Jump to content

ondernemer 1100

Senior
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Dat is een ongelukkige formulering van mij. Dit is geen werk voor een ondernemer. Het is zulk eenvoudig werk, ideaal voor naast school o.i.d. Payrolling is te duur en iemand aannemen hiervoor neemt te veel overhead.
 2. Ik heb zelf al eens een inpak test gedaan, en heb daardoor wel een redelijk idee wat de stuksprijs moet zijn om het minimumloon te halen. Het blijkt overigens dat wanneer je de producent (in China) laat inpakken, dat inpakken in NL met thuiswerk ongeveer evenveel kost. Lokaal heb je echter meer controle en ben je minder afhankelijk van 1 partij. Toen jij met thuiswerkers werkte, was er toen sprake van een fictief dienstverband? Zo nee, hoe heb je daarvoor gezorgd?
 3. Dat zou ik ook zeggen. Echter dit is een van de 3 voorwaarden waaraan voldaan moet zijn bij een fictieve dienstbetrekking. Ik neem dan aan dat er dan ook situaties zijn waarin je werk uitbesteed aan een werknemer waarbij niet voldaan wordt aan de voorwaarde "het werk persoonlijk verrichten". Waarom wordt anders die voorwaarde gesteld.
 4. Je voorbeeld is duidelijk in het geval van een bedrijf waar je een opdracht aan geeft; iedereen binnen het bedrijf zou de opdracht kunnen uitvoeren. Maar kan je ook een voorbeeld geven van niet persoonlijke arbeid ingeval van een particulier?
 5. Hallo, De keuze op een BV of VOF (of de Belgische varianten) hangt er ook vanaf wat voor risico's je gaat nemen. Bij de VOF blijf je persoonlijk aansprakelijk... Mocht je voor een VOF kiezen dan denk ik dat Nederland interessant is vanwege de zelfstandigen en starters aftrek. Dan betaal je veel minder belasting. In Nederland hoef je je ook niet verplicht te verzekeren.
 6. Beste allen, Ik zit erover te denken inpak/tel werkzaamheden uit te besteden. Ik wil minimale administratief gedoe. Ik wil iemand gaan uitbetalen via een IB47 constructie. Het vorige topic was erg nuttig. Het topic was van 2009, ik vroeg me af of dit nog steeds zo kan. Om te zorgen dat er geen fictieve dienstbetrekking is zorg ik voor het volgende: 1. Ik breng een zak met onderdelen langs en haal die enige tijd later gesorteerd/ingepakt weer op. Het maakt mij niet uit wie het werk doet. Er is dan geen sprake van persoonlijke arbeid? 2. Ik zou minder dan 40% van het minimumloon per maand kunnen betalen. 3. Het maakt mij ook niet uit hoe men het doen. Er is dan geen sprake van een gezagsverhouding? Het liefst zou ik me niet beperken tot punt 2. Als iemand wat meer wil doen zou dat beter zijn. Dan moet ik dus kijken naar punt 1 en 3. Juist deze voorwaarden vind ik vaag. Kan iemand een voorbeeld van niet persoonlijke arbeid geven? In het belasting handboek staat bij gezagsverhouding: Ik zal toch moeten aangeven hoeveel stuks er in een doosje moeten. En ik zal steekproefsgewijs ook het werk achteraf controleren. Hoe kan ik een gezagsverhouding voorkomen?
 7. Als kleine webshop eigenaar ben ik niet blij met dit voornemen... Van NU.nl (http://www.nu.nl/geldzaken/3844410/postnl-wil-prijs-postzegel-weer-verhogen.html). Hieronder een aantal citaten: "PostNL wil de prijs van postzegels opnieuw verhogen, om de dalende omzet uit het bezorgen van brieven en kaartjes te kunnen opvangen." Alleen in een monopoly positie kan je op deze manier redeneren. Dat worden dure postzegels als PostNL straks nog 1 klant overheeft. "We hopen dat er inderdaad een beslissing komt die ons de mogelijkheid geeft om opnieuw de postzegelprijs te verhogen" Zijn we in NL zijn overgestapt naar het communisme? "Begin dit jaar verhoogde het bedrijf de prijs al van 60 naar 64 eurocent. In augustus 2013 werd de prijs van een postzegel nog met 6 cent opgehoogd. Eind 2010 kostte een postzegel nog 44 eurocent. " Vanaf 2010 is de prijs nu al met 45% verhoogd. Voor zendingen binnen de EU is het zelfs nog erger. Dit nog excl. de komende prijsstijging. "Hoeveel duurder de postzegel wordt, kan het bedrijf nu nog niet zeggen. Het is namelijk de ACM die bepaalt hoe sterk de prijzen maximaal mogen stijgen, zo stelt een woordvoerder van het bedrijf." "Volgens Verhagen is het terecht dat een consument 'een heel klein beetje meer betaalt' voor het bezorgen van brieven en kaarten. Het volume van de bezorgde post krimpt jaarlijks namelijk met 10 tot 12 procent. "Dat houdt in dat je je processen moet aanpassen", verdedigt de topvrouw de beoogde prijsstijging."" Daar heeft ze gelijk in. Het idee is echter dat je de processen zodanig aanpast zodat op een andere manier de post bezorgd en je dus ook met minder omzet de winst kan handhaven. Ze zijn al gestopt met de 6 dagen levering. Ik krijg soms het gevoel dat PostNl liever helemaal geen post bezorgd. Wanneer staat er een concurrent op? Wanneer gaan de AH en en bv. een Hema zelf post bezorgen?
 8. Ik wil liever nog geen contact met de gemeente opnemen (slapende honden....).
 9. Bedankt voor de reacties. Uiteindelijk hebben we toch besloten een BBL traject aan te bieden. En we hebben zelfs al een kandidaat! Het enthousiasme van de kandidaten die gesolliciteerd hebben is aanstekelijk :) Ik zit er over te denken de student aan te nemen via het door ons al vaker gebruikte Payroll bedrijf. Deze hanteren een factor 1.75 voor de kosten op het loon. VTL hanteert een hogere factor. Ze geven aan dat daar al de subside van het 'sectorplan' in zit. Ik vind het jammer dat zo'n subsidie niet terecht komt bij de uiteindelijk werkgever. Ik zal nog eens kijken of ik zelf kan deelnemen aan een 'sectorplan' Wanneer de samenwerking met de BBL'er goed loopt kan ik na een paar maanden altijd nog van payroll naar direct in dienst nemen overstappen.
 10. Wij huren een bedrijfspand op een industrieterrein waar we onze webshop voeren. Er komen op dit moment geen klanten langs. Dit pand heeft geen detailhandel bestemming. Wel heeft het pand naast bedrijfsbestemming een maatschappelijke bestemming: Wij verkopen hobby materialen. Fictief noem ik het even materialen voor "origami". Ik zit te denken aan het geven van workshops om mensen kennis te laten maken met de door ons verkochte hobby materialen. Nu vraag ik me af of je een workshop mag geven aan particulieren m.b.t. het bestemmingsplan. Qua uistraling op de omgeving: er is parkeerruimte genoeg en geen overlast te verwachten. Naast betaling voor uitleg over materialen zou ik het liefst ook materialen tijdens de workshop ter plekke afrekenen en verkopen. " 1.47 maatschappelijke dienstverlening: het geheel van diensten die de overheden aan hun burgers leveren, alsmede het verlenen van maatschappelijke diensten, medische dienstverlening, psychosociale zorg, onderwijs, kinderdagopvang, sociaal-culturele voorzieningen, voorzieningen van levensbeschouwelijke aard, voorzieningen ten behoeve van sport en sportieve recreatie, evenwel met uitzondering van een seksinrichting. " Op wikipedia lees ik dat "sport-, recreatie-, cultuur-, en welzijnsvoorzieningen " hieronder vallen. Zou je hobby workshops als 'recreatie' kunnen aanmerken?
 11. Bedankt voor de verduidelijking. Het gaat inderdaad om een BBL traject. Ik ben het hier niet mee eens. Zo is er bv. jeugdminimumloon omdat jongeren minder inzetbaar zijn. Dat is geen 'valse' concurrentie op de arbeidsmarkt. Hetzelfd geldt voor een BBL'er die zijn opleiding nog niet voltooid heeft. Tijdens de accreditatie voor leerbedrijf heeft men dit ook expliciet aan ons gemeld. "Let op dat dit geen gewone werknemer is die je 100% kan inzetten". Als je een BBL'er 100% moet betalen, wat is dan nog de meerwaarde van de opleiding?
 12. Beste allen, Kort geleden zijn wij 'erkend leerbedrijf' geworden voor de opleiding logistiek medewerker (MBO niveau 2). Ik was in de veronderstelling dat het aannemen van een leerling een aantal voordelen had: 1. Ervaring opdoen met de leerling (na z'n opleiding krijgt hij bv. een contract) 2. Gemotiveerd (t.o.v. studenten bijbaantjes) 3. Financieel antrekkelijk door subsidies en loonkosten korting. Al onze andere werknemers werken nu via Payroll. Het leek me dus verstandig om voor de enige stagaire niet een hele loonadministratie + verzekeringen op te zetten, maar dit ook via Payrolling te doen. De organisatie die ons erkend heeft (VTL) doet ook aan payrolling. We krijgen dan dus een factuur van VTL. Mocht de leerling niet functioneren, ziek worden o.i.d. dan ligt het risico bij hen. Ik heb tarieven opgevraagd. Het blijkt dat de leerling meer krijgt dan het minimumloon en dat VTL dezelfde kostenfactor (ca. 1.75) hanteert als de reguliere andere Payroll organisatie voor onze overige werknemers. Uiteindelijke kosten komen op ca 14 euro per uur. Hier zit een 'loonkosten' subsidie al in. Ik ben hier eigenlijk wel van geschrokken. De leerling is evenduur als een veel ouder en hoger opgeleid iemand die geen begeleiding behoeft. Ik heb begrepen dat er 2 subsidies zijn: 1. Praktijleren: Dat kan je per schooljaar achteraf aanvragen. Maximum is 2700 euro. Maar de pot wordt gedeeld door iedereen. Het is onbekend wat jde daardwerkelijk kan krijgen. Dat zou volgens mijn berekening ca 1.75 euro per uur korting zijn. Eerlijk gezegd vindt ik het niet prettig om alles voor te schieten en dan af te wachten of de regeling nog bestaat als ik er aanspraak op wil doen. 2. Lookkosten premie verlaging. Hier kan ik echter niets over vinden. Wie weet daar meer van? Zoals het er nu uitziet, zie ik meer nadelen dan voordelen in het aannemen van een stagiaire. Ik heb echter het gevoel dat ik iets over het hoofd zie!
 13. Ik zal doorvoeren dat het BTW bedrag ook in euro's vermeld wordt op de factuur. Voor mijn online prijzen gebruik ik de wisselkoers die Paypal hanteert. Wanneer iemand bestelt wordt meteen de factuur opgesteld en verstuurd. Indien iemand betaalt met Paypal klopt het: Paypal koers 1.21447235 Factuur 100 GBP -> 121.44 EUR BTW: 21 GBP -> 25.50 EUR Bijschrijving op de rekening: 121.44 EUR Als iemand echter betaald via bankoverschijving zijn er verschillen omdat de factuur (op basis van Paypal) verschilt met de daadwerkelijke ontvangsten: Paypal koers 1.21447235 Factuur 100 GBP -> 121.44 EUR BTW: 21 GBP -> 25.50 EUR Bijschrijving op de rekening bijvoorbeeld: 120.00 EUR Wisselkoers verschillen: 1.44 EUR Kan ik die 1.44 euro als kosten (en soms opbrengsten) boeken? Zonder dat ik dus nog het BTW bedrag wijzig?
 14. Beste allen, Stel je verkoopt iets aan een Engelse klant: 100 GBP. Ik moet hiervan 21% BTW afdragen => 21 GBP 1. Wanneer moet ik die 21 GBP omrekenen naar euro? Meteen of pas tijdens de BTW aangifte. Nu zijn er verschillende wisselkoersen. Als iemand met bv. Paypal afrekent of via de bank. 2. Welke wisselkoers mag ik hanteren?
 15. De rest van de informatie op die website zou al voldoende moeten zeggen. Inderdaad, het staat er eigenlijk heel precies. Ik dacht dat ik daar al eens eerder had gekeken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept