lageveld

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

  • Plaats
    Twente

lageveld's trofeeën

  1. Eenmanszaak, altijd al geweest. De postzaken worden nu geregeld via een postbus in de dichtstbijzijnde plaats in Nederland. Het rare aan de zaak vind ik dat dit zomaar, zonder mij in te lichten, gebeurt. De werkzaamheden vinden in Nederland plaats, een vestigingsadres zou voor mij (formeel) ook makkelijk te vinden zijn. Wel raar natuurlijk, maar ja. Ben ook gewoon belastingplichtig in Nederland, althans, dat wil ik zo houden en dat kan ook, voor zover ik weet. Met name ook omdat er uit het nabije verleden nogal wat verliezen te verrekenen zijn. Ik had zojuist de bijdrage 2006 betaald en wilde vervolgens nog even die informatiemogelijkheid regelen. Toen bleek ik opeens "zelf" niet meer te bestaan. Een rare gewaarwording moet ik zeggen. :)
  2. Sinds kort woon ik over de grens in Duitsland. Nog niet eens op een definitief adres, maar inmiddels wel uitgeschreven in "mijn" gemeente in Nederland. Tot mijn verbazing is mijn al meer dan 25 jaar bestaande onderneming, zonder mijn medeweten (!) of mij ook maar in te lichten, uitgeschreven bij de KvK. Blijkbaar (na navraging over het hoe en waarom) naar aanleiding van een mededeling van mijn oude woongemeente richting de KvK omtrent mijn persoonlijke verhuizing naar Duitsland. Is dit normaal ? Het betreffende bedrijf heeft momenteel geen bedrijfsruimte nodig o.i.d. Het is mobiel, en verricht alle werkzaamheden in Nederland.
  3. Ik woon momenteel in Duisland en hier in de buurt zie ik al behoorlijk wat zonnepanelen op diverse daken. Dit wordt blijkbaar aardig gesubsidieerd door de Duitse oveheid. Zodra ik weer over de grens kom vanuit Nederland vallen me toch telkens weer de windmolenparken op. Zijn ze hier helemaal gek dan ? Ik betrek volgende week een gekocht huis met een dijk van een dak op het zuiden wat zich wat dat betreft prima leent voor een zonneceldak. De opgewekte energie wordt gewoon aangesloten op het openbare electriciteitsnet. De stroommeter kan zo dus bij wijze van spreken ook letterlijk achteruit lopen. De aanleg van de installatie kan gefinancierd worden door middel van een erg goedkope lening met allelei faciliteiten. Het vergt inderdaad wat onderzoek en een beetje volgen van de Duitse mentaliteit... maar zou dit nu echt zo "van de wereld" zijn ? Ik denk er sterk over om iets dergelijks te laten installeren, temeer omdat mijn woning momenteel geheel op electriciteit aangewezen is. En om in deze tijd nog gas aan te laten leggen... het kan wel daar, maar ja. Kortom... kan het (deels) zelf opwekken van stroom via zonne-energie echt niet uit ?
  4. Merkava, Ik heb al wel aan diverse vormen van verhuur gedacht (kamers.. studenten etc.) terwijl datgene wat jij voorstelt mogelijk wel veel meer voor de hand ligt. Nu nog even een goed onderbouwd financieël plan, want ex moet nog uitgekocht :) Maar in principe moet het makkelijk kunnen, ook gezien de verdere praktische mogelijkheden.
  5. Daar heb ik zeker al wel aan gedacht (Gemeente), en informeel al wel het een en ander gedaan. Dit is een plattelandsgemeente en met een beetje contacten en een goed praatje kan er veel. Zeker wanneer o.a. de "buren" niet tegen zullen werken. Die weten nu wat voor vlees ze in de kuip hebben en willen dat zeker weten graag zo houden. De buren zijn goed bij de gemeente te boek staande ondernemningen. Ik heb gewoon iemand nodig die in staat is om een slimme constructie te bedenken met een aantal gegevens in de hand. Dat kan heel flexibel. Ik heb b.v. contact met een hoefsmid die wel wat wil; een tuigmakerij, en nog zo wel wat ideeën. Feit blijft dat het woonhuis veeeeeel te groot is voor 1 of 2 mensen, maar momenteel ook niet echt geschikt voor bewoning door meerdere gezinnen. Wel zo te maken vanzelf. Het zou al heel wat zijn wanneer iemand de hele financiering (op een voor hem interessante manier) over zou nemen voor een bepaalde tijd. Dan ia alle sores voor mij even weg en kan ik mij weer op het ondernemen richten. Daar ben ik immers blijkbaar voor geboren ? Ik verzuip nu in allerlei zaken die geen flikker opleveren, terwijl ik in mijn eigen kapitaal woon en daarbij ook nog eens wordt dwarsgezeten door een rancuneuze ex-echtegnote.
  6. Het meeste begrijp ik wel, dan wel is in mijn leven wel eens voorbij gekomen :) .... maar toch even een aantal van je punten langs: 3) de gelegenheid is er absoluut, nu de kandidaten nog om ze aan te grijpen...hoe vind ik die ? = ook tevens punt 5 6) had ik dat twee jaar geleden maar geweten, dan had dit bericht niet eens op dit forum gestaan. 7) bedankt !! Groet, Bertus.
  7. Ik heb diverse ondernemingen gehad/opgestart en zit zeker niet verlegen om ideeën ! Die heb ik gelukkig nog genoeg . De laatste 10 jaar echter heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het realiseren van mijn grote droom het bouwen van een "huis en stal" in een perfect buitengebied in twente. Dit is gelukt en heeft inmiddels een flinke overwaarde. Ruim twee jaar geleden echter is mijn (inmiddels ex-echtgente) er tussen uit geknepen, met medeneming van een renderend bedrijf. (op dat moment onderdeel van afspraken, maar voert te ver om daar nu verder op in te gaan) Wat mij momenteel rest is een kapitaal landhuis met mijns inziens nog legio mogelijkheden. Om een indruk te geven: Beneden: 5 vertrekken + hal en toilet waaronder een mega woonkamer. Verdieping: 5 kamers + overloop + badkamer + waskamer. Er is ook nog een zolder. Bovendien zijn eigenlijk alle kamers wel in tweeën op te delen. Verder een schuur van 21 x 25 met vrije overspanning, dus vrij (opnieuw) in te delen. Ik ben daarnaast ook zelf nogal vrij handig op sommige gebieden. Zijn zelfs machines aanwezig om mee aan het werk te gaan. (nog vanuit de bouw van het huis... lekker handig :) ) Alleen: tegen alle afspraken in wil ex opeens geld. De boel zal dus opnieuw gefinancierd moeten worden. Nu is mijn huidige gedachte als volgt: 50 % van de Nederlanders wil wel graag buitenaf wonen, 99 % kan het niet betalen. Voor mensen die creatief willen meedenken beschik ik over de mogelijkheid, en waarom dus niet combineren ???? Voor (beginnende) creatieve geesten kan hier vanalles opgezet worden. Uitendelijk moet iedereen wonen/werken/c.q. een werkplek hebben. Ik kom hierop door een gesprek met een tuigmaker met wat problemen en dat zette mij aan het denken. Er zou veel meer mogelijk zijn. Wat te denken inderdaad van een tuigmakerij, hoefsmederij, beginnende dierenarts enz. Mijn gedachten liggen dus wel in de richting van de paardenwereld. De tijd dringt, en verkopen kan maar één keer toch ? Momenteel ben ik een wanhopige ex-ondernemer die het gevoel heeft dat hij ongewild allerlei kansen laat liggen. Hoe kom ik snel in kontakt met de juiste mensen/kandidaten ?
  8. Franchise op zich is niets mis mee. Er werd jaren geleden nogal moeilijk over gedaan door de belastingdienst. Die hadden nogal de neiging om het te zien als een verkapte loondienst-situatie met alle gevolgen vandien. Zelf ben ik jarenlang franchisenemer geweest. Daarna een zelfde bedrijf opgezet als franchisegever. Dat kan dus heel goed. Wel oppassen voor wurgkontrakten. Niet dat ze uiteindelijk zoveel voorstellen, maar het kost in Nederland helaas heel erg veel geld om via een advocaat je gelijk te halen. En ja... niet het systeem is het probleem, maar de mogelijkheid (kosten) om je gelijk te halen. Ik ken de franchise dus van twee (inmiddels zelfs 3) kanten !! Nogmaals: in principe niets mis mee, maar wel oppassen geblazen.
  9. Maar.... het gaat er toch uiteindelijk toch alleen maar over dat het geld dat je uitgeeft aan een website MINDER is dan wat het uiteindellijk oplevert ??
  10. Wat dat betreft vrees ik met groten vreze ! Ik denk toch wel dat er een afspraak geweest is met die pief van de GG.
  11. Maar ook de verzekeraar (WAM) kan verhalen op de werkgever toch? Al zullen ze dat niet zo snel doen in een dergelijk geval denk ik.
  12. De verhuurder kan je in principe wel degelijk "iets maken" n.l. je gewoon aan het huurcontract houden ! Of hij daar op korte termijn veel belang bij heeft is punt twee. In theorie kan hij gewoon op zijn kont blijven zitten en de huur (inclusief de rente over niet betaalde termijnen) vorderen over de hele huurtermijn. Nu is het van een kale kip moeilijk veren plukken en dat weet hij ook wel, dus er zal best een ingang zijn om te praten over het toekomstige wel en wee van het huurcontract. Om maar even bij de kippen te blijven... hij zal ook vast liever eieren voor zijn geld kiezen :) maar ja.. eieren zijn toch ook niet helemaal gratis. Het eerste wat je zult moeten besluiten is of je het pand in huur wil houden of zo snel mogelijk kwijt wilt. Uitgaande van het laatste is het m.i. toch zaak om zo snel mogelijk spijkers met koppen te slaan in een geprek met de verhuurder en eventuele nadere afspraken vastleggen. Vier jaar is niet niks om aan je broek te hebben en dat kan uitmonden in een loden last. Ik spreek helaas uit ervaring.
  13. Waarom een stichting ?? goede vraag. Ik kwam een constructie tegen die erg geschikt zou zijn voor een door mij te verspreiden produkt. Daarbij ben ik afhankelijk van een netwerk van verspreiden c.q. thuiswerkers en huis aan huis verkoop. Anders is het niet interessant in verband met de lage prijs van het produkt.Denk aan 5 a 6 euro. Ik loop dan aan tegen ventvergunningen; aanhoudingen van verkopers, het gevaar van een heel (labiel) netwerk van wederverkopers met loondienstgevaren/perikelen en de colportagewet.Dit laatste lijkt me niet zo'n probleem, integendeel. De door mij gesignaleerde oplossing: Een stichting waarbij bij het te verkopen produkt een gedrukte folder/uitgave verspreid wordt waarop een mening vermeld is. Hierdoor wordt de ventvergunning ontlopen omdat dit in strijd is met art. 7 van de grondwet. (vrijheid van meningsuiting via gedrukte uitingen). Eigenlijk lijkt mij dit niet eens zo'n hele erge toegevoegde waarde omdat het produkt eigenlijk gewoon onder de colportage-wet valt, en daarbij zijn vlg. mijn mening ook geen ventvergunningen o.i.d. nodig.Wel schijnen er regelmatig overijverige agenten in aktie te komen die vervolgens stelselmatig ongelijk krijgen. Een belangrijker punt/reden waarom voor de stichtingsvorm gekozen is lijkt mij echter het ontlopen van vermeende loondienstsituaties. Blijkbaar is het makkelijker om voor een stichting tegen vergoeding te werken dan bijvoorbeeld voor een b.v. Ik citeer even uit een artikel van de overeenkomst die met de wederverkopers van de stichting opgemaakt wordt: "De ondergetekende zet zich arbeidzaam in als medewerker voor de Stichting (...) tegen een nader overeengekomen vergoeding. De arbeidzame inzet dient niet te worden geacht te zijn een arbeidsovereenkomst conform artikel 1637 a en 1637 c van het Burgerlijk Wetboek. Op andere voorwaarden of onkostenvergoedingen dan in deze overeenkomst genoemd, kunt u geen aanspraak maken." Het schijnt een constructie te zijn die al jaren werkt, dus de combinatie van stichting/vrije meningsuiting/medewerkers buiten loondienstsituatie. Voor mijn idee/produkt lijkt het perfect te kunnen werken. Ik heb diverse stukken gezien waar gemeentes bakzeil moesten halen voor wat betreft een ventvergunning. Ook zelfs stukken die via de officier van justitie zijn gelopen. De medewerkers verrichten werkzaamheden voor een stichting. Is het dit waar gebruik c.q. misbruik van gemaakt wordt ? In het veleden hebben tientallen colporteurs voor mij gewerkt in de leesportefeuillebranche. Problemen met ventvergunningen heb ik nooit gehad eigenlijk. Dit schijn hier wel een item te zijn. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik iets mis, maar wat weet ik niet precies :)
  14. Ik wil eigenlijk een bepaald idee onderbrengen in een stichting. Maar die moet dan eerst opgericht worden en ik heb geen idee hoe dat in zijn werk gaat en wat dat gaat kosten. Tja, naar de notaris, dat snap ik ook, maar wat brengt dat aan kosten met zich mee ? Iemand enig idee ? Wat zijn de minimale vereisten ?
  15. Jelmer, waarom hecht je hier zoveel waarde aan ? Want ik vrees dat het in de praktijk verspilde moeite zal blijken. Een overtreding van een concurrentiebeding door een ex-werknemer, ook al is dit nog zo duidelijk, is al heel moeilijk te gelde te maken, laat staan wanneer je de boel omdraait. Ik denk dat je in een voorkomend geval op zijn minst zelf kwade trouw zult moeten aantonen alsmede een gespecificeerd schadebedrag. Vrij eenvoudig incasseren zal er dus niet bij zijn, algemene voorwaarden of niet is mijn mening. Mogelijk dat er een dreigende werking van uit zou kunnen gaan, zoals veelal ook bij een concurrentiebeding met een werknemer het geval is. Dat is dan natuurlijk wel winst. Het hoort dan echter juist niet in de "kleine lettertjes" thuis :)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.