Jump to content

empire

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  adviseur
 • Gender
  Male
 • Address
  A.Fokkerweg 222, Hilversum, 1223NK, Netherlands
 • First name
  Joop
 • Last name
  Bos
 • Company or organization name
  BBL Consultancy
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Noord-Holland
 • Phone number
  0355420030
 • Branch
  Groothandel
 1. Ik neem aan dat het hier gaat om een eenmanszaak? Het maakt niet uit op welke wijze je facturen onkosten voor de onderneming betaald, prive of vanaf de zakelijke rekening. Het verschil is dat wanneer het van de zakelijke rekening wordt betaald hierdoor de verwerking rechtstreeks in de ondernemingsadministratie terechtkomt. Als je kosten ed. betaald van je prive rekening, kun je het beste die nota,s/facturen via de kas van de onderneming boeken als volgt; Stel je hebt prive de telefoonnota betaald; Dan luidt de boeking in de kas die je maakt; Telefoonkosten € 50,- Te vorderen btw 9,50 Aan Prive 59,50 De rekening prive (of eigen vermogen) is als het ware een sluitpost van de administratie voor wat betreft boekingen van het resultaat en/of prive betaalde zakelijke kosten
 2. De eerstedagmedling geldt alleen voor nieuwe werknemers die op de payroll komen te staan. Telt hier dus niet. Verder ben ik het met je stelling eens, gezien mijn eerder gemelde argumenten
 3. Elke kilometer die wordt gereden ten behoeve van de onderneming mag worden vergoed tegen € 0,19 ongeacht of het een eigen auto is danwel een leasezuto van de zaak, zelfs een motor komt hiervoor in aanmerking. De vraag of de werkgever hiermee kan instemmen is m.i. persoonsafhankelijk.
 4. Als de inventaris uit prive voortkomt en je brengt het in de onderneming in, idien je dit te doen onder de materiele vaste activa. Als volgt; Je bepaald de waarde van de goederen.zaken, vervolgens neem je deze waarde debet op in de balans onder M(ateriele) V(aste) A(ctiva). Hierop schrijf je dan jaarlijks af. Is de totale waarde van de ingebrachte goederen < € 450,- breng je de waarde ineens naar de VenW is de waarde > €450,- komt het eerstgenoemde naar voren d.w.z. afschrijven dus (4 jaar).
 5. Btw in aftrek brengen/afdragen hang af van de vraag of je als ondernemer staat geregistreerd bij de belastingdienst. Je hebt dan een zgn. btwnummer. Als je als particulier opereert, wordt je fiscaal niet als ondernemer beschouwd; dit houd weer in dat je de inkomsten moet verantwoorden onder de noemer "resultaat uit overige werkzaamheden"waarbij je eveneens de verplichting hebt een balans en verlies en winstrekening te maken. Dat is het essentiele verschil; dus een btwnummer en alle btw transacties (dus ook de aftrekbare) verlopen op aangifte of zonder btwnummer en alle btw transacties zijn niet van toepassing
 6. Geef je vriend een redelijke vergoeding van laten we zeggen € 25,- per uur. Boek dit bedrag in als opstartkosten/adviseringskosten, verder niets. Indien en voorzover er dan ooit een boekenonderzoek zou plaatsvinden is de kans op een correctie minimaal gelet op de hoogte van de (naar ik begrijp eenmalige vergoeding)
 7. Onder welke inspectie valt je onderneming? Uit mijn praktijk kan ik je vertellen dat het nogal wat uitmaakt welke inspectie competent is. Overigens is het zo dat de fiscus aannemelijk moet maken dat hier sprake is van opzet, m.a.w. dat het duidelijk te wijten is aan grove schuld./opzet. Als je redelijkerwijs kunt aangeven hoe de fout is ontstaan, mag je wel wat coulantie verwachten.
 8. Je kunt in beginsel niet fiscaal vriendelijk gelden aan een stamrecht BV onttrekken zonder dat vadertje staat zijn deel eist. Het is het onderzoeken waard in hoeverre je hier een tanta Aghaat lening tegenover kunst stellen; dan kun je op vrij eenvoudige wijze en fiscaal vriendelijk de gelden naar de vof loodsen. Het is overigens wel een vrij complexe materie, waarbij ik zeker niet zonder specialisten te raadplegen mee aan de gang zou gaan.
 9. Wordt iets duidelijker; wordt het bedrijf thuis uitgeoefend; maakt de woning dan deel uit van de huidige eenmanszaak? Om juridisch de prive-eigendommen te vrijwaren tegen de gevolgen van een faillissement moet je zaken en prive gescheiden houden en dat kan slechts alleen door de zakelijke activiteiten in een bv vorm te gieten. Geef svp iets meer informatie wat de bedrijfsactiviteit is, eventuele waarden en/of risico,s van de bedrijfsactiviteit.
 10. Hallo, Btw dient als ondernemer altijd te worden afgedragen, uiteraard niet op btw goederen die onder het nultariief vallen. In de basis is elk goed met btw belast, ook als je 2e hands verkoopt. Een uitzondering zijn de marge goederen; dit zijn goederen waarvan de verkoper de Btw als voorheffing heeft kunnen verrekenen, die door een handelaar 2e hands wordt gekocht en daarna weer worden verkocht. Over het verschil tussen verkoop en inkoop moet btw worden afgedragen. Duidelijk?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept