lageveld

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door lageveld

  1. Eenmanszaak, altijd al geweest. De postzaken worden nu geregeld via een postbus in de dichtstbijzijnde plaats in Nederland. Het rare aan de zaak vind ik dat dit zomaar, zonder mij in te lichten, gebeurt. De werkzaamheden vinden in Nederland plaats, een vestigingsadres zou voor mij (formeel) ook makkelijk te vinden zijn. Wel raar natuurlijk, maar ja. Ben ook gewoon belastingplichtig in Nederland, althans, dat wil ik zo houden en dat kan ook, voor zover ik weet. Met name ook omdat er uit het nabije verleden nogal wat verliezen te verrekenen zijn. Ik had zojuist de bijdrage 2006 betaald en wilde vervolgens nog even die informatiemogelijkheid regelen. Toen bleek ik opeens "zelf" niet meer te bestaan. Een rare gewaarwording moet ik zeggen. :)
  2. Sinds kort woon ik over de grens in Duitsland. Nog niet eens op een definitief adres, maar inmiddels wel uitgeschreven in "mijn" gemeente in Nederland. Tot mijn verbazing is mijn al meer dan 25 jaar bestaande onderneming, zonder mijn medeweten (!) of mij ook maar in te lichten, uitgeschreven bij de KvK. Blijkbaar (na navraging over het hoe en waarom) naar aanleiding van een mededeling van mijn oude woongemeente richting de KvK omtrent mijn persoonlijke verhuizing naar Duitsland. Is dit normaal ? Het betreffende bedrijf heeft momenteel geen bedrijfsruimte nodig o.i.d. Het is mobiel, en verricht alle werkzaamheden in Nederland.
  3. Ik woon momenteel in Duisland en hier in de buurt zie ik al behoorlijk wat zonnepanelen op diverse daken. Dit wordt blijkbaar aardig gesubsidieerd door de Duitse oveheid. Zodra ik weer over de grens kom vanuit Nederland vallen me toch telkens weer de windmolenparken op. Zijn ze hier helemaal gek dan ? Ik betrek volgende week een gekocht huis met een dijk van een dak op het zuiden wat zich wat dat betreft prima leent voor een zonneceldak. De opgewekte energie wordt gewoon aangesloten op het openbare electriciteitsnet. De stroommeter kan zo dus bij wijze van spreken ook letterlijk achteruit lopen. De aanleg van de installatie kan gefinancierd worden door middel van een erg goedkope lening met allelei faciliteiten. Het vergt inderdaad wat onderzoek en een beetje volgen van de Duitse mentaliteit... maar zou dit nu echt zo "van de wereld" zijn ? Ik denk er sterk over om iets dergelijks te laten installeren, temeer omdat mijn woning momenteel geheel op electriciteit aangewezen is. En om in deze tijd nog gas aan te laten leggen... het kan wel daar, maar ja. Kortom... kan het (deels) zelf opwekken van stroom via zonne-energie echt niet uit ?
  4. Merkava, Ik heb al wel aan diverse vormen van verhuur gedacht (kamers.. studenten etc.) terwijl datgene wat jij voorstelt mogelijk wel veel meer voor de hand ligt. Nu nog even een goed onderbouwd financieël plan, want ex moet nog uitgekocht :) Maar in principe moet het makkelijk kunnen, ook gezien de verdere praktische mogelijkheden.
  5. Daar heb ik zeker al wel aan gedacht (Gemeente), en informeel al wel het een en ander gedaan. Dit is een plattelandsgemeente en met een beetje contacten en een goed praatje kan er veel. Zeker wanneer o.a. de "buren" niet tegen zullen werken. Die weten nu wat voor vlees ze in de kuip hebben en willen dat zeker weten graag zo houden. De buren zijn goed bij de gemeente te boek staande ondernemningen. Ik heb gewoon iemand nodig die in staat is om een slimme constructie te bedenken met een aantal gegevens in de hand. Dat kan heel flexibel. Ik heb b.v. contact met een hoefsmid die wel wat wil; een tuigmakerij, en nog zo wel wat ideeën. Feit blijft dat het woonhuis veeeeeel te groot is voor 1 of 2 mensen, maar momenteel ook niet echt geschikt voor bewoning door meerdere gezinnen. Wel zo te maken vanzelf. Het zou al heel wat zijn wanneer iemand de hele financiering (op een voor hem interessante manier) over zou nemen voor een bepaalde tijd. Dan ia alle sores voor mij even weg en kan ik mij weer op het ondernemen richten. Daar ben ik immers blijkbaar voor geboren ? Ik verzuip nu in allerlei zaken die geen flikker opleveren, terwijl ik in mijn eigen kapitaal woon en daarbij ook nog eens wordt dwarsgezeten door een rancuneuze ex-echtegnote.
  6. Het meeste begrijp ik wel, dan wel is in mijn leven wel eens voorbij gekomen :) .... maar toch even een aantal van je punten langs: 3) de gelegenheid is er absoluut, nu de kandidaten nog om ze aan te grijpen...hoe vind ik die ? = ook tevens punt 5 6) had ik dat twee jaar geleden maar geweten, dan had dit bericht niet eens op dit forum gestaan. 7) bedankt !! Groet, Bertus.
  7. Ik heb diverse ondernemingen gehad/opgestart en zit zeker niet verlegen om ideeën ! Die heb ik gelukkig nog genoeg . De laatste 10 jaar echter heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het realiseren van mijn grote droom het bouwen van een "huis en stal" in een perfect buitengebied in twente. Dit is gelukt en heeft inmiddels een flinke overwaarde. Ruim twee jaar geleden echter is mijn (inmiddels ex-echtgente) er tussen uit geknepen, met medeneming van een renderend bedrijf. (op dat moment onderdeel van afspraken, maar voert te ver om daar nu verder op in te gaan) Wat mij momenteel rest is een kapitaal landhuis met mijns inziens nog legio mogelijkheden. Om een indruk te geven: Beneden: 5 vertrekken + hal en toilet waaronder een mega woonkamer. Verdieping: 5 kamers + overloop + badkamer + waskamer. Er is ook nog een zolder. Bovendien zijn eigenlijk alle kamers wel in tweeën op te delen. Verder een schuur van 21 x 25 met vrije overspanning, dus vrij (opnieuw) in te delen. Ik ben daarnaast ook zelf nogal vrij handig op sommige gebieden. Zijn zelfs machines aanwezig om mee aan het werk te gaan. (nog vanuit de bouw van het huis... lekker handig :) ) Alleen: tegen alle afspraken in wil ex opeens geld. De boel zal dus opnieuw gefinancierd moeten worden. Nu is mijn huidige gedachte als volgt: 50 % van de Nederlanders wil wel graag buitenaf wonen, 99 % kan het niet betalen. Voor mensen die creatief willen meedenken beschik ik over de mogelijkheid, en waarom dus niet combineren ???? Voor (beginnende) creatieve geesten kan hier vanalles opgezet worden. Uitendelijk moet iedereen wonen/werken/c.q. een werkplek hebben. Ik kom hierop door een gesprek met een tuigmaker met wat problemen en dat zette mij aan het denken. Er zou veel meer mogelijk zijn. Wat te denken inderdaad van een tuigmakerij, hoefsmederij, beginnende dierenarts enz. Mijn gedachten liggen dus wel in de richting van de paardenwereld. De tijd dringt, en verkopen kan maar één keer toch ? Momenteel ben ik een wanhopige ex-ondernemer die het gevoel heeft dat hij ongewild allerlei kansen laat liggen. Hoe kom ik snel in kontakt met de juiste mensen/kandidaten ?
  8. Franchise op zich is niets mis mee. Er werd jaren geleden nogal moeilijk over gedaan door de belastingdienst. Die hadden nogal de neiging om het te zien als een verkapte loondienst-situatie met alle gevolgen vandien. Zelf ben ik jarenlang franchisenemer geweest. Daarna een zelfde bedrijf opgezet als franchisegever. Dat kan dus heel goed. Wel oppassen voor wurgkontrakten. Niet dat ze uiteindelijk zoveel voorstellen, maar het kost in Nederland helaas heel erg veel geld om via een advocaat je gelijk te halen. En ja... niet het systeem is het probleem, maar de mogelijkheid (kosten) om je gelijk te halen. Ik ken de franchise dus van twee (inmiddels zelfs 3) kanten !! Nogmaals: in principe niets mis mee, maar wel oppassen geblazen.
  9. Maar.... het gaat er toch uiteindelijk toch alleen maar over dat het geld dat je uitgeeft aan een website MINDER is dan wat het uiteindellijk oplevert ??
  10. Wat dat betreft vrees ik met groten vreze ! Ik denk toch wel dat er een afspraak geweest is met die pief van de GG.
  11. Maar ook de verzekeraar (WAM) kan verhalen op de werkgever toch? Al zullen ze dat niet zo snel doen in een dergelijk geval denk ik.
  12. De verhuurder kan je in principe wel degelijk "iets maken" n.l. je gewoon aan het huurcontract houden ! Of hij daar op korte termijn veel belang bij heeft is punt twee. In theorie kan hij gewoon op zijn kont blijven zitten en de huur (inclusief de rente over niet betaalde termijnen) vorderen over de hele huurtermijn. Nu is het van een kale kip moeilijk veren plukken en dat weet hij ook wel, dus er zal best een ingang zijn om te praten over het toekomstige wel en wee van het huurcontract. Om maar even bij de kippen te blijven... hij zal ook vast liever eieren voor zijn geld kiezen :) maar ja.. eieren zijn toch ook niet helemaal gratis. Het eerste wat je zult moeten besluiten is of je het pand in huur wil houden of zo snel mogelijk kwijt wilt. Uitgaande van het laatste is het m.i. toch zaak om zo snel mogelijk spijkers met koppen te slaan in een geprek met de verhuurder en eventuele nadere afspraken vastleggen. Vier jaar is niet niks om aan je broek te hebben en dat kan uitmonden in een loden last. Ik spreek helaas uit ervaring.
  13. Waarom een stichting ?? goede vraag. Ik kwam een constructie tegen die erg geschikt zou zijn voor een door mij te verspreiden produkt. Daarbij ben ik afhankelijk van een netwerk van verspreiden c.q. thuiswerkers en huis aan huis verkoop. Anders is het niet interessant in verband met de lage prijs van het produkt.Denk aan 5 a 6 euro. Ik loop dan aan tegen ventvergunningen; aanhoudingen van verkopers, het gevaar van een heel (labiel) netwerk van wederverkopers met loondienstgevaren/perikelen en de colportagewet.Dit laatste lijkt me niet zo'n probleem, integendeel. De door mij gesignaleerde oplossing: Een stichting waarbij bij het te verkopen produkt een gedrukte folder/uitgave verspreid wordt waarop een mening vermeld is. Hierdoor wordt de ventvergunning ontlopen omdat dit in strijd is met art. 7 van de grondwet. (vrijheid van meningsuiting via gedrukte uitingen). Eigenlijk lijkt mij dit niet eens zo'n hele erge toegevoegde waarde omdat het produkt eigenlijk gewoon onder de colportage-wet valt, en daarbij zijn vlg. mijn mening ook geen ventvergunningen o.i.d. nodig.Wel schijnen er regelmatig overijverige agenten in aktie te komen die vervolgens stelselmatig ongelijk krijgen. Een belangrijker punt/reden waarom voor de stichtingsvorm gekozen is lijkt mij echter het ontlopen van vermeende loondienstsituaties. Blijkbaar is het makkelijker om voor een stichting tegen vergoeding te werken dan bijvoorbeeld voor een b.v. Ik citeer even uit een artikel van de overeenkomst die met de wederverkopers van de stichting opgemaakt wordt: "De ondergetekende zet zich arbeidzaam in als medewerker voor de Stichting (...) tegen een nader overeengekomen vergoeding. De arbeidzame inzet dient niet te worden geacht te zijn een arbeidsovereenkomst conform artikel 1637 a en 1637 c van het Burgerlijk Wetboek. Op andere voorwaarden of onkostenvergoedingen dan in deze overeenkomst genoemd, kunt u geen aanspraak maken." Het schijnt een constructie te zijn die al jaren werkt, dus de combinatie van stichting/vrije meningsuiting/medewerkers buiten loondienstsituatie. Voor mijn idee/produkt lijkt het perfect te kunnen werken. Ik heb diverse stukken gezien waar gemeentes bakzeil moesten halen voor wat betreft een ventvergunning. Ook zelfs stukken die via de officier van justitie zijn gelopen. De medewerkers verrichten werkzaamheden voor een stichting. Is het dit waar gebruik c.q. misbruik van gemaakt wordt ? In het veleden hebben tientallen colporteurs voor mij gewerkt in de leesportefeuillebranche. Problemen met ventvergunningen heb ik nooit gehad eigenlijk. Dit schijn hier wel een item te zijn. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik iets mis, maar wat weet ik niet precies :)
  14. Ik wil eigenlijk een bepaald idee onderbrengen in een stichting. Maar die moet dan eerst opgericht worden en ik heb geen idee hoe dat in zijn werk gaat en wat dat gaat kosten. Tja, naar de notaris, dat snap ik ook, maar wat brengt dat aan kosten met zich mee ? Iemand enig idee ? Wat zijn de minimale vereisten ?
