Jump to content

dnzlQ

Junior
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.marketingfacts.n
 1. Ik zit nu in de situatie dat ik een workshop heb gegeven aan leerlingen van een hogeschool, maar ben ingehuurd door een derde partij. Mag ik in mijn factuur naar de derde partij nu wel of niet BTW rekenen?
 2. Nee, de gevolgen zullen voor jou niet groter zijn. Stel je splitst de verantwoordelijkheden voor het vermogen op in 50% voor jou en 50% voor hem. Dan kan dus maar 50% van het verloren kapitaal op jou verhaald worden. Veilig is dus even te wachten totdat het bedrijf is verkocht of gestopt, of je te verdiepen in die andere VOF.
 3. In principe is hier geen juridische samenhang. Maar mocht je partner met zijn eerdere VOF nat gaan dan heeft dat ook consequenties voor de VOF die hij met jou heeft.
 4. Iemand een leuk idee voor een flexibel inzetbaar educatief concept? - Waarom: verrijking van economische studies - Wat: echte opdrachten voor echte internationale! bedrijven - Voor wie: HBO-studenten Commerciele Economie, Marketing, Bedrijfskunde
 5. Bedankt voor de tips mannen. Heb het opgelost bij BudgetPhone :)
 6. Is het mogelijk om ons hoofdnummer te verplaatsen naar een adres met een ander netnummer? We zitten nu dus in Utrecht met bijpassend 030-nummer en willen het nummer dus nu ontvangen in Veenendaal (standaard 0318).
 7. Wie weet wat een snelle maar doeltreffende manier is om het image te meten van je prospect of bestaande klant?
 8. ErTax, dat is in dit geval zeker niet zo. Als het product aanslaat is het ook qua marge een goudmijntje.
 9. Inderdaad Ralph, bedankt dat je het zo helder neerzet. Misschien moeten we de operationele kosten niet verrekenen. Maar aan de andere kant willen we zelf geen verlies draaien, stel dat het product echt niet verkoopt... Wij zien voor na de start-up verantwoordelijkheden voor ons in o.a. het ondersteunen en tevreden houden van de klanten (170!) van de opdrachtgever. Wij ondersteunen, vanuit onze filosofie, ook geen 'hit-and-run' opdrachten. Daarom is het toch ook niet meer dan logisch om bij gebleken succes gewoon stilzwijgend verder te gaan?
 10. Bedankt voor je bijdrage Edward. Ik snap dat er geen vast stramien is voor dit soort contracten (helaas ;). Hoe zou je er zelf tegenover staan (aan de kant van de opdrachtgever)?
 11. Jonges bij deze wat meer details over bovenstaande. Over de deal Opdrachtgever is zeer druk, had! een half product, heeft geen kennis van c/m/s, wil minimaal investeren en heeft een verslapte ondernermsgeest. Bovendien vindt ik hem naar een kruidenier ruiken. Begrijp me niet verkeerd, we kunnen het prima met elkaar vinden en hebben in het voortraject al een goede band ontwikkeld, maar als het gaat om 'zijn' centen is opdrachtgever zeer strikt. Wij hebben zijn product verder ontwikkeldt en hebben nu al wat u.s.p's toegevoegd. Alsnog ben ik onzeker of het product aan zal slaan. Het heeft sterke punten maar is vrij kostbaar. Wij (lees: mijn bedrijf) wil binnen 5 jaar 1% marktaandeel realiseren (170 afnemers). Deze doelstelling (en vooral de daarbij behorende omzet) kwam voor de opdrachtgever als een verassing. Wij schatten hem, mits het product aanslaat, als realistisch. Ons voorstel was dan ook dat ons bedrijf zou beginnen met de het verder ontwikkelen van het product, de communicatie en marketingstrategie en vervolgens de sales. Maar ook kleinere klusjes die buiten deze vallen pakken wij aan. Hiervoor zullen wij nimmer uren factureren. Wij willen hiervoor echter wel 25% van de omzet. Wij zijn immers van mening dat dit niet meer dan fair is. Opdrachtgever investeerd niets maar toch heeft hij kans op een flinke verdienste. Ik heb al meerde consultancy bureau's deze constructie voorgelegd en de meesten begonnen te lachen en verklaarde me voor gek, veel te weinig. Echter, wij hebben als startende bedrijf niets in de melk te brokklen en zitten echt op de opdracht te wachten. Wij denken dat circa 75% van de werklast tijdens de startup voor onze rekening zal zijn. We kunnen echter niet bepalen wat de werklast zal zijn in een verder stadium. Opdrachtgever verwacht dat, bij succes en na de startup, onze werklast aanzienlijk zal dalen. Hij vindt het dan onredelijk dat wij (met hem als enige opdrachtgever)slapend' rijk worden aan zijn product. Opdrachtgever vindt het daarom noodzakelijk per jaar! te bekijken wat de huidige werklast is en waar indien nodig een aanpassing te maken in de commissie of de samenwerking te ontbinden. Simpelweg vindt ik het onredelijk dat bij gebleken succes de opdrachtgever ons zomaar kan dumpen. Uiteraard bestaat er de mogelijkheid dat er een onwerkbare situatie ontstaat maar daar gaan we even niet vanuit. Ik dacht dus dat er in het contract moet komen te staan wat 'gebleken succes' inhoudt (bijvoorbeeld na 5 jaar 1% marktaandeel) en dat hij alleen kan evalueren en bijstellen als deze niet zijn behaald. Wij hebben als uitgangspunt om naast opdrachtgever nog een soortgelijk project te runnen en dan het even op zijn beloop laten. Wij zullen bij een goed eindresultaat van deze opdracht zeker staat van dienst opbouwen + een mooi salaris (voor 2 man).
 12. Ik ben op dit moment in onderhandeling met een opdrachtgever over de structuur van betalingen via commissie over de omzet. De opdracht houdt in dat wij voor de opdrachtgever zorgdragen voor alle communicatie, marketing en salesactiviteiten. Feitelijk is de opdrachtgever alleen in te schakelen bij beslissingen en technische back-up. Wij zorgen dus voor alle omzet door middel van het product van de opdrachtgever. Wij vragen hiervoor 25% van de behaalde omzet voor betaling van de belasting. Hiernaast dekt de opdrachtgever onze operationele kosten. De opdrachtgever moedigt deze wijze van betaling aan maar wil een jaarlijkse evaluatie om onze werklast te bepalen en op basis daarvan de commissie bij te stellen of om eventueel afscheid van elkaar te nemen. Hij zegt dat als het bedrijf succesvol wordt, wij minder zouden werken en daarom minder zouden moeten verdienen. Hij ziet het niet zitten dat wij met hem als enige opdractgever een behoorlijke omzet kunnen genereren. Wij denken dat er ten alle tijd veel werk voor ons te wachten staat, vooral omdat de concurrentie vrij gewichtig is. Wij willen zelf een evaluatie/bijstelling na 5 jaar en over deze 5 jaar 25% van de door ons gerealiseerde omzet. Wat is hier een correcte manier van handelen en moet ik bijvoorbeeld denken aan een gouden handdruk o.i.d?
 13. Ik zou hem 35% geven van het door jullie 'samen' opgebouwde kapitaal en een x% van de winst over de komende 3 jaar ofzo. Zo ga je denk ik wel goed uit elkaar. Die e-mail vertelt misschien wel iets over het aandeel in werklast maar niet over gerealiseerde omzet o.i.d. Hierom wint hij het alsnog van je in een eventueel conflict.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept