Jump to content

Ngerulmud

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  anders
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste HLers, Ik en mijn maten hebben inmiddels een goedlopend internetbedrijf. We zijn het na 2008 echter best zat om zoveel belasting te betalen, terwijl onze concurrenten veelal via buitenlandse constructies allemaal rond de 5-10% of lager zitten, en van zaken als BTW etc. nog nooit hebben gehoord... Mijn partner kwam op het idee om, aangezien hij officiëel een Chinees staatsburger is, de Nederlandse BV maar op te zeggen, en vervolgens een Ltd. of gelijks in China op te zetten. Er staan bovendien aardig hoge subsidies tegenover ook (€30k rentevrij kapitaal, middelgroot kantoor op kosten van de regering binnen speciale handelszone, werknemers á €170 per maand etc.) ... Hij ziet het al helemaal voor zich, en dat kan in zijn geval ook best redelijk worden verklaart, maar hoe kan ik als NL staatsburger nou zo "belastingvrij" mogelijk, directeur zijn van een Chinees bedrijf? Of moet ik mezelf eerder als aandeelhouder neerzetten? Werknemer? Als het aan hem lag zeg ik zelfs mijn zakelijke rekening op... Heb hier sterke twijfels bij! Ik zal vandaag sowieso contact opnemen met mijn boekhouder en kijken wat hij het slimst acht, echter ben ik ook benieuwd naar opinies of tips op dit forum. Dank u. S. PS: bedrijf heeft een omzet van >100k per maand.
 2. Dank je voor de reactie, Smiley! Ik zal maar eens op zoek gaan naar een degelijk ecommerce belastingkantoor. Alleen zit ik niet te wachten op een accountant die, omdat ie toevallig wat van computers weet, direct € 200/uur loon vraagt, en je bij het eerste de beste telefoontje al € 50 moet neerleggen zodra hij opneemt. Dat soort praktijken zijn pure geldlkopperij. Maar alvast bedankt :)
 3. Of lijkt het meer op wow gold? Onder andere. In ieder geval, de inkomstenbelasting is dan duidelijk. Hoe zit het verder met de import/export?
 4. Beste HLers, het is intussen een tijd geleden dat ik hier ben geweest. Mijn bedrijf is ondertussen gestart als eenmanszaak. Ik ben ZZPer omdat ik niemand ken die het werk snapt. Er zijn in Nederland 0.0 soortgelijke bedrijven, dus eerdere voorbeelden/ervaringen kan ik niet opvragen. Op een gemmidelde dag is € 1000 winst geen uitzondering. Echter, hier staat tegenover dat ik 7 dagen per week zo'n 15-20 uur ermee bezig ben (per dag). Alleen zijn er wat vragen! Om eventuele problemen te kunnen voorkomen: Mijn bedrijf importeerd goederen uit verschillende EU en non-EU landen. Echter, deze goederen worden via E-mail (géén fysiek product!) naar een server in Amerika verstuurd. Ik bekijk de E-mail in Nederland en verkoop de goederen via E-mail op de Amerikaanse server weer door naar Japan. Hoe word dan de belasting geregeld? Ik weet dat er normaal belasting zit op importen uit bijvoorbeeld Duitsland... maar geld dat ook als het geimporteerd product via een E-Mail binnenkomt? (De E-mails staan op hun beurt weer gehost in Amerika). Hetzelfde verhaal is er ook met de verkoop naar Japan, moet ik daar ergens op letten? Dan nog de vraag: veel collega's in deze bedrijfstak geven aan nóóit belasting te betalen. Er bestaat geen regelgeving over het product. Toen ik de vraag "moet ik wel belasting betalen?" eerder op HL stelde, krijg ik te horen dat alles wat los en vast staat onder Inkomstenbelasting moet worden gerekend. Dit heb ik dan ook netjes gedaan. Maar dan verschijnen er opeens nieuwsberichten dat Noorwegen een belastingwet aanneemt speciaal gericht op deze bedrijfstak, en dat ondernemers daar nú pas met de belasting te maken krijgen. Blijkbaar is er dus toch ergens een adder onder het gras? (want Noorse collega's zijn niet de enige die claimen geen belasting te betalen!) Misschien een maas in de wet? Om een beter idee te geven: Ik heb een soort Second-Life bedrijf. Ik handel in virtuele goederen en diensten in digitale werelden. Hierbij word dus aan vrijwel elk land op aarde verkocht en ingekocht, zonder dat er ook maar 1 fysiek product in iemands handen terechtkomt. Het geld komt voor 100% dmv. online betalingssystemen zoals PayPal en Moneybookers uiteindelijk op de bank. Iemand enig idee? :-[ Bedankt! PS: los van alle regels en wetten omtrent netjes zakendoen... is het niet gewoon zo dat de belastingdienst op deze manier vrijwel geen enkel traceerbaar overzicht heeft over mijn zaak??? ??? ??? Help! ??? ???
 5. ok, dat snap ik. Maar in feite kun je dus alleen de BTW over de gemaakte kosten terugboeken? Want ik neem niet aan dat je als bedrijf ook gratis personeel/pand/postzegels krijgt omdat het "bedrijfskosten" zijn. Daarom plaatste ik een website niet in dezelfde catogorie, maar stelde mijn vraag omdat het op diverse sites overkwam alsof je bepaalde (of alle) website kosten in zijn geheel kunt terugvragen. (voorbeeld: http://www.rechtenforum.nl/forum/thread/t/8291/start/0/postdays/0/postorder/asc/highlight//?sid=35f33579f54c45e7a999dce0d6b19d12)
 6. Nou ben ik bezig een website te laten ontwikkelen, alleen lees ik continu hier en daar dat "de kosten van een website aftrekbaar zijn van de belasting". Over welke kosten gaat het hier? Waar kaart je die aan? Word het verrekend met de omzetbelasting per kwartaal, of alleen op de jaarrekening? Mijn website zelf kost 2000 EUR om te ontwikkelen, en 50 EUR per maand om in de lucht te blijven. Ik heb nergens echt goede antwoorden kunnen vinden, dus hoop ik dat iemand hier misschien wat weet :) Alvast bedankt!
 7. Hallo beste HLers, Ik heb dit forum al een tijdje gelezen, en heb vandaag toch maar geregistreerd. Mijn vraag is: de BTW teruggave, wanneer gebeurt dan nou? Per jaar, kwartaal of per maand? Hangt het er vanaf welk bedrag de omzet inhoud? Zou je met een omzet van E5.000,- per maand ervoor kunnen zorgen dat de BTW teruggave ook per maand gebeurt? Graag zou ik hier wat meer duidelijkheid over willen :( kan het echt nergens op internet vinden en ik weet niet precies welke zoekterm op HL antwoord moet geven. Bedankt!!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept