Smits

Senior
  • Aantal berichten

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Smits

  1. Pfff... wat een ellende zeg! Onvoorstelbaar dat geen van 3en geleverd hebben! Hopen dat iedereen bij deze gewaarschuwd is! :-\
  2. Ik begrijp je ervaringen! Maar ik denk dat het niet te ontekennen valt dat je in het vinden van de juiste leveranciers veel tijd schuilt! Mijn pakket zou je niet alleen deze tijd besparen, maar zijn inderdaad allemaal bereid je vrijblijvend te adviseren over de mogelijkheden dan wel een interessante starterskorting te verschaffen! Ondertussen probeer ik een 'persoonlijke' betrokken band op te bouwen met de startende ondernemer, om het geheel een individuele draai te kunnen geven. Ik denk nog steeds dat het zeker een kans van slagen heeft, mits ik de juiste kanalen ga bewandelen!
  3. Ik heb zojuist 5 maanden voorbereiding achter de rug, het idee is in deze maanden steeds verder aangepast en verbeterd. Aan het aanbod twijfel ik niet! Maar hoe zou jij concreet binnen proberen te komen bij de bedrijven? En denk je niet dat je met het startersregister net 1 stapje te laat komt? Groetjes en alvast bedankt!
  4. Hallo! Het concept van mijn onlangs opgestarte bedrijf richt zich in zijn geheel op orienterende en startende ondernemers. Mijn doel is om ze zo vróég mogelijk te benaderen, het liefst nog wanneer ze oriënterende zijn! Ik kan ze gratis een individueel samengesteld netwerkpakket aanbieden, waarbij aan ieder gepresenteerd bedrijf een uniek financieel voordeel verbonden zit. Denk aan een netwerk varierend van een drukkerij tot een vertaalbureau en ven bedrijfsbeveiliging tot juridisch advies. Het pakket omvat alleen dié bedrijven die interessant zijn voor een starter, om geld- en tijdverspilling te voorkomen! Maatwerk waarbij persoonlijke en individuele benadering centraal staan. Daarnaast biedt ik begeleiding in div. werkzaamheden zoals het schrijven van een ondernemingsplan, overnemen van organisatorische taken etc. Nu ben ik aan het brainstormen hoe ik die orienterende en startende ondernemers kan bereiken. Ik heb wel diverse concrete ingangen gevonden, maar vind het moeilijk om deze in de praktijk te gaan bewandelen, aangezien ik maar 1 x een eerste (en juiste) indruk kan maken. Ik dacht aan hogescholen gericht op ondernemers (en managers), startersdagen, kvk en bijv. startersclubs. Wie brainstormt er even met mij mee, hoe ik dit het beste aan kan pakken? Groetjes !
  5. Oke bedankt! Het is me nu duidelijk!
  6. Zeker Inderdaad, net als een gewone crediteur, alleen dan ben jij de begunstigde ipv de telefoonleverancier. Zorg je er wel voor dat de zakelijke telefoonkosten in de toekomst ook via de zaak lopen..? Groeten, Martijn Ja ik probeer dat inderdaad meteen te regelen. Maar het mobiele abonnement staat op dit moment gewoon op mijn privenaam. Voor mijn eenmanszaak heb ik geen apart abonnement afgesloten. Maar de verhoudingen liggen nu ongeveer 80% zakelijk / 20% prive, dus vanuit dat standpunt heb ik besloten om de rekening voortaan in de zaak op te nemen. Maar is het voldoende als ik bij Vodafone alleen het bankrekeningnummer laat wijzigen door mijn zakelijke rekeningnummer?
  7. Oke, maar dan als tegenrekening wel de telefoonkosten aanhouden? En dan het geld daadwerkelijk naar mijn prive rekening overboeken?
  8. Ja dat kan ik toch ook per kas doen, of niet? Maar denken jullie dat dit een goede optie is, of raden jullie mij deze af?
  9. Hmmm.. het is nogal verwarrend voor mij. Kan iemand mij vertellen waar het misgaat als ik de volgende regel in mijn Excel - kasblad zou inboeken met het fictieve factuurbedrag van 1,19: Omschrijving: Via prive betaalde telefoonrekening Grootboek Telefoonkosten Totaalbedrag 1,19 Voorbelasting 0,19 Netto uitgaven 1,00 En vervolgens om de liquide middelen aan te laten sluiten bij de administratie de 1,19 uit de cashbox haal ?
  10. Dag allemaal, Op dit moment houdt ik mijn administratie als startende ondernemer bij in een excel draaitabel. Wil een dezer tijd wel overstappen naar een wat professioneler boekhoudprogramma. Maar heb een vraag... Mijn telefoonrekeningen worden van mijn privérekening afgeschreven. Is het toegestaan en verstandig om deze 'via privé betaalde factuur' in de administratie op te nemen als een KAS-factuur? Ik had het idee om hem op dezelfde wijze te boeken als een kasfactuur... dus gewoon op telefoonkosten en dan vervolgens het totale bedrag contact over te hevelen van mijn zakelijke kas naar mijn prive. Of hoe kan ik dit het beste en overzichtelijkste oplossen?
  11. Dus een lead kost een bedrijf € 12,50........... Dat zijn bedragen die normaliter gangbaar zijn bij warme en volledig ingevulde hypotheekleads! Of wordt dat bedrag alleen in rekening gebracht bij het ontvangen van een opdracht? Ik denk persoonlijk niet dat het een bedrijf uitmaakt of zij 5 of 15 euro betalen voor een vermeldingen, mits het hen meer oplevert dan dat ze erin investeren. Het pakket zal dus zo op de starters afgestemd moeten worden dat de bedrijven niet zinloos aanbevolen worden en de kans op een order te maximaliseren.
  12. Klopt, daar heb ik nog niets over vermeld. Ik wil naast adverteren in regionale bladen zoveel mogelijk startersplaatsen zien te bereiken. Wellicht dat er enige samenwerking kan plaats vinden met de seminars binnen de kamer van koophandel, startersbijeenkomsten, ondernemersopleidingen ec. etc.
  13. Goh waar heb ik dat eerder gehoort. Hoogste drempels voor starters Het lijkt me dat het dan ook wel een beetje vaag wordt voor een starter wat hij nu precies van jou kan verwachten. Je beveelt bedrijven aan, en daarnaast wil je starters betaald gaan adviseren. Wat is nu precies hetgeen jij aan wilt bieden en waarom denk je dat starters daar geld voor over hebben. Je hebt inderdaad gelijk met wat je zegt hierboven: Hetgeen dat ik aan wil bieden is een (facilitair) netwerk voor de startende ondernemer! Deze wordt persoonlijk op de op te starten onderneming afgestemd en door mij gepresenteerd bij de starter. Ik dácht dat het interessant zou zijn om vanuit dit gesprek eventueel te bekijken of ik meer kan betekenen voor de startende ondernemer en dit in overleg met de starter betaald plaats te laten vinden. Bijv. hulp bij het schrijven van het ondernemersplan, het overnemen van organisatorische taken etc. Maar je denkt dat dat laatste niet interessant gaat zijn? Of verwarring schept voor de starter?
  14. Naast de algemene startersinformatie wil ik ook een gedeelte advisering en begeleiding op me nemen, uiteraard wél tegen betaling. Dat om het hele concept meer persoonlijkheid te geven.
  15. De bedrijven delen de kosten aangezien ik meerdere bedrijven in een presentatie aanbeveel. Naast dat ik de boekhouder aanbeveel, beveel ik ook de drukkerij aan bijvoorbeeld. Zo zal een pakket gemiddeld 10 - 15 bevatten. De kosten per aanbeveling liggen rond de 12,50! De bedrijven krijgen in ieder pakket een unieke concurrentiepostie gegarandeerd! Dus één boekhouder, één drukkerij etc. etc.
  16. In eerste instantie wilde ik werken met een vast tarief dat de leveranciers aan mij betalen per keer dat ze door mij aanbevolen en gepresenteerd worden. Een eenmalig bedrag dus. Hierbij moet wel gemeld worden dat ze alleen aanbevolen worden bij bedrijven waar zij ook daadwerkelijk van betekenis kunnen zijn. Een ondernemer welke een webshop op gaat zetten, heeft waarschijnlijk geen baat bij bedrijfskleding! Daar houdt ik dan ook wel oprecht rekening mee! Voor een aantal bedrijven blijkt het interessanter te zijn om te werken op basis van commissie. Ik wil dit bewust niet bij iedere leverancier doen, aangezien ik dan wel kan fluiten naar een gestructureerd inkomen! Hoe de commissie precies ingekleed gaat worden is voor mij nog even een raadsel!
  17. In principe is er voldoende animo voor de leveranciers om door mij aanbevolen te worden. Nu wil ik wel alles op alles zetten voor deze bedrijven dat hier ook daadwerkelijk orders uit voort komen... Iemand enig idee hoe ik deze kans kan vergroten?
  18. Ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld bij het bovenstaande. Wanneer de startende ondernemers het netwerk kostenloos aangeboden krijgen met unieke starterskortingen en -acties, dan ben ik toch juist wél kostenbesparend bezig voor de startende ondernemers? De leveranciers van deze facilitaire diensten betalen mij voor de aanbevelingen. Misschien dat ik je bovenstaande bericht verkeerd geinterpreteerd heb en is dit niet hetgene dat je bedoeld!
  19. Misschien kun je iets met een soort chequeboekje zoals bewoners van een nieuw huis of als ze in een nieuwe gemeente gaan wonen krijgen. Laat de bedrijven dan een klein bedrag per uitgedeeld chequeboekje betalen. Ik wilde het in de vorm van een map doen... eerste gedeelte algemene startersinformatie, 2de gedeelte speciaal samengesteld netwerkpakket... Mooi geplastificeerd e.d.
  20. Klopt, dat is mijn angst ook. Wanneer ik het gratis houd voor de starters profiteren zij kostenloos van een mooi inkoopvoordeel. Bedrijven bieden via mij starterskortingen aan, extra services etc., die ze via google niet kunnen krijgen. Toch moet ik een stokje achter de deur ontwikkelen waardoor de bedrijven, na mijn overweldigende presentatie ;D, serieus bekeken worden door de startende ondernemers.
  21. Ik selecteer in principe zelf de bedrijven; ik ga op zoek naar bedrijven die regionaal aantrekkelijk zijn, kwalitatief goed, klantgericht willen werken en niet beroerd zijn een starter op weg te helpen. Daarna bekijk ik per aangemelde startende ondernemer welke bedrijven uit mijn netwerk interessant zijn voor de start en deze worden opgenomen in het netwerkpakket.
  22. Dames en heren, Al een aantal maanden ben ik bezig met het uitwerken van mijn bedrijfsconcept. Ik wil mezelf inzetten voor startende ondernemers. De belangrijkste dienst die ik daarbij verleen is het aanbieden van een eerste netwerkpakket, daarbij kun je denken aan een administratiekantoor, een drukkerij, bedrijfskleding etc. etc. In eerste instantie wil ik werken met een vast tarief dat de 'leveranciers' betalen per keer dat ze door mij vermeld en gepresenteerd zijn bij de startende ondernemers. Nu geven verschillende ondernemers aan liever te willen werken op basis van provisie. De 'leveranciers' bedenken bovendien allemaal een aantrekkelijke actie in de vorm van een korting, extra service, dienst e.d. om de starter tegemoet te komen. Welke vorm van vergoeding ik ook hanteer. Ik zal hoe dan ook moeten zorgen dat de bedrijven wel reactie krijgen op de vermeldingen in het netwerkpakket. In eerste instantie had ik de bedacht het netwerkpakket gratis aan te bieden aan de startende ondernemers. Wellicht gaan de starters serieuzer in op de bedrijven wanneer ik vooraf een kleine vergoeding vraag in combinatie met een 'Starters abonnement' waarbij zij van een aantal extra services gebruik kunnen maken? Hier loop ik echter een beetje vast... ik weet namelijk dat de meeste startende ondernemers nou eenmaal niet met geld gooien en ze door de vergoeding juist van het netwerkpakket af kunnen zien. Misschien een idee om te garanderen dat ze het bedrag terug kunnen krijgen wanneer zij dit niet uit de aanbiedingen van de leveranciers terug hebben kunnen verdienen? Ik zie even door de vele kleine boompjes het bos niet meer! Misschien is er hier iemand die me weer een duwtje in de rug kan geven?
  23. Ik neem aan dat dat ook maandelijks gedaan mag worden? Of is het aan te raden de 0,19 per km pas op het einde van het jaar over te boeken?.
  24. Sinds 1 mei rijdt ik met mijn privé auto naar zakelijke klanten. Ik heb mijn kilomter registratie vanaf deze datum dan ook keurig bij gehouden, zowel met zakelijke als privé kilometers. Nu wil ik per maand de zakelijk gereden kilomters x 0,19 naar mijn prive rekening overmaken. Ik vraag me af (heb het tot nu toe nergens duidelijk kunnen vinden) of hier een soort van 'verkoop'factuur voor opgesteld moet worden en wat deze zowel moet bevatten. Het zal vast niet zoveel spannends zijn, maar even voor de zekerheid dat ik achteraf niets mis. Misschien even iemand een voorbeeld van hoe je het zelf 'factureert'?
  25. Ja daar kwam ik inderdaad ook op uit. Op dit moment ben ik nog oriënterende en is er nog geen internetsite waarop aangevraagd kan worden. Ik heb gelukkig al een aantal andere opties gevonden die ik ook zou kunnen gebruiken. Een faxretourformulier? En uiteraard aanmelding via email...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.