Jump to content

Trema

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  webwinkelforum.nl
 1. Hoe komen jullie erbij dat je hoger rankt met een exact match domain? Volgens mij is dat sinds enkele Google updates al lang niet meer van toepassing. Alleen nog in Bing / Yahoo search engine.
 2. Eh, als ik geld verdien met mijn blog over vlees grillen hoef ik toch ook niets aan George Foreman te betalen? Klopt iets niet helemaal, zoals Wouter ook duidelijk uitlegd, zoals gewoonlijk weer maffia praktijken van de muziek industrie.
 3. Trema

  Klanten werven? Hoe?

  Dat weten we niet want deze site is met een standaard online ding gebouwd. Vraag me nog steeds af waarom je dit hebt gedaan. Als je echt custom / persoonlijke websites maakt dan ben je toch juist tegenstander van zulke gratis dingen? Vind de eerste pagina al slordig; hoeveel fonts / kleuren heb je hier wel niet gebruikt? Om nog maar te zwijgen over dat rare plaatje met uitgerekte WP en iDeal logo.
 4. Iedereen die met ook maar enigszins vertrouwelijke informatie werkt en de kleine lettertjes leest van de cluodboeren komt al snel tot de conclusie dat je dan beter niet van de cloud gebruik kunt maken. Dat geldt zeker voor mensen met een medische beroep en daarvoor patientgegevens opslaan. De recente berichten over PRISM bevestigen dat je als je met vertrouwelijke gevens werkt je je goed af moet vragen wat je over het internet stuurt. Ach maak je niet druk, binnekort kan de overheid toch legaal alles op je PC en smartphone bekijken en aanpassen, dus cloud of niet maakt niet zoveel uit.
 5. Ja, ICANN bedenkt ze en nee je kunt er niet zelf eentje maken. Zie ook Wikipedia
 6. Yup, thanks ;) Hmm, als ik hier in het centrum kijk zie ik eigenlijk nooit mensen alleen met laptop op terrasje zitten, zijn toch voornamelijk stelletjes of groepen. Buiten het centrum kom je al snel in parken en bossen met veel kinderen en honden. Maar ik zal eens goed zoeken, er zijn vast genoeg cafe's / hotels oid die ik over het hoofd zie.
 7. Sinds een paar dagen heb ik een laptop en wil ik graag ook buitenshuis werken. Vooral met dit mooie weer! Het lijkt me leuk als er een plek is waar meerdere ondernemers zitten ... of in ieder geval niet gek gekeken word als je in je eentje met een laptop zit. Iemand hier ervaring mee? Wat zijn goede plekken (binnen/buiten)? Omgeving Tilburg.
 8. Dat is wel erg eigenlijk. Waarom kan dit 10 jaar lang door gaan? Waarom vliegen eigenaren van zulke flut bedrijfjes niet een paar jaar de cel in?
 9. Als Matt Cutts iets zegt hoeft het niet gelijk waar te zijn, Cutts werkt voor het Google anti-spam team en verkondigd dingen die het anti-spam team ten goede komen. Hij is natuurlijk geen klokkenluider van het Google search algoritme. De kern van zijn boodschappen is meestal: "zorg dat je goede content aanbied die mensen ook werkelijk waarderen en graag delen met anderen", dat klopt en dat is ook waar Google graag naartoe werkt. Toch is Google's algoritme nog niet sterk genoeg om alle 'cheaters' eruit te filteren, denk aan bijv. SAPE, dat nog best werkt ondanks wat de meeste geloven. Voor zover ik heb opgelet de afgelopen 3 jaar: [*]Een goede, schone website met sterke, unieke content en geen gebroken of invalid code. Deze volledig optimalizeren voor SEO (meta's, alt tags, keywords in the content, privacy / copyright policy, etc). [*]Sterke, relevante backlinks. Denk aan nieuws artikelen, press releases etc. [*]Sterke social signals. [*]Video; zowel embedded video op je site als backlinks van bijv. populaire YouTube video's. [*]Veel vermeldingen van jouw bedrijfsnaam incl. adres gegevens voor sterke Google Places ranking. En vast nog wat dingetjes waar ik zo niet op kan komen. Het aantal backlinks maak in ieder geval niet zoveel uit, zoals ook eerder al gezegd. Liever 5 links van zeer authoritaire websites dan 10.000 crappy links. Het aantal social signals is echter wel heel belangrijk; als jouw FB pagina of gelinkte web pagina 1000 shares en 100.000 likes heeft ziet Google dat zeer positief.
 10. Hi Wouter, Ik dacht eigenlijk dat de DMCA overheersend was bij online copyright gevallen. Als ik bijvoorbeeld een plaatje gebruik van Fox.com, dan krijg ik geheit een DMCA claim in mijn mailbox en heeft Fox vrij weinig met het Nederlandse citaatrecht te maken, niet?
 11. Gezien ik nog niet ben begonnen met handelen is dit een voorbarige vraag maar misschien weet iemand het antwoord en kan ik er wat mee. Ik ga zeer binnenkort handelen. Dit gebeurt telefonisch en online door derde partijen, namelijk zelfstandigen die op commissie basis mijn services verkopen. Ik verwacht hiermee aardig wat sales binnen te halen, ook gezien ik meerdere sales reps inhuur. Gaat om redelijk hoge omzet ($400 per sale) met een relatief lage bruto winst van $110 per sale. Daarnaast ga ik ook op andere manieren omzet genereren. Denk aan advertenties op websites, videos etc. Dit gedeelte is dan weer 100% online. Nu is mijn vraag: welke rechtsvorm kan ik hiervoor kiezen? Mijn voorkeur gaat uit naar een Amerikaans bedrijf (llc) omdat dit mij handig lijkt bij grotere, offline klanten. Echter, wat zijn hiervan de consequenties? Betaal ik dubbel belasting? Ik woon in Nederland. Verwachte bruto winst voor dit jaar zal boven de $20K zijn, waarvan een groot deel weer geïnvesteerd zal worden in nieuwe projecten . Tot de 2K denk ik in ieder geval niet om een bedrijf op te richten. Zitten hier verder nog gekke consequenties aan vast? En dan bedoel ik gezien ik met VS handel. Kon hier niet veel over vinden. Alvast bedankt voor de hulp. Koen
 12. Hartstikke bedankt voor de tips, hier kan ik zeker wat mee. Het is inderdaad een goed idee om naar het gehele plaatje te kijken, dus zowel mijn huidige website als mijn toekomstplannen samen voegen tot één geheel. Tenslotte zullen beide aandacht nodig hebben. Ik ga vandaag nog een ordner kopen om uitgeprinte ideeën en plannen in te bundelen. Een fysieke map verslaat naar mijn idee een computerscherm wat concentratie betreft ;) Nou zit ik sowieso erg veel achter de computer dus mijn ondernemings plannen eens naar 'buiten' meenemen is geen slecht idee. Het is inderdaad ook een goed idee om met een agenda te werken. Ik maak af en toe al een dagplanning maar dat moet gewoon iedere dag zo gebeuren, dan krijg ik veel meer gedaan. Voor mijn huidige website heb ik de afgelopen maanden zowel traffic als activiteit (content, links) bijgehouden. Het word tijd dat ik eens een traffic prognose maak met doelstellingen. Daarnaast is een lange termijn agenda ook een goede manier om voor mijzelf targets te zetten en te behalen. Zo heb ik er nog niet over nagedacht, bedankt. Bijklussen klinkt overigens veel plezieriger dan 'loondienst werk naast mijn onderneming' ;D Al met al is het dus een stukje discipline, focus en zelf motivatie. Concreet: - De dag van tevoren voornemen wat ik de volgende dag ga doen / behalen - Lange termijn agenda met targets die mij scherp houden - Gewoon computerscherm uit doen en die map op schoot douwen. - Liever een stukje wandelen of iets met vrienden plannen dan bijvoorbeeld gamen, dat is geen progressie. Mooi, ik ben weer geïnspireerd. Tips blijven uiteraard zeer welkom. Mvg, Koen
 13. Beste HL leden, Ik ben al jaren bezig met het ondernemerschap maar heb nog niks voortgebracht. Begin 2009 ben ik serieus bezig geweest met twee business plannen; één voor een webwinkel en de ander voor een B2B constructie binnen de theaterbranche. Uiteindelijk heb ik beide in de voorbereiding stop gezet omdat er te weinig business voor bleek te zijn. In de vroege zomer van 2010 heb ik de draad weer opgepakt en heb toen een zooi websites opgezet. De één na de ander liet ik weer verdwijnen na tegenvallende resultaten. In die zelfde periode heb ik, heel naïef, loondienst afgezworen dus toen het (spaar)geld op was viel de realiteit vies tegen...moest weer langs het uitzendbureau. Momenteel heb ik een nieuwssite voor de Amerikaanse markt. De bezoekersaantallen bevallen mij prima en heb intussen een hoop ervaring opgedaan met SEO, websites bouwen etc. Met deze site verdien ik vrijwel niets maar dat dit een langetermijn project zou zijn was mij al bekend. Het is al vaker gezegd: "Het enige wat jouw succes in de weg staat ben jij". Wat mij vooral lijkt te beperken is het feit dat ik snel afgeleid ben. Wanneer ik erg gepassioneerd en gedreven ben werk ik makkelijk 14 uur op een dag door. Zodra het allemaal wat minder 'aantrekkelijk' lijkt, sla ik impulsief een andere weg in. Desondanks is het voor mijzelf duidelijk geworden dat ondernemen mijn roeping is. Ik vind het tot nu toe het leukste dat er is. De verantwoordelijkheid, op jezelf aangewezen zijn, de onafhankelijkheid, de risico's en het creatieve aspect. Mijns inziens is het internet een bron van mogelijkheden en een 100% online (dus geen voorraden of andere offline activiteiten) is wat ik het liefst zou doen. Ik heb een aantal hele goede ideeën waarvaan ik zeker weet dat zij, mist goed uitgevoerd, tot een mooie, vruchtbare business kunnen leiden. Maar wat doe ik nu? Bouw ik morgen vroeg de website om zo rustig aan te beginnen? Doe ik marktonderzoek en optimaliseer ik het verdienmodel? Ga ik aan mezelf werken om deze slechte 'snel afgeleid' eigenschap (die naar alle waarschijnlijkheid door een lichte vorm van autisme komt) te verminden? Zou ik het allemaal te snel willen doen? Ik baal er verschrikkelijk van dat ik van mijn ondernemings activiteiten nog niet rond kan komen. Hoewel ik blij ben met de lering die ik uit mijn fouten kan trekken. ----------------------------- Vandaag heb ik een aantal punten neergezet waar ik graag van uit wil gaan: Wat wil ik uit onderneming halen: - Geen loondienst afhankelijkheid (ofwel rond van kunnen komen, modaal). - Plezier in activiteiten - Zichtbaar resultaat, groei meemaken - Vrijheid in tijd en beweging (m.a.w. indien weg wil, zaak kan mee in vorm van laptop zonder negatieve gevolgen) = Geen fysieke gebondenheid. Wat verwacht de ondeneming van mij: - Inzet - Doorzettingsvermogen - Inzicht - Creativiteit - Snel kunnen schakelen, anticiperen, incasseren = situationeel juist inspringen / handelen. SWOT (nog even zonder OT): - Creatief, slim, snel leren (van fouten), geen volger - Snel opgeven, snel afgeleid, impulsief. ----------------------------- Ik ben erg benieuwd of iemand wat tips heeft voor mij. Ik zie mijzelf overigens niet als 'opgever', er zijn een heleboel dingen die ik heb doorgezet. Ik zit hiermee gewoon eventjes vast. Vooral gezien ik vlug een goede business in handen wil hebben verlies ik waarschijnlijk de realiteit uit ogen en tevens mijn geduld :P Alvast erg bedankt voor de input. Mvg, Koen
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept