Jump to content

Archos

Senior
 • Content Count

  35
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik meen me te kunnen herinneren dat een van de kandidaten van vorig jaar een investering binnen had gehaald en dat liep om een of andere reden een beetje stroef. Toen hij daarover contact had opgenomen met de redactie van het tv programma werd hem gezegd dat zij slechts een televisieprogramma maakten en dat hij de investering zelf diende te regelen. Zij staan dus eigenlijk gewoon een beetje toe te kijken met hun camera's. Kortom, er zal geen gelimiteerde budget zijn voor de investeerders, het is immers eigen geld. Dat ze maar tot een bepaald bedrag kunnen instappen, zal misschien belastingtechnische redenen hebben? Ik weet het niet... heb zelf maar 700 euro spaargeld op mijn rekening dus dat zijn dingen die ver boven mijn pet gaan.
 2. Ik had destijds begrepen dat die naam Wuzz erg veel associaties had met iets wat de Telegraaf had (Wat U Zegt, dacht ik tenminste, het was in ieder geval wel iets wat door een veel grotere partij al in de markt was gezet). Wat ik ook begrepen had, was het toch niet helemaal goed verlopen met de kaftenman van vorig seizoen. Nu ben ik benieuwd eigenlijk of ze van het programma hem nog eens uitnodigen om daar nog eens voor de camera te komen. Ergens heb ik het idee van niet want dat is niet zo goed voor de pr. En verder is het steeds toch wel zo lachen met Ome Willem. Tjonge tjonge... wat een humor heeft die man om steeds de mensen zo uit te lachen. Makkelijk als je je kapitaal vanuit de familie hebt vergaard. Zo leer je mensen kennen. Je hoorde ook van de maatje meer dames bij het weglopen: wat heb ik spijt zeg.... dus dat zegt alles. Lekker blijven lachen Willem
 3. Beste Nico, Het feit dat ik dat gedaan heb destijds had te maken dat ik vooraf tot uitputting toe heb getracht op de gebruikelijke fatsoenlijke manier tot zaken te komen. Als je dan tientallen keren allerlei smoezen te horen hebt gekregen, zul je toch maatregelen moeten nemen. Ik heb nu eenmaal niet de financiële middelen om een incassobureau in te schakelen en dat wist die bewuste klant ook. Bovendien heb ik destijds via via gehoord dat die bewuste klant zichzelf op de borst had geslagen met het feit dat ik zo naïef was om gewoon uit te gaan van mondelinge afspraken. Nou, dan vraag je erom. Dat er dus redenen kunnen zijn om niet meteen te betalen is uiteraard te bespreken en doe ik ook niet moeilijk over. In dit vak heb je bijna altijd vooraf een intensieve inventarisatie van wat de klant precies wil hebben. Dus het kan daarna bijna niet voorkomen dat wij vormgevers niet aanvoelen wat de klant nu precies wil hebben. Afspraak = afspraak en in mijn eigen draadje heb je kunnen lezen dat ik op een nette manier wil ondernemen. Daarmee positioneer ik mezelf als een serieuze leverancier en kan ik het niet maken tegenover andere klanten als ik geen eenduidige lijn zou trekken. Bovendien heb ik als tussenpersoon ook te maken met leveranciers die aan mij leveren en ik dat vervolgens moet doorberekenen. Dus wat voor signaal krijgen zij dan als ik het zomaar over mijn kant zou laten gaan? Maar dat was toen Nico. Inmiddels zit ik in een hele andere situatie waarbij ik wel gezien heb dat er wel meer handelingen plaatsvinden die ook de schoonheidsprijs niet verdienen.
 4. Bekend verhaal. Hetzelfde is mij ook meerdere malen overkomen. Ik ben zelf ook dtp-er Linda. In mijn geval waren het ook vaak ontwerpen voor autobelettering etcetera. Vervolgens vond men het allemaal te duur en gingen ze met het ontwerp naar de concurrent om daar de auto te plakken... en het "mooie" was dat dat bedrijf dan contact met mij opnam om te vragen om een EPS bestand van het door mij gemaakte logo. "Mocht van de klant", zei men. Moeilijk om iets tegen te doen. Mijn advies is dus: als je je ontwerpen laat zien aan de klant, maak er dan een kleine BMP of GIF bestand van op bijvoorbeeld 10 x 15 cm. Dan staat alles in pixel en dan wordt het al wat moeilijker voor iemand anders om het na te maken. Ik doe ook meestal mijn ontwerpen voorzien van mijn bedrijfslogo maar dan op bijvoorbeeld 10% dekking zodat je een soort watermerk hebt. Dat schijnt er dan doorheen en zul je toch flink wat moeten kloonstempelen in Photoshop om dat eruit te krijgen. Dan zullen concurrenten er niet gauw aan beginnen qua tijd. Ik heb een tijdje een speciale link op mijn site gehad waarop ik dit soort wanbetalers "in de schijnwerpers" had gezet. Als je onder het ontwerp dan met grote letters zet: niet betaald, moet jij eens kijken hoe snel ze contact met je opnemen om dat te laten verwijderen. Verder kun je aantonen met de datum, waarop je het bestand hebt weggeschreven op je harde schijf of waar dan ook, dat jij als eerste met dat logo bezig bent geweest. Die datum staat in het eigenschappen venster van rechter muisklik. Daarmee sta je juridisch ook sterk. Succes ermee!
 5. Klopt. Ik had mijn plan ingediend en me onvoldoende gerealiseerd dat er nog wat aanvullende gegevens nodig waren (in mijn ogen in ieder geval) Dus ik gauw dat alles uitgewerkt in de "zenuwen" dat de investeerder op dat moment al het plan misschien had gezien. Dat was 25 maart. Ik wacht nu nog steeds op antwoord. Overigens heeft een andere investeerder wel binnen een week al gereageerd. Dus het kan wel natuurlijk, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben. Amsterdam ook. Daar zit tenminste uhhh mijn hoop in bange dagen business angel. Op zich wel een pikant verzetje. Een Amsterdamse BA die een Rotterdams evenement zou kunnen sponsoren.
 6. Kun je dan misschien niet iets zwart op wit krijgen van je werkgever? Misschien naïef gedacht van mij, maar als je in alle openheid dit zou kunnen bespreken met hem of haar krijg je misschien wel wat mogelijkheden. En anders heb je misschien wat interne emails waarin iets van waardering richting jou is uitgesproken. Dat geeft altijd wel vertrouwen voor een buitenstaander. In ieder geval zomaar even wat gedachten van mijn kant. Succes verder!
 7. Dat snap ik ook. Maar ik dacht dat er iemand die de presentatie had gezien misschien wel contact zou kunnen opnemen met hem. Dat zag je ook in de terugblik van DD met dat boodschappenlijstje of dat downloadcadeaubonbedrijf (scrabblewoord ;D) Daar kwamen ook achteraf de juiste investeerders en geïnteresseerden op af. Beetje handig spelen zou ik zo zeggen.
 8. Grote order van geprinte doeken voor een bedrijf en halverwege de grootformaatprinter kapot gegaan. Nieuwe printkoppen laten installeren maar daardoor wel alle kleurprofielen gewist door collega die daarvoor niks op papier had geschreven aan instellingen. Gevolg: 1e helft doeken precies de goede kleuren, 2e helft niet. Hele week alleen maar testen moeten maken om de juiste kleurprofielen weer te installeren. 100 meter doekmateriaal verbruikt voor testen. 5 liter speciale inkt verbruikt. schadeclaim klant en het Aarch!! moment: 100 keer per dag sorry te horen gekregen van collega. :(
 9. Bedankt voor de reactie Nico. Dit is inderdaad zo gezegd hoor, anders zou ik dat niet zo vermelden. Het is in sommige gevallen wel zo dat ik me dingen verbeeld maar dat heeft meer te maken als ik op straat loop en je het gevoel hebt dat je steeds aangestaard word. Ik werk ook vanuit de gedachte dat ik goed werk maak. Dat wordt juist gevoed door de gedachte van: "Ik kan misschien dit of dat niet meer in de ogen van een ander, maar dan zal ik ze wel even wat laten zien". Ik trek dus energie uit mijn situatie. Maar dan gebeurt er steeds wel weer daarna wat me dan helemaal weer paf laat staan met de gedachte: "Heb ik dat?" Voorbeeldje: Ik heb tijdje terug ergens gesolliciteerd want dat ben ik nog steeds verplicht te doen, ook al zit ik in het ondernemerstrajectgevoel. Vervolgens krijg ik een uitnodiging voor a.s. maandag om te komen praten. Echter, omdat de plaats waar dit bedrijf gevestigd is nogal moeilijk te bereiken is vanuit mijn woonplaats, dacht ik vrijdag om even een verkennend autoritje te maken. Dan weet ik in ieder geval hoe ik moet rijden zodat je niet voor verrassingen komt te staan en misschien wel te laat komt of zo. Ik heb op de terugweg in een aantal zware files gezeten. Aangezien mijn stoel nogal ver naar achteren staat omdat ik nogal zwaar ben, zie je dus makkelijker in een file wie er achter het stuur van een auto zit en dus kun je wel nagaan hoe ik gezien heb hoe mensen zich dan een nekverrekking oplopen als ze mij zien. Ik ben natuurlijk niet blind en verbeeld ik me zoiets toch echt niet. Dus al met al best zware rit gedaan. Dan kom ik thuis en krijg ik niet veel later een telefoontje van dat bedrijf met de mededeling dat ze vanuit het hoofdkantoor de opdracht hebben gekregen om voorlopig niemand meer aan te nemen. Dus mijn sollicitatie komt te vervallen. Nota bene nadat ik dus voor mezelf dat ritje heb gemaakt. Hoe vreemd kan zoiets dan toch lopen? En zo gaat dat nu steeds Nico. Het zijn van die dingen die me overkomen elke keer en dan kan ik wel blijven jodelen tegen mezelf dat ik goed werk kan maken... je komt op een gegeven moment steeds nieuwe obstakels tegen. Ik wil niet klagen of zelfmedelijden oproepen maar het is echt zo dat als je voor een dubbeltje geboren bent je nooit een kwartje gaat worden. Wat je ook doet. Actuele situatie: ik moet voor het starten van een onderneming toestemming hebben van wat instanties. Op dat papierwerk wacht ik nu al 3 weken, terwijl mij telefonisch een week was toegezegd. Ik ben daar al een paar keer naar toe geweest om de mensen even in de ogen te kijken, zodat ze zien wat het is voor mij. Ik heb gelukkig ook al wat toezeggingen en aanvragen op papier, dus ik kan zo beginnen. Als ik wat brutaler was geweest had ik nu al geld kunnen gaan verdienen. Maar omdat ik alles netjes wil doen zoals de overheid dat voorschrijft, is het zo frustrerend om zo fijn gemalen te worden. Maar ik ga door... wat er ook gebeurt.
 10. Die bedoelde ik ook. Overigens begrijp ik niet zo goed wat die figuur daar nu precies voor ogen heeft met een dergelijke campagne. Ik schrijf op die site onder de naam Presario en ik heb daar destijds ook beschreven hoe mijn "intake" poging ging. Mij was gezegd door de redactie dat het niet specifiek ging om een nieuw produkt of dienst, maar een kansrijke onderneming waar ondernemers en investeerders beide profijt van zouden hebben. Dus wat dan nog als er ergens anders al andere soorten kaften eerder op de markt zijn gebracht? Bo heeft op dat moment daar in Dragons' Den zijn kaarten op tafel gelegd en is daarvoor beloond met zijn investering. Vervolgens is hij keihard aan de slag gegaan ermee, zoals een echte ondernemer dat betaamt. Gewoon zelf de boer opgaan met dozen vol achter in de auto. Hij doet zijn ding nu en ongetwijfeld zijn er altijd mensen die het menen beter te moeten weten of zijn jaloers op het succes zoals die persoon op die site. Maar zeer waarschijnlijk was die betweter er ook niet toen Bo doodziek op bed lag destijds. Dus laat je niet kisten Bo.
 11. Als je meer bekendheid zoekt kun je alvast beginnen met een website te maken? En als je een investeerder zoekt, geef je op voor Dragons' Den als daarvan een tweede serie komt. Ik heb voor mijn plan destijds flink wat gegoogeld naar adressen van investeringsmaatschappijen en bij sommigen ben ik nog in beeld voor een verdere reactie. Mijn advies is dus: flink huiswerk doen via internet.
 12. Ik denk dat Bo's reactie ook te maken heeft met wat er op het websiteforum van Dragons' Den staat gepost. Daar is iemand bezig om hem te beschadigen met meningen die totaal kant noch wal raken. Ik kan me best voorstellen dat hij nu zodanig geleefd wordt door al deze aandacht voor hem en zijn onderneming. Dan zijn er altijd wel een aantal personen bij die hem het niet gunnen of menen het beter te moeten weten. Maar dat zijn altijd de beste stuurlui aan de wal natuurlijk. Van mij niks anders dan respect Bo. Dat weet je.
 13. Hallo Maarten, Ik heb in de afgelopen jaren met allerlei instanties en adviesorganen al gesproken. Het is niet zo dat ik niet wil luisteren o.i.d. maar het is in mijn geval nu eenmaal erg moeilijk om in deze maatschappij staande te houden omdat ik nogal wat fysieke en medische beperkingen heb. Doe ik niet zielig over maar het zijn nu eenmaal wel de feiten. De mogelijkheden die er zijn, zijn meer gericht op gehandicapten. Tja, ik vind dat ik mezelf niet zo moet beschouwen, al kan ik erg moeilijk lopen. Maar mijn verstand werkt nog prima dus vandaar dat ik vind dat ik nog best mee kan komen. Ik maak het mezelf misschien daardoor erg moeilijk maar het is nu eenmaal de aard van dit beestje. Overigens woon ik in Ede, als antwoord op je vraag. Groet
 14. Indrukwekkende woorden Nico, bedankt. En ik wil niet eigenwijs doen of koppig overkomen, maar ik ben toch echt wel dat stadium van houden van jezelf wel voorbij. Daar is echt teveel voor gebeurd. Maar ik heb er wel vrede mee hoe het nu ervoor staat met mezelf. Wat ik nu doe en ben is precies wat ik van mijn leven verwacht had. Dat is ook de reden waarom ik al langer leef dan mij was voorspeld, denk ik zo. Ook als ondernemer zit ik goed in mijn vel, al klinkt dat raar. Als ik zo om me heen kijk en ik zie wat ik al aan voorbereiding heb gedaan voelt dat goed aan. Plan is klaar, administratie is klaar, databases zijn klaar. Allemaal resultaat van jaren hard en intensief bezig zijn. Het probleem is echter dat ik steeds met mensen te maken krijg die je van het kastje naar de muur sturen. Saillant voorbeeld is nu dat ik van een adviseur steeds te horen heb gekregen dat ik een website met mijn foto moet maken en daar naar moet verwijzen zodat men alvast voorbereid is op wat voor reus kan komen binnenstappen. Dan doe ik dat en nu is het steeds de kritiek dat in zijn ogen de website nog niet goed genoeg is en ik er maar beter niet naar kan verwijzen. En zeg ik dat ik volwassen genoeg ben om dat zelf te bepalen, gaat er een rapport naar het UWV dat meneertje Archos niet meewerkt met alle gevolgen vandien. Brrrrr Snap je Nico? Dit zijn van die zaken waarop ik als ondernemer geen grip kan hebben en daar word ik nogal moedeloos van. In ieder geval ben ik al weer wat stapjes verder in het traject. Ik heb nu heel duidelijk zwart op wit hoe het nu precies zit in mijn specifieke geval met regelingen dus ik kan nu in ieder geval voldoende comfort bieden als er mensen iets in mijn plannen zien qua investering. En anders begin ik gewoon zelf. Zo ver ben ik nu wel inmiddels.
 15. Dat is waar Nico, heb je gelijk in. En dat is wat jij of iemand anders hier ook al aangaf. Het komt voornamelijk door die eigenwaarde. Op zich denk ik dat het ergens daarmee wel goed zit. Want ik ben een man van principes, hou me aan de regels, probeer iedereen in zijn of haar waarde te laten, ben beleefd etc etc. Maar ja, als ik op straat loop, dan krijgen heel veel mensen spontaan een nekverrekking. En dat knaagt ook wel door vroeg of laat naar andere gebieden. Daarom denk ik ook vanuit de klant. Hoe kom ik over bij iemand die bij komt voor mijn dienstverlening? Vinden ze het niet vreemd dat ze naar een voormalig slaapkamertje moeten gaan omdat ik daar mijn spullen heb staan? Maar dat zijn zaken waar je in principe toch niets aan kunt doen. Mensen vormen hun eigen mening wel. Dat is ook goed, maar ik vind dan wel dat op de gebieden waar ik wel invloed op heb de zaken goed geregeld moeten zijn. Het is de eerste indruk die vaak allesbepalend is. Maar ik moet ook helemaal niet het nieuwste van het nieuwste hebben. In mijn offertemodel staan ook overigens wel de aanleverspecificaties en dan ga ik ervanuit dat de opdrachtgever daar rekening mee houd. Maar uit ervaring blijkt dat toch niet altijd zo. En verder Nico, trek ik wel degelijk alles uit de middelen die ik heb. Ook uit de computer zelf. Ik ben ooit nog eens begonnen met een ZX Spectrum van 1K geheugen herinner ik me nu. :) Dat waren mooie tijden want je maakte gebruik van de technische fouten die in het apparaat zaten zoals de Commodore 64. Maar tegenwoordig is dat gepionier er niet meer bij. Als je tegenwoordig een grote full colour afbeelding moet opmaken voor een spandoek moet je echt wel wat power hebben staan. Het duurt anders te lang qua rekentijd en mensen komen vaak bij je op het allerlaatste moment. Maar je hebt echt gelijk. Dat weet ik zelf ook wel als ik naar mijn eigen intuïtie luister. Ik ben ook van plan om de aankomende week de knoop door te gaan hakken want ik treuzel lang genoeg.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept