Jump to content

Klaasvaak_070

Senior
 • Content Count

  94
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Topic mag op slot. BTW: is dit nu lekker hakken van jullie of willen jullie iemand een goed en bruikbaar antwoord geven?
 2. Het gaat om een ontwerp dus de uitkomst staat nooit vast. In de zin van: spreekt het gemaakte ontwerp mij aan? Dat weet je op voorhand nooit. Dus ik had zeker rekening gehouden met een revisie. Maar een 1e ontwerp maken wat niet aan mijn ontwerp vereisten doet en hiervoor kosten rekenen vind ik niet terecht. Teksten en kleurgebruik zijn bijvoorbeeld door de ontwerper zonder (voor) overleg aangepast omdat de ontwerper dacht dat dit effectiviteit van het promotie materiaal zou verhogen. Geen probleem als dit van te voren wordt overlegd (kan ik het eventueel bijsturen) of als er geen kosten voor worden gerekend. (Nu krijg ik patat i.p.v. pizza omdat de kok denkt dat ik patat lekkerder vind... veel invullerij voor mij dus zonder dit te checken)
 3. Voor het ontwerp van promotie materiaal heb ik een vormgever ingeschakeld. In het aangeleverde ontwerp heeft de vormgever zich echter niet aan de vereisten van het door mij gevraagde ontwerp gehouden. De ontwerper heeft nu aangeboden om het ontwerp aan te passen naar mijn eisen. Hiervoor worden wel kosten gerekend. Dus eigenlijk betaal ik dubbel tarief voor 1 ontwerp. (Het is pizza bestellen, patat krijgen en als ik dan zeg dat ik toch echt pizza heb besteld ik voor beide moet betalen) Inmiddels heb ik een andere vormgever gevonden waar ik een goede samenwerking mee heb, helder communiceert en goede ontwerpen aflevert. Ik weet alleen niet in hoeverre ik moet betalen voor het ontwerp van de 1e vormgever. We hebben alleen afgesproken dat een 1e ontwerp 105 euro zou kosten (ruw weg). Als ik kijk hoe het traject tot nu toe is verlopen heb ik persoonlijk iets van 'Ja, daaag!... ik hoef hier helemaal niks voor te betalen en ik ben vrij om naar een andere vormgever te gaan' Daarbij heb ik ook aangegeven dat het een spoedklus is maar ben ik 1 maand later (!) bezig met een herontwerp welke ik niet meer wil. Los van mijn persoonlijke beleving: hoe zit dit zakelijk? Het herontwerp voldoet zeer waarschijnlijk wel aan mijn ontwerp eisen. Als dit nu zonder extra kosten word gemaakt: ben ik dan verplicht de kosten voor het 1e ontwerp te betalen? Het voldoet dan immers wel aan mijn ontwerp vereisten. [Mod edit: typfout titel hersteld]
 4. Voor een try-out heb ik een paar barcodes/EAN-nummers nodig. Omdat het om een paar barcodes gaat vind ik onderstaande te duur: http://www.gs1.nl/ Ik ben daarom op zoek naar een reseller van EAN-nummers. Ik heb er al 2 gevonden maar ik zoek liever een Nederlands bedrijf: http://www.codeupc.net/ http://us.barcodelove.eu/ Vraag: kent iemand een Nederlands bedrijf dat EAN-nummers verkoopt?
 5. Sorry, ik kan alleen maar zeggen dat het goedbedoelde hulp is.
 6. Is inderdaad niet juist. Bedankt voor de correctie. Misschien dat je eens met deze mensen kunt bellen. http://www.maco.nl/import Al twijfel ik heel erg of ze voor eenmalige actie en 1 produkt je verder willen/kunnen helpen.
 7. Hiermee kun je ook de code opzoeken: http://madb.europa.eu/madb/datasetPreviewFormIFpubli.htm?datacat_id=IF&from=publi Of heb je deze al gebruikt?
 8. Misschien heb je hier iets aan: http://www.dutycalculator.com En anders eens informeren naar de invoerkosten bij de vervoerder van je produkt?
 9. Bedankt voor jullie reacties. Helemaal niks. Het zou wel - post uitgezonderd - de eerste keer zijn dat ik geen Btw hoef te betalen over een product of dienst. Ik verkoop ook op Amazon.de (Duitsland), ik ga daar ook nog wel navragen. Misschien iets gemakkelijker gezien de Europese aard van Amazon.de
 10. Goedendag, Ik verkoop al enige tijd op Amazon.com Kosten (= te betalen aan Amazon): 1. 15% verkoop commisie over artikelen die ik verkoop 2. 30 US dollar/maand voor een verkoop-account Nu wil ik graag weten hoeveel Btw (VAT) ik betaal over bovengenoemde. Deze vraag heb ik ook gesteld aan de klantenservice (seller support) van Amazon. Maar wat ik ook doe ik krijg mijn vraag niet beantwoord. Alle antwoorden/tips zijn welkom :-)
 11. Amazon is buitengewoon strikt. Uitgaande van het feit dat Amazon hiervoor een speciale categorie heeft gemaakt veronderstel ik het gewoon mag/legaal is. Amazon is een marktplaats voor particulieren en niet voor B2B. Ik richt mij dus uitsluitend op consumenten/particulieren. Die pallet gaat er dus nooit komen ;)
 12. Bedankt voor het kritisch meedenken: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedraaid. Ik ben er zelf eigenlijk vanuit gegaan dat het toegestaan is om in Nederland ingekocht product te verkopen/exporteren naar Amerika. Neem maar eens een kijkje op E-Bay of Amazon. Ontzettend veel verkopers die internationaal verkopen. E-bay en Amazon hebben beide hierin hun eigen beleid/policy. Info pagina van Amazon International Shipping op Amazon Ik bestel bij mijn weten zo een Samsung Tablet via laatste link. Sorry als dit niet klopt. Ik kwam dit percentage veelvuldig tegen op een E-bay sellers forum.
 13. Bedankt voor de hulp :) Is dat zo? De fabrikant is toch aansprakelijk voor de productaansprakelijkheid (?). Mijn enige gedachte gaat over garantie. Wat als iemand bijvoorbeeld een Sony hoofdtelefoon (ik noem maar wat) koopt. Kan deze persoon/klant dan terrecht in Amerika voor garantie of moet het naar terug naar Nederland? Dat is tegen de regels van Amazon. Zover mijn kennis nu reikt moet ik gewoon de 22% invoerbelasting betalen om artikelen in Amerika te krijgen. Is die 22% invoerbelasting nog aftrekbaar van iets of gaat dit gewoon van mijn marge af?
 14. Ik ga mijn eigen vraag beantwoorden. Goed bezig ;D! Even gekeken op de sites van diverse vervoerders. Daar staat genoeg informatie om te beginnen met zoeken. -http://www.dhl.nl/nl/express/verzenden/douane_ondersteuning.html -http://www.postnl.nl/zakelijk/post/verzendvoorwaarden/voorwaarden-per-land/?COUNTRYCODE=US (misschien heeft iemand anders nog wat aan deze informatie)
 15. Ik wil artikelen gaan verkopen in Amerika via Amazon.com. Hier heb ik al wat ervaring mee dus ik weet hoe het e.a. werkt wat betreft internationaal verkopen en verzenden. Nu wil ik het echter meer serieus (lees: grootschaliger) gaan aanpakken alleen mis ik hiervoor de benodigde kennis/zekerheden. Het zou bijvoorbeeld niet mooi zijn dat als ik een artikel verkoop in Amerika de klant hiervoor invoerbelasting moet gaan betalen. Of dat ik zelf na verloop van tijd een peper dure aanslag krijg van deze of gene. Om informatie in te winnen heb ik gebeld met de Douane (=belastingdienst) in Nederland. Maar deze liet weten alleen over de EU te gaan als Nederlands ambtenaar (wat een antwoord ;)). Is trouwens niet helemaal waar want ook als ik uitvoer heb ik met de Nederlandse Douane te maken. Maar goed hij verwees mij door naar de Amerikaanse Douane voor mijn vragen. Nu al het nodige rondgespeurd om internet maar ik kom niet veel verder. Mijn vraag: heeft iemand een idee hoe ik aan de benodigde informatie wat betreft invoerbelasting kom? Of heeft iemand zelf hier ervaring mee en kan mij een duwtje in de rug geven met wat informatie. Zou top zijn (!) want ik zit een beetje vast. PS. Ik verkoop uitsluitend aan consumenten, niet B2B.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept