Jump to content

dj juan

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Den Haag

Vision

 • I'm looking for people who
  een eigen onderneming hebben,willen starten.
  liefst in reclamebranche,of een andere creatief,scheppend beroep
 • My opinion about entrepeneurship
  In Nederland wordt het je praktisch onmogelijk gemaakt om een kleinschalig bedrijf te kunnen draaien. Je werkt meer voor de Belasting & Bedrijfsvereniging.
 • My opinion about innovation
  Ieder goed idee wordt door een wirwar van instanties tegebgewerkt.
 1. Ik vraag mij af wat het verjaringstermijn voor de belasting is. Heb advocaatkosten gemaakt,en heb begrepen dat je deze kosten kunt aftrekken v/d belasting. Ook had mijn boekhouder het over "Carry Back" v/d verliezen die het bedrijf over de jaren heeft gemaakt.
 2. Reactie voor DJ Luc; Er was alleen een rechtsbijstand verzekering voor het V.o.f,persoonlijk had ik geen rechtsbijstand verzekering
 3. Hai Bianca, Hier nog even een reactie van mij: Schrijf je schuldeisers aan en probeer een betalingsregeling met hun te treffen. Zolang je betaald en blijft betalen,zal men je niet kunnen verwijten dat je ongenegen bent om te betalen. Betaal dus iets op jouw openstaande rekeningen,jouw leveranciers zien dan dat je van goede wil bent. Ga verder denken over een marketingplan meer klanten in jouw zaak te krijgen.Bijv. zoals al eerder geoppert is ;Catering verzorgen voor bedrijven & instellingen bij jou in de buurt.De bestellingen kunnen ze middels een Faxformulier doen. Verder zou je kunnen bekijken of jouw exterieur van jouw zaak,genoeg opvallend is.Zodat je van buitenlopers binnenlopers maakt.Ik zit al 20 jaar in de licht (buiten)reclame en wil jou gratis en voor niets adviezen en/of ontwerpen maken om te zorgen dat je met zo weinig mogelijk geld toch kan zorgen dat jouw zaak er voor potentieele klanten aantrekkelijk gemaakt wordt om binnen te lopen. Want als de buitenkant er niet aantrekkelijk uitziet,komt de klant echt niet binnen. Zeker voor een horeca zaak is dat zeer belangrijk. Dus pak je digitale camera en maak foto''s van het interieur en exterieur en mail ze naar mij toe (eventueel met jouw bedrijfslogo) Ik ga dan kijken wat ik voor je kan doen. Nogmaals,dit doe ik gratis en belangeloos voor jou.Misschien niet erg "zakelijk" van mij.Maar ik vindt dat ondernemers elkaar moeten helpen. Zeker omdat je zo jong bent,zou ik niet willen dat jouw zaak "onderuitgaat".Was zelf 22 jaar toen ik mijn zaak begon,en een hele dure leerschool gehad. Vraag overigens zelf NOOIT FALLISSEMENT AAN.Probeer als dat toch onvermijdelijk is de zaak onder te brengen in een rechtspersoon, Euro B.V,Ltd enz. Zodat je niet persoonlijk falliet gaat Groetjes DJ Juan
 4. Als reactie op jullie berichten (mijn dank daarvoor). Ten eerste was er een 7 bladen tellend V.o.F contract; deze heb ik na laten kijken door een notaris en een registeraccontant van Coopers & Lybrand; beiden troffen geen juridische onrechtmatigheden in het contract aan.Gefrusteerd? Ja dat ben ik moet ik bekennen. Zeker als je bedenkt dat het V.o.f verzekeringtechnisch voor de meeste risco's was verzekerd. 1.Rechtsbijstandverzekering D.A.S,2.Bedrijfs WA, Transportverzekering, Montageverzekering, Arbeidsongeschiktheidsverzekering, Compagnonsverzekering, Pensioenverzekering enz. De motieven van de vennoten waren het volgende: met de door mij opgebouwde goodwill en klantenbestand en het ontvreemde kasgeld en goederen waren ze van plan en nieuw bedrijf op te richten. Ik zit met tal van vragen over deze zaak, en hoop hierbij antwoorden te verkrijgen. Ook ben ik van mening dat starters ook gewezen moeten worden op de gevaren en risico's van het zelfstandig ondernemerschap. Ik zou niet willen dat mensen hetzelfde overkomt als mij. Natuurlijk voel ik mij een soort Don Quichot die aan het strijden is tussen de instanties.Maar ik denk dat mijn ervaringen zeer leerzaam kunnen zijn. "Tijd om af te koelen" wordt er gezegd. Heel makkelijk gezegd, maar mijn levenswerk is door derden verwoest. Ik heb het zo goed gedaan,dat ik van hardwerkende ondernemer,gedegradeerd ben tot W.W.B-er die thans voor 100% afgekeurd is.(Ziekte van Bechterrew;vorm van Reuma) Het is ook niet zo dat ik sinds 1998 boos ben,maar dat is opgelaaid toen ik er onlangs via internet achterkwam dat een van mijn voormalige vennoten thans al 10 jaar een eigen onderneming (eenmanszaak)heeft. Terwijl ik geconfronteerd werd met jarenlange beslagleggingen,en hun leven gewoon door kunnen gaan,zonder daar ook maar iets van te merken. EDIT typo, woorden zonder spaties trok de opmaak uit beeld.
 5. 1 advies (ik heb het zelf aan de lijfe moeten ondervinden) BEGIN NOOIT EEN V.o.f. Je kan contracten laten opstellen wat je wilt, maar als een v/d vennoten zich niet aan de afspraken houdt of fraudeerd,dan is het moeilijk zo niet onmogelijk om je recht te halen in Nederland. Ik zou je adviseren een Euro B.V of een Ltd met hun op te richten. Informeer bij :www.acomp.nl;Haags Juristen College.
 6. Helaas staat een rechtsbijstandverzekering NIET bij in een geschil tussen vennoten onderling. Heb dit zelf meegemaakt; het V.o.f had een rechtbijstandsverzekering bij de D.A.S. Ook de Raad voor Rechtsbijstand wierp dit argument steeds op,uiteindelijk mijn gelijk gekregen bij de Raad van State, de RvB heeft door deze uitspraak haar beleid aangepast,maar vooralsnog GEEN Toevoeging Rechtshulp. Ik heb dus DOOR DE HERHAALDELIJKE WEIGERINGEN van de broodnodige rechtshulp MIJN BEDRIJF NOODGEDWONGEN MOETEN BEEINDIGEN. (zit nu 100% afgekeurd in de bijstand W.W.B)
 7. Met 2 voormalige personeelsleden V.o.f begonnen,Ik bracht de voorheen voor mijn rekening gedreven eenmanszaak in; hun arbeid,kennis,vlijt en VERDER NIETS. Deze V.o.f heeft helaas maar 4 maanden mogen duren, want de 2 vennoten (voormalige personeelsleden) gingen er met de bedrijfskas vandoor,met het oogmerk om met de door mij opgebouwde goodwill (8 jaar) en inventaris (die ze ondertoeziend oog van een hoofdagent van Politie, uit mijn bedrijfspand hebben geroofd) een nieuw bedrijf te beginnen.Door "niet te traceren"(mede mogelijk door de wet op de privacy)te zijn hebben ze MET SUCCES hun aansprakelijkheid kunnen ontlopen. Ik ben helemaal alleen voor de door hun veroorzaakte bedrijfsschuldenlast aangesproken.(alle schuldeiser zijn door mij inmiddels betaald). Onlangs ben ik er via internet achtergekomen dat een voormalig vennote thans al 10 jaar een eigen onderneming heeft. Kan dat nu zomaar in Nederland??? Of kan ik een civiele prodedure starten tegen deze vennoot? Kan ik nu een rehabilitatie bij de rechtbank aanvragen?(schulden zijn in 1998 helemaal afgelost; ben dus NIET Falliet gegaan. BEGIN NOOIT EEN V.o.F, en vraag NOOIT zelf Fallisement aan, want de Fallissementswet van 1893 is nog steeds in Nederland van toepassing. Je kan dus 30 jaar na dato nog aangesproken worden voor de bedrijfsschulden. Wie wordt er beter van? In ieder geval NIET de Schuldeisers, alleen het salaris v/d de Curator (meestal een advocaat) Het uurtarief beloopt in de honderden Euro's per uur. Er wordt in Nederland door bepaalde partijen FLINK VERDIEND aan de "Fallissementsindustrie"
 8. Waarom geen Euro B.V of Ltd ?? zo opgericht,en kost minder dan Ned.B.V
 9. Je kan beter een b.v of Euro B.V of Ltd oprichten. Of de volgende constructie: Richt een Trust company op die 2 engelse Ltd beheerd; deze 2 ltd voeren bij de Ned.K.v.k een V.o.f. Vennootschap belasting betaal je bij een rechtspersoon over de winst. Dus als er (zeker bij het opstarten) weinig winst gemaakt wordt; betaal je ook minder belasting. Ik weet niet hoe goed betaalde baan jouw oom heeft, maar zijn inkomen wordt opgeteld bij de winst v/d onderneming. Het kan dus zijn dat jouw oom in het Schijventarief v/d belasting komt. Ik heb zelf ervaren dat het in Nederland je onmogelijk wordt gemaakt om naast je baan een bedrijfje op te starten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept