Jump to content

Tamsma

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb.nl
 1. Tamsma

  Jazzclub

  Ten aanzien van de horeca (indien dit eveneens onderdeel zal uitmaken van het concept) kan ik je best van dienst zijn. Echter zou je dan iets concreter moeten worden.
 2. Op het moment dat er een delicatessenzaak of traiteurzaak wordt geexploiteerd, kunnen beide toch onder de inschrijvingsplicht vallen. Inschrijving heeft dan tot gevolg dat de algemeen verbindend verklaarde CAO gaat gelden (behalve als besloten wordt om lid te worden van het Nederlands Horeca Gilde). Een exploitant is dan dus gebonden aan de Horeca-CAO (vroeger was deze alles behalve gunstig), de nieuwe geldende CAO is voor de werkgever een stuk interessanter geworden. Daarnaast worden, indien de exploitatie toch als horeca wordt aangemerkt, diverse benodigde vergunningen relevant. Ook het zoeken naar een pand wordt bemoelijkt, omdat daar dan een horecabestemming op moet zitten en het financieren van Horeca is niet makkelijk. Het exploiteren van een zaak met een horecaoogmerk is beduidend lastiger dan een zaak met een detailhandelsoogmerk. Ik ben zelf zeer actief betrokken bij horeca-exploitaties, dus mochten er aanvullende vragen zijn dan verneem ik dat graag.
 3. Zorg in ieder geval voor 1) een professionele exploitatieprognose en 2) de goedgekeurde jaarrekeningen van de afgelopen jaren. Laat de exploitatieprognose ook voorzien van een accountantscontrole. Succes
 4. Dit wordt bepaald in een verordening van het Bedrijfschap Horeca & Catering. Voorwaarden zijn o.a. (doe ik uit mijn hoofd): verstrekking van maaltijden en/of dranken, dienstverlening en de aanwezigheid van zitgelegenheid voor gebruik ter plaatse. Bel daarom even het bedrijfschap om de vraag voor te leggen. www.bedr-horeca.nl. Discussie speelt ook regelmatig bij tankstations. Bij deze discussies speelde het wel/of niet hebben van zitgelegenheid een doorslaggevende rol. Let op: het bedrijfschap zal bij twijfel snel geneigd zijn om beide exploitatievormen als horeca aan te merken. Zij genereren nl inkomsten uit verplicht ingeschreven bedrijven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept