Jump to content

Rojo75

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Rob
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt allemaal voor de waardevolle adviezen. Het punt is dat ik op zoek ben naar een nieuwe baan en dan valt het niet meer te combineren. De omzet is nog niet dusdanig hoog dat ik er van kan leven, recent een huis gekocht samen met mijn vriendin en ik kies op dit moment dus eerder voor zekerheid en dat zit hem bij mij in een vaste baan. Alle tips en adviezen zijn nog van harte welkom!
 2. Hallo allemaal, Al een tijd niet heel actief geweest hier, maar ik zit met een "probleem". Ik heb een redelijk goed lopende webshop sinds januari 2013. Ik importeer de producten zelf bij mijn leverancier en verkoop zowel aan bedrijven als particulieren. Daarnaast heb ik custom orders via de website van bedrijven voor grotere aantallen. Ik kan het op dit moment goed combineren met mijn huidige baan, echter kan daar mogelijk verandering in komen. Ik verwacht zelf binnen 2 maanden deze twee niet meer te kunnen combineren. Tijd om te verkopen dus, hoe jammer dat ook is. Ik ben op zoek naar concrete tips voor een platform om te verkopen en waar ik op moet letten. Wat moet ik potentiële kopers aanleveren aan informatie en wat niet? Verkoop is inclusief inventaris. Moet ik dat tegen inkoop erbij leveren of een kleine marge voor rekenen? Alvast bedant!
 3. Ligt het kleine dorp in de nabijheid van een grote stad?
 4. Ik zou kijken welke accounts het op Instagram en Pinterest het goed doen. Daar zijn alle trends wel te vinden.
 5. Hallo HL'ers, Ik denk er over na om in China/Hong Kong ergens in de loop van dit jaar een beurs te gaan bezoeken gericht op consumenten producten. Dit wil ik combineren met een vakantie. Eigenlijk is het vooral vakantie en 2-3 dagen beurs bezoeken. Paar jaar terug in Beijing geweest en wil dus nu nog iets meer van China zien. Nou vraag ik me af of er hier mensen zijn met beurs ervaring in China. Welke raden jullie aan en welke raden jullie af? Datum maakt niet zoveel uit, ik kan mijn schema daar prima op afstemmen. Ik vind het dus vooral leuk om een beurs met consumenten producten (niet perse alleen electronica) te bezoeken. Groet,
 6. Er is al ontzettend veel geschreven over het verwerken van aankopen in je administratie en evenzoveel vragen gesteld hierover. Maar toch kan ik op het volgende geen duidelijk antwoord vinden. Ik doe mijn administratie met Easy Admin (excel). Ik heb 3 vragen. 1. Op Facebook kan je een bericht promoten. Dat heb ik gedaan en ongeveer 6 euro betaald. Hier heb ik geen factuur van, in ieder geval niet met factuurnummer. Wel een Betalings ID, maar geen adres van Facebook en BTW nummer. Via Paypal betaald. Ik wil dit als uitgaven advertentiekosten in de administratie zetten. Moet ik dit op 0% BTW zetten en gewoon paypal en facebook aankoop bewijs in administratie plaatsen? 2. Ik heb een template gezien van WooCommerce welke ik wil aankopen. Echter moet dit met credit card. Ik wil hiervoor mijn Prive creditcard gebruiken. Dat lijkt me geen probleem, maar hoe gaat dit in zijn werk? Ik weet dat ik zakelijke aankopen vanaf prive rekeningen mag doen omdat ik een Eenmanszaak ben. Maar kan ik de factuur (zeer waarschijnlijk geen BTW nummer en dergelijke erop) gewoon inboeken als 0% BTW? En dan nog even een andere vraag. Op een website (buiten EU) waar ik weleens producten koop loopt een affiliate programma. Op een website van mij plaats ik reviews met die affiliate links. De affiliate inkomsten staan in mijn account bij die website en middels een e-mail kan ik het laten uitbetalen naar een Paypal account. Ik krijg geen creditfactuur of iets anders. Hoe kan ik dit in mijn boekhouding verwerken? Alvast bedankt voor de reacties.
 7. Net DHL gesproken. Zij kunnen in ieder geval niks meer voor mij betekenen. Wat hun betreft is alles goed gegaan. Stel dat ik nu in de boekhouding de factuur van $900 inboek op 0% BTW. Dan krijg je vast en zeker gedonder? Of moet ik gewoon de factuur van $20 inboeken en die van $900 vergeten? Lastige situatie dit.
 8. Het gaat om vrij kleine bedragen per persoon. Het aanmaken van een debiteur en aanmaken van de factuur zou dan vrij veel tijd kosten en met kleine bedragen vind ik dat zonde. Kan gaan om bijvoorbeeld 50 orders met een waarde van slechts 7 euro gemiddeld per order. @ronvanderkolk Afstandsverkopen is toch als ik in bijv Frankrijk gevestigd ben en verkoop aan NL particulieren? Ter aanvulling op het topic. Stel dat ik bij een payment provider als SIsow aangemeld ben en via een webshop producten verkoop, dan kan ik toch gewoon de creditfactuur van Sisow in mijn boekhouding inboeken en niet elke order welke ik binnenkrijg apart inboeken? Dus gewoon elke maand de betaling van Sisow aan mij op mijn rekening inboeken als omzet. Of zie ik dat helemaal verkeerd en moet ik elke order van mijn webshop in mijn boekhoudprogramma zetten? Gebruik trouwens het excel programma van excelboekhouden.nl
 9. Wanneer ik aan een groep particulieren producten verkoop, ze betalen mij allemaal apart op mijn rekening en ik verstuur ook naar elke particulier apart. Mag ik dan aan het einde van de actie het totaal omzet noteren per product type en alles op een factuur zetten voor mijn administratie? Of gaat dat niet werken? Mocht de vraag niet duidelijk zijn dan hoor ik het graag.
 10. Ok, maar hoe kan ik dit in mijn administratie dan verantwoorden? Ik heb een voorraad producten en een inkoopfactuur van 20 dollar. Of moet ik de factuur welke wel correct is en IN de doos zat als inkoop factuur in mijn administratie plaatsen? Dus: optie 1 Factuur van $900 op 0% btw inboeken in administratie optie 2: Factuur van $20 inboeken op 0% in administratie optie 3: toch correcte aangifte regelen met alle mogelijke gevolgen van dien welke is de beste?
 11. Te lage waarde, geen documenten hierover ontvangen van DHL. Dus de waarde welke in hun systeem staat (DHL) is $26
 12. Ik heb een zending ontvangen uit China met een factuurwaarde inclusief verzenden van $900. Het gaat om een klein pakket, maar met relatief veel producten erin. Product is dus klein en lichtgewicht. Aan de buitenkant zat een factuur met een waarde van $20 en in de doos de correcte factuur. Ik heb er nog op aangedrongen om de juiste factuur aan de buitenkant te plaatsen voor de inklaring. Toch is dit door de leverancier niet gedaan. Probleem is dus dat ik met een zending zit, waarvan een deel alweer doorgaat naar een klant vandaag, welke niet is ingeklaard. Kan ik dit gewoon een keer laten gebeuren en alles gewoon in mijn administratie inboeken met factuur van $20 of ga ik dan problemen krijgen? Ik heb getracht het juiste te doen, maar nu zal ik het pakket terug naar de vervoerder moeten sturen voor de inklaring met juiste factuur, maar dat gaat dus niet meer lukken. Vraag concreet: Alsnog laten inklaren of niet inklaren en gewoon de factuur van $20 in administratie inboeken?
 13. Ok, ik heb nog even een vraag hiernaast. Ik verwacht veel orders van relatief kleine bedragen. Ik heb nu een excel file gedownload voor de boekhouding welke ik wil gaan gebruiken. Mag ik bij Leveringen/Diensten orders/facturen van een week optellen en in een keer inboeken? De facturen stop ik dan in de map debiteuren betaald, maar ik boek niet elke factuur apart in. Dat is anders heel erg veel werk. Ben benieuwd of dat mag.
 14. Ik ben bezig met het opzetten van een webshop. Deze webshop zal maar maximaal 10 soorten producten hebben uit dezelfde categorie. Ik wil de webshop opzetten met WooCommerce en betalingen via iDeal en Paypal accepteren. Dit gaat allemaal nog goed tot dusverre. Echter heb ik ook nog een aantal ideeën voor andere webshops welke ik wil gaan starten. Ik ga me inschrijven als eenmanszaak en wil de voorraad beperkt houden. Het zijn allemaal producten waarvan ik weet dat ze zullen verkopen. Echter. Zoals gezegd wil ik ook andere webshops gaan opzetten. Hoe kan ik dat boekhoudtechnisch het beste aanpakken? Ik wil onder de eenmanszaak handelsnamen voor alle webshops registreren. Kan ik in WooCommerce met een plugin voor facturen gewoon een factuur printen voor de boekhouding van een order? En kan ik dan alles in eenzelfde boekhouding zetten van de eenmanszaak voor de verschillende webshops of moet ik voor elke webshop een aparte boekhouding voeren? Ik denk dat ik komende week even naar de kvk ga, maar ik denk dat het hier vragen wellicht ook slim is. Welk programma kan ik het beste gebruiken voor een eenvoudige boekhouding? Dat is zo een wirwar op Google. Ik wil daar gewoon mijn facturen inboeken, inkoop invoeren en omzet en winst berekenen. Ik snap alleen niet helemaal hoe dat werkt. Een bedrijf waar ik werkt koopt weleens 10 ipods bij een retailketen om die direct met winst door te zetten naar een klant. Die ipods komen dus wel in de boekhouding als aankoop, maar de factuur maak je gewoon ( in snelstart) aan door te typen 10X ipod en prijs bijv 300 euro per stuk. Dus ze verdwijnen niet uit de voorraad op die manier in een boekhoud programma. Klopt dat dan wel? Ik hoop dat het duidelijk is. Alle antwoorden zijn welkom. (Edit: titel verduidelijkt.)
 15. Zijn er veel HL'ers actief die woonachtig zijn in de VS?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept