thijsje77

Junior
  • Aantal berichten

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer in spe
  • Geslacht
    Male

thijsje77's trofeeën

  1. Dank ! Blijft dan misschien alleen de vraag in hoeverre de voerkosten volledig opgevoerd kunnen worden. Met andere woorden, is het mogelijk om je honden het hele jaar te voeren (zonder BTW) voor enkele activiteiten per jaar.
  2. Als je eigenlijk bedoelt "de helft van het voer verkoop ik niet door, maar gebruik ik in de zaak", wordt het verhaal héél anders. Wat wordt er dan anders? Stel ik koop op jaarbasis 70 zakken voer tegen 0% tarief. Van deze 70 zakken gebruik ik er 35 voor mijn eigen honden. Mijn KvK inschrijving is drieledig: demo's geven met mijn honden, fokken van honden, webshop voor diervoeders en snacks. Of kan ik de 35 zakken voer voor eigen / zakelijk gebruik ook als zodanig opvoeren en ben ik dan geen btw verschuldigd? Hoe boek ik het dan? Als kosten onderhoud oid? Of is bovenstaande in zijn geheel niet mogelijk?
  3. Ik heb een klein bedrijfje, en een vraag over de administratie en BTW rondom onderstaand probleem. Dit bedrijfje bestaat uit activiteiten met honden (demo's, fokken, webshop met diervoeders). Nu gaat de vraag over de inkoop en eigen verbruik van diervoeders: Inkoop goederen uit Duitsland, worden tegen 0% BTW geleverd. Deze boek in in de administratie is onder Inkoop 0% BTW. Van deze goederen wordt 50% doorverkocht aan Nederlandse afnemers, waar ik 21% BTW over reken. Deze BTW zal ik weer moeten afdragen aan de belastingdienst. Deze boekingen maak ik in de administratie onder verkoop 21%. De andere helft van deze goederen verbruik ik zelf. Hoe boek ik dit het beste in de administratie? Moet uit de administratie blijken dat ik die 50% goederen zelf verbruikt heb? Moet ik over dit gebruik 21% BTW betalen en dus opvoeren als ontvangen BTW en dus weer afdragen? Bij de BTW aangifte moet ik natuurlijk het onderscheid maken tussen de verschillende tarieven. Graag hoor ik van jullie hoe jullie hier over denken, tips en tricks !
  4. Beste mensen, Ik heb samen met iemand een VOF gestart. Nu we een eindje op weg zijn lijkt ons de vorm "stichting" misschien beter. Heeft iemand hier ervaring mee en weet iemand of dit zonder problemen op te zetten is naar een stichting? Aan welke voorwaarden moet je bijvoorbeeld voldoen om dit te realiseren? Graag hoor ik even.
  5. Dit je zou bv een waarde van 250 euro per apparaat van prive naar de zaak boeken en dan bv voor 500 euro per apparaat dit weer uitboeken ?? Verder is het me denk ik wel duidelijk. Gewoon dus in de administratie opnemen en inboeken, waarna het als het ware eigendom van de zaak wordt dat je weer kunt verkopen. Hartelijke dank voor de antwoorden.
  6. @ Benm: Je zegt --> eerst in de zaak brengen alvorens te verkopen. Dat zou een optie kunnen zijn inderdaad. Ik heb waarschijnlijk een klant die 4 apparaten van mij wil afnemen maar dan wel via de zaak. Nu misschien een hele stomme vraag, maar hoe breng ik die apparaten in de zaak? Volstaat een opmerking in de administratie als bijvoorbeeld: "Privé inbreng in de zaak --> 4 apparaten (specificaties)" ???? De apparaten hebben geen waarde op het moment van inbrengen maar gaan wel geld opleveren wanneer ze "de zaak" weer verlaten. Dit kan ik kan gewoon als inkomsten boeken (dat deel is bekend). Het bedrijf heeft op dit moment geen liquide middelen. Alles wat er aangeschaft wordt dat wordt door beide vennoten (50/50) betaald. In de administratie vermeld ik dat als "privé storting vennoot X aan de zaak en dan het bedrag". Met materialen kan ik dat dan ook doen? Graag hoor ik nog even. Ons bedrijf is veel te klein om een administratie kantoor in de arm te nemen voorlopig, maar met google en een beetje help van o.a. dit forum ben ik al een heel eind gekomen.
  7. Beste mensen, Ik zit een beetje met het volgende probleem: Ik heb van een kennis 8 apparaten gekregen welke niet meer in zijn business bruikbaar zijn en zijn afgeschreven. Deze apparaten hebben nog wel enige waarde en zijn gewild in het 2e handse circuit. Kan ik zomaar deze apparaten via de zaak verkopen en boeken als inkomsten? Er staat aan de andere kant geen uitgaven voor de apparaten. Klopt hiermee de administratie wel dan? Of kan ik beter de apparaten prive verkopen en dan een bedrag in de zaak storten uit prive kapitaal? Op dit moment zit er nog geen geld in de zaak aangezien deze net is opgericht. We (VOF) hebben beide ongeveer 400 euro kosten gemaakt in de aanloop naar de zaak maar er is nog geen saldo. Wat is wijsheid en wat zijn de mogelijkheden? Moet ik misschien alleen een vermelding doen in de administratie dat er 8 apparaten gekregen zijn en kan ik ze daarna gewoon verkopen? Tweede bijkomende vraagje: Wanneer ik een apparaat aan een particulier verkoop moet ik die dan ook BTW berekenen? Deze BTW kan ik dan niet terugvragen bij de aangifte is het wel? Hartelijke groet.
  8. Ik zou graag willen weten hoe ik onderstaande zaken factureer: Ik wil een factuur sturen met enkel daarop de gemaakte reiskosten per auto. Moet ik alleen de 0,19 cent/km in rekening brengen? Breng ik de 0,19 cent/km excl. BTW in rekening? Welke BTW tarief geldt hier dan voor? m.a.w. 200 km * 0,19 = 38 euro excl btw + 6 % = 40,28 incl BTW OF 200 km * 0,19 = 38 euro excl btw + 19 % = 45,22 incl BTW OF alleen de 38 euro als totaal, maar moet ik daar dan aan het einde van de periode geen BTW over afgdragen? Graag hoor ik even, ik heb al gegoogeld, in het ondernemersboek van de belastingdienst gekeken etc. Maar het wordt me nog niet echt duidelijk. grtn.
  9. Beste forum lezers, Ik ben benieuwd welke mogelijkheden er zijn wanneer er een extra vennoot in de VOF wil komen. Ik neem aan dat hij na bepaling van de huidge waarde van de VOF ook zijn inbreng moet doen, en dat dit in een gewijzigd VOF komt te staan. Maar is het zomaar mogelijk om een extra vennoot in te schrijven bij de KvK. Er is vast kennis binnen het forum die eerder met dit bijltje gehakt hebben.
  10. Mijn ervaring met het aanvragen van een BTW nummer is dat dit redelijk snel gaat. Vorige week donderdag aangevraagd (bij het Belastingkantoor zelf) en afgelopen dinsdag had ik de brief al in huis met het nummer !!!! Daar stond ik dus ook even van te kijken. Wellicht heeft het geholpen dat ik even een gesprekje met de beste man gehad heb. Het duurde nog geen 10 minuten maar het was wel direct geregeld schijnbaar. Hij heeft het formulier in ieder geval zelf naar de desbetreffende afdeling gebracht. Opsturen duurt mijns inziens altijd langer. Succes en laat nog eens weten hoe lang het geduurd heeft.
  11. Mickey: Natuurlijk zijn de grootboek namen wel overzichtelijk, X is maar een voorbeeld. Maar als ik het goed begrijp moet dit dus zonder problemen kunnen? En klopt de wijze van boeken zoals het staat beschreven ook? Welke documentatie moet daarvan dan in de boekhouding? Ik neem niet aan dat iedere vennoot een rekening hoeft te sturen om de kosten terug te krijgen. Is een verklaring op een A4'tje voldoende in de administratie dat dit geld in eerste instantie door de vennoot ingebracht was ter dekking van de eerste gemaakte kosten? grtn.
  12. Beste forum gebruikers, Ik maar voor de boekhouding van onze net nieuw opgestartte VOF gebruik van een excelsheet waarin er meerdere inkomstenposten gemaakt kunnen worden en meerdere uitgave posten. De werking van het programma heb ik wel onder de knie. Ik zit alleen met het volgende: De VOF is gestart zonder begin kapitaal. Er zijn door mij en de vennoot een aantal onkosten gemaakt welke natuurlijk wel in de boeken moeten komen te staan. Op dit moment heb ik het op de volgende manier in de boeken vermeld: Uitgaven voor X --> 119 euro Uitgaven BTW over X --> 19 euro Inkomsten -- Privé storting door Vennoot X --> 119 euro Per saldo blijft het saldo van de onderneming dus op 0 staan. Het is de bedoeling dat wanneer er inkomsten zijn om deze eerste gemaakte onkosten door iedere vennoot afzonderlijk terug te betalen uit de VOF. Is dit zomaar mogelijk of moet er dan weer belasting over betaald worden wanneer er vanuit de VOF geld overgemaakt wordt naar privé rekeningen van de vennoten? Of is er een andere oplossing? Graag jullie antwoorden, het zal vast heel simpel zijn maar ik zie het ff niet meer. grtn
  13. Beste mensen, Met veel interesse lees ik al een tijdje dit forum. Er komen regelmatig voor mij interessante topics langs. Maar nu heb ik zelf een vraag: Ik ben voornemens om samen met een collega een VOF op te zetten. Dit is de huidige situatie: * We zijn beide fulltime in loondienst en dit zal voorlopig ook nog zo blijven. * Derhalve dus verzekerd voor ziektekosten en gaan alle premies via de werkgever. We willen nu een VOF opzetten, we verwachten dat de inkomsten voorlopig nog niet gigantisch veel zullen zijn. We willen het er ook alleen maar "bij" doen, maar wie weet wat de toekomst gaan brengen. Nu komt tie: Wanneer wij naar de KvK stappen om een VOF op te richten, welke consequenties heeft dit bijvoorbeeld m.b.t. belastingaanslagen voor inkomensafhankelijk bijdrage etc. Krijgen we deze aanslag pas wanneer er voor het eerst aangifte gedaan is van een periode zodat er bekend is wat de omzet was of werkt dit andersom. Jullie zullen begrijpen dat we er niet op zitten te wachten dat we zonder dat er inkomsten geweest zijn een aanslag opgelegd krijgen door de belastingdienst. Graag hoor ik van jullie wat wijsheid is. Gewoon een VOF opzetten of er toch nog maar eens over nadenken omdat er meer nadelen aan kleven dan voordelen. [titel aangepast - mod]
  14. Beste mensen, Waarschijnlijk voor de meesten van jullie een erg "domme" vraag, maar ik wil graag weten of ik het goed heb wanneer ik iets zo bereken: Totale omzet (factuurbedrag incl. btw) 600,00 Totale kosten (huur extern/loonvergoeding) 450,00 BTW af te dragen (19% van 600) 114,00 Bruto winst (omzet - kosten) 36,00 Inkomstenbelasting (42%) 15.12 Netto winst 20,88 Klopt deze beredenering? Graag jullie antwoord op ik denk voor jullie simpele vraag.
  15. Hallo forum lezers, Ik zit een beetje te worstelen met het volgende: Ik ga samen met een collega in het nieuwe jaar een bedrijfje opstarten. We gaan naast onze paramedische werkzaamheden in dienstverband, met ons bedrijf voorzien in medische trainingen en evenementen hulpverlening. De inkomsten zullen niet geweldig veel zijn aangezien we alleen dingen gaan doen die we leuk vinden en nog in de opstartfase zitten. Nu mijn feitelijke vraag is de volgende: Hoe gaan we ons verzekeren? Moeten we een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebben? En een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Tijdens de trainingen lopen we niet al te veel risico denk ik, maar tijdens de evenementen hulpverlening kan het natuurlijk anders lopen. Wat gebeurt er wanneer wij iemand bijvoorbeeld een nekkraag verkeerd aanleggen en hij/zij hier blijvende schade aan over houdt? Er zijn vast forumgebruikers die me hier mee kunnen helpen. grtn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.