Jump to content

BN

Senior
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK, via google etc.
 1. .Beste HL-leden, Ik ben 21, met eenmanszaak sinds maart 2013 en heb een huurwoning aangeboden gekregen. Nu weet ik niet precies wat ik precies als inkomen in moet vullen. Is dit wat erover blijft na aftrek van alle kostenposten? Groeten, Linde
 2. Zou ik wel doen, dan kom je ook professioneler over.
 3. BN

  Waar liggen mijn kansen?

  Beste HL-leden, Ongeveer een half jaar geleden was ik ook actief op dit forum over de webshop en heb toen goede en serieuze feedback gekregen. Op het moment ben ik eigenlijk op zoek naar een platform voor startende ondernemers - of een soort van 'groep' waarbij je ervaringen, knelpunten en andere dingen kunt bespreken. Tot op heden kan ik nog niet precies vinden wat ik zoek en stel ik toch mijn vragen hier. In maart 2013 ben ik een tweedehands webwinkel gestart en sinds 9 augustus heb ik een winkel geopend en alles vaarwel gezegd - ik wilde helemaal onafhankelijk zijn en er geen flexbaan naast hebben. Naast tweedehands artikelen verkoop ik ook fournituren, brei- en haakgarens en soms wat nieuwe spulletjes. Dit gaat allemaal goed, maar ik ben eigenlijk op zoek naar meer, iets leuks - bijvoorbeeld een speelgoed leverancier die mij speelgoed kan leveren, het hier neerzet, af en toe op bezoek komt om te kijken wat er verkocht is - en daarnaast houd ik het bij en zou ik maandelijks de verkochte artikelen kunnen afbetalen. Ik heb gehoord dat dit niet vaak meer voorkomt, maar bij ons in het dorp is er nog wel een ondernemer die dit met een leverancier kan doen. Tussen de regels door kun je lezen dat ik eigenlijk op zoek ben naar een nieuwe uitdaging, maar wel binnen mijn eigen bedrijf. Ik ben benieuwd of jullie ook suggesties hebben. Of weten waar ik zo'n leverancier kan vinden die het vertrouwen heeft om dit te doen met klanten.
 4. Beste HL-leden, Ik ben helemaal gek van dit forum en loop alweer tegen iets aan. ik heb al veel informatie gelezen over muziek draaien in een winkel, maar ik vraag me ook af of er eerst een manier is om dit gratis te doen. En als ik meer omzet heb wil ik graag Buma/Stemra betalen want ik vind het heel goed dat ze dat verplichten. Ik weet de voor- en nadelen van radio, cd's, online muziek etc. maar wat is precies toegestaan? Mag ik CD's draaien in de winkel? (risico: valt na 3 kwartier stil) omdat je deze zelf gekocht hebt? Kan iemand mij hiermee helpen? Met vriendelijke groeten, Linde Rensmaag Bijna Nieuw
 5. Waarom zou je zo'n onderzoek serieus moeten nemen als het door 1 persoon is onderzocht?
 6. @Annedien is het altijd nodig dan dat er naar buiten wordt gebracht waar het geld van een stichting naartoe gaat? Is dat wettelijk verplicht om naar buiten te brengen? Blijkbaar vond de overheid dat een goede investering.
 7. Dit bericht zocht ik. Jong Ondernemen is een geweldige stichting. Vorig jaar heb ik met de MBO competitie meegedaan en de Nederlandse finale gewonnen (met Express Yourself). Om het allemaal waar te maken en de studenten zo goed mogelijk te begeleiden heb je geld nodig. Ik vind het juist super dat ze dat geld gekregen hebben! Wat is er zo erg aan om studenten en basisschool leerlingen alvast wat ondernemerschap mee te geven? Dankzij hun ben ik ook voor mezelf begonnen. Zonder het College Company project was ik er waarschijnlijk helemaal niet (of later) achter gekomen dat ik dat wilde. Ik denk dat ze dat geld niet voor niets hebben gekregen.
 8. Misschien worden studenten dan nog luier :) ik denk dat hier inmiddels zoveel informatie op HL staat, dat ze alleen maar een woord hoeven in te typen bij 'zoeken' en het dan vinden.
 9. BN

  Financiering Qredits

  Natuurlijk kijken ze daarnaar. Ze gaan alles doorrekenen om te bekijken of het een realistisch plan is. Waarom zou je dan een groot probleem hebben? Je gaat in zee met ze als je je handtekening hebt gezet,als je tevreden bent met het aanbod toch? Als je denkt dat het met de voorwaarden die ze eventueel stellen niet haalbaar is moet je niet tekenen. Waar heb je het geld voor nodig als ik vragen mag? Nieuw bedrijf? Succes! Danny @Danny, ja voor een nieuw bedrijf. Ik ben sinds 12 maart 2013 gestart met een webwinkel. Ik wil uitbreiden naar een fysieke winkel. De vragen stelde ik omdat er ook minder positieve meningen te vinden zijn op HL en ik wel zeker van mijn zaak wil zijn :) en waar kun je dat beter vragen dan hier?
 10. BN

  Financiering Qredits

  Hartelijk bedankt voor alle informatie. Erg nuttig. Ik heb dit bericht gepost omdat de meningen verschillend zijn over Qredits. Ik heb er goede dingen over gehoord, maar las in een bericht van een tijd geleden (volgens mij 2010 of eerder terug) dat zijn plan niet goed beoordeeld zou zijn. Ik zou het geweldig vinden als het bij Qredits lukt. Ik weet wat ik per maand moet aflossen als mijn plan wordt goedgekeurd en ben er zelf van overtuigd dat het lukt! Er hangen alleen nogal een paar dingen vanaf, vandaar dat ik niet zo zeker over kom. Ik hoop zo dat het lukt, de plannen zijn geweldig, het is alleen best een risico omdat ik een starter ben (vanaf 12 maart 2013). Nogmaals bedankt! Even reuzen uitdelen ;D
 11. BN

  Financiering Qredits

  Beste HL-leden, Er staat een hoop aan informatie op HL over Qredits en daarom vraag ik het even in het 'nu', omdat er een groot aantal berichten zijn van een aantal jaren geleden. Op het moment ligt daar mijn ondernemingsplan met financieringsplan. Mijn vraag is: Hoe serieus bekijken ze dit plan? Bekijken ze echt of er tekort of teveel wordt begroot? Ik las namelijk net een bericht (een ouder bericht) dat de persoon in kwestie niet zo tevreden was, dat hij moest bezuinigen in het financieringsplan en dat hij uiteindelijk meer bij moest lenen tegen een absurde rente met heel veel administratie kosten. Straks ga ik met ze in zee en dan heb ik een groot probleem. Verder weet ik nog niet wat ze van mijn plan vinden, ik weet alleen dat het nu in behandeling is genomen door een bedrijfsadviseur en dat er binnen 10 werkdagen een reply komt. Alvast bedankt voor jullie reacties, ik ben benieuwd!
 12. Sorry, maar het risico is dat als je vraagt wat andere mensen/ondernemers/13 uit een dozijn van een website vinden, dan kan je ook minder leuke reacties verwachten. Dat is het risico dat het met zich meebrengt. Om nou zo te reageren lijkt me ook niet echt gepast. Het is juist zo (vind ik) dat ik als startende ondernemer overal (!!!!!!) informatie kan vinden, zoveel dat het echt teveel is. Welke site is goed, welke niet? Waarom en waarom niet? Ik denk dat het niet een website moet worden zoals al die anderen, maar juist eentje die zich onderscheidt van de rest. Heel veel succes, en feedback kan ook minder positieve feedback zijn.
 13. Dat zou mooi zijn. Vind het er sowieso mooi uit zien!
 14. Mooie webshop! Het enige waar ik tegen aanloop is dat er geen 'over ons' pagina is. En eigenlijk zie ook niet vaak dat de algemene voorwaarden etc. boven in het menu staan. Wat als je straks meer categorieën krijgt waardoor je ruimte te kort krijgt boven in?
 15. De knoppen vind ik persoonlijk te groot, ik zou het niet in een gallerij vorm zetten, maar in een vorm van een lijst: - Kamer van Koophandel: de kamer van koophandel doet dit, dat en zus. Schrijf je in bij de kvk in de buurt, waar zitten die etc. - Belastingdienst: wat doet de belastingdienst, korte omschrijving - Zakelijk bankieren: wat is zakelijk bankieren en waar kan dat allemaal - Drukkerij: waarom heb ik een drukkerij nodig? En zo verder, dat je telkens omschrijft op de voorpagina wat hoe enzovoort. Verder vind ik dat er erg weinig op staat. Ik denk dat je nog in het begin van de fase bent? En misschien is een nieuws(blog)pagina ook een idee waarbij je veel dingen aanprijst voor de startende ondernemer.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept