Jump to content

HO25

Senior
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ben gewoon benieuwd naar de marges die overblijven voor een franchisegever. En ik maak me helemaal geen zorgen :P
 2. Ze vragen een aantal procenten van de omzet van de franchisenemer. Maar daarmee zijn ze er nog niet. Want de franchisegever dient een totaalpakket aan. Nu was mijn vraag wat houden ze uiteindelijk dan nog over. De kosten van marketing, ondersteuning, administratie moet daar nog van af natuurlijk
 3. Ja precies. Die cijfers ken ik inderdaad. Wil graag weten wat er van die 7% nou netto overblijft en welke inspanningen daar gedaan worden. Heb al eens een aantal formules benaderd, maar die geven op voorhand natuurlijk niets weg. Ik dacht misschien is er iemand hier met ervaring daarover.
 4. Teveel, het verpest het straatbeeld een beetje. Maar hoezo?
 5. * duidelijke keuze maken, liever 1 ding goed, als 4 half * schrijf je beknopt plan op een kort a4tje * heb je kapitaal nodig schrijf een ondernemingsplan en ga naar de bank * schrijf je (eigen) doelstelling op en controleer die weekelijks/maandelijks * werk met een agenda, wanneer ga je wat doen en vink dat af * ga niet thuis werken, maar bijvoorbeeld in de bieb
 6. Dat ligt er natuurlijk maar net aan hoe groot je webshop is. Of je wel of geen personeel nodig hebt. En ik denk toch dat voor een online winkel en zeker met haar product veel extra geld in marketing gaat zitten. Het is zeker niet de eerste en laatste webwinkel in kinderkleding.
 7. Nee dat snap ik. Ik ook niet. Wellicht was er iemand aanwezig met meer informatie (indicatie)
 8. Vergis je niet in de marketingkosten voor je webwinkel. Wat je normaliter wellicht aan personeel/vestigingkosten kwijt bent stop je nu in marketing.
 9. Genoeg, managementondersteuning, productontwikkeling,administratie, marketing, pr enzovoorts
 10. Het betreft een afhaal/bezorg horeca concept!
 11. Weet jij het antwoord niet? Veel verder zal ik niet komen als ik nu geen interesse in franchise heb. Vraag het me sterk af wat de franchise gever nu nog allemaal voor kosten gaat maken van die 28.000 en wat dan uiteindelijk zijn verdienmodel is en wat voor inspanning hij daarvoor moet leveren.
 12. Ik ben voornamelijk gewoon benieuwd. Concept A: Vraagt 7% van de omzet. De omzet varieert tussen de 300 en 500k. Als we uitgaan van 400k is de fee 28k Wat blijft er gemiddeld van die 28k over? Wat wordt er geinversteerd in het bedrijf? Iemand ideeen?
 13. Helder bedankt voor je input. Ik ga eens even wat op papier zetten. Zal het laten weten wat ze ervan vinden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept