Ga naar inhoud

Klaasvaak_070

Senior
 • Aantal berichten

  94
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Klaasvaak_070

 1. Topic mag op slot. BTW: is dit nu lekker hakken van jullie of willen jullie iemand een goed en bruikbaar antwoord geven?
 2. Het gaat om een ontwerp dus de uitkomst staat nooit vast. In de zin van: spreekt het gemaakte ontwerp mij aan? Dat weet je op voorhand nooit. Dus ik had zeker rekening gehouden met een revisie. Maar een 1e ontwerp maken wat niet aan mijn ontwerp vereisten doet en hiervoor kosten rekenen vind ik niet terecht. Teksten en kleurgebruik zijn bijvoorbeeld door de ontwerper zonder (voor) overleg aangepast omdat de ontwerper dacht dat dit effectiviteit van het promotie materiaal zou verhogen. Geen probleem als dit van te voren wordt overlegd (kan ik het eventueel bijsturen) of als er geen kosten voor worden gerekend. (Nu krijg ik patat i.p.v. pizza omdat de kok denkt dat ik patat lekkerder vind... veel invullerij voor mij dus zonder dit te checken)
 3. Voor het ontwerp van promotie materiaal heb ik een vormgever ingeschakeld. In het aangeleverde ontwerp heeft de vormgever zich echter niet aan de vereisten van het door mij gevraagde ontwerp gehouden. De ontwerper heeft nu aangeboden om het ontwerp aan te passen naar mijn eisen. Hiervoor worden wel kosten gerekend. Dus eigenlijk betaal ik dubbel tarief voor 1 ontwerp. (Het is pizza bestellen, patat krijgen en als ik dan zeg dat ik toch echt pizza heb besteld ik voor beide moet betalen) Inmiddels heb ik een andere vormgever gevonden waar ik een goede samenwerking mee heb, helder communiceert en goede ontwerpen aflevert. Ik weet alleen niet in hoeverre ik moet betalen voor het ontwerp van de 1e vormgever. We hebben alleen afgesproken dat een 1e ontwerp 105 euro zou kosten (ruw weg). Als ik kijk hoe het traject tot nu toe is verlopen heb ik persoonlijk iets van 'Ja, daaag!... ik hoef hier helemaal niks voor te betalen en ik ben vrij om naar een andere vormgever te gaan' Daarbij heb ik ook aangegeven dat het een spoedklus is maar ben ik 1 maand later (!) bezig met een herontwerp welke ik niet meer wil. Los van mijn persoonlijke beleving: hoe zit dit zakelijk? Het herontwerp voldoet zeer waarschijnlijk wel aan mijn ontwerp eisen. Als dit nu zonder extra kosten word gemaakt: ben ik dan verplicht de kosten voor het 1e ontwerp te betalen? Het voldoet dan immers wel aan mijn ontwerp vereisten. [Mod edit: typfout titel hersteld]
 4. Voor een try-out heb ik een paar barcodes/EAN-nummers nodig. Omdat het om een paar barcodes gaat vind ik onderstaande te duur: http://www.gs1.nl/ Ik ben daarom op zoek naar een reseller van EAN-nummers. Ik heb er al 2 gevonden maar ik zoek liever een Nederlands bedrijf: http://www.codeupc.net/ http://us.barcodelove.eu/ Vraag: kent iemand een Nederlands bedrijf dat EAN-nummers verkoopt?
 5. Sorry, ik kan alleen maar zeggen dat het goedbedoelde hulp is.
 6. Is inderdaad niet juist. Bedankt voor de correctie. Misschien dat je eens met deze mensen kunt bellen. http://www.maco.nl/import Al twijfel ik heel erg of ze voor eenmalige actie en 1 produkt je verder willen/kunnen helpen.
 7. Hiermee kun je ook de code opzoeken: http://madb.europa.eu/madb/datasetPreviewFormIFpubli.htm?datacat_id=IF&from=publi Of heb je deze al gebruikt?
 8. Misschien heb je hier iets aan: http://www.dutycalculator.com En anders eens informeren naar de invoerkosten bij de vervoerder van je produkt?
 9. Bedankt voor jullie reacties. Helemaal niks. Het zou wel - post uitgezonderd - de eerste keer zijn dat ik geen Btw hoef te betalen over een product of dienst. Ik verkoop ook op Amazon.de (Duitsland), ik ga daar ook nog wel navragen. Misschien iets gemakkelijker gezien de Europese aard van Amazon.de
 10. Goedendag, Ik verkoop al enige tijd op Amazon.com Kosten (= te betalen aan Amazon): 1. 15% verkoop commisie over artikelen die ik verkoop 2. 30 US dollar/maand voor een verkoop-account Nu wil ik graag weten hoeveel Btw (VAT) ik betaal over bovengenoemde. Deze vraag heb ik ook gesteld aan de klantenservice (seller support) van Amazon. Maar wat ik ook doe ik krijg mijn vraag niet beantwoord. Alle antwoorden/tips zijn welkom :-)
 11. Amazon is buitengewoon strikt. Uitgaande van het feit dat Amazon hiervoor een speciale categorie heeft gemaakt veronderstel ik het gewoon mag/legaal is. Amazon is een marktplaats voor particulieren en niet voor B2B. Ik richt mij dus uitsluitend op consumenten/particulieren. Die pallet gaat er dus nooit komen ;)
 12. Bedankt voor het kritisch meedenken: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedraaid. Ik ben er zelf eigenlijk vanuit gegaan dat het toegestaan is om in Nederland ingekocht product te verkopen/exporteren naar Amerika. Neem maar eens een kijkje op E-Bay of Amazon. Ontzettend veel verkopers die internationaal verkopen. E-bay en Amazon hebben beide hierin hun eigen beleid/policy. Info pagina van Amazon International Shipping op Amazon Ik bestel bij mijn weten zo een Samsung Tablet via laatste link. Sorry als dit niet klopt. Ik kwam dit percentage veelvuldig tegen op een E-bay sellers forum.
 13. Bedankt voor de hulp :) Is dat zo? De fabrikant is toch aansprakelijk voor de productaansprakelijkheid (?). Mijn enige gedachte gaat over garantie. Wat als iemand bijvoorbeeld een Sony hoofdtelefoon (ik noem maar wat) koopt. Kan deze persoon/klant dan terrecht in Amerika voor garantie of moet het naar terug naar Nederland? Dat is tegen de regels van Amazon. Zover mijn kennis nu reikt moet ik gewoon de 22% invoerbelasting betalen om artikelen in Amerika te krijgen. Is die 22% invoerbelasting nog aftrekbaar van iets of gaat dit gewoon van mijn marge af?
 14. Ik ga mijn eigen vraag beantwoorden. Goed bezig ;D! Even gekeken op de sites van diverse vervoerders. Daar staat genoeg informatie om te beginnen met zoeken. -http://www.dhl.nl/nl/express/verzenden/douane_ondersteuning.html -http://www.postnl.nl/zakelijk/post/verzendvoorwaarden/voorwaarden-per-land/?COUNTRYCODE=US (misschien heeft iemand anders nog wat aan deze informatie)
 15. Ik wil artikelen gaan verkopen in Amerika via Amazon.com. Hier heb ik al wat ervaring mee dus ik weet hoe het e.a. werkt wat betreft internationaal verkopen en verzenden. Nu wil ik het echter meer serieus (lees: grootschaliger) gaan aanpakken alleen mis ik hiervoor de benodigde kennis/zekerheden. Het zou bijvoorbeeld niet mooi zijn dat als ik een artikel verkoop in Amerika de klant hiervoor invoerbelasting moet gaan betalen. Of dat ik zelf na verloop van tijd een peper dure aanslag krijg van deze of gene. Om informatie in te winnen heb ik gebeld met de Douane (=belastingdienst) in Nederland. Maar deze liet weten alleen over de EU te gaan als Nederlands ambtenaar (wat een antwoord ;)). Is trouwens niet helemaal waar want ook als ik uitvoer heb ik met de Nederlandse Douane te maken. Maar goed hij verwees mij door naar de Amerikaanse Douane voor mijn vragen. Nu al het nodige rondgespeurd om internet maar ik kom niet veel verder. Mijn vraag: heeft iemand een idee hoe ik aan de benodigde informatie wat betreft invoerbelasting kom? Of heeft iemand zelf hier ervaring mee en kan mij een duwtje in de rug geven met wat informatie. Zou top zijn (!) want ik zit een beetje vast. PS. Ik verkoop uitsluitend aan consumenten, niet B2B.
 16. Ik ga dan maar bezwaar maken. Het vervolg na het maken van bezwaar is mij alleen niet helemaal duidelijk. De aanslag gaat over het 3e kwartaal van 2013.
 17. Voor de voledigheid... de BTW is een bedrag onder de 1000 euro.
 18. Ja er is al een boete opgelegd. Wat te doen? Optie 1 of optie 2?
 19. Goedendag, Ik heb een fout gemaakt bij de BTW-aangifte (3e kwartaal). Hierdoor moet ik BTW afdragen in plaats van dat ik BTW terug ontvang. Wegens niet betalen van de BTW heb ik hier bovenop een boete gekregen. Helaas heb ik bij deze aangifte geen kopie gemaakt voor eigen gebruik. Stom! Volgens de Belastingdiest kan ik 2 dingen doen: 1. Suppletie aanvragen 2. Bezwaar maken en uitstel van betaling aanvragen Ik weet alleen niet wat het handigst is in mijn geval (?). Betaling moet uiterlijk 9 december binnen zijn. Alle tips/adviezen welkom!
 20. De Belastingdienst ga ik zowel bellen als aanschrijven. Van potentiele klanten krijg ik hier wel eens een vraag over. Het word nog een hele klus om uit te zoeken hoe de regel/wetgeving in Amerika (per staat) hierover is. Maar volgens mij moet het kunnen aangezien veel bedrijven drijven op interantionale verzending. Voorbeelden: dealextreme.com, focalprice.com, etc. Zelf ook wel eens besteld op een dergelijke site: dan ontvang je het als een gift/geschenk. Maar of dat nu een goede oplossing is d.w.z. verzenden als geschenk ??? Een vriend van mij heeft onlangs hardloopschoenen online besteld maar hij kon mooi btw/invoerbelasting betalen aan de postbode voor zijn ´goedkope´ schoenen
 21. Bedankt voor jullie reacties :) Dit begrijp ik niet. Wat bedoel je met ´gebruikt anders dan voor belaste handelingen´? Ik heb de neiging om dit een op een praktische wijze te interpreteren: klant koopt een boxershort en trekt deze aan. Dit zul je waarschijnlijk niet bedoelen (?). Kun je uitleggen wat je precies bedoeld? PS. Ik zal z.s.m bellen met de belastingdienst. Maar mijn ervaring is dat ik hier ook vaak antwoorden ontvang op een ietwat (t)wijfelende toon. En ik wil het zeker weten ;)
 22. Bedankt! De link over over administratie bijhouden kende ik nog niet. Als ik voor 1000 euro (inclusief 21% btw) aan artikelen inkoop en ik weet deze artikelen buiten de EU te verkopen dan is mijn verdienste 210 euro. Omdat ik de door mij betaalde btw mag terugvragen. Of maak ik hier nu een enorme denkfout? Als ik geen denkfout maak dan vind ik dit wel een aardig verdienmodel of tenminste een onderdeel daarvan ;)
 23. Hallo allemaal, De laatste tijd verkoop ik vrij veel in Amerika. Groot voordeel hiervan is dat ik geen 21% BTW hoef af te dragen (geen EU-land). De artikelen koop ik in Nederland bij een groothandel en verkoop ik in Amerika aan particulieren (geen bedrijven). Nu overweeg mijn verkoop in Amerika verder uit te breiden. Mijn vraag: hoef ik bij de verkoop aan particulieren in Amerika echt geen BTW af te dragen? Zou toch vervelend zijn als ik na verloop een ´mooie´ brief uit Amerika ontvang met een flinke belastingaanslag.
 24. Je kunt dit ook regelen via Amazon.com en dan Europese tak hiervan. Je moet dan alleen wel je artikelen ook aanbieden op Amazon. Link: meer info Je zet bijvoorbeeld je artikelen op Amazon.de en vervolgens kun je eigen webshop hieraan koppelen. Amazon verstuurt dan netjes je artikelen naar Nederland. Ik weet het niet helemaal zeker maar de verzendkosten via Amazon zijn zeer aantrekkelijk (lees: laag) ook bij een kleine omzet.
 25. Bedankt voor jullie hulp. Ik heb maar gemaild naar deze klant dat bij bestellingen onder de 100 dollar er geen invoerrechten hoeven te worden betaald. Als ze er problemen mee krijgt (wat ik niet verwacht) dan vergoed ik de kosten. Leek mij een prima antwoord. Op termijn wil ik dit duidelijk aangeven op mijn ´eigen plekje´ op Amazon. Wie weet hoeveel klanten met dit als reden niet bestellen bij mij ;)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.