Jump to content

MrCrazyLB

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Tim
 • Last name
  Mourik
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Branch
  29
 1. hallo helaas heeft mijn bedrijf financiele problemen ('gehad'). Dit heeft mij mega veel aan kosten opgezadeld (welke ik de komende 5 jaar ga afbetalen (regelingen getroffen). Hoe ga ik nu om met het wegboeken van de gemaakte kosten? - rente - incasso - gerechtelijkekosten (deurwaarder etc) Uiteraard boek ik de betaling eerst 1:1 weg op de openstaande facturen, maar er zijn er ook een aantal al volledig betaald maar daar rest nog de incoasso kosten etc. moet ik deze helmaaal gaan uitsplitsen per geval? Of boek ik deze (zonder BTW) 1:1 weg als Administratieve kosten?
 2. Ik heb ons verhaal neergelegd bij mijn accountant en die kwam met de opmerking : een goed opgetuigde VoF is voldoende. Eerst had ik mijn vraagtekens, maar het blijkt dus nu dat schuldeisers van Vennoot A niet aan het prive vermogen van Vennoot B en/of het vermogen van de VoF kunnen komen. Dan lijkt mij de VoF inderdaad ook voldoende... we hebben buiten ons zelf verder geen vennoten cq leden nodig. uiteraard doel ik op de PRIVE schulden van de vennoten. voor ELK contract voor de VoF gaan we BEIDE tekenen. (in zoverre dit nodig zal zijn....) Daar de VoF eigenlijk geen overdreven kosten zal gaan maken, behalve de standaard administratieve en wat drukwerk.
 3. Moet er naast een een doordacht coöp. Contract ook een samenwerkings contract komen met alle afspraken? Of zitten die in elkaar?
 4. Die 20/30% lijkt mij voldoende. we hadden zelf 25% bepaald van ons persoonlijke omzet. (uren) Ik heb vandaag evenzo mijn (ex ernst en young) accountant een mail hierover gestuurd: hoe kunnen wij dit het beste doen? later ook gelijk een mail erachteraan : coop een oplossing? De 20/30% houd dus letterlijk in: de COOP mag 30% maximaal van de winst? of omzet? behouden/in een deposito stoppen? De coop moet dus letterlijk als (noodzakelijke) tussenstap gezien worden naar de toekomst.
 5. Samen met een collegae ZZP-er willen we per 1/1/12 '100%' gaan samenwerken en naar buiten treden naar onze klanten. Letterlijk de krachten bundelen. De bedoeling in eerste instantie is/was om elkaar heen-en-weer te factureren en 1 van ons de handelsnaam etc. registreerd, dit om geen onkosten te maken nu direct en we na een half jaar ons doel niet gehaald hebben en het stopzetten. ----- Wat we willen is elk onze eenmanszaak behouden vanwegen andere activiteiten en samen een onderneming te hebben op het gebied van online software ontwikkeling. Elk factureerd zijn deel en een deel zal in de toko blijven t.b.v. de toekomst. (Omzet naar een BV/Ltd., vergroting bedrijf alsin personeel, kantoorruimte etc.) nu lijkt het ons, dat de COOP zeer interessant is hiervoor. HElaas is het wel zo dat ik persoonlijk met mijn eenmanszaak in slecht weer zit/zat. Er rust een schuld van een XX.XXX bedrag op mijn naam, welke maandelijks afgelost wordt. (betalingsregeling). Uiteraard moet NOCH de nieuwe toko NOCH mijn compagnon aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden. Vraag 1: Daar de COOP een eigen rechtspersoon is, lijkt mij dit geen probleem. Vraag 2: is het zo dat we een deel van de omzet op de bankrekning van de COOP kunnen laten staan als spaarpot voor de tkomest van de onderneming? Om deze dus later om te zetten naar een BV/Ltd. oid.
 6. zodoende doe ik het niet. Linux is opzich interessant inderdaad. Helaas blijkt in de praktijk dat het prijstechnisch weinig verschil uitmaakt. Licentiekosten vervallen, beheerskosten zijn daarentegen vaak hoger (linux experts zijn duurder normaliter hetzij problemen zijn soms lastiger op te lossen.) Daarnaast: het is een eeuwige discussie linux/windows. Laat dit beslissen door diegene die bij de TS het gaat realiseren. De discusscie Linux/Windows qua kosten lijkt mij dan ook niet relevant, het feit deze vaak gelijk is. (eigen ervaringen). Een complete Terminal Server inrichting is bij 3PC's absoluut not done. Correctie: 1 punt over heen gelezen. Het kan inderdaad nodig zijn om een Terminial Server in te richten, hetzij de applicatie niet met een centrale database werkt bijv. SQL. Elk zijn eigen client PC met een server (SBS incl sharepoint) is voldoende voor oa. mail, agenda, data welke overal beschikbaar is. Dan een dedicated huurserver: dit kan inderdaad interessant zijn, maar vaak prijstechnisch gezien op 3 a 5 jaar gebaseerd, niet altijd voordeliger.
 7. er is een zeer interessant product beschikbaar. Het betreft een product dat we deels zelf bedacht hebben. Helaas kan/mag/wil ik hier geen reclame maken (het feit ikzelf een IT bedrijf heb.) Dit product voldoet volledig aan je eisen. De basis begint bij ongeveer 900 euro excl. BTW. en voldoet compleet aan je wensen. ik kan er uiteraard niet teveel op in gaan, want dan gaat het nog een reclame post worden.
 8. niet om het een of ander, maar heb je wel eens gedacht om een professionele computerboer in te schakelen omtrent dit? Als je bedrijf (waar ik vanuit ga) belangrijk voor je is en jezelf totaal geen keniis hebt, begin er dan ook neit zelf aan. dat houtje touwtje werk is geen optie lijkt mij.
 9. heren & dames, Samen met een collega-ondernemer zijn we na 1,5 jaar samen gwerkt te hebben in 1 bedrijfspand, aan het overwegen om onze bedrijven samen te voegen naar een Werk BV. Onze activiteiten sluiten zeer straks op elkaar aan en we kunnen hierdoor ook onze (persoonlijke) pluspunten & minpunten op elkaar gaan afstemmen/opvangen. Een extra nadenk punt is dat wij dit ook overwegen om: 1. kosten minderen (marketing, boekhouding etc) 2. elkaars kwaliteiten direct uit te wisselen/aan te vullen/op te vangen 3. de huidige waarde van bedrijven (omzet/winst) niet naar voldoening zijn en we door de directe samenwerking meer kunnen aanpakken om meer omzet te generen het is zo dat bedrijf 1 een bank lening + prive schuld heeft wegens opstart/niet voldoende omzet bedrijf van +/- 30.000 euro. looptijd +/- 4 jaar en dit jaar zal voor het eerst quite gedraaid worden. (jaar 1 is nihil qua omzet etc ivm opstart). bedrijf 2 bestaat 1,5 jaar, zit dus nog in opstartfase en draait niet naar tevredenheid en zal dit jaar (uiteraard) met verlies uitdraaien. Hoe is dit het slimst aan te pakken? We willen eigenlijk met een soort van schone lei beginnen, maar de huidige activiteiten voort zetten in de nieuwe WerkBV. (Het betreft trouwens 2 winkels in pand). Vraag: wat doen met de: - schulden/kredieten/leningen - huidige voorraden vanuit de eenmanszaken > verkopen aan de BV? - etc... en wat raden jullie aan qua structuur? Raden jullie eventueel de BV af, dus VoF? (Ivm pensioen en het later toevoegen van een Beheer BV nu al holding starten?) we willen de BV eigenlijk starten zonder het afsluiten van een lening en met huidig geld opstarten. Kleine note: bedrijf 1 zal in iedergeval naast de WerkBV/BeheerBV ook een Eenmanszaak houden voor kleine, dienstverlening, activiteiten.
 10. Uiteraars kost het meer geld en inderdaad meer administratie. Maar we kijken ook naar de voordelen anders gezegd, waarom kiezen de meesten er juist voor? Voordeel is dat als de werk BV klapt, het deel van de holding onbeschonnen blijft. Daarnaast zal de huidige eenmanszaak tevens omgezet worden naar een BV. Hiermee zie ik zeker voordelen t.b.v. holding structuur. Iemand?
 11. Graag zou ik het onderbouwd willen zien, een mening zegt niet zoveel he :) haha
 12. Beste collega's, Samen met een zakenpartner van me, willen we een nieuwe winkel opstarten. (Franchise) Beide beschikken we al reeds over een eenmanszaak, de 1 3,5 jaar de andere 1 jaar. Nu is het zo, hoe kunnen we dit fiscaal gezien het beste aanpakken? 1. beide een holding BV starten en die holdings een maatschap BV opstarten, 50/50, welke de franchice hanteert 2. 1 BV oprichten waarvan we elk 50/50 eigenaar van zijn Graag zie ik jullie meningen. Het is wel zo, dat we absoluut geen VoF willen i.v.m. de huidige bedrijven. Daarnaast, niet geheel onbelangrijk, ik zelf ben getrouwd onder huwelijkse voorwaarden, dat ik prive 'niets' heb, andere persoon alleenstaand, thuis wonend.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept