Jump to content

Ed Roc

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Nog geen.

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  juridisch kunnen beoordelen of een contract juist is opgesteld en of de formule waaraan gewerkt wordt juridisch wel mag. Tevens mensen die meer kunnen vertellen over de keuzes van rechtsvormen in geval waarbij een BV gaat samenwerken met een andere rechtspersoon.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ik bepaal het liefst zelf wat ik wel en niet moet doen. Zodoende zal mijn bedrijf daardoor winstgevender kunnen blijven dan dat ik het zelfde werk volgens regeltjes bij een bedrijf zou moeten doen. De vrije keuze van samenwerken en tijdsindeling zijn mij op het lijf geschreven
 • My opinion about innovation
  Wees voorzichtig met innovatie, maar wees niet bang om het in ieder geval een eerlijke kans te geven. Delen van kennis en kunde is in deze tijd een must!
 1. Ik heb, naar mijn idee, een prima oplossing tegen de hoge koopprijzen en problemen bij de financiering van woningen. Nu ben ik op zoek naar een jurist die voor mij de kluwe ontwart tussen de wet op de kansspelen en het schenkingsrecht. In dit geval zou ik het liefst een jurist leren kennen die dan zelf in het idee meeparticipeert (puur in eventueel werk, niet met geld). Hij/zij deelt dan gewoon mee in de revenuen. Zijn hier gegadigden of tipgevers voor dit zakelijke initiatief? Mocht dit niet de juiste plek hiervoor zijn, is er dan wel iemand die mij een tip kan geven waar ik dan wel kan vinden wat ik zoek? Met vriendelijke groet Cor
 2. Allen dank voor de info. Uiteraard toch nog een opmerking die het hele verhaal voor mij nog duidelijker kan maken: De 2 die geen "lef" hebben willen gewoon niet echt ondernemen, maar werken al jaren als zelfstandige in maatschapsverband. En eigenlijk willen ze niets anders dan zo doorgaan, maar dan op een andere plek. Vandaar de betiteling geen lef. Het zijn natuurlijk al jaren ondernemers, maar werken niet als zodanig. Ze functioneren prima binnen het huidige concept. Ze zullen nooit een dienstverband met een cooperatie aangaan. Hoe is te voorkomen dat de fiscus hen wel als personeel zal zien? Uiteraard is het ook helemaal de bedoeling niet van de initiatiefnemers om de winst met meer te delen, want dan rest hun meer inkomen. Kan de opbrengst uit een cooperatie jaarlijks verdeeld worden over de cooperatie eigenaren?
 3. Beste Odeon, Ben ik kennelijk weer niet duidelijk genoeg. er zijn geen maten die een BV hebben. Daarvan is er momenteel 1 en die heeft de touwtjes in handen, maar die wil dus stoppen. rest dan 4 maten. Waarvan 2 lef hebben en 2 alleen maar meehobbelen en niet willen/kunnen meedoen als ondersnemers. Ik vertegenwoordig de 2 met lef dus. Maar ik ben nog steeds geen stap verder. In mijn ogenzijn er een paar opties. 1 De 2 met lef starten elk een eigen BV (holding) en vervolgens gaan beide BV's een vof/cooperatie of CV aan.Die vervolgens weer met de rest ieder afzonderlijk een maatschap aangaat. 2 De 2 met lef starten gezamenlijk een VOF en gaan met de rest, ieder afzonderlijk maatschappen aan 3 De 2 met lef starten gezamenlijk een cooperatie die met de rest ieder afzonderlijk een maatschap aangaat. 4 De 2 met lef starten gezamenlijk een BV die vervolgens met de rest ieder afzonderlijk een maatschap aangaat (kopie van de huidige situatie) Ik hoop het zo echt heel duidelijk te hebben neergezet. Met vriendelijke groet en alvast mijn dank
 4. Weet iemand een jurist die bekend is met het beoordelen van een huurcontract voor bedrijfsruimte en die dat voor een nette prijs doet? Valt er wat extra te onderzoeken wanneer men zich baseert op een basiscontract ROZ model 2003? Is het normaal dat men de huurprijs wil indexeren op basis van het prijsindexcijfer van het CBS? Bedrijfsruimtes kennen volgens mij een andere ontwikkeling in huur dan de woning sector. En daar bovenop het jaar 2000 als uitgangspunt (100%)nemen? Hoe werkt die berekening dan? Misschien zijn dit wel teveel vragen en net buiten dit onderwerp, maar het sluit er wel bij aan.
 5. Ik heb beroepshalve vrij regelmatig met notarissen van doen. Er is wel degelijk verschil in kwaliteit, maar dat zit hem niet direct in de prijs, maar veel meer in het specialisme wat men in huis heeft. Zelf maak ik vaak gebruik van de site van notarisaanbod. Daar komen beide zaken vrij goed bij elkaar. Een nette prijs bij een kantoor wat ervaring heeft met de te leveren dienst. Deze werkwijze is volgens mij redelijk inovatief ook. succes
 6. Nog even ter verduidelijking: Momenteel wordt gewerkt met 5 maten die elk een eigen verbintenis hebben met een BV. 1 van de huidige maten is ook eigenaar van de huidige BV. Deze wil haar activiteiten stoppen, waardoor de 4 maten met hun activiteiten over enkele jaren uit het pand weg zullen moeten. 2 van de maten nemen nu het initiatief om een eigen bedrijf op te richten wat de zelfde functie verricht als de huidige BV . Deze BV verzorgt onderdak, regelt de betalingen, zorgt dat het pand schoon gehouden word,betaalt de administratrice (die ook mee gaat) enz.enz. Daarvoor wordt een percentage van ieders omzet ingehouden. Uiteraard blijft daar geld uit over voor de bestaande BV. Met dat in het achterhoofd willen 2 van de overblijvende maten op een nieuwe locatie hun eigen bedrijf neerzetten en de activiteiten d.m.v. het aantrekken van nog een aantal "nieuwe" maten uitbreiden. De 4 doorstartende maten nemen dus gewoon hun bestaande klantenkring mee. Mogelijk dat voor de nieuw te ontwikkelen activiteiten ook maten toetreden met inmiddels al een eigen klantenbestand. Maar ook een goed gekwalificeerde beginner is welkom. Iedere fysiotherapeut heeft namelijk zijn eigen specialisme. Nu terug naar de juist te kiezen rechtsvorm: een cooperatie zouden de 2 initiatiefnemers kunnen opzetten, waarbij de cooperatie met iedere huidige maat, opnieuw een maatschapsverband aangaat. De winsten uit de cooperatie vloeien naar de initiatiefnemers. Waarom dan daarboven voor ieder een BV(holding). Is daarmee het privevermogen van beiden voldoende afgeschermd? Is dat de reden? Alvast enorm bedankt voor alle reacties. Het opent weer de ogen voor alternatief denken!
 7. Per wanneer houd het maatschapsverband op te bestaan? Men werkt nu namelijk in maatschapsverband met een reeds jaren bestaande BV. Als de maatschap komt te vervallen, wijzigt die dan automatisch en blijven lopende (huur)contracten dan ook automatisch van kracht? Wie licht alle partijen in over de veranderingen in maatschap en BV enz.
 8. Als ik het goed begrijp, dan vormen alle therapeuten samen een cooperatie. Die cooperatie is die eigendom van iemand? Of heeft die alleen mensen op de loonlijst staan. Mag een cooperatie winst maken en die jaarlijks aan de 2 initiatiefnemers uitbetalen? Dat zou namelijk alleen maar de wens van de starters invullen. Als de cooperatie namelijk de initiatiefnemers op de loonlijst heeft staan, heeft het voor hen geen meerwaarde om hun nek uit te steken en te investeren in de onderneming. Dus dan valt daarmee die rechtsvorm af lijkt mij.
 9. Ik behartig de belangen van 2 fysiotherapeuten die een eigen fysiotherapeutisch centrum willen starten. Zij willen een pand huren. Ze willen in een maatschapsvorm 4 andere therapeuten in hun praktijk laten werken. Ook zelf als prive therapeut willen zij een maatschapsovereenkomst sluiten met hun nieuw op te richten onderneming. Het advies van de KvK is een maatschap samen op te richten. Zelf sta ik voor een BV. Met voor elk daarboven een beheer BV. Voor beide partijen is het veilig stellen van ieders prive vermogen een must. Dan lijkt een VOF mij dus uitgesloten. Maar de KvK stapt daar volgens mij vanwege het fiscale nadeel overheen. Wat is hier nu de meest logische rechtsvorm?
 10. Kijk uit met het geld! In goed vertrouwen met iemand waar ik al jaren tot volle tevredenheid zaken mee deed heb ik ruim 2 jaar geleden een BV opgericht. Omdat hij de administratieve zaken zou gaan verzorgen sprake we af geen beperkingen in de uitgaven aan elkaar op te leggen. Vervolgens "leende" hij binnen 2 weken na de oprichting de hele inhoud van de kas. Hij heeft nooit afgelost en justitie stelt een rechtzaak al die tijd uit. Maar ja, een kale kip kan je ook niet plukken. Het geld is naar de belastingdienst gegaan. Zijn BV ging failliet en de 50% aandelen uit zijn BV kon ik na veel gezeur met een curator overnemen voor een stevige prijs. Pas nu weer lijkt het me te lukken het bedrijf nu alleen van de grond te laten komen. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd wanneer er gekozen was voor een andere rechtsvorm. Vertrouw in dergelijke zaken ook niet op de verklaring van goed gedrag die justitie moet afgeven bij de oprichting van een BV, want BKR noteringen zijn kennelijk voor justitie geen aanleiding om dat te melden in de verklaring van goed gedrag. Zelf zou ik nooit zo vrijblijvend met een vriend een VOF meer opzetten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept