vasiglio

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vasiglio

  1. Bedankt voor de tip Joost. Ik heb gelukkig al een afspraak staan maar wil alvast wat advies inwinnen om in dit gesprek mee te nemen. De uitkomst zal ik in dit topic posten zodra ik meer weet. Mochten er in de tussentijd experts zijn die hun advies kwijt willen. Alles is welkom.
  2. Beste Joost, Het box 1 verhaal is helemaal helder en een punt dat we al constateerden. Het zou daarom wenselijk zijn dat iedere bestuurder zijn eigen beheermaatschappij bv heeft. Dan kan deze beheer bv de aandelen aanhouden en zij kunnen zelf een factuur sturen vwb hun management fee. Corrigeer me als ik iets fout zeg. Echter, is het ook mogelijk dat beide bestuursleden in de holding erbij zitten. Holding blijft hierdoor 100% eigenaar van de werk bv. Aangezien we sowieso niet in loondienst zitten zullen de bestuursleden vanuit de gezamenlijke holding een management fee ontvangen die bij de werk bv 'gehaald' wordt. Is dit een geldige manier of haal ik dingen door elkaar en mag dit helemaal niet. Nadeel van deze optie is wel dat eventuele nieuwe werk bv's een probleem opleverd aangezien de nieuwe bestuursleden daar wel een gelijkwaardig deel zullen ontvangen aangezien men daar vanaf het begin bij betrokken is. Of is hier iets voor te bedenken.....tussenholding.....? Alle feedback is welkom. Ik wil zoveel mogelijk voorkomen om complexe constructies op te zetten. Ik wil het voor ieder transparant en eerlijk houden en zo ook de kosten.
  3. We zijn inmiddels ons bedrijf dermate aan het uitbreiden. Begin 2012 zullen er een tweetal nieuwe/extra bestuursleden starten. Deze bestuursleden zullen een aandelenpakket ontvangen. Echter, deze krijgen ze niet zomaar. - Een bepaald percentage krijgen ze pas indien een bepaalde target behaald wordt qua omzet/winst - Een ander percentage ontvangt men indien ze na twee jaar nog in dienst zijn Aangezien dit voor ons nieuw is, is dit een gangbare manier, denken wij te moeilijk, of moeten het opties worden. Deze regelingen worden in de arbeidsovereenkomst opgenomen. Indien van belang om te weten: het is een werk bv met daarboven een holding. De holding is grotendeels eigenaar van de werk bv. De twee nieuwe bestuursleden ontvangen een aandelenpercentage van de werk bv. Ik zie jullie feedback graag tegemoet.
  4. Kan het volgende scenario: BV/VOF/Eenmanszaak in NL heeft voorraad gekocht in NL. Alle facturen en BTW keurig betaald maar heeft overschot en wilt deze voorraad naar buitenlandse zustervestiging overdoen. NL factureert buitenlandse vestiging voor inkoopprijs zonder BTW, buitenlandse vestiging maakt geld over en neemt voorraad over om vanuit daar te verkopen. Vraag 1: Is dit een logisch scenario die men overal hanteert en correct is of zie ik zaken over het hoofd? Vraag 2: Is betalen verplicht aangezien het onder 1 bedrijf valt? Vraag 3: Maakt het een verschil als dit bedrijf zich in de EU bevindt of erbuiten? Vraag 4: Kan dit ook als je het hebt over digitale goederen, ofwel meer in de vorm van digitale bestanden of virtuele voorraad.
  5. in het verleden heb ik altijd gewerkt met facturen waar natuurlijk altijd onze gegevens op staan maar ook de gegevens van onze klanten. echter nu zijn we begonnen met een winkel met FMCS (fast moving consumer goods). dus klanten lopen de winkel binnen, kopen het product wat ze nodig hebben, en ze zijn weer weg. hier vragen we dus niet om hun gegevens en krijgen ze enkel een kassa bonnetje met de bedragen erop en onze gegevens en niet meer die van hun. is dit ok? of doet de belasting hier moeilijk over, want wij hebben enkel de kopie van de kassabon.
  6. Wat wordt er verstaan onder "onafhankelijke" bestuurders? Mag dit partner, kennissen, familie zijn bijv.?
  7. Nu lees ik veel dat de stichting niet aan zijn eigen leden mag uitkeren. Heel logisch lijkt me, want dan is het verrijking van jezelf. Maar hoe zit dit nou in de volgende gevallen: 1: je zit in het bestuur maar je hebt ook nog een eigen bedrijf. dat bedrijf laat je de opdrachten aannemen en de stichting krijgt een factuur. Mag dit, aangezien je zelf eigenaar of directeur van het bedrijf bent maar ook een functie vervuld in het bestuur. 2: wat als je vrouw in het bestuur zit en zelf heb je een bedrijf die de opdrachten krijgt en dus de stichting facturen stuurt vanwege opdrachten. Daarnaast zie ik dat er niet echt een duidelijke richtlijn is qua winst. Je mag wel winst maken maar met mate wordt er gezegd. Waar ligt nu ergens de lijn, wat is een grens waardoor je door de belastingdienst wordt aangezien als bedrijfsvoering en je vpb moet gaan betalen.
  8. Het organiseren van computer & internet cursussen voor ouderen. Daarnaast het organiseren van evenementen voor jongeren die geen mogelijkheid hebben om thuis achter de computer huiswerk te maken of games te spelen.
  9. Wat is het verschil tussen een onderneming drijven of niet en toch bij beide winst maken. Heeft iemand praktijkvoorbeelden hiervan. Wat betreft de loonheffingskorting is het mij helemaal duidelijk.
  10. Persoon A, B, C vorm het bestuur van een stichting. Dit bestuur doet dit op vrijwillige basis, tenminste 1x per jaar een eindfeest ;) Daarnaast heeft deze stichting ook 1 persoon in dienst. Parttime. Deze werkt ook nog elders fulltime. Dit parttime werk gebeurt voornamelijk een paar uur 's avonds door de week and 's zaterdags een halve dag. ( 12 uur per week ) De stichting hoeft nu toch geen loonheffing te betalen aangezien zijn 1e werkgever dit al doet, toch? Daarnaast maakt deze stichting wel winst. Zij dragen netjes vennootschapsbelasting af. Hoe zit het verder met de prive aansprakelijkheid van het bestuur? Gelden hier dezelfde regels als bij een BV alleen zonder DGA natuurlijk.
  11. Dit topic is al redelijk oud maar aangezien ik met een zelfde vraag zit vroeg ik mij af of iemand mij hier mee kan helpen qua advies. Ik wil ook een bedrijfje in het buitenland beginnen. Puur op papier belastingtechnisch dan. Mag gewoon een postadresje zijn maar het moet wel officieel zijn en ook dat ik een rekeningnummer kan aanvragen daar. Welke landen, of eilandengroep is hiervoor geschikt. Ik zoek een zo min mogelijk complexe structuur, dus het liefst gewoon adres, inschrijving en rekeningnummer. Is puur voor diensten, dus geen illegale gambling constructies, daar ben ik sowieso niet naar op zoek. Wellicht dat zrski hier iets op kan adviseren aangezien het lijkt of zrski hier wel raad mee weet te zien aan zijn replies.
  12. wat ik me trouwens ook afvraag: gaat een bank uit van enkel een werkgeversverklaring en een jaaropgaaf. of gaan ze ook daadwerkelijk checken of er loon gestort wordt op je rekening. stel dat je bij de rabobank een hypotheek afsluit en ik een rekening bij de abn amro heb, zullen zij dan hiervoor toestemming krijgen.
  13. helemaal mee eens en ik zou het risico ook niet lopen. echter denk ik dat het nog wel kan. twee scenario's: 1: die verklaring wordt ondertekend door iemand van HR, is dus niet jouw naam. 2: of je hebt iemand anders als directeur en je bent zelf grootaandeelhouder. ook dan kom ik niet op die verklaring
  14. Wat nou als je een BV hebt. Je keert jezelf maandelijks een bedrag uit want je bent in dienst van die BV. Je hebt zelf een contract gemaakt van je dienstverband. En je besluit de bank niet eens te vertellen dat jij de eigenaar bent. Beter nog, je laat een holding of stichting eigenaar van de BV zijn. Dus het enige wat je laat zien is de jaaropgaaf van afgelopen jaar die ikzelf of mijn account heeft uitgedraaid en je vast dienstverband contract voor onbepaalde tijd. Kan de bank mij dan nog iets maken? Lijkt mij van niet. Zelfs als ik ze wijs maak dat ik 3 maanden in dienst ben bij deze BV en na mijn 2 maanden proeftijd een contract voor onbepaalde tijd heb gekregen en mijn laatste 3 salarisstroken meeneem die ik zelf heb uitgedraaid, kunnen ze mij dan iets maken. Of zie ik iets over het hoofd. Ps. Absoluut nu niet gaan denken dat ik dit heb gedaan. Maar ik hoor hier niemand over dus geef ik dit scenario maar even aan. [quote author=Nils de Witte Eenmanszaak, of in dienst van je eigen BV gaat niet veel verschil maken.
  15. en als ik een dienst/service lever, bijv. een website maken voor een klant in USA. moet ik hem dan met of zonder btw factureren en heb ik verplicht zijn btw nummer nodig? en hoe zit dit als het een particuliere amerikaan is?
  16. goede uitleg. ik snap het helemaal dank je!
  17. moet bij een creditnota ook een volgnummer gebruikt worden net als bij factuurnummers. bijv. mijn laatste factuurnummer is 2006834 moet mijn creditnota die volgt nu 2006835 worden of juist niet en moet ik enkel in de omschrijving verwijzen naar de originele factuur waar het om gaat?
  18. dubbelop? bijtelling heb je sowieso en de kosten zijn 100% aftrekbaar. prive en zakelijke km's declareren is interessant als je veel rijdt, en aangezien ik dat niet echt superveel doe is het zo voor ons veel voordeliger.
  19. Bijtelling is toch gewoon 25% van de cataloguswaarde. Wat als ik zoveel rij dat ik bijv. veel aan benzine heb betaald en dat dat hoger is dan die 25%, wat is dan het probleem. Ik heb dit namelijk nog nooit eerder gehoord. Misschien begrijp ik je verkeerd. En een btw-correctie van 12%. Ook iets nieuws. Ik ben nu enkel gewend om de factuur gewoon normaal in mij administratie op te nemen en terug te vragen. Vanwaar die 12% correctie?
  20. ik heb een eenmanszaak en heb sindskort een leaseauto op naam van het bedrijf. ik heb altijd in dienst ook een leaseauto gereden en bijtelling kreeg ik altijd aan het eind van het jaar. dit is nu veranderd voor werknemers en dat wordt tegenwoordig gelijk elke maand verrekend met je loon. echter ben ik nu geen werknemer maar de eigenaar van de eenmanszaak. hoe gaat dit voor mij nu allemaal in z'n werk? want ik ben niet in dienst van mijn eenmanszaak.
  21. als iemand een probleem heeft kunnen ze het toch gewoon teruglezen, ik zeg toch niet verwijderen maar gewoon op slot. andere die een vraag hebben over creditnota's beginnen gewoon een eigen topic, want het overnemen van een topic met eigen vraag wordt nooit gewaardeerd op forums. vandaar dus dat ik het zei, maar goed, doe ermee wat je wilt. in ieder geval bedankt voor jullie hulp.
  22. wat mij betreft mag dit topic op slot reuze bedankt voor de hulp fijn weekend allemaal
  23. over gewoon een min-teken voor dus zowel ex. incl. en btw.? maar wel het woord creditnota erop neem ik aan en de omschrijving voor welk product het gaat. of is dit niet nodig of moet er zelfs nog meer op
  24. het woord kende ik wel, maar nog nooit iets mee hoeven doen. weer wat geleerd vandaag dank je!
  25. Wij hebben een zaak in aanhangwagens. Nu heeft een klant, die aannemer is er één gekocht voor 800 euro incl.btw Wij hebben die klant een voorwaarde gesteld, niet goed of niet tevreden, geld terug voor de volle 100% Klant heeft dat ding gekocht, 800 euro betaald en heeft nu toch maar besloten 'm niet te willen en doet 'm retour. Voor ons geen enkel probleem en willen we het geld terugstorten. Echter hoe doe je dit officieel goed voor de administratie: 1: Van hem een factuur krijgen voor het openstaande bedrag en dan terugstorten. Heft elkaar op maar komt wel op de omzetlijst te staan en je kostenpost ook. 2: Zelf een fatuur voor je administratie opmaken en het bedrag debet eropzetten, zodat het met terugwerkende kracht werkt en uiteindelijk nergens bij wordt opgesteld aangezien het eigenlijk nooit heeft bestaan. 3: wellicht is er nog een andere manier, maar ik ben niet zo sterk in dit soort zaken, en het is de eerste keer dat dit gebeurd. Kan iemand mij helpen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.