  15. Jelmer, waarom hecht je hier zoveel waarde aan ? Want ik vrees dat het in de praktijk verspilde moeite zal blijken. Een overtreding van een concurrentiebeding door een ex-werknemer, ook al is dit nog zo duidelijk, is al heel moeilijk te gelde te maken, laat staan wanneer je de boel omdraait. Ik denk dat je in een voorkomend geval op zijn minst zelf kwade trouw zult moeten aantonen alsmede een gespecificeerd schadebedrag. Vrij eenvoudig incasseren zal er dus niet bij zijn, algemene voorwaarden of niet is mijn mening. Mogelijk dat er een dreigende werking van uit zou kunnen gaan, zoals veelal ook bij een concurrentiebeding met een werknemer het geval is. Dat is dan natuurlijk wel winst. Het hoort dan echter juist niet in de "kleine lettertjes" thuis :)
  16. Mmm, interessante gedachtengang. Momenteel heeft zijn uiteraard geen inkomsten en doet derhalve geen aangifte. Optie zou dus kunnen zijn om een negatief inkomen op te bouwen om dit in de toekomst door midddeling weer te kunnen verrekenen. Kan dit ook met toekomstig inkomen uit loondienst ? Is het hiervoor nodig om de huidige aktiviteiten als onderneming aan te melden c.q. te starten ?
  17. Aleph, je slaat inderdaad de spijker aardig op zijn kop ! Vier of vijf verloren uren (reisuren, tussenuren) waar 1 of 2 uurtjes college tegenover staan slaat welliswaar de dag aardig kapot maar werkt niet erg motiverend. Blijft de vraag wat de mogelijkheden of onmogelijkheden zijn in deze situatie. Ergens zal zij toch in haar onderhoud en studiekosten moeten voorzien. Beide ouders dragen wel bij (zelfde als in de studiefinancieringsfase) maar dit is bij lange na niet voldoende. Wat kan zij het beste doen ?
  18. Een bij mij inwonende studente volgde tot vorig jaar een hbo opleiding management en paardenhouderij in Deventer. (voltijd). Zij ontving gewoon studiefinanciering en heeft daar de propedeuse afgerond. Voor haar gevoel liep het echter voor geen meter; ging veel te traag en langzaam. Dit jaar is zij daarom dezelfde studie begonnen in Dronten en wel in deeltijd. Gek genoeg gaat dit sneller en bevalt veel beter en de eerste certificaten zijn inmiddels binnen :) In het kader van deze studie heeft zij een werkproject nodig en daarvoor wordt mijn (hobby)fokkerij gebruikt. Dit is op zich leuk en veel werk, maar het is al een hele kunst om de zaak quite te laten draaien. Voor de studie op zich is dit niet zo'n probleem, de werkervaring is de relevante faktor. Lijkt dus de ideale oplossing; eigenlijk hetzelfde als bij de studie voorheen, maar zonder dure en tijdrovende stages elders. Het probleem is echer dat zij bij deze constructie geen recht op studiefinanciering meer blijkt te hebben ! Ik meen mij te herinneren dat in het verleden er nog iets van 3-dubbele kinderbijslag bestond bij studerende en uitwonende kinderen boven de 18. (Zij is bijna 20 nu). Is dit afgeschaft ooit voor boven de 18 ? Heeft iemand enig idee van welk geld ze moet studeren ? Bijstand ? Toch maar werk erbij zoeken, al is daar eigenlijk geen tijd voor in het kader van de combinatie studie/eisen opleiding-werkervaring. Persoonlijk vind ik het een nogal kromme situatie. De studie gaat sneller en effectiever, kost per saldo de overheid minder, maar de bijdrage staat opeens stop !
  19. Er zijn wat nieuwe ontwikkelingen in deze zaak en ik vraag me af wat verstandig is om te doen. Omdat zich onlangs een deurwaarderskantoor meldde met een kleine vordering van de KvK en tevens (uiteraard) de nota kwam van de jaarlijkse bijdrage heb ik hier geinformeerd wat mij te doen staat. Ook de belastingdienst begint zich te roeren omtrent de aangiften vennotschapsbelasting. Alles logisch, niet erg verontrustend, wel lastig. Ik heb dus vandaag kontakt gezocht met de KvK, waarbij ik het advies kreeg om: 1) Met terugwerkende kracht tot de ingangsdatum aan te geven dat de bestuurder uittreedt; 2) Het (vestigings)adres weer te wijzigen in het oude adres. Hiermee zou de bemoeienis van mijn zoon verleden tijd zijn. Immers, er is in de tussentijd niets gebeurd dan wel gehandeld in naam van de b.v., en de situatie wordt zodoende hersteld als in het begin van zijn aantreden als bestuurder. Er bleek vandaag dat de KvK ambshalve in december het vestigingsadres gewijzigd heeft in het adres van de directeur/bestuurder. (mijn zoon dus, en tevens mijn adres). Aangenomen mag worden dat de oude adressen, zowel het vestigingsadres als het adres van de enig aandeelhouder fake zijn, dan wel niet meer juist. Ik heb geen idee. Nu vraag ik mij af of de handelswijze als geadviseerd door de KvK wel zo handig is. De b.v. zal dan waarschijnlijk geliquideerd worden om een paar prutcenten. Uit de in te vullen formulieren bleek mij namelijk dat de bestuurder zich zelf ook aan kan wijzen als enig aandeelhouder. KAN DIT ZOMAAR ? Tot nu toe lijkt het een gewone schone en lege b.v. te zijn en het zou natuurlijk zonde zijn om hier zomaar afstand van te doen als dat niet nodig is. Ik heb vandaag geinformeerd bij de (inmiddels blijkbaar voormalige) compagnon van de huidige enig aandeelhouder, en die heeft geen goed woord meer voor hem over. Hij is ook voor hem onvindbaar, en naar ik gehoord heb wordt hij ook gezoch door justitie (voor andere zaken). Ik weet wel dat hij ook handelde in lege b.v.'s in elk geval. Kortom: Mis ik door het advies van de KvK op te volgen niet juist een kans om een pracht van een lege b.v. in de schoot geworpen te krijgen ?
  20. Wel heel erg cru gezegd, maar ik was in gedachten op zoek naar een reactie die hier wel heel erg sterk op neerkomt :) Zorgen maken om de administratie en die goed bijhouden is prima, maar niet zaligmakend voor wat betreft het bedrijf. Gewoon beginnen is 1000 x belangrijker. En inderdaad ... twee dozen ... ach, maak er maar twee ordners van, maar hou het bij !!! zodat je het later zelf gemakkelijk terug kunt vinden of het voor iemand anders makkelijk maakt.Dat scheelt achteraf weer in de kosten. Voorlopig is dat je zorg niet. Concentreer je op je eigen ding, en verzuip niet op voorhand in de administratieve zaken. Die komen nog vroeg genoeg !
  21. Je moet gewoon kort en vooral eenvoudig gespecificeerd declareren wat je telefoonkosten geweest zijn in het belang van de opdrachtgever. Hij wil alleen weten en (een beetje, en eventueel in de toekomst als dat nodig mocht blijken) kunnen kontroleren dat hij betaalt voor wat hij krijgt. Alleen wanneer er gerede twijfels ontstaan inzake de declaratie die jij indient zal de opdrachtgever om nadere specificaties vragen. Het is dan nog steeds aan jou om die al dan niet te geven, hier komt ook een stukje vertrouwen om de hoek kijken. De opdrachtgever zit vast niet te wachten op jouw complete telefoonspecificaties. Hij heeft vast wel wat anders te doen dan die uit te pluizen :) Kortom: gewoon "ruw" maar realistisch je telefoonkosten op de nota zetten. Mochten dat aanleiding geven tot nadere vragen dan hoor je dat vanzelf en dan is dat in elk geval nog vroeg genoeg ! :)
  22. Lekker simpel houden lijkt me zo. Richting opdrachtgever loopt de zaak mooi "rond", tenminste, wanneer het niet opeens btw-belaste omzet wordt. Resteert een prive-donatie aan de zaak. Ik zou die, met bewijsstukjes per maand verzamelen en dan terugboeken als negatieve prive-opname.
  23. Het valt me op dat in dit topic de ING bank niet of nauwelijks genoemd wordt. Van oudsher toch de bank voor ondernemingen. Is dit toeval of is er een onderliggende gedachte ? Zelf doe ik al meer dan 20 jaar zaken met deze bank. In de eerste jaren was ik dan ook zeer tevreden maar in de loop der tijd is dit minder geworden moet ik zeggen.
  24. Beste Bart, Dat zal waarschijnlijk een eeuwig dilemma blijven! Het heeft zo zijn voor en zijn nadelen, zoals met alles. Mijn advies komt er op neer dat een partner niet voor eeuwig is, ook al denk je nu van wel. Ik ben meer dan 20 jaar getrouwd geweest (in gemeenschap van goederen) en dat pakt nu falikant verkeerd uit voor mij. Nooit gedacht uiteraard ! Ik heb nog het geluk (?) dat de helft van het vermogen dat in het eigen huis zit (lees interessant onroerend goed buitenaf) en waar ik dus de laatste 10 jaar mijn energie ingestoken heb, nog van mij is. Wat nu wanneer ik dit prive-vermogen in het verleden overgedragen had aan mijn partner ??
  25. Stefan, Ik begrijp je punt, vandaar ook o.a. mijn vraag. Dat salaris-item had ik overigens nog niet zo zeer aan gedacht. Tnx. Edward, Over “hoe leeg is de bv”: De bv schijnt inderdaad leeg te zijn, alhoewel echte zekerheid hieromtrent ontbreekt in verband met gebrek aan informatie. Je weet inderdaad maar nooit. In het handelsregister staat letterlijk het volgende: Bestuurder(s): Inhoud bevoegdheid: De vennootschap wordt vertegenwoordigd door de directie; indien de directie uit meer dan een directeur bestaat, berust de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid mede bij ieder der directeuren. Vervolgens de naam van de enige directeur, met de verdere vermelding: Alleen/zelfstandig bevoegd. John, Ik ben het roerend met je eens dat het op zich een griezelig verhaal is. Met die aansprakelijkheid ben ik het nog niet zo eens. Immers, de aandelen zijn nog steeds in het bezit van de vorige directeur/aandeelhouder. Het verleden is niet bekend, en er hebben vanaf het moment van aantreden als directeur nog geen zakelijke handelingen plaatsgevonden. Dit aantreden vond trouwens plaats in juni 2003. Het enige wat er tot nu toe is betreffende de bv is een rekening van de KvK. Algemeen: De (enig) aandeelhouder staat als zodanig te boek sinds oktober 2001. Het betreft een (waarschijnlijk) niet te frisse handelaar in diverse b.v.’s. De “lijken in de kast” hebben zich nog niet gemeld in elk geval. Verder is het zo dat niet ik, maar mijn zoon als directeur te boek staat. Ik zie nu dat in mijn eerste bericht een andere indruk gewekt is, vandaar deze opmerking.. Hij is verder zonder noemenswaardig vermogen. De aanvankelijke reden voor het aanschaffen van deze bv heeft te maken met een echtscheidingsprocedure van mijzelf en alle zakelijke toestanden die daar mee te maken hebben. Vanzelfsprekend ga ik op dit moment geen vermogen parkeren in deze bv, en voor de goede orde, het is ook niet de bedoeling om me met vreemde praktijken bezig te gaan houden. Wel wordt ik momenteel door mijn ex-echtgenote behoorlijk belazerd, en ik vroeg me dus o.a. af of er met deze bv niet iets te doen was in mijn voordeel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.