Jump to content

Clingendael Financiële dienstverlening

Junior
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  "Why did you rob the bank? Cause that's where the money is"
 1. Trouwens het is wel een aardig advies maar niet volledig want wat gebeurt er als er over drie of vier jaar een verhaalsonderzoekje gedaan wordt en wat blijkt... overwaarde in je huis... dus het is zeker niet risicoloos.
 2. Voor de duidelijkheid, het was geen advies van mij maar wilde je schetste wanneer je er het snelste vanaf bent (dus ook niet perse het makkelijkst)... Op basis van de beperkte informatie die ik heb zou ik je ook geen advies kunnen geven trouwens.
 3. De snelste manier om overal vanaf te zijn is een schuldsanering (minnelijk of wettelijk) en dat hele proces duurt als het snel gaat minimaal vier jaar. Maar alles is onderhandelbaar/aanvechtbaar (en,en, en, tenzij, tenzij, tenzij...).
 4. Goedemorgen Sophie, De bank kan inderdaad geen schikking treffen omdat ze anders de overheidsborg niet kunnen claimen. Daarnaast moet de bank wel laten zien dat ze geprobeerd hebben de vordering uit de overige zekerheden en aansprakelijken voldaan te krijgen.
 5. Klopt de verjaringstermijn is vijf jaar, maar de overheid vraagt de bank ook 'slechts' drie of vijf jaar regres te voeren.
 6. Als de staat aangesproken wordt voor haar borstelling voert de bank regres uit op de ondernemers uit hoofde van de borgtocht en naar ik meen voor vijf jaar. Met andere woorden je blijft aansprakelijk in privé, ook als de overheid 'uitbetaald' heeft.
 7. Kan nu het gedeelte in de gemeenschap van mijn vriendin wel aangesproken worden? Theoretisch wel ja. In de praktijk gaat een bank echter niet zo snel over tot beslag op/executie van de roerende zaken. Maar een gezamelijke huis bevoorbeeld zal wel uitgewonnen kunnen worden. Ook heb ik de borgstelling niet als DGA getekend; Het was toch jouw B.V. en daarvan was jij toch DGA (direct of indirect)? "Handtekening echtgeno(o)t(e), geregistreerde partner" maakt naar mijn mening de handtekening overbodig en nutteloos omdat ze dat niet is. Ze heeft er ook voor in de plaats gezet "vriendin" om daarmee aan te geven dat ze wel bezwaar heeft gemaakt tegen de handtekening. Door de vertegenwoordiger van de bank werd deze handtekening dan ook schouderophalend als van geen invloed afgedaan. Nee, deze handtekening is niet nutteloos, want als er sprake is van een gezamenlijk vermogensbestanddeel dan wordt dat daarbij wel even onder de financiering gebracht. Het feit dat de verdeling van het gezamelijk vermogen niet is vastgelegd maakt je zaak daarbij niet sterker. Het beste advies trouwens is dat van Christine als je er iets aan wilt doen, zoek een professional. Bepaal een strategie en handel daarnaar. Dat kan je maar zo veel geld schelen (maar ook kosten). Kijk daarom goed met wie je in zee gaat en vraag referenties. Als laatste zijn er veel meer factoren die een invloed kunnen uitoefenen zoals hoe ging de uitwinning en zijn daar fouten gemaakt, zijn er vormfouten in de borgstelling, wat is je perspectief vanaf hier, etc, etc, etc... Een professional kan je helpen met het opzetten een strategie. Je kunt natuurlijk ook gewoon de 50/k ophoesten en dan is de zaak ook afgedaan... Maar dat zijn natuurlijk wel een hoop centen...
 8. @ Marjan, het was inderdaad een woordspeling. @ Roel, blijkbaar ben ik wat kort geweest in mijn antwoord. Het zit zo: Omdat Sophie als dga getekend heeft wordt zij gezien als zakelijke borgsteller (dat is wat anders dan een professionele borgsteller). Dat betekent dat de zorgplicht een stuk minder groot is en dat zelfs haar partner niet voor BW 1 art. 88 hoefde te tekenen, dat de bank dit wel heeft gedaan maakt de borgstelling echter nog harder. Dit artikel stelt dat de partner niet aansprakelijk is voor de schuld maar dat zij wel op de hoogte is van het feit dat haar gedeelte in de gemeenschap mogelijk ook benut kan worden ten behoeve van het voldoen van de schuld uit hoofde van de borgstelling. In mijn antwoord ging ik uit van de vraag waarin over twee seperate borgstelling wordt gesproken. @ Sophie, afhankelijk van de situatie kun je altijd proberen in onderhandeling te gaan. Als alles zwart-wit was hadden we ook geen arbitrage nodig. Zie ook mijn opmerking richting Marjan.
 9. Beste Sophie, Om maar gelijk duidelijk te zijn of je een punt hebt... ja en nee. De bank heeft zeker een informatieplicht en de rechter zal hier ook niet lichtzinning mee omgaan. Met betrekking tot de borgstelling die jij tekende maak je weinig kans. Die borg wordt namelijk gezien als zakelijke borg en dan wordt ervan uitgegaan dat je wist wat je deed. De borg van je vriendin is echer een privéborgstelling en daarbij zijn de plichten van de bank een stuk strenger. Zo moeten ze onder andere je vriendin hebben geinformeerd toen het slechter ging. Hebben ze dat niet gedaan dan heb je misschien een punt en kun je eventueel gaan onderhandelen. Als je meer informatie of ondersteuning wil Mod edit: geen acquisitie aub, stellen we op HL niet op prijs.
 10. Het probleem is denk ik niet dat ondernemen een risico met zich mee brengt, iets wat praktisch iedereen beaamt en benadrukt als je bekend maakt dat je voor je zelf begint, het probleem is eerder dat men niet weet wat die risicos zijn. Het probleem zit hem volgens mij eerder in een gebrek aan kennis van risico´s door een aantal factoren waaronder in ieder geval de volgende drie factoren: 1. Het curriculum van (bedrijfsmatige)opleidingen is niet ingericht op het onderrichten in ondernemersrisico. Het blijft vaak bij een oppervlakkige behandeling van risico gebasseerd op gemiddelden (e.g. het risico vs. return). 2. Daarnaast hebben veel mensen een ´ongezonde´ houding tegenover risico door een gebrek aan mensenkennis en een gebrek aan zelfinzicht. 3. De natuurlijke neiging om complexe zaken op te breken in kleine stukjes om ze behapbaar te maken en daarmee de samenhang tussen alle deelproblemen uit het oog verliezen.
 11. Beste Linders, Hoe fiscaal om te gaan met je thuiswerkers hangt er af van de situatie. Ik denk dat de belastingdienst zal redeneren dat het hier om een dienstbetrekking gaat en dan moet je dus loonbelasting betalen. Als de thuiswerkers doorgaans tenminste 2/5 van het minimumloon verdienen dan betreft het een fictieve dienstbetrekking en kom je in de loonheffingsfeer. Verdienen ze minder dan dat dan is er nog steeds sprake van een dienstbetrekking m.i., immers je betaald loon (of het nou stuksloon of uurloon is doet dan niet ter zake) of betreft het ondernemers die je inhuurt? Hebben ze dan ook een VAR? Dit alles kan verstrekkende gevolgen hebben, waarbij als het tegenzit het loon nog gebruteerd wordt ook. Ik ken ondernemers die precies hieraan failliet zijn gegaan dus wees alsjeblieft voorzichtig. Vergeet niet het gaat niet om wat jij vindt, het gaat erom wat de inspecteur vindt. Groet, Wolf
 12. Ik denk dat het meer dan een hype is. De Segway biedt enkele eigenschappen die uniek zijn. Het apparaat is wendbaar, snel, stabiel en compact. Dat zie ik nog niet zo snel geimiteerd worden. Daarnaast heeft Segway het apparaat behoorlijk ver ontwikkeld.
 13. Zelf vond ik de onkraakbare raamsluiting het meest haalbare idee. Het feit dat chef geen business plan of infrastructuur had vind ik echt secundair, ik denk dat Banken en De Koning een goede keuze gemaakt hebben. Wat ik trouwens een beetje mis in de Nederlandse versie van DD is de ondelinge competitie tussen de Dragons. Bij de BBC merk je dat de investeerders elkaar ook beconcureren, er is veel meer spanning tussen de Dragons, wat het programma veel vetter maakt om te bekijken. Ook heb ik het gevoel dat ze daar wat meer risico durven te nemen. Daarbij komt nog dat met name Duncan, Deborah en Peter echt pissig kunnen worden. Wat het programma nog smakelijker maakt. Aleksander
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept