Jump to content

Dmitry

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  Financiën / administ
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Nijmegen
 1. Auteursrechten niet afstaan en je bent klaar. Echter adviseer ik je om het idee van opdrachtgever niet te eigenen, daar komen allerlei ongelukken van en 9 van de 10 mislukt je project dan ook wegens karma.
 2. Hopelijk kan ik hier wat meer informatie ontvangen. Ik heb een half jaar geleden een unieke IP gelanceerd voor een spelprogramma met unieke personages en een sterke naam. Inmiddels is het spel vaak gedownload en word het door duizenden spelers per dag gespeeld. Kortom genoeg perspectief. Nu wil ik overwegen om met mijn IP de licentie markt op te gaan en daarvoor partijen te gaan benaderen voor merchandising, speelgoed, kleding, telefoonhoesjes, etc. etc. En heb ik een aantal concrete vragen: 1) Moet ik mijn naam middels een merkenbureau voor de landen waarin ik partners zoek vastleggen? En zo ja, dit voor alle categorieën waarin ik actief wil zijn: speelgoed, kleding, spelletjes, etc.. 2) Welke verdienmodel is het best om te volgen? Percentage op Retail en groothandel verkoop? Hoeveel procent is redelijk? 3) Waar kan ik mogelijke partners/agenten vinden? 4) Heeft u nog eventuele andere tips?
 3. Die vinden dat wel goed, maar loop ik dan geen gevaar voor onbehoorlijk bestuur?
 4. Is er dan geen andere manier waarin ik met mijn IP en nieuwe investeerder verder kan? Bijvoorbeeld alle IP aan een nieuwe BV verkopen, de openstaande schuld daarme uitbetalen (behalve die van de aandeelhouder) en dan de huidige BV rustig laten dood bloeden en met de nieuwe BV verder gaan. Zo krijgt de aandeelhouder zijn compensabel verlies en kan ik verder...
 5. Ondernemer zelf heeft 49% en zit er als persoon in (geen BV). Investeerder bezit de overige 51% en participeert via een participatie maatschappij (BV). Ik mag helaas geen namen noemen.
 6. Excuses als mijn vraag hier op de site al beantwoord is, ik heb gezocht en heb niets hierover kunnen vinden. Mijn huidige scenario: Een aandeelhouder/investeerder heeft alle financiering in een BV stopgezet. In het verleden heeft de aandeelhouders de aandelen van een vorige investeerder gekocht. Hier heeft hij 200K EUR voor betaald en heeft zo 51% aandelen in bezit gekregen. Nu is er een potentiële investeerder dat geïnteresseerd maar niet wilt instappen zolang de huidige aandeelhouder er inzit. Hij wilt met de ondernemer samen verder. Gezien de bedrijf op het moment niet veel waarde heeft en er een schuld inzit is het aandelenbelang van de aandeelhouder niet veel waard. De aandeelhouder beseft ook dat hij verlies zal maken en wilt minimaal 25% van de koopbedrag van de aandelen ontvangen. Dus 25% van de 200K EUR dat hij voor de aandelen betaald heeft. Argument voor dit is dat hij in geval van een faillissement, 25% als compensabel verlies kan verwachten. En als hij voor een lager bedrag de aandelen weg doet dat deze element vervalt. Hij zou het overigens prima vinden om de aandelen voor 1 cent te verkopen, zolang hij maar de compensabel verlies krijgt. Het lijkt mij dat hij bij verkoop met verlies, ook gewoon een compensabel verlies kan krijgen. Is er iemand die hier ervaring in heeft? Want het zou namelijk zonde zijn als ik hierdoor op een dood spoor beland. Alvast bedankt!
 7. volgens mij best duidelijk allemaal.. Een modelovereenkomst of wat suggesties voor de contract
 8. er is bij deze samenwerking geen overeenkomst. Welke afspraken zijn er belangrijk om te maken in zo een geval? Welke rechten moet hij bijvoorbeeld afstaan? Zodat mijn investering hiermee veilig gesteld word.
 9. Heb een freelancer in dienst genomen om een website te ontwikkelen. Nu ben ik opzoek naar een modelvoorbeeld voor een overeenkomst die ik met hem wil afsluiten. Heeft u met een soortgelijke situatie ervaring? Of weet u een model voor me te vinden? Dan hoor ik graag! [titel aangepast - mod]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept