harry7

Junior
  • Aantal berichten

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe

harry7's trofeeën

  1. Hallo Higherlevel experts, Ik vind deze vraag van Ronald heel interessant maar ik heb nog geen reaktie gezien op zijn vraag. Ik zit nl met dezelfde vraag waarin ik vanaf oprichting van mijn BV in 2006 verlies heb gemaakt. Hoe kan ik in mijn Vpb opgave aangeven gebruik te maken van deze carry forward nu dat ik weer winst maak? Heb ik hiervoor een speciale beschikking van de belastingdienst nodig? Voorbeeld: Vpb: 2006 tot 2010: elk jaar verlies > dus geen carry back mogelijk Vpb 2011: naar verwachting +2kE winst Vraag: Hoe kan ik gebruik maken van carry forward teneinde de Vpb 2010 te verminderen? Hoe in de aangifte verwerken? Alvast bedankt voor jullie reaktie op de vragen van Ronald en mezelf. Groet, Harry
  2. Bedankt voor jullie reakties. Met betrekking tot het waarderen van de aandelen, kan ik inderdaad begrijpen dat waarderen tegen kostprijs de meest aantrekkelijke is, wanneer je de aandelen meerdere jaren vasthoudt. Tussentijdse koersstijgingen worden dan na aftrek van kosten niet Vpb belast. Ik kan me zelfs voorstellen dat je soms aan het einde van het jaar een handvol verliesgevende aandelen (beurswaarde minus kostprijs) zou willen verkopen, om de winst in dat jaar te drukken en daarmee 20% Vpb uit te sparen. Zie ook het heldere voorbeeld van Joost vandaag (Re: Hoe aandelen op de balans te presenteren) Hoe kan ik de verliezen uit vorige jaren verwerken met de winsten (dus Vpb afdracht) in de toekomst? Ik weet dat er een carry back & forward mogelijkheid bestaat, maar het is mij niet duidelijk of ik het verlies van voorgaande jaren ook kan verwerken in toekomstige winsten. Ik stel jullie reaktie (wederom) bijzonder op prijs.
  3. Hoi Joost, Heel hartelijk bedankt voor je snelle reaktie. Je schrijft "aandelen MAG je per soort waarderen". Betekent dit je de aandelen niet elk jaar perse tegen de laagste waarde MOET waarderen? Ik kan me namelijk voorstellen dat je een groot verlies of winst het liefste zou willen uitstellen, wanneer dat jou ook het beste uitkomt. Voorbeeld: Stel je koopt een pakketje aandelen en verkoopt deze na 5 jaar met +25% winst en heft vervolgens de BV op (kosten buiten beschouwing gelaten). Indien het aandelenpakket elk jaar lager gewardeerd wordt, zou het laatste jaar veel winst gemaakt worden, dus meer Vpb afdracht. Het zou dan beter zijn het pakketje aandelen in waarde constant te houden en pas in het laatste jaar te verrekenen met de Vpb. Carry forward of backward is niet van toepassing mijns inziens omdat hiervoor wel eerst winst gemaakt moet worden. Mijn vraag is dus of je perse tegen de laagste waarde moet waarderen en of het bovenstaande klopt? Alvast bedankt voor je reaktie.
  4. Hoi, ik heb enkele vragen mbt het verwerken van koersverlies op aandelen in de balans en Vpb aangifte. 1) de algemene regel "aandelen boek je tegen aankoopprijs of lagere beurskoers" geldt voor elk aandeel of beleggingsfonds afzonderlijk neem ik aan. Dus als sommige aandelen dalen maar enkele ook stijgen, worden dan alle aandelen tegen de laagste prijs gewaardeerd en heeft de balanswaarde (activa/passiva) daarmee de laagste waarde. Correct? 2) klopt het dat dit koersverlies in de Vpb aangifte geplaatst moet worden onder de post "Overige bedrijsksten -naam BV-" onder "waarderingsvermindering van effecten" ? 3) het boeken van aandelen en beleggingsfondsen op de balans blijkt op verschillende plaatsen aan de Activa zijde te kunnen gebeuren. Het volgende is me opgevallen, onder de post: a) Financiele vaste activa b) Effecten onder vlottende activa c) Liquide middelen Waar horen aandelen (onder b) of c)?) en beleggingsfondsen (onder a)?) geplaatst te worden, of kan ik ze alle plaatsen onder a)? Ik stel je reaktie bijzonder op prijs.
  5. Dank je Joost, Met de boeking: "Reiskosten aan bank (naar privé)" krijg ik inderdaad mijn voorgeschoten reiskosten prive weer terug, maar hoe moet deze onttrekking in de Vpb aangifte worden verwerkt? Onder welke post (bedrijskosten, of ...)? Mijn balans zal deze ontrekking ook zien door een afname van het Eigen Vermogen, dus afname van de wettelijke reserves. Moet deze onttrekking in de balans ook seperaat worden opgevoerd, of enkel in de W&V opgave in de Vpb aangifte? Ik kijk wederom uit naar je reaktie.
  6. Bij de oprichting van mijn BV was ik voornemens om hieruit aktievere werkzaamheden te verrichten, maar momenteel is dit niet zo. Toch begrijp ik de reaktie van Joost niet waarom ik de kms die ik heb gemaakt voor: Bij oprichting: Notaris, KvK, bank, fiscalist/accountant, algemene administratie kosten Jaarlijks terugkerend: Bank, fiscalist/administratiekantoor, bank, algemene administratiekosten bijdrage en eventueel een kleine bijdrage in de telefoon/internet kosten tbv beleggingen, adviezen, etc.. Bovenstaande kosten hebben 100% betreking op het uitvoeren van mijn BV. Dat deze kosten niet groot zijn is me ook duidelijk, en dat ik deze voorschiet door uit eigen zak te betalen is ook logisch, vandaar mijn onbegrip voor onderstaande reaktie. Zelfs als de jaarlijkse kosten een vraag zouden zijn, dan nog zou ik graag willen weten hoe ik een deel van de oprichtingskosten betaalt uit eigen zak vergoed kan krijgen. Bij instemming, zou ik dus graag willen weten hoe ik deze kosten zou mogen boeken? Ik dank je voor je reaktie en kijk wederom uit naar je reaktie.
  7. Voor het oprichten en uitvoeren van mijn BV zal ik wel degelijk kilometers moeten maken, alsook administratiekosten (kantoorbenodigdheden), etc... het mag misschien wel niet veel zijn, maar toch denk ik niet dat ik dit uit prive zou moeten betalen. Ik zou het daarom fijn vinden als je me een antwoord zou kunnen geven, wat te doen in dit geval. Tevens kijk ik uit naar je reaktie op het eerste gedeelte van mijn vraag. Alvast bedankt voor je reaktie.
  8. Hallo Ronald, Ok, dat is me duidelijk de werkelijke kosten (KvK, bankkosten, admin, etc..) vermelden onder "Kortlopende schulden". Dat die 0.5% in feite opbrengsten zijn is me niet geheel duidelijk, gezien het volgende: De post "Voorzieningen" is indien U-rend = stel 4% elk jaar: 100.000 / 104.000 / 108.160 / 112.486 etc.. Hoe hoger de rekenrente, hoe hoger de voorziening en daarmee hoe meer uiteindelijk tot uitkeer komt en in Box1 belast wordt (dus beter geen 0.5% afslag). Daar staat tegenover dat bij een hogere rekenrente er moeilijker winst gemaakt kan worden (dus wel beter 0.5% afslag), welke bij opheffing belast wordt tegen Vpb en Box2. Vraag: Wat is nu het beste, wel of geen 0.5% afslag van mijn U-rendement? Ik wil mijn Stamrecht BV zo'n 10 jaar aanhouden en nog voor mijn pensioenleeftijd in een verlaagde Box1 tot uitkeer laten brengen. Een andere vraag die ik nog heb is, hoe ik mijn kosten voor: administratie, km vergoeding (0.19/km) en dergelijke vergoed kan krijgen uit mijn BV. Ik maak deze kosten namelijk in eerste instantie prive (ze worden niet betaald met mijn BV pinpas)? Ik zie graag je reaktie tegemoet en stel bijzonder prijs op jullie support..
  9. Hallo Joost, bedankt voor je reaktie. Met betrekking tot de 0,5%, bedoel ik de jaarlijkse kosten in de post Kortlopende schulden aan de Passiva zijde. Met andere woorden 0,5% van de (stamrecht)voorziening welke gebaseerd is op het U-rendement zoals opgenomen in mijn Stamrechtovereenkomst. Voorbeeld (stel op 4%): Eigenvermogen: 16.000,- (18 kE minus opstartkosten en verlies) Voorziening: 104.000,- (100 kE + 4% U-rend) Kortlopende schulden: -520,- (0.5% kosten x voorziening) Totaal Passiva: 119.480,- Het jaar erop (jaar 3) zou het er dan als volgt uitzien: (104kE + 4% U-rend): 108.160 en Kortlopende schulden: 541,- Etc.... Ik heb begrepen dat 0.5% kosten geaccepteerd kunnen worden. Dit geeft het voordeel dat de balans en Vpb eenvoudiger worden en een voordeel geven wanneer men de kosten zou kunnen beperken door het uitvoeren van de eigen administratie, etc.. lagere KvK bijdrage, etc... Bij voorbaat dank voor je reaktie. Ik heb al veel kunnen leren van dit forum.
  10. Bedankt voor je reaktie. Laat het me even wat duidelijker maken. Mijn jaarstukken in het jaar van oprichting zijn door een fiscalist gemaakt. Met dit 1ste voorbeeld en interesse, wens ik nu mijn eigen jaarstukken op te stellen. 1. In de bijlage tref je mijn voorbeeld balans aan, wat alles wellicht duidelijker maakt. Het is eigenlijk heel simpel, ik heb prive een computer gekocht in '06 en uit mijn rek.crt. BV een terugbetaling ontvangen in '07 (op advies van mijn fiscalist). Waar moet ik dit aangeven op de '07 balans? 2. Als ik mijn Vpb aangifte invul, dan kan ik wel deze Terugbetalingen van kapitaal in de loop van dit boekjaar vermelden en daarmee mijn winst verminderen. In een eerder correspondentie op dit forum is het volgende hierover gezegd: Het eigen vermogen van een onderneming wordt gevormd door het kapitaal per 1 januari vervolgens verhoogt met het resultaat uit onderneming minus de prive opnamen en verhoogd met de prive stortingen. Al deze zaken zou je aan de passivazijde van de balans moeten aantreffen en aangeven in de winstaangifte. 3) Inderdaad ik bedoelde mijn Stamrechtovereenkomst. Ik heb hierin het U-rendement opgenomen en wat ik graag zou willen is om gewoon standaard -0.5% van mijn Stamrecht(vordering) te kunnen opnemen omdat dit gemakkelijker is in vergelijk met het verzamelen van alle detailkosten. Het verlaagd tevens mijn winst, dus lagere Vpb. Ik dank U bij voorbaat voor uw reaktie.
  11. Hallo, graag zou ik willen weten hoe ik voor mijn Stamrecht BV het volgende moet boeken: In de balans: - De "vordering op lichaam" van bedrijfskosten die ik in eerste instantie met privegeld betaald heb (bijv. aanschaf computer) en waarvoor ik inmiddels geld uit de BV heb onttrokken. Moet ik deze uit mijn eigen vermogen halen aan de Passiva kant? In de Vpb: - Opboeken onder: "Terugbetalingen van kapitaal in de loop van dit boekjaar" waarmee de fiscale winstgeving verlaagd wordt? Als laatste heb ik nog een algemene vraag, ik heb een samenstellingsovereenkomst op basis van het U-rendement, zonder de vermelding van de kosten. Mag ik mezelf nu (na mijn oprichtingsjaar), standaard 0.5% kosten van mijn Stamrechtvoorziening aanrekenen? Dit lijkt me vorral interessant nu ik zelf de jaarstukken opstel en de echte kosten dus laag zijn. Hartelijk dank voor uw reakties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.