Jump to content

Peet07

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  newventure.nl
 1. Bedankt allemaal voor de reakties. Ze geven me veel stof tot nadenken. :) Ik overweeg een adviseur om mij te adviseren over hoe ik mijn diensten goed kan introduceren in deze branche. In de vorm van een plan/werkwijze voor een tactiek / groeiplan. Dit is van belang omdat nieuws zich in deze branche snel verspreidt en ik hierdoor het risico loop snel door anderen te worden ingehaald als ik het niet goed aanpak. Het doel is om door middel van een goede introductie mijn website al een beetje te kunnen vestigen. Mijn eigen ideën hiervoor zijn naast een kwalitatief goed product, samenwerking met anderen in deze branche (zij mogen er gratis van gebruikmaken en geven mij hiervoor 'exposure') en een advertentie-campagne (gratis en betaald adverteren). De branche waarover ik het heb is affiliate marketing. Dit is een enorme markt die ik allemaal met mijn concept kan bedienen. Omdat ik vrij zeker ben dat er een markt is voor mijn idee wil ik gewoon zoveel mogelijk gebruikers krijgen voordat nummer twee op de proppen komt. Heb ik iets aan een adviseur of zou ik meer aan compagnons hebben ? Het allemaal zelf doen vind ik ook aantrekkelijk maar is dat wel slim en te behappen ? Bedankt alvast voor het meedenken !
 2. Voor het op de markt brengen van een nieuw concept in een bestaande markt zit ik met een dilemma. Ik heb mijn idee behoorlijk uitgewerkt en vanuit verschillende hoeken te horen gekregen dat het best wel zou kunnen aanslaan. Het zijn redelijk deskundige mensen die dit zeggen. Ik zelf denk ook dat het moet gaan lukken. Het dilemma is dat ik twijfel om een adviseur in te huren die ervaring heeft met het in de markt zetten van soortgelijke concepten. Ik heb diverse sites van 'adviseurs' bekeken en twijfel aan hun deskundigheid. Zelf ben ik redelijk goed bekend in de markt maar heb geen ervaring met het goed introduceren van een nieuw concept. Hebben jullie ervaringen met het inhuren van adviseurs ? Wat zijn de prijzen ongeveer die berekend worden voor marktplanning ? Het gaat om een website gericht op de engelstalige markt.
 3. Waarschijnlijk lukt het je nu niet om het idee op papier te zetten omdat veel dingen nog wat warrig voor je zijn. Je ziet het wel voor je maar hoe zet je het nu gestructureerd op papier ? Belangrijk hierbij is het om het overzichtelijk te krijgen. Dit kun je doen door van buiten naar binnen te werken. In jouw geval kun je dus een cirkel tekenen wat voor je systeem staat en hieromheen de buitenwereld te tekenen. Dus gebruikers, andere systemen etc. Daartussen zet je lijnen om de verbindingen aan te geven en evt gegevensuitwisselingen. Dan ga iets dieper door je de cirkel, je systeem, in te delen in hoofdfuncties. Dit worden weer cirkels. Dan ga je weer iets dieper door deze hoofdfuncties weer op te delen etc tot je een systeem hebt. Waarschijnlijk duurt het even voordat je software idee helemaal duidelijk voor je is omdat je in het begin niet alles kunt overzien. Succes !
 4. Hoi Sander, Ik begrijp je situatie heel goed. Je doet keihard je best en alles eerlijk en om dan zo door die ambtelijke molens te worden fijngemalen in dit regeltjesland is een schande. Het probleem met de instanties is dat als je voor jezelf wilt beginnen en je nog geen inkomsten hebt, ze al beginnen te korten op de uren die je erin steekt. Zo is het moeilijk om een zaak op te bouwen want de rekeningen blijven komen. Heb je al geïnformeerd of hier geen mouw aan te passen is ? EDIT stukje tekst verwijdert, zie artikel 5 van de forumregelementen.
 5. Goeie website en vakwerk zou ik zeggen. Ziet er prima uit ! Je zegt dat je door je omstandigheden weinig tot geen mogelijkheden hebt om een onderneming te starten. Dat is nou net niet de ondernemingsspirit Sander. Ik heb zelf ook met de ambtelijke molen te maken gehad ... breek me de b.. niet open ! Maar laat je door niemand in een hoekje drijven ... gewoon doorbijten en knokken en het lukt je. One way or the other ! Of je met je vakgebied voor jezelf kan beginnen weet ik niet maar ik zou zeggen ... kijk rond waarmee zoal geld wordt verdiend en verdiep je er verder in zodat je HOE dan ook uit je situatie komt.
 6. Allebei bedankt voor de bijdragen in ieder geval. Ik ben er wel uit wat betreft aantallen gebruikers voor mijn dienst. Het is goed te weten dat affiliate marketing in Nederland ook aardig op weg is geaccepteerd te worden door de grotere bedrijven. Dat biedt alleen maar meer mogelijkheden. Katertje, je geeft aan in Nederland te opereren met je bedrijf ... orienteer je je ook op de engelstalige markt ? Die is toch veel groter ?
 7. Je klinkt wel als een echte kenner maar je hebt niet alles gelezen in deze thread geloof ik. Dank je voor het aanbod maar dat is niet haalbaar.
 8. De dienst die ik bedacht heb is een dienst voor mensen actief in affiliate marketing.
 9. Ik heb gelezen dat tradedoubler alleen al 100duizend affiliates heeft dus het aantal affiliates zal in ieder geval wel in de 100duizenden lopen en dat is voor mij genoeg in ieder geval. Het moet een aanvullende dienst worden en geen affiliateprogramma. De mensen zullen het m.i. gaan gebruiken omdat ze er veel voordeel bij hebben en het een geval is van 'baat het niet, schaadt het niet'. Ik ben aan het bekijken hoe ik dit het beste in de markt kan zetten.
 10. Ik denk dat je er een verkeerd beeld van hebt. Affiliate marketing heeft op zich niets met kruidenleven produkten te maken. Het is het aanbrengen van klanten op commissiebasis via internet. Dat kan voor allerlei soorten produkten en diensten zijn. In de USA en UK wordt hier erg veel in omgezet. Hoeveel geld ik hierin ga steken weet ik nog niet. Daarom ben ik met een haalbaarheidsonderzoek bezig.
 11. Bedankt voor de input. Omdat ik niet landgebonden ben met internet wil ik me richten op de UK en USA. Dat zijn zo'n beetje de grootste markten. Want ik heb een behoorlijk groot aantal affiliates nodig om de onderneming de moeite waard te laten zijn. Ik denk dat het merendeel van de affiliates gebruik van mijn diensten gaat maken omdat het voordeel voor hen oplevert, ongeacht of ze klein of groot zijn, nichemarkt of niet. Qua aantal zullen het er dan wel enkele 100 duizenden zijn. Probleem is nog steeds hoe onderbouw ik dat als er geen cijfers over te vinden zijn. Misschien moet ik eens een specialist benaderen ?
 12. Hallo :), Ik heb een nieuwe dienst bedacht die toegevoegde waarde heeft voor mensen die actief zijn met affiliate marketing. Het probleem waar ik tegen aanloop in mijn haalbaarheidsonderzoek is dat ik niet kan inschatten hoeveel mensen er redelijkerwijs gebruik van willen gaan maken. In mijn onderzoek ben ik alleen branche-omzetten tegengekomen maar geen aantallen affiliates in dit geval. Hoe kom ik zo aan een realistische schatting ? [titel aangepast - mod]
 13. Ik had een vergelijkbaar probleem en heb het opgelost door in te zien dat "mijn idee op zich" nog bewezen moet worden qua inkomsten, en dus niet te verkopen is voordat het geld oplevert. Misschien is dat bij jou ook zo en heb je daarom misschien minder te vrezen dan je nu denkt. En voordat concurrenten jouw nieuwe idee bemerken, heb je misschien al een bepaald marktaandeel verworven. Het is dan voor je concurrenten handiger om je een aanbod voor overname te doen dan opnieuw te beginnen met jou als concurrent. Kortom : heb je in het prille begin meteen al concurrenten of pas als je bekend bent ? En als je denkt dat het aan gaat slaan : hoe pak je bij de introductie dan een zo'n groot mogelijke marktaandeel ?
 14. Ik vraag mij af of er geen patent op deze machines bestaat. Als je ze namaakt kun je later evt problemen krijgen.
 15. Ik zou eerst goed onderzoeken op welke manieren je idee te beschermen is (even googelen), je idee vastleggen en uitdokteren welke partijen jouw idee misschien interessant vinden. Probeer uit te zoeken welke voordelen / winst het voor een TVstation geeft (tov hun concurrenten, publiek etc.) Dan uitzoeken welke constructie (verkoop, licentie) jouw het meeste geld oplevert of het meest voordelig is voor jou.(denk internationaal) Daarna uitzoeken hoe je die partijen het beste kan benaderen (alleen of met een zakelijk adviseur) en de boer op. In ieder geval elke stap overdenken. Succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept