin een toegevoegde waarde. - Omdat ik het grootste deel van de uitvoering van dit idee voor mijn rekening zal nemen, hoeft deze partner geen risico te lopen dat zijn overige werkzaamheden op een lager spoor komen te staan! Dit zijn voorlopig de belangrijkste redenen waarom deze partner met mij in zee zou gaan. Deze partner heb ik nodig voor de technische ontwikkeling van dit systeem, je moet dan denken aan een software pakket voor de b2b markt. Helaas kan ik hier nog niet veel over vertellen. Natuurlijk wil ik sterk staan als ik met mijn beoogd partner aan de tafel ga zitten, iemand ideeen hoe ik hier mezelf in het voordeel kan stellen.
  10. Dag Nicolette, Met jouw oude werkgever bedoel ik niet zozeer dat accountantskantoor waar je een aantal jaren geleden werkzaam bent geweest. Dit is in feite een concurrent. Dat wil echter niet zeggen dat je niet kunt proberen hier een aantal klanten vandaan te halen... let wel op voor eventuele conflicten! Misschien dat je bij de instelling waar je in de zorg hebt gewerkt wat contacten kunt opdoen. Misschien zie ik jou situatie verkeerd en heb je bijvoorbeeld in de thuiszorg of iets dergelijks gewerkt. Mijn advies: probeer gewoon zoveel mogelijk contacten op te doen, wellicht dat mensen in je naaste omgeving (familie, buren, oud collega's etc..) jou aan klanten kunnen helpen. Laat het ook zeker niet na om op dit forum en de rest van het internet regelmatig je naam te laten vallen ;) Veel Succes!!! En dit forum is inderdaad een hele postieve bijdrage voor ondernemers... proost voor alle mensen van Higher Level
  11. Bedankt voor het advies! Helaas is het zo dat ik deze partner nodig heb voor de ontwikkeling van mijn idee. Daarnaast past mijn idee goed bij de activiteiten van dit bedrijf, en is het om persoonlijke redenen praktischer om een samenwerking aan te gaan. Ik heb dus al een bedrijf waar ik een samenwerking mee aan zou willen gaan. Nu ben ik alleen nog benieuwd of er mensen zijn die hier ervaring mee hebben, ik ben natuurlijk erg benieuwd waar de valkuilen liggen en hoe ik het meest rendement uit deze samenwerking kan halen.
  12. Dag beste forumlezers! Graag jullie advies: Binnenkort wil ik met een goed idee op een bedrijf afstappen om een samenwerking aan te gaan. Ik heb namelijk naar eigen mening een goed idee dat zowel een meerwaarde vormt voor dat bedrijf dat ik wil benaderen als voor mij als individueel... Het bedrijf is mij bekend, en het onderling vertrouwen is groot. Vandaar dat ik het risico best durf te nemen om een samenwerking aan te gaan. Momenteel ben ik nog geen zelfstandige, vandaar dat ik dit bedrijf erbij wil betrekken zodat alle juridische, fiscale en andere kwesties onder de vlag van dit bedrijf komen te vallen. Echter, ik wil wel een zo groot mogelijk rendement uit deze samenwerking halen! Het idee vraagt niet om grote investeringen, vandaar dat het voor beide partijen aantrekkelijk is. Momenteel studeer ik nog en is volledig zelfstandig beginnen geen optie. Het bedrijf dat ik wil benaderen is een voormalig stage adres van me vandaar dat ik hen wil benaderen. Helaas kan ik nog niet veel kwijt over het idee, toch hoop ik dat jullie advies kunnen geven over hoe ik zo'n samenwerking het best aan kan pakken. Het liefst wil ik natuurlijk een 50/50 verdeling over de nettowinst die mijn idee moet opleveren, is dit een realistisch voorstel of ben ik zelfs te pessimistisch. Graag hoor ik natuurlijk ook hoe ik dit het best contractueel vast kan leggen etc... niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Alvast bedankt!
  13. Dag Nicolette, Ik denk dat het inderdaad een goed idee is om een aantal brieven op te stellen en deze naar regionale bedrijven te sturen.. een persoonlijke benadering werkt vaak erg goed! Probeer ook aan free publicity te komen, schrijf bijvoorbeeld een klein persbericht naar de lokale media. Geef daarin duidelijk argumenten waarom ze jou in het nieuws moeten laten komen bv: Omdat je vanuit de zorg een eigen administratiekantoor bent begonnen!, je droom hebt nagestreefd etc.. Wellicht dat je via je oude werkgever aan nieuwe clienten kunt komen, na jaren trouwe dienst helpen ze je waarschijnlijk graag verder! zeker wanneer je geen concurrentie vormt. Denk eraan: "niet geschoten is altijd mis" Kijk ook eens in de zoekfunctie van deze site op bijvoorbeeld: - persberichten - free publicity of op de link die webwolff je eerder gaf! Succes!!
  14. Beste Mira, Bedankt voor je reactie ik zie dat je van het marktonderzoek bureau Marintel bent, een ervaren iemand dus! Komend jaar wil ik een product in de markt gaan zetten, we weten nog niet precies hoe dit product eruit gaat zien omdat we nog bezig zijn met het ontwerp en de ontwikkeling ervan! (product is B2B) Ik wil met het onderzoek het volgende te weten komen. - Hoe ziet mijn doelgroep eruit. (profielschets van de klant) - Wie zijn mijn directe concurrenten en uit welke hoek kan ik nog meer concurrentie verwachten. - Wat kan ik doen om mijn (potentiele) klanten zo effectief mogelijk te benaderen. (i.v.m. Communicatie mogelijkheden) - Ik zou er ook graag achter willen komen wat men voor mijn product over heeft, een prijs indicatie. is dit mogelijk. Misschien heb je nog advies, dan hoor ik het graag. Zoals ik al aangegeven had wil ik het onderzoek houden onder circa 100 bedrijven (telefonisch of per mailing). Kun je misschien een ruwe schatting geven wat dat bij Marintel gaat kosten. Ik heb uitbesteden nog niet helemaal uitgesloten. Hartelijk dank!
  15. Onder het motto "kennis is macht" wil ik een marktonderzoek houden. Hierbij wil ik graag meer te weten komen over: - (potentiele) klanten. - Concurrentie, in welke vorm dan ook. - Mijn doelgroep. Daarnaast wil ik gegevens verzamelen zodat ik hier mijn verkoopbeleid op af kan stemmen. Het onderzoek zal onder circa 100 bedrijven gehouden worden. Ik ben van mening dat een dergelijk onderzoek makkelijk zelf gedaan kan worden, daarom ga ik het waarschijnlijk niet uitbesteden! Heeft er iemand tips of ervaringen m.b.t. een dergelijk onderzoek? Ik ben ook erg benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met het uitbesteden van marktonderzoeken en eventuele kosten die daarbij komen kijken! Graag hoor ik natuurlijk ook tips en meningen van iedereen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.