Jump to content

Princess

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Tot nu toe nog geen
 1. Hallo allemaal, Ik ben al een tijdje op zoek naar een groothandel die handelt in huiden leer (tuigleer e.d.). Ik kan binnen nederland niemand vinden, alleen maar handelaren die aan particulieren levert. Heeft iemand toevallig een idee?
 2. de link naar de post werkt helaas niet :(
 3. Hallo allemaal, De cijfers kloppen onderling niet hoor, ik had even wat getallen uit de lucht gegrepen om een voorbeeld van de berekening te kunnen maken. Bedankt voor het uitzoeken!
 4. Ah, dit wist ik niet, weer iets geleerd :) Heel erg bedankt!
 5. Een goedemiddag, Ik zit een beetje in dubio over wat ik moet betalen aan BTW, dit ivm de lastige ICL-berekening door veel leveringen uit het buitenland.. Even een voorbeeld: 1a Leveringen/diensten belast met 19% 40000 7600 5a Verschuldigde omzetbelasting 12000 5b Voorbelasting 6600 5g Totaal te betalen 5578 Is de KOR-berekening dan zo? 7600 - 6600 = 1000 2,5x (1883-1000)= 2207,5 Totaal te betalen 5578 - 2207,5 = 3370 of is het zo dat het maximale af te trekken KOR bedrag 1345 is en dat het totaal te betalen bedrag dan 5578 - 1345 = 4233 is? Alvast bedankt!
 6. Hallo Club Wear, Bedankt voor je email. Ik ga idd vanaf 1 januari ook vanuit Amerika importeren, de dollarkoers is erg gunstig momenteel. Ik zal het aan het einde van het jaar alle kosten eens goed bekijken en dan eventueel de prijzen wat verhogen. Groetjes,
 7. Hallo, Bedankt voor je antwoord. Ik betaal 0% BTW in het buitenland. Ik heb gewoon een BTW nummer.. Als ik de lijst met inkoopsprijzen heb, dan doe ik de prijzen x 1.8. Maar misschien is dat te weinig, al hebben concurenten wel dezelfde prijzen. Ik heb wel in het eerste jaar investeringen moeten doen voor mijn kantoortje, en ik heb ook artikelen op voorraad. Groetjes,
 8. Ik woon dicht bij de Duitse grens. De meeste van de door mij geimporteerde artikelen komen uit Duitsland. Het probleem is de verzendkosten. Sommige bedrijven vragen wel meer dan 20 euro voor de verzendkosten, terwijl het binnen duitsland 6 euro is of zo. Mijn idee was om net over de grens een postbus aan te vragen, zodat mijn pakketten goedkoper verstuurd kunnen worden. Maar dat is dus helaas niet mogelijk omdat ik niet in Duitsland woon. Weet iemand misschien een oplossing, het gaat mij dus niet om een virtueel kantoor, maar een adres waar mijn pakketten naartoe kunnen.
 9. Een goedemiddag. Ik heb een vraagje. Misschien een hele domme vraag, maar ik heb nog niemand kunnen vinden die me hier goed antwoord op kan geven. Misschien dat er hier iemand is die me daar mee kan helpen. Ik ben een jaar geleden met een eigen bedrijf begonnen. Ik importeer artikelen uit andere EU-landen en verkoop deze binnen Nederland. Het ziet er naar uit, nu het einde van het jaar in zicht is dat ik ondanks een hoge omzet geen winst maar verlies heb gemaakt. Over die hoge omzet moet ik wel veel BTW betalen. :o Nu vroeg ik me af, dat als produkten in het buitenland inkoopt, en verlies draait, het normaal is dat je toch veel BTW moet afdragen? Is er nog een mogelijkheid tot belasting (BTW) vermindering bij een zaak die verlies heeft gedraaid? Alvast bedankt!
 10. Hallo allemaal, Ik ben een jaar geleden een eigen bedrijf begonnen en heb een vraagje over de KOR (kleine ondernemingsregeling) en import uit het buitenland. Omdat bijna al mijn handel alleen in het buitenland is in te kopen, moet ik per kwartaal meer BTW betalen dan dat ik terug krijg. Hierdoor val ik sneller buiten de KOR-regeling dan wanneer ik het in het binnenland zou inkopen. Laten we als voorbeeld zeggen dat ik per kwartaal 1000,- inkoop uit het buitenland. en 1000,- verkoop. Als ik al mijn artikelen in Nederland zou inkopen dat zou ik bij de omzetbelasting (19% van 1000,- = 159,67 terugkrijgen en 19% van 1000,- = 159,67 moeten betalen) = 0,00 dat ik moet terugbetalen. Maar omdat ik alles uit het buitenland importeer en daar geen btw over wordt berekend, moet ik 159, 67 betalen. Omdat de bedragen in het echt hoger zijn, zit ik nu al buiten de KOR-grens. Als ik alles in NL had kunnen inkopen dan zat ik nog lang niet aan die grens. Hierdoor is mijn winst de laatste maanden kleiner dan het bedrag dat ik aan BTW moet betalen. Nu vraag ik mij af, wordt er bij de KOR-grens echt alleen maar naar de BTW gekeken die je moet betalen, en niet naar de grootte van je bedrijf? Want die is nog niet zo heel erg groot.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept