Jump to content

Joey7

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • First name
  Joey
 • Last name
  van Genderen
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Location
  Ridderkerk
 1. Iedereen: bedankt voor de reacties! De dropshipper vraagt, na een offerte, een aardig bedrag om een maandje de webshop te mogen runnen (minimaal 1200 euro per jaar, exclusief BTW, webhosting, domeinnamen, add-ons zoals e-mail/DNS/subdomeinen). Hier komt bovenop: kosten KVK en Belastingdienst, vergunningen voor een kantoor aan huis, stopzetting kinderbijslag, e.d. Dat gaat dus niet werken, als ik er nauwelijks een "zakcentje" mee kan verdienen. Daarnaast speelt er een plotseling (privé)probleem mee, waardoor we in het rood kunnen gaan staan. Ik keek veel te positief naar de plannen. Maar om faillissement te voorkomen (met alle gevolgen van dien) kap ik al mijn ideeen voor een eigen bedrijf liever vroegtijdig af. Ik zie het nog wel op m'n 30e: of blijven werken in een prettig bedrijf, of voor mezelf gaan beginnen. Wie weet wat de toekomst zal brengen. ;) Ik wil wat met webdeveloping of marketing doen. Maar ik denk dat ik voor het laatste zal gaan.
 2. Na het uitgebreid bekijken van de kansen, zie ik dat de concurrentie heel moordend is. Zo erg, dat ik er geen schijn van kans in zie. Dus ik heb het van tafel geveegd. Jammer, maar helaas. :(
 3. Hallo, Ik ben bezig met het realiseren van mijn gadgetwebshop, gebaseerd op dropshipping. Er is een belangrijk probleem: ik kan de naam niet kiezen (anders gezegd: óf het staat al geregistreerd, óf het is de volgende dag al gekaapt (al een paar keer gebeurd helaas)). Eigenlijk zoek ik tips voor mijn ideale bedrijfsnaam. Ik ga gadgets(/gifts) verkopen, met categorieen zoals: verzorging, elektronica, huis, tuin, speelgoed, ... . De gadgets zijn zeer goedkoop, maar niet al te luxe. De naam moet wat uniek, makkelijk te onthouden, makkelijk te spellen/uit te spreken, en vooral eenvoudig (kort maar krachtig) zijn. Het liefst in het Engels (licht afgekort, dus bijv. gifts 4 u / co olgift z), maar in het Nederlands mag ook. Ik moet er minimaal 1 jaar mee doen, en ik heb geen zin in een naamwijziging. ;) Als iemand wat tips voor me kan bedenken, zou ik dit heel erg waarderen. Alvast bedankt! Joey //bedankt voor het verplaatsen :)
 4. Ik ga eerst wat verdere informatie zoeken en marktonderzoek doen. Daarna ga ik besluiten of ik ermee zal gaan beginnen. :) Ik houd jullie op de hoogte. (P.s. Ik heb een heel mooie, vrije naam in gedachten...)
 5. Bedankt voor jullie reacties. :) Het is de bedoeling dat alle puntjes op de I komen te staan. Duidelijkheid (voorwaarden, kosten e.d.), betrouwbaarheid (vervoer e.d.), reacties binnen 24u, scherpe prijzen, ze horen allemaal bij mijn webwinkel. Het project heeft tijd nodig. Ik wil bijv. personen en goede doelen gaan sponsoren, en acties houden (zoals 1+1 gratis). Ik ga eerst maar even contact zoeken met de KvK, en de gemeente voor vergunningen.
 6. Bedankt voor uw reactie. De dropshipper geeft informatie over de werkwijze en locaties vrij. Ze zijn erg open tegenover hun klanten. De inkoopprijzen (voor de dropshipper, uiteraard) zijn zeer laag, door grote partijen producten. De afnemer (dus de webwinkel >> klant) profiteert hiervan. Het is een grote kans in mijn leven om een webwinkel te runnen. Ik zit inderdaad nog op school. Daarom ga ik een telefoonbeantwoorder gebruiken. Ik voer regelmatig kwaliteitcontrole's uit, om de kwaliteit en service te kunnen garanderen.
 7. Hallo, Ik heb (weer) een plan om een webshop te gaan beginnen. Een gamewebshop. Het is gebaseerd op dropshipping. Er worden grote hoeveelheden producten ingekocht; hierdoor kunnen er zeer lage prijzen gebruikt worden (of een hoge marge). Ik wil een zeer hoge service en bereikbaarheid aanbieden. Ik heb nog geen ondernemingsoverzicht gemaakt. Zou zoiets kunnen overleven, of stikt mijn webwinkel door de concurrentie (of het downloadgedrag)? Alvast bedankt! :)
 8. (Zonder naar de vorige reacties te hebben gekeken..) Gebruik een zo simpel mogelijke naam, vermijd streepjes en andere tekens. Dat scheelt je weer tekens. Als je naam ABCDE-FDSGH.nl is, zou ik abcdefdsgh.nl én abcde-fdsgh.nl registreren. :)
 9. HTML en CSS zijn de standaard verplichte webtalen. Door middel van PHP en Javascript kun je het interactief maken. Het is dus niet nodig PHP/JS te gebruiken als daar geen aanleiding voor is. (Tsja, het kan inc.m. scripts extra oogsnoep geven) Indien nodig kan later een js-bestand worden aangemaakt en van het html-bestand een php-bestand worden gemaakt. Onderhoudscontracten, tja, je opdrachtgevers weten niets van HTML e.d. af. Dus het lijkt me nodig zo'n systeem in te voeren.
 10. Google en Facebook gaan zelf ook zo'n dienst aanbieden. Jammer, maar het idee is goed.
 11. Een bedrijf zoals Alternate. Van alles wat. (Hardware, computers, TV's, beeldschermen e.d.) Webshop icm showroom.
 12. Bedankt voor je antwoord, Twabla. Ik wil(de) graag weten hoe de vork in de steel zit. Het is natuurlijk niet mijn bedoeling een elektronicazaak op te starten. Wellicht wel een webwinkel die ik na mijn schooltijd kan onderhouden. Ik zal in mijn achterhoofd houden, dat je meer succes maakt met een uniek product dat weinig aangeboden wordt, dan een zeer bekend product met veel verkopers. Iedereen: bedankt voor de reacties! :)
 13. Er zijn inderdaad enorm veel (web)winkels met elektronica. De concurrentie is zo groot, en de marges klein. Anders krijg je bijna geen klanten. >;( De voorraad is het grootste probleem. Je krijgt niet alles 1-2-3 weg, en je moet je schulden afbetalen. Met een zeldzame shop heb je meer kans dan zo'n problematische elektronicazaak. Ik zal overigens nooit beginnen met dropshipping. Je kan geen druk uitvoeren op de kwaliteit van het product/levering. Het assortiment is hetzelfde als de andere dropshippers. (Ik krijg altijd hoofdpijn van die banners en teksten zoals "WIJ ZIJN DE GOEDKOOPSTE", "GOEDE SERVICE", "UITSTEKENDE KWALITEIT". ;))
 14. Bedankt voor jullie reacties. :) Wat ik eruit kan opmaken, is dat vooral grotere spelers achter elektronica zitten (maar het hoeft niet). Eerst met iets beginnen, langzaam maar zeker naar elektronica bouwen. Je moet het dus maar durven en het geld ervoor hebben (!). En je service/prijs/marketing, reclame moet ook top zijn, anders loopt alles in de soep.
 15. Ik weet het nog net zo niet. Ik heb nog geen opleiding, en dus zal het vertrouwen in mij heel laag zijn. Misschien blijf ik lekker bij mijn familie, vrienden e.d. support geven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept