Archos

Senior
  • Aantal berichten

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Archos

  1. Ik meen me te kunnen herinneren dat een van de kandidaten van vorig jaar een investering binnen had gehaald en dat liep om een of andere reden een beetje stroef. Toen hij daarover contact had opgenomen met de redactie van het tv programma werd hem gezegd dat zij slechts een televisieprogramma maakten en dat hij de investering zelf diende te regelen. Zij staan dus eigenlijk gewoon een beetje toe te kijken met hun camera's. Kortom, er zal geen gelimiteerde budget zijn voor de investeerders, het is immers eigen geld. Dat ze maar tot een bepaald bedrag kunnen instappen, zal misschien belastingtechnische redenen hebben? Ik weet het niet... heb zelf maar 700 euro spaargeld op mijn rekening dus dat zijn dingen die ver boven mijn pet gaan.
  2. Ik had destijds begrepen dat die naam Wuzz erg veel associaties had met iets wat de Telegraaf had (Wat U Zegt, dacht ik tenminste, het was in ieder geval wel iets wat door een veel grotere partij al in de markt was gezet). Wat ik ook begrepen had, was het toch niet helemaal goed verlopen met de kaftenman van vorig seizoen. Nu ben ik benieuwd eigenlijk of ze van het programma hem nog eens uitnodigen om daar nog eens voor de camera te komen. Ergens heb ik het idee van niet want dat is niet zo goed voor de pr. En verder is het steeds toch wel zo lachen met Ome Willem. Tjonge tjonge... wat een humor heeft die man om steeds de mensen zo uit te lachen. Makkelijk als je je kapitaal vanuit de familie hebt vergaard. Zo leer je mensen kennen. Je hoorde ook van de maatje meer dames bij het weglopen: wat heb ik spijt zeg.... dus dat zegt alles. Lekker blijven lachen Willem
  3. Beste Nico, Het feit dat ik dat gedaan heb destijds had te maken dat ik vooraf tot uitputting toe heb getracht op de gebruikelijke fatsoenlijke manier tot zaken te komen. Als je dan tientallen keren allerlei smoezen te horen hebt gekregen, zul je toch maatregelen moeten nemen. Ik heb nu eenmaal niet de financiële middelen om een incassobureau in te schakelen en dat wist die bewuste klant ook. Bovendien heb ik destijds via via gehoord dat die bewuste klant zichzelf op de borst had geslagen met het feit dat ik zo naïef was om gewoon uit te gaan van mondelinge afspraken. Nou, dan vraag je erom. Dat er dus redenen kunnen zijn om niet meteen te betalen is uiteraard te bespreken en doe ik ook niet moeilijk over. In dit vak heb je bijna altijd vooraf een intensieve inventarisatie van wat de klant precies wil hebben. Dus het kan daarna bijna niet voorkomen dat wij vormgevers niet aanvoelen wat de klant nu precies wil hebben. Afspraak = afspraak en in mijn eigen draadje heb je kunnen lezen dat ik op een nette manier wil ondernemen. Daarmee positioneer ik mezelf als een serieuze leverancier en kan ik het niet maken tegenover andere klanten als ik geen eenduidige lijn zou trekken. Bovendien heb ik als tussenpersoon ook te maken met leveranciers die aan mij leveren en ik dat vervolgens moet doorberekenen. Dus wat voor signaal krijgen zij dan als ik het zomaar over mijn kant zou laten gaan? Maar dat was toen Nico. Inmiddels zit ik in een hele andere situatie waarbij ik wel gezien heb dat er wel meer handelingen plaatsvinden die ook de schoonheidsprijs niet verdienen.
  4. Bekend verhaal. Hetzelfde is mij ook meerdere malen overkomen. Ik ben zelf ook dtp-er Linda. In mijn geval waren het ook vaak ontwerpen voor autobelettering etcetera. Vervolgens vond men het allemaal te duur en gingen ze met het ontwerp naar de concurrent om daar de auto te plakken... en het "mooie" was dat dat bedrijf dan contact met mij opnam om te vragen om een EPS bestand van het door mij gemaakte logo. "Mocht van de klant", zei men. Moeilijk om iets tegen te doen. Mijn advies is dus: als je je ontwerpen laat zien aan de klant, maak er dan een kleine BMP of GIF bestand van op bijvoorbeeld 10 x 15 cm. Dan staat alles in pixel en dan wordt het al wat moeilijker voor iemand anders om het na te maken. Ik doe ook meestal mijn ontwerpen voorzien van mijn bedrijfslogo maar dan op bijvoorbeeld 10% dekking zodat je een soort watermerk hebt. Dat schijnt er dan doorheen en zul je toch flink wat moeten kloonstempelen in Photoshop om dat eruit te krijgen. Dan zullen concurrenten er niet gauw aan beginnen qua tijd. Ik heb een tijdje een speciale link op mijn site gehad waarop ik dit soort wanbetalers "in de schijnwerpers" had gezet. Als je onder het ontwerp dan met grote letters zet: niet betaald, moet jij eens kijken hoe snel ze contact met je opnemen om dat te laten verwijderen. Verder kun je aantonen met de datum, waarop je het bestand hebt weggeschreven op je harde schijf of waar dan ook, dat jij als eerste met dat logo bezig bent geweest. Die datum staat in het eigenschappen venster van rechter muisklik. Daarmee sta je juridisch ook sterk. Succes ermee!
  5. Klopt. Ik had mijn plan ingediend en me onvoldoende gerealiseerd dat er nog wat aanvullende gegevens nodig waren (in mijn ogen in ieder geval) Dus ik gauw dat alles uitgewerkt in de "zenuwen" dat de investeerder op dat moment al het plan misschien had gezien. Dat was 25 maart. Ik wacht nu nog steeds op antwoord. Overigens heeft een andere investeerder wel binnen een week al gereageerd. Dus het kan wel natuurlijk, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben. Amsterdam ook. Daar zit tenminste uhhh mijn hoop in bange dagen business angel. Op zich wel een pikant verzetje. Een Amsterdamse BA die een Rotterdams evenement zou kunnen sponsoren.
  6. Kun je dan misschien niet iets zwart op wit krijgen van je werkgever? Misschien naïef gedacht van mij, maar als je in alle openheid dit zou kunnen bespreken met hem of haar krijg je misschien wel wat mogelijkheden. En anders heb je misschien wat interne emails waarin iets van waardering richting jou is uitgesproken. Dat geeft altijd wel vertrouwen voor een buitenstaander. In ieder geval zomaar even wat gedachten van mijn kant. Succes verder!
  7. Dat snap ik ook. Maar ik dacht dat er iemand die de presentatie had gezien misschien wel contact zou kunnen opnemen met hem. Dat zag je ook in de terugblik van DD met dat boodschappenlijstje of dat downloadcadeaubonbedrijf (scrabblewoord ;D) Daar kwamen ook achteraf de juiste investeerders en geïnteresseerden op af. Beetje handig spelen zou ik zo zeggen.
  8. Grote order van geprinte doeken voor een bedrijf en halverwege de grootformaatprinter kapot gegaan. Nieuwe printkoppen laten installeren maar daardoor wel alle kleurprofielen gewist door collega die daarvoor niks op papier had geschreven aan instellingen. Gevolg: 1e helft doeken precies de goede kleuren, 2e helft niet. Hele week alleen maar testen moeten maken om de juiste kleurprofielen weer te installeren. 100 meter doekmateriaal verbruikt voor testen. 5 liter speciale inkt verbruikt. schadeclaim klant en het Aarch!! moment: 100 keer per dag sorry te horen gekregen van collega. :(
  9. Bedankt voor de reactie Nico. Dit is inderdaad zo gezegd hoor, anders zou ik dat niet zo vermelden. Het is in sommige gevallen wel zo dat ik me dingen verbeeld maar dat heeft meer te maken als ik op straat loop en je het gevoel hebt dat je steeds aangestaard word. Ik werk ook vanuit de gedachte dat ik goed werk maak. Dat wordt juist gevoed door de gedachte van: "Ik kan misschien dit of dat niet meer in de ogen van een ander, maar dan zal ik ze wel even wat laten zien". Ik trek dus energie uit mijn situatie. Maar dan gebeurt er steeds wel weer daarna wat me dan helemaal weer paf laat staan met de gedachte: "Heb ik dat?" Voorbeeldje: Ik heb tijdje terug ergens gesolliciteerd want dat ben ik nog steeds verplicht te doen, ook al zit ik in het ondernemerstrajectgevoel. Vervolgens krijg ik een uitnodiging voor a.s. maandag om te komen praten. Echter, omdat de plaats waar dit bedrijf gevestigd is nogal moeilijk te bereiken is vanuit mijn woonplaats, dacht ik vrijdag om even een verkennend autoritje te maken. Dan weet ik in ieder geval hoe ik moet rijden zodat je niet voor verrassingen komt te staan en misschien wel te laat komt of zo. Ik heb op de terugweg in een aantal zware files gezeten. Aangezien mijn stoel nogal ver naar achteren staat omdat ik nogal zwaar ben, zie je dus makkelijker in een file wie er achter het stuur van een auto zit en dus kun je wel nagaan hoe ik gezien heb hoe mensen zich dan een nekverrekking oplopen als ze mij zien. Ik ben natuurlijk niet blind en verbeeld ik me zoiets toch echt niet. Dus al met al best zware rit gedaan. Dan kom ik thuis en krijg ik niet veel later een telefoontje van dat bedrijf met de mededeling dat ze vanuit het hoofdkantoor de opdracht hebben gekregen om voorlopig niemand meer aan te nemen. Dus mijn sollicitatie komt te vervallen. Nota bene nadat ik dus voor mezelf dat ritje heb gemaakt. Hoe vreemd kan zoiets dan toch lopen? En zo gaat dat nu steeds Nico. Het zijn van die dingen die me overkomen elke keer en dan kan ik wel blijven jodelen tegen mezelf dat ik goed werk kan maken... je komt op een gegeven moment steeds nieuwe obstakels tegen. Ik wil niet klagen of zelfmedelijden oproepen maar het is echt zo dat als je voor een dubbeltje geboren bent je nooit een kwartje gaat worden. Wat je ook doet. Actuele situatie: ik moet voor het starten van een onderneming toestemming hebben van wat instanties. Op dat papierwerk wacht ik nu al 3 weken, terwijl mij telefonisch een week was toegezegd. Ik ben daar al een paar keer naar toe geweest om de mensen even in de ogen te kijken, zodat ze zien wat het is voor mij. Ik heb gelukkig ook al wat toezeggingen en aanvragen op papier, dus ik kan zo beginnen. Als ik wat brutaler was geweest had ik nu al geld kunnen gaan verdienen. Maar omdat ik alles netjes wil doen zoals de overheid dat voorschrijft, is het zo frustrerend om zo fijn gemalen te worden. Maar ik ga door... wat er ook gebeurt.
  10. Die bedoelde ik ook. Overigens begrijp ik niet zo goed wat die figuur daar nu precies voor ogen heeft met een dergelijke campagne. Ik schrijf op die site onder de naam Presario en ik heb daar destijds ook beschreven hoe mijn "intake" poging ging. Mij was gezegd door de redactie dat het niet specifiek ging om een nieuw produkt of dienst, maar een kansrijke onderneming waar ondernemers en investeerders beide profijt van zouden hebben. Dus wat dan nog als er ergens anders al andere soorten kaften eerder op de markt zijn gebracht? Bo heeft op dat moment daar in Dragons' Den zijn kaarten op tafel gelegd en is daarvoor beloond met zijn investering. Vervolgens is hij keihard aan de slag gegaan ermee, zoals een echte ondernemer dat betaamt. Gewoon zelf de boer opgaan met dozen vol achter in de auto. Hij doet zijn ding nu en ongetwijfeld zijn er altijd mensen die het menen beter te moeten weten of zijn jaloers op het succes zoals die persoon op die site. Maar zeer waarschijnlijk was die betweter er ook niet toen Bo doodziek op bed lag destijds. Dus laat je niet kisten Bo.
  11. Als je meer bekendheid zoekt kun je alvast beginnen met een website te maken? En als je een investeerder zoekt, geef je op voor Dragons' Den als daarvan een tweede serie komt. Ik heb voor mijn plan destijds flink wat gegoogeld naar adressen van investeringsmaatschappijen en bij sommigen ben ik nog in beeld voor een verdere reactie. Mijn advies is dus: flink huiswerk doen via internet.
  12. Ik denk dat Bo's reactie ook te maken heeft met wat er op het websiteforum van Dragons' Den staat gepost. Daar is iemand bezig om hem te beschadigen met meningen die totaal kant noch wal raken. Ik kan me best voorstellen dat hij nu zodanig geleefd wordt door al deze aandacht voor hem en zijn onderneming. Dan zijn er altijd wel een aantal personen bij die hem het niet gunnen of menen het beter te moeten weten. Maar dat zijn altijd de beste stuurlui aan de wal natuurlijk. Van mij niks anders dan respect Bo. Dat weet je.
  13. Hallo Maarten, Ik heb in de afgelopen jaren met allerlei instanties en adviesorganen al gesproken. Het is niet zo dat ik niet wil luisteren o.i.d. maar het is in mijn geval nu eenmaal erg moeilijk om in deze maatschappij staande te houden omdat ik nogal wat fysieke en medische beperkingen heb. Doe ik niet zielig over maar het zijn nu eenmaal wel de feiten. De mogelijkheden die er zijn, zijn meer gericht op gehandicapten. Tja, ik vind dat ik mezelf niet zo moet beschouwen, al kan ik erg moeilijk lopen. Maar mijn verstand werkt nog prima dus vandaar dat ik vind dat ik nog best mee kan komen. Ik maak het mezelf misschien daardoor erg moeilijk maar het is nu eenmaal de aard van dit beestje. Overigens woon ik in Ede, als antwoord op je vraag. Groet
  14. Indrukwekkende woorden Nico, bedankt. En ik wil niet eigenwijs doen of koppig overkomen, maar ik ben toch echt wel dat stadium van houden van jezelf wel voorbij. Daar is echt teveel voor gebeurd. Maar ik heb er wel vrede mee hoe het nu ervoor staat met mezelf. Wat ik nu doe en ben is precies wat ik van mijn leven verwacht had. Dat is ook de reden waarom ik al langer leef dan mij was voorspeld, denk ik zo. Ook als ondernemer zit ik goed in mijn vel, al klinkt dat raar. Als ik zo om me heen kijk en ik zie wat ik al aan voorbereiding heb gedaan voelt dat goed aan. Plan is klaar, administratie is klaar, databases zijn klaar. Allemaal resultaat van jaren hard en intensief bezig zijn. Het probleem is echter dat ik steeds met mensen te maken krijg die je van het kastje naar de muur sturen. Saillant voorbeeld is nu dat ik van een adviseur steeds te horen heb gekregen dat ik een website met mijn foto moet maken en daar naar moet verwijzen zodat men alvast voorbereid is op wat voor reus kan komen binnenstappen. Dan doe ik dat en nu is het steeds de kritiek dat in zijn ogen de website nog niet goed genoeg is en ik er maar beter niet naar kan verwijzen. En zeg ik dat ik volwassen genoeg ben om dat zelf te bepalen, gaat er een rapport naar het UWV dat meneertje Archos niet meewerkt met alle gevolgen vandien. Brrrrr Snap je Nico? Dit zijn van die zaken waarop ik als ondernemer geen grip kan hebben en daar word ik nogal moedeloos van. In ieder geval ben ik al weer wat stapjes verder in het traject. Ik heb nu heel duidelijk zwart op wit hoe het nu precies zit in mijn specifieke geval met regelingen dus ik kan nu in ieder geval voldoende comfort bieden als er mensen iets in mijn plannen zien qua investering. En anders begin ik gewoon zelf. Zo ver ben ik nu wel inmiddels.
  15. Dat is waar Nico, heb je gelijk in. En dat is wat jij of iemand anders hier ook al aangaf. Het komt voornamelijk door die eigenwaarde. Op zich denk ik dat het ergens daarmee wel goed zit. Want ik ben een man van principes, hou me aan de regels, probeer iedereen in zijn of haar waarde te laten, ben beleefd etc etc. Maar ja, als ik op straat loop, dan krijgen heel veel mensen spontaan een nekverrekking. En dat knaagt ook wel door vroeg of laat naar andere gebieden. Daarom denk ik ook vanuit de klant. Hoe kom ik over bij iemand die bij komt voor mijn dienstverlening? Vinden ze het niet vreemd dat ze naar een voormalig slaapkamertje moeten gaan omdat ik daar mijn spullen heb staan? Maar dat zijn zaken waar je in principe toch niets aan kunt doen. Mensen vormen hun eigen mening wel. Dat is ook goed, maar ik vind dan wel dat op de gebieden waar ik wel invloed op heb de zaken goed geregeld moeten zijn. Het is de eerste indruk die vaak allesbepalend is. Maar ik moet ook helemaal niet het nieuwste van het nieuwste hebben. In mijn offertemodel staan ook overigens wel de aanleverspecificaties en dan ga ik ervanuit dat de opdrachtgever daar rekening mee houd. Maar uit ervaring blijkt dat toch niet altijd zo. En verder Nico, trek ik wel degelijk alles uit de middelen die ik heb. Ook uit de computer zelf. Ik ben ooit nog eens begonnen met een ZX Spectrum van 1K geheugen herinner ik me nu. :) Dat waren mooie tijden want je maakte gebruik van de technische fouten die in het apparaat zaten zoals de Commodore 64. Maar tegenwoordig is dat gepionier er niet meer bij. Als je tegenwoordig een grote full colour afbeelding moet opmaken voor een spandoek moet je echt wel wat power hebben staan. Het duurt anders te lang qua rekentijd en mensen komen vaak bij je op het allerlaatste moment. Maar je hebt echt gelijk. Dat weet ik zelf ook wel als ik naar mijn eigen intuïtie luister. Ik ben ook van plan om de aankomende week de knoop door te gaan hakken want ik treuzel lang genoeg.
  16. Absoluut Paul. Alleen ben ik daar zelf nogal een rare in. Ik heb daar veel te veel geweten voor en dus heb ik hier geen enkel illegaal pakket liggen. Tja, men zei vroeger wel eens dat ik dan een brave jongen mag zijn maar daar win je de oorlog niet mee. Maar dat moet dan maar. Gelukkig heb ik dankzij een omscholingstraject een aantal educatieve versies kunnen krijgen van de software die ik nodig heb. Zat toen bij de prijs in. Daar heb ik achteraf gezien heel veel geluk mee gehad. In principe niet nee. Maar het is ook niet zozeer de uiteindelijke opdrachtgever zelf, bijvoorbeeld een winkelier of zo, maar omdat ik met mijn illustratievaardigheden goed uit de voeten kan, word ik nogal eens ingeschakeld door andere vormgevers die zelf niet kunnen tekenen. En die kijken dan raar op als ze hun bestanden in lagere versies moeten terugzetten. Dus die groep zijn dan mijn opdrachtgevers die dan gelijk navragen hoe en waarom precies ik als collega in het vak niet met hetzelfde materiaal werk. Tja, en dan krijg je soms de vreemdste reacties te horen.
  17. Naar mijn mening hoef je je nergens schuldig om te voelen. JIj hebt genoeg klappen moeten incasseren waardoor je ongetwijfeld vaak genoeg het niet meer hebt zien zitten. Ik weet daar zelf ook alles van. Je hebt nu de kans om je leven op een zinvolle manier in te richten. Dat had je natuurlijk altijd al maar je wordt pas echt geleefd door een levensbedreigende ziekte. Dat slokt je pas echt op. Dit zo met Multikaft toch niet Bo? Jij bent van heel ver moeten terugkomen Ga ervoor man! En wat betreft je sociale leven? Je echte vrienden zullen je alleen maar toejuichen omdat ze ook de andere kant zullen hebben gezien toen het niet zo goed met je ging. En je dochter vindt je ongetwijfeld een kanjer. Maar ik heb wel een vraagje. Je kunt jezelf nog geen loon uitbetalen dus neem ik aan dat je aanspraak hebt op een soort uitkering om van te leven of leef je van spaargeld? Als ik zo vrij mag zijn om dat te vragen? Ik vraag dat omdat ikzelf ook in de hoek zit waar de klappen vallen en nu min of meer gemangeld word door de instanties. In mijn geval is dat het struikelblok voor het starten van mijn onderneming. Dat doet er verder niet toe, maar ik ben wel benieuwd hoe de instanties reageerden toen jij een eigen onderneming wilde beginnen. Daar zul je vast wel over gepraat hebben. Als je daar liever niets over wil zeggen, respecteer ik dat natuurlijk.
  18. Nou Paul, het is alsof ik mezelf hoor. Ik merk dat jij ook het nodige hebt meegemaakt en respect van mijn kant hoe jij het doet als ondernemer. Waar ik tegenaan loop in mijn branche waar ik wil beginnen zijn de steeds nieuwere updates van softwarepakketten. Voor een grafisch vormgever zijn Photoshop, Illustrator, Indesign etc. ongelofelijk belangrijk want dat zijn de tools om mee te werken. Althans, waar heel veel ondernemingen mee werken en die gaan er vaak vanuit dat de andere kant ( ik dus bijvoorbeeld) dat ook wel even heb liggen. Die software draait dan ook op steeds betere computers dus je moet op een gegeven moment wel mee, want je kunt aangeleverde bestanden op een gegeven moment niet meer openen met lagere versies. Dan kun je wel bellen of ze het lager wegschrijven maar dan vervallen vaak bepaalde opmaaktools weg omdat die niet in lagere versies zijn opgenomen. Dat schiet dus niet op. Maar het gaat nog wel voorlopig, omdat ik als logo tekenaar nog steeds kan vertrouwen op mijn potloodje. Het mooie is wel dat ik nu echt creatief kan ondernemen door te roeien met de riemen die ik heb. Dus ik ben ook heel blij dat ik een aantal bevriende collega's heb die een bestandje dan in een lagere versie kan wegschrijven voor mij. Dus ik heb die partners die jij beschrijft ook. En inderdaad, dure verkoopadviseurs zoals jij het al schrijft. Daar heb ik dan geen ervaring mee. Maar in mijn geval ging het bijvoorbeeld om de zoveelste dokter die zei: "Die en die kuur moet je gaan doen" of zoals nu een UWV adviseur die zegt "ik weet wel iemand die voor een vriendenprijsje..." Dus ja, ook ik ken mensen die ook een eigen agenda erop na houden, want die kosten moet ik dan zelf ophoesten en dat geld heb ik dus niet. Daar doe ik niet zielig over maar het is gewoon frustrerend dat men zoiets zegt, wetende hoe mijn situatie ervoor staat. Qua marketing hoop ik op de mond-tot-mond reclame van vroeger. Ik heb voor mijn werkgever en dus ook indirect voor de klant, heel veel werk verricht. En vaak ook op het laatste moment nog even. Dus dan zei men altijd: "als je iemand zoekt, ik weet wel iemand..." Ik heb het afgelopen jaar zo goed mogelijk geprobeerd om die contacten warm te houden, dus hopelijk werkt een sterk informeel netwerk mij beter dan dure advertentiecampagnes. Bedankt voor je reactie.
  19. Dank je wel Pim. Erg vriendelijk van je. Het gewicht is in zoverre ook een sterke kant dat ik daardoor geleerd heb wat het is om een kans te krijgen. Ik bedoel, ik heb vroeger vaak in het ziekenhuis met andere mensen gesproken die een beperking hebben en steeds hoorde ik ook dat men er voor wil gaan. Kortom, wij melden ons niet zo snel ziek en zijn loyaal aan werkgevers die hun nek uitsteken. In mijn geval niet anders want ik heb in mijn dienstverband me nauwelijks ziek gemeld (simpel griepje daargelaten) of ook een snipperdag opgenomen. Laatste keer dat ik echt vakantie had was in 1992. Ik heb het ook nodig om elke dag te werken. Maar ja, dat vond mijn laatste werkgever wel mooi zo. Daar ben ik wat te naïef in geweest want ik was er altijd. Tot 's avonds laat en in de weekenden want nou ja, de grafische branche is ook hobby en ik heb er ook mijn oren en ogen goed opengehouden hoe je een zaak in die branche moet opzetten. Wat ik net ook al zei: ik denk niet dat ik zonder mijn probleem zo geworden zou zijn als mens. Je wordt toch gevormd door je ervaringen nietwaar?
  20. Bedankt voor de indrukwekkende woorden Ard, Het is voor mij een beetje moeilijk om zo uit te wijden over mijn ondernemersdenkwijze en verleden omdat ik inderdaad al heel gauw het gevoel krijg dat ik zielig overkom. Dat is dus absoluut niet het geval maar ja, feit blijft dat mijn probleem gewoon zichtbaar is en met me meegaat waar ik ga of sta. Dus in die zin ben ik altijd wel wat schuwer in het benaderen van eventuele klanten o.i.d. Daarom vind ik een internetshop ook een uitkomst omdat het op het net gaat om wat je te vertellen hebt en niet hoe je eruit ziet. Dat is dus ook mijn ervaring want vooraf word ik enthousiast uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken en dan als ik mezelf laat zien, slaat men om als een blad aan de boom. En dat is ook goed hoor. Ik heb van Dr. Phil geleerd dat het beter zo moet gaan dan dat je achter je rug om wordt afgewezen. Daarom ben ik ook voor mezelf erg streng en wil ik bijvoorbeeld absoluut niet gekeurd worden voor de WAO of WIA zoals dat nu heet. Sterker nog, ik ga al jaren überhaupt niet meer naar de dokter. Dat is gewoon een keuze geweest want ik heb genoeg gehad. Destijds was mij gezegd dat ik niet ouder dan 30 zou worden en ik ben nu al 36 dus wie heeft de wijsheid in pacht? Ik leef nu volgens het motto: "beter te verbranden dan te vervagen" dus elke dag benut ik ten volle en dan zie ik wel wanneer het kaarsje uitgaat. Nou, dat is waar ik me goed bij voel :) Daar haal ik ook mijn zelfvertrouwen uit en mijn lef en branie komt tot uiting dat ik bijvoorbeeld nu ook naar investeringsmaatschappijen stap met mijn plan, sinds ik Dragons' Den gezien heb. Wetende dat ik met mijn saneringsregeling al bij voorbaat weinig kans zal maken maar ja, niet geschoten is altijd mis. Ik heb verder alles wel zo'n beetje geprobeerd wat in mijn mogelijkheden lag. Het gaat niet om het geld maar juist om de ruggesteun waarmee ik dan naar de instanties kan gaan. Dat is een stukje zekerheid waarmee ik dan de instanties kan laten zien dat ik er alles aan doe om vooruit te komen. Dat helpt mij heel erg bij de opbouw van die persoonlijke capaciteiten. Ik ben vroeger ook deur aan deur gegaan met flyers en heb op beurzen gestaan met mijn tekeningen dus ik voel heel duidelijk die grenzen aan inderdaad. Net zoals mijn ziekte is deze fase van mijn leven ook heel goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb geleerd dat ik niets vanzelfsprekends moet vinden en dat je moet werken voor je resultaten dus de zin om er tegenaan te gaan is altijd aanwezig geweest. Ik heb de komende week nog wat gesprekken met de instanties om echt dubbel en dwars de zekerheid te hebben wat ondernemerschap voor gevolgen heeft en dan moet het maar gaan gebeuren. Dank je wel voor de succeswens. Wordt gewaardeerd.
  21. En van mij krijg je die reactie ook Bo. Op het forum van Dragons' Den schrijf ik onder de naam Presario en ik heb daar al jou de dik verdiende complimenten gegeven. Nu zag ik ook in de terugblik gisteren in jouw gedeelte hoe het voor mij ook zou moeten gaan. Gewoon met een doos vol zelf op pad gaan i.p.v. de opgetutte Wuzz dames die gelijk bij het kantoor van Rig waren ingetrokken en zich achter een paar dure laptops hadden geïnstalleerd. Niks mis mee hoor maar ik voel me veel meer verwant met jouw verhaal dan wat ik hoorde over gelijk de stad ingaan om champagne te drinken. Jij dankte "the man upstairs" en dat is goed. Nogmaals proficiat!
  22. Dat kan inderdaad, in principe wordt er in het off topic deel wel eens een site review gedaan. Om te voorkomen dat er teveel sitereviews komen, al was het alleen maar vanwege Google, hebben we normaal flink de rem op site reviews, dat wil niet zeggen dat we het nooit toestaan. In dit geval is het gewoon jammer dat de draad langzaam verandere in een site revies waarbij de poster het nodig vind in een aantal berichten te verwijzen naar zijn site. Om dit soort reclame zoveel mogelijk tegen te gaan voeren we een ontmoedigingsbeleid, dat betekend op dit moment de we desbetreffende vermeldingen en of links verwijderen en een waarschuwing plaatsen. Oei, dit draadje las ik zojuist bij een ander topic. Tja, in feite vroeg ik hier ook om een site review. Dom, dom van mij. In ieder geval was het niet mijn bedoeling om reclame te maken of acquisitie te plegen. Ik zal er in ieder geval niet meer naar verwijzen en deze discussie wat algemener te trekken naar mijn situatie. Excuses.
  23. Om een (mogelijk) misverstand weg te nemen. Een IRO traject is juist een individueel instrument van het UWV om een client de mogelijkheid te geven om maatwerk te krijgen. Er dient hiervoor een plan opgesteld te worden en dit wordt dan al of niet goedgekeurd door het UWV. Ik begeleid vele clienten richting ondernemerschap voor het UWV. Natuurlijk is er van oudsher een sterke focus op functies in loondienst maar de arbeidsdeskundigen en reintegratiecoachesWW staan meer-en-meer open voor het ondernemerschap. Natuurlijk is het UWV een bureaucratische organisatie maar wanneer je de weg een beetje weet en je je vooral positief opsteld kun je er toch je voordeel mee doen. Ik bestrijd ook niet dat ik er niet mee mijn voordeel kan doen. Maar mijn ervaring is dat ik alles netjes volgens de richtlijnen uitwerk en ik mag er dan van uitgaan dat mijn verhaal bekend is. Vervolgens ontvang ik allerlei brieven waaruit blijkt dat men duidelijk niet op de hoogte is van mijn fysieke status. En op den duur steekt dat toch wel. Sterker nog, het voedt alleen maar de gedachte om zelfstandig ondernemer te worden, omdat ik steeds het gevoel heb dat men zo langs elkaar heen werkt en ik dan niet serieus word genomen. Sterker nog: men zei dat ik ook maar eens langs Sonja Bakker moet gaan. Lachen natuurlijk, ware het niet dat ik dus al twintig jaar langs iedere dokter ben gegaan met de nodige kosten vandien. Maar als je zoiets dan hoort, heb je echt het gevoel dat iedereen over dezelfde kam wordt geschoren. Als je vervolgens je dossier laat zien, is het lachen snel vergaan en zeggen ze ineens niks meer. In mijn lange beginverhaal heb ik geschreven dat ik medisch heel wat te verhapstukken heb. Zo goed en zo kwaad als dat is gegaan heb ik jarenlang een baan gehad om mezelf op de been te houden financieel. Bij het UWV zeggen ze nu dat ik mijn deel gedaan heb in het arbeidsproces en nu ook recht heb om werk te doen wat bij me past en daardoor een stukje levensvreugde uit te halen. Dus daarom heb ik dezelfde gedachte als PaulGo wanneer hij zegt: geheel op eigen kracht beginnen. Alleen heb je als grafisch vormgever nu eenmaal toch enige vorm van financiën nodig. Ik merk het nu bijvoorbeeld als ik materiaal krijg toegestuurd. Dat is allemaal in hogere versies weggeschreven met bijvoorbeeld Windows XP dus je moet wel investeren, hoe dan ook. Mijn computer is uit '97 en dat is prima hoor. Maar de andere kant kijkt er wel vreemd van op en reageert vaak lacherig. Dus daar gaat je professionele imago. Daarom ben ik blij met mijn website zoals die nu is. Ik vind het ook prima zo met mijn beperkte middelen, maar ja, ik kreeg vanuit de IRO zoveel opmerkingen op dat ik wilde weten wat andere ondernemers ervan zouden vinden.
  24. Oke duidelijk. Wat rechtsvormen betreft ben ik nog heel duidelijk in de seed fase. Ik heb wat meerdere opties qua rechtsvormen opengehouden in mijn plan omdat er misschien een BA zo gek is om te investeren en dan is een CV daarvoor het beste geschikt. V.o.f. wist ik dus al en voor een eenmanszaak heb ik te maken met heel wat gedoe zoals ik dat hierboven allemaal beschreven heb. BV zal ik al helemaal maar niet over beginnen. Maar ik moet zeggen dat ik met de reacties hier toch heel duidelijk weer aan het energie tanken ben. Bedankt daarvoor.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.