Ga naar inhoud

Geee

Junior
 • Aantal berichten

  20
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Geee

 1. Zijn er hier toevallig ook mensen die een leuk concept kunnen shoppen in ruil voor een percentage? Met een beetje connecties in de lifestyle hoek moet dit zo gebeurt zijn denk ik. Weet dat er in Amerika heel wat agentschappen zijn voor fotografen, webdesigners, regisseurs, motion graphic designers, illustrators etc. In Nederland ontbreekt dit een beetje heb ik het gevoel. @TwaLevel Desigual is huge in Spanje. Doet me een beetje denken aan het stoere broertje van Hennes & Maurits. Waar gaat de store komen, Amsterdam zeker?
 2. @Ewout Haha, had dat al gezien. Helaas, of eigenlijk gelukkig hebben we al een naam+identity. @TwaLevel Ja, wij zien onszelf ook als een soort brand activators. Echter ontbreekt het ons aan voldoende middelen om de concepten na uitwerking ook echt te lanceren. Wat doe jij eigenlijk?
 3. Beste TwaLevel, Hartelijk dank voor je feedback. Dit is nou precies mijn gedachte!! Nogmaals, omdat ze ons als betrekkelijk nieuw al zien aankomen, moeten wij wel met iets extra's komen. We hebben niet alleen wat op papier, maar ook een sterk format, pilot-afleveringen, naam+logo+domeinnaam en een opzet van de website. Doordat ik in New York heb gewerkt voor een creatief bureau met mensen van over de hele wereld, ken ik heel wat mensen in coole steden. Door hun te betrekken bij het concept kunnen wij de lokale creatieve cultuur perfect filteren. Ik ben trouwens abonnee van Adformatie, Creatie en ReclameWeek. Puur voor research. Ik weet dus dat mijn verhaal over die 'tonnen die over de tafel vlogen' kort door de bocht is. Weet dat er heel wat komt kijken bij campagnes en neem dat dus vooral met een knipoog. Wij hebben alleen het gevoel dat wij met hetzelfde budget iets fenomenaals en internationaals kunnen neerzetten. Groet, Gee
 4. Beste Jeroen, Hartelijk dank voor jouw reactie! We zitten dus wel op de goede weg, want bijna alle punten die je opsomt (muv het bezoeken van evenementen en netwerkborrels) hebben we gedaan. Hoewel we hoofdzakelijk rechtstreeks contact hebben opgenomen met een aantal merken, denk ik dat het inderdaad geen kwaad kan om meer te focusssen op mediabureaus. Vaak maken zij de mediakeuze. Groet, Gee
 5. Hallo allemaal, De afgelopen tijd zijn wij druk bezig geweest met het ontwikkelen van een heel leuk lifestyle concept voor mensen die 'creatief' en 'jong' zijn en gaan binnenkort online videos broadcasten die zijn opgenomen in steden als Parijs, Londen, Berlijn en New York. Recentelijk hebben wij enkele afleveringen opgenomen in Barcelona en de resultaten zijn geweldig (al zeg ik het zelf). Omdat wij een startup zijn kunnen we onze plannen niet eindeloos voortzetten. We hebben gewoon kapitaal nodig, te meer omdat wij het internationaal aanpakken. We hebben wel opties, maar willen de boel liever in eigen handen houden. We willen dus niet te snel ingaan op voorstellen van investeerders. Wij vinden het simpelweg te voorbarig om het bedrijf in stukjes te hakken en eigenlijk moet wat we nu in handen hebben voldoende zijn om wat grote merken geinteresseerd te krijgen. We denken zelf aan merken als Mini, Adidas en Samsung die sterk focussen op 'lifestyle', 'creatief' en 'jong'. Mijn vraag is: hoe pakken we het strikken van een adverteerder nu aan? Wij zijn creatieven en geen sales experts. Ons "netwerk" bestaat uitsluitend uit mensen die creeren. Hebben daarnaast ook nog geen bereikcijfers. We hebben echter wel iets concreets, entertaining en internationaals. Dit is meer dan wat een hoop bedrijven hebben die heel wat orders/kapitaal weten te scoren met slechts wat op papier. We hebben wel eens een concept ontwikkeld voor een bureau dat ons heeft ingeschakeld voor een crossmediale campage en een gigantisch budget had gekregen van een internationaal merk. De tonnen vlogen letterlijk over de tafel. Dat geld ging gek genoeg meer in wat anders zitten, dan in creatie. Heel jammer, want met meer content en minder vergaderen had het groots kunnen worden. Nu is de situatie anders. Een klant benaderd ons niet, sterker nog, de merken die wij in ons hoofd hebben kennen ons wellicht niet eens. Wij moeten ze als nieuwkomer dus geinteresseerd krijgen in iets waar zij geen zeggenschap over hebben. Hoop dat iemand dit leest en iets kan toevoegen vanuit eigen ervaring. Zou leuk zijn om eens van gedachten te wisselen. Groet!
 6. Hallo, Hierbij zou ik jullie graag willen vragen of er standaard overeenkomsten zijn om mezelf juridisch in te dekken in het geval dat een toepassing die ik heb bedacht een (klein) succesje wordt. Voor de ontwikkeling heb ik namelijk freelancers ingeschakeld en ben bang dat zij in een later stadium bij mij terugkomen om alsnog een graantje mee te pikken, ondanks dat ik ze gewoon netjes heb betaald. Ik weet dat als iemand in dienst is het intellectueel eigendom automatisch toebehoort aan de werkgever, maar in het geval van freelance niet zonder meer. Wel heb ik ze laten tekenen voor het overhevelen van de sourcecodes en het intellectueel eigendom, maar is daarmee de kous af? Alvast bedankt!
 7. Goedemorgen iedereen, Hierbij wil ik julie graag even vragen of het uberhaupt mogelijk is om een webapplicatie te beschermen mbv een patent/octrooi. Ik heb namelijk een hele simpele toepassing (=prototype) ontwikkeld (deels laten ontwikkelen) die een bepaald productieproces kan verkorten van 2,5 uur naar 10 minuten. Heeft iemand ervaring met het aanvragen van een webbased softwarepatent voor Europa en de Verenigde Staten? Kun je iets vertellen over de kosten? En hoe heb je jouw vooronderzoek opgezet? Een van de haken en ogen is dat het deels is gebaseerd op een onderdeel in software die reeds bestaat, alleen heb ik dit onderdeel webbased gemaakt. Waar het uiteindelijk voor gebruikt wordt is wel innovatief (sorry, maar wil er niet te veel over zeggen). Het andere punt is dat er ook derden aan hebben meegewerkt, maar zij hebben hun rechten overgeheveld en zijn gewoon netjes betaald. Kunnen zij ooit gaan piepen? Ik zit in een bevoorrechte positie want ik ben in een vroeg stadium via via in contact gebracht met invloedrijke mensen (lees: voormalig investeerders die mijn plan met mij doornemen en mij coachen). Nu wil ik ze de volgende keer dat ik ze zie het liefst het prototype laten zien in de hoop dat zij zweethandjes krijgen en er misschien zelf in willen meegaan. Ik ben natuurlijk niet van gisteren en wilde - ondanks dat ik ze via via ken - toch even vragen of er een manier is om mijn idee en prototype tijdens deze fase al te beschermen. Misschien valt het kwartje definitief met bij het zien van het prototype en gaan ze er zelf mee aan de haal (je moet afentoe een beetje voorzichtig zijn toch?!). Alvast hartelijk dank voor jullie 2 cents! Cheers, Geee
 8. Hallo allemaal, Hierbij zou ik jullie graag willen vragen of jullie ervaring hebben met het schrijven van een zogenaamd 'informatieplan' voor gemeentelijke instanties. Ik heb namelijk het idee om een gevel van een gebouw te huren van een eigenaar en commercieel te exploiteren. Via via en dankzij werknemers bij de gemeente ben ik erachter gekomen dat ik geen vergunning nodig heb, maar dat ik wel een informatieplan moet indienen. Mijn vraag is nu wat ik daarin moet zetten? Ik hoop dat iemand mij wat opweg kan helpen. Al jullie sugesties zijn welkom... Groet!
 9. Oke, ik hoor wederom veel over gevoel en dat zat eigenlijk helemaal goed. Wat ik me wel afvraag is of leeftijd en werkervaring er ook toedoen? Kan ik hier een vraag over stellen? Bedankt voor de reacties overigens!
 10. Hallo, Ik ben opzoek naar een boekhouder en vraag me af welke vragen belangrijk zijn om te stellen tijdens het intakegesprek. Ik weet dat veel aankomt op 'het gevoel', maar wellicht weet iemand toch iets waarmee ik verschillende boekhouders kan vergelijken. Gisteren had ik een gesprek met een potentiele boekhouder en die wist niet dat de kapitaaleis van E 18.000 bij het oprichten van een BV hot news is en waarschijnlijk komt te vervallen. Dit verbaasde mij, maar moet ik diegene hier ook op afrekenen? Diegene was ook vrij jong, maar het gevoel was zonder meer goed. Hoe zit het met de kosten kosten? Als een boekhouder E 1.500 vraagt en je eigenlijk alle administratieve romplslomp uit handen neemt. Is dat duur, precies goed of te weinig? Let's discuss & bedankt alvast!!
 11. Haha, je zult het niet geloven djluc, maar ik had m'n profiel aanvankelijk ook helemaal ingevuld, maar als je nu zoekt op ons bedrijf staat niet onze website bovenaan, maar die van HigherLevel. We stonden dan wel niet op de nummer 1 positie, omdat Cajun in tal van recepten zit, maar toch.. Dat is de reden dat ik alles er weer uit mijn profiel heb verwijderd in de hoop dat Google de pagina straks niet meer kan terugvinden. Ik vind het namelijk niet professioneel staan als men op HigherLevel terecht komt en kan teruglezen hoe ik om advies vraag.
 12. Wederom hartelijk dank voor jullie input. Ik kan hier zoveel mee, jullie hebben geen idee hoe dit ons vooruit gaat helpen. Ditmaal weer een lange post, maar gelukkig bestaan er printers en kun je alles even afdrukken en er lekker bij gaan zitten... @ Annedien Hoen Bedank voor het bijspringen, wist even geen antwoord te geven op Ilja’s post, want ergens heeft ze wel gelijk. Maar jij hebt natuurlijk nog meer gelijk…. Wat betreft die netwerkmeeting, wij werken veel samen met een marketingbureau dat ons volop ‘endorsed’ en die nemen ons ook altijd mee naar die meetings. Heel gezellig hoor, maar het leidt in ons geval tot niets. Ze luisteren aandachtig, vinden het enorm interessant, willen iets oppikken, maar vervolgens rolt de order niet binnen. De reden waarom ik liever niet zelf zoiets organiseer, is dat de mensen onderling gaan praten en niet alle aandacht per se is gericht op ons bedrijf. Dit terwijl de rekening wel voor ons is. Hou het voorlopig dus meer bij het bezoeken. Wat betreft die eyeballs, helemaal met je eens, maar zoals ik eerder al aangaf, we hebben veel dingen gedaan, maar niet alles helemaal onder onze “eigen vlag”. We vinden het dus niet kies om dit lijstje openbaar te maken op onze eigen site. We doen het overigens wel op aanvraag, want de bedrijven waarvoor wij hebben gewerkt spreken mensen zeer aan; een kleine greep: Diesel, Boeing, Nike, Gemeente Rotterdam. @ Chriz Ik ben het met je eens dat het zakelijk gezien verstandig is om je te focussen op een bepaald segment, maar ik ben bang voor tunnelvisie. Ik wil met mijn bedrijf aan projecten werken die een uitdaging zijn en steeds verschillend. We kunnen ook het zoveelste flitsende CMS-je ontwikkelen of standaard pakket, maar dat is niet wat wij doen. Wij doen leuke dingen in vormen die nog niet gedaan zijn. We willen iets unieks toevoegen, daarom zijn we ook gestopt met werken waar we werkten. Wij hebben nu een groot project gedraaid voor een marktleider op het gebied van autoschadeherstel voor de zakelijk markt en nu willen we iets heel anders doen. We hebben namelijk binnen de branche een product/website neergezet die onze klant ver op voorsprong zet. Hun concurrenten hebben eind 2005 al aangegeven dat zij pas medio 2007 iets wat erop lijkt neer kunnen zetten. Daar zijn wij samen met onze klant hartstikke trots op, maar we zouden het niet kies, te makkelijk en weinig inspirerend vinden om een hetzelfde product aan hun concurrenten te verkopen. Zakelijk gezien zou het wel lekker zijn, maar dat is niet ons ding. We werken nu bijvoorbeeld aan een leuk concept voor een bekend frisdrank merk dat via het web “iets” wil doen met herhalingsaankopen. Ze vonden onze ideeën zo leuk dat we zelf zo ver zijn gegaan dat er een exclusieve run moet komen van hun blikjes. Ze passen dus hun hele productieproces aan omdat ons idee te laten werken. Wat wel weer jammer is dat er 2 andere bedrijven tussen zitten en wij konden dus weer niets doen aan onze eigen sales. Zo zou mooi zijn als we niet alleen creatief konden zijn (dat zit wel goed denk ik zo), maar als we onze ideeën ook zelf zouden kunnen verkopen. @ AmazingMinds Heel leuk idee, we zijn sowieso echte guerrilla mannetjes (omdat we ukkies zijn vergeleken bij de grote spelers) en dit past in ons straatje. @ zrski Je hebt 100% gelijk! Eerst wilde ik nog zeggen dat ik het niet met je eens ben, maar als ik er goed over nadenk dan ben ik het heeeeelemaal met je eens. Onze website is bijvoorbeeld nog niet af, niet omdat het ontwerp niet af is, maar omdat we naar ons gevoel te weinig sexy opdrachten hebben om te laten zien. Tegelijkertijd willen wij geen ‘stijl’ neerzetten zoals ieder bedrijf doet omdat smaken nou eenmaal verschillen. Wat de een leuk vindt, vindt de ander niets. Je hebt me op een leuk ideetje gebracht en dat ga ik zo spoedig mogelijk verwerken op onze eigen website. @ Ilja van Roon Haha, ik begrijp je helemaal Ilja, maar vergeet niet dat ik te maken heb met het "een neefje van me maakt ook websites" syndroom na die hele internet hype. Ik noem het dus liever "creatief" dan "webdesign" oid, want daar doe ik mijn bedrijf te kort mee. Wij maken niet alleen, maar bedenken ook concepten die wel met het internet te maken hebben, maar niet uitsluitend. Alles bij ons is crossmediaal, zo zijn wij recentelijk benaderd door een kunstenaars collectief uit Rotterdam dat enorm grote muurschilderingen maakt. Zij hoorden over onze werkwijze en wilde ons allereerst voor een nieuwe website inzetten waarin wij de vrije hand hebben en ze willen dat wij vervolgens onze gekke/guerrilla tactieken inzetten en hun ‘hypemakers’ gaan worden. Je kunt ons het beste beschrijven als “over-the-top-creative”.
 13. Hallo allemaal en hartelijk dank voor jullie goede input... eerste klant Mijn eerste klant heb ik via via en dat was gelijk een project waardoor ik 'lui' gedrag kon vertonen. Het was namelijk een fulltime project van zo'n 7 maanden. In de tussentijd heb ik dus niet veel gedaan aan nieuwe business, omdat ik het (1) te druk had met mijn eigen werk en (2) omdat ik te weinig tijd heb gehad om een team van professionals om me heen te verzamelen die kunnen inspringen zodra het nodig is. Nu heb ik wat meer tijd en wil ik meer leuke projecten gaan oppakken. Ook heb ik nu een aantal andere bedrijven waar ik op kan terugvallen als de werkdruk te groot wordt. praatje Wat betreft mijn 'praatje', dat hoor ik heel vaak. Iedereen vindt het leuk om mij te horen spreken over mijn werk, mijn 'ding', maar geeft inderdaad aan dat het korter, duidelijker en gewoon krachtiger moet als ik niet alleen wil inspireren, maar ook verkopen. locatie WTC Ik ben inderdaad bezig met het benaderen van bedrijven in het WTC, maar hoe benader je ze? Bellen is zo simpel en persoonlijk vind ik dat waardeloos. Hoe zou ik kunnen opvallen? Ik heb wel aan een soort mailing gedacht waarbij ik mijn bedrijf even voorstel. Iets in de trant van "Hallo wij zijn jullie nieuwe buren..." en dan netjes in een enveloppe in alle brievenbussen stoppen. Zouden jullie dat persoonlijk leuk vinden? Groet
 14. Hoi Indira, Heb zojuist op de website van Laura Babeliwosky bezocht en heb me gelijk geabboneerd op haar nieuwsbrief en ben voorlopig nog wel even zoet met haar artikelen. Heb jij overigens zelf ervaring met haar workshops? Groet
 15. Hallo allemaal, Ik ben nu al een tijdje bezig met mijn eigen creatief internetbureau, en hoewel het goed gaat, heb ik toch moeite met het werven van klanten. Hoe doen jullie dat: klantenwerven? Ik weet dat er heel wat internet/webdesignbureaus zijn, maar ik onderscheid me door te komen met een totaalconcept (leuk - uniek - idee, informatie architectuur, design, content management en geen standaard websites met een tekstje en een foto. Moet dus ook toegeven dat ik afentoe verkapt nee verkoop aan potentiele klanten, omdat ik nu nog idealistisch bezig ben met mijn startup. Waarschijnlijk draai ik tegen het eind van het jaar wel bij zodra ik de rekening van mijn kantoorruimte in het WTC van Rotterdam binnenkrijg en mijn prioriteit "interessante opdrachtgever" plaats laat maken voor "geld verdienen". Ik ben overigens begonnen met een grote klant en heb samen met hun een heel bijzonder project neergezet. Ik heb zorggedragen van het ontwerp op papier tot een functionerend eindproduct. Er werken steeds meer klanten met de website (welke afgeschermd is voor niet-klanten) en zelfs grote bedrijven als ING en Fortis maken er gebruik van. Tot op heden heb ik hier geen leads uit kunnen halen, alleen een hoop complimentjes hetgeen mij enorm vlijt. Helaas kan ik hier mijn brood er niet mee smeren. Heeft iemand tips voor mij? Ik heb wel een portfolio, maar aan die projecten heb ik gewerkt toen ik in loondienst heb gewerkt. Ik vind het dus niet kies om deze projecten op mijn eigen bedrijfsnaam te presenteren. Graag jullie tips, adviezen en eigen ervaringen. Bedankt!
 16. Hallo, Ik ga volgende week voor het eerst met een belastingadviseur rond de tafel zitten en nu wil ik me alvast een beetje voorbereiden. Ik moet voor 30 april mijn eerste belastingaangifte voldoen en omdat ik daar geen (lees: totaal geen) verstand van heb komt een meneer langs die ik verder niet ken. Omdat hij me dus vanalles wijs kan maken heb ik enkele vraagjes aan jullie: Hoe gaat zo'n belastingaangifte in zijn werk? Wat moet ik allemaal laten zien? Is er een speciaal formulier dat hij voor me moet invullen, zo ja welke is dat precies (kon op de site van de belastingsdienst geen specifiek document vinden voor eenmanszaken, wel voor o.a. Aangifte dividenbelasting)? Laten we aannemen dat ik 10.000 EUR (incl BTW) heb verdiend, wat zou ik moeten afdragen? Alleen de BTW of over de winst (8.100 EUR) nog eens een percentage? Sorry als mijn vragen te veel gevraagd zijn, maar ik probeer me alleen maar een beetje voor te bereiden. Ik heb ook tevergeefd gezocht op belastingaangifte, maar kreeg niets bruikbaars. Speelt dit bij andere (startende) ondernemers dan totaal niet? Bedankt!
 17. Ik ben recentelijk gestart en ik voer creatieve concepten uit voor met name het internet. Dit zijn dan meestal websites die veel verder gaan dan een standaard plaatje, tekstje en formuliertje. Ik heb net een groot project afgerond en ben in principe dus vrij om in te gaan op een uitgenodigd van een bedrijf uit Amerika. Ik heb er al eerder gewerkt, maar dat was een stage(makkelijk een visum kunnen regelen). Na mijn stage heb ik vanuit Nederland ook voor buitenlandse bedrijven gewerkt en gaf dat gewoon op aan de belasting, maar nooit als bedrijf. Ik kan nu dus 2 a 3 maanden aan een (te gek) project gaan werken in het buitenland en mijn vraag is nu: "hoe pak ik dit goed aan?" Hoe zit het met de betaling, belastingen, verzekeringen? Hebben toevallig meer mensen dit meegemaakt? Graag jullie ideeen adviezen, meningen... Bedankt alvast!
 18. Hallo allemaal, Ik ben sinds 2006 in "business" en heb al veel nuttige informatie gevonden op Higherlevel.nl. Ik heb zelf helemaal geen kaas gegeten van financien, belastingen en ondernemen, maar door de goede adviezen hier komt daar verandering in. Op dit moment ben ik nog in afwachting van mijn BTW nummer en kan zodoende de werkzaamheden die ik tot nu toe heb verricht niet factureren (zakelijke dienstverlening). Het geld dat ik op de bankrekening van mijn kersverse bedrijfje heb gestort begint nu op te raken omdat ik het een en ander nodig had om mijn werk te kunnen doen (o.a. fax, pc etc.). Ook moet ik binnenkort een flink bedrag overmaken naar een bedrijf omdat ik zelf ook zakelijk diensten nodig heb. Ik moet dus nog even wachten voordat er geld van mijn klanten binnen komt en moet tijdelijk wat extra geld in mijn bedrijfje stoppen. Mijn vraag is nu: Moet ik belasting betalen over het geldbedrag dat ik nu tijdelijk in mijn bedrijfje stop, of kan ik het best even "voorschieten" en straks weer overboeken naar mijn prive rekening? En hoe doen andere eenmanszaken het met een eigen "salaris" (weet dat je bij een eenmanszaak officieel niet spreekt van salaris, maar ik wil maandelijks een bedrag op mijn rekening hebben om zakelijk en prive goed te kunnen scheiden)? Hoe nemen jullie dat op in jullie administratie, waar laat je de belasting die je daar straks over moet betalen, etc.? PS. Ik ga binnenkort nog rond de tafel zitten met een adviseur, maar ik wil eerst een beetje weten waar ik over praat voordat ik daar dit zit te betalen voor een stoomcursus terwijl hier volop goede ideen zijn. Bedankt en groet, Gavin
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.