Jump to content

Credit Linked

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-2

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • Address
  Bunder 19, Soest, 3763 W, Netherlands
 • First name
  Eduardo
 • Last name
  Alvarez
 • Company or organization name
  Credit Linked
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Er is een email adres en een echt adres, dat scheelt... Verder nog een paar reacties op een aantal opmerkingen: Als startend bedrijf heb ik helaas nog geen succesverhalen. Het product met het plaatje van de arbeiderswoning heeft betrekking op met name "gewone" woningen. Een luxe vrijstaand woning hoort daar niet bij (plus het risico op zo'n woning is in de huidige markt groter). Wel een WFT vergunning zegt niet echt veel (= je hebt een prospectus met alle info) en kost nog meer. Door gebruik te maken van een zeer goed trustkantoor zijn de belangen van investeerders gewaarborgd. Ik ga nog "knutselen" aan de huisstijl, maar vooralsnog was de "kale" stijl bewust gekozen, niet flashy en onbetrouwbaar. Het trefwoord dat de meeste kliks opleverde was "vastgoed cv" Voor de rest nogmaals bedankt, er wordt gewerkt aan een nieuwe landingspagina (met als thema onafhankelijke zekerheid), meer call to action, enzovoort..
 2. Als er alleen maar problemen zijn bij potentiele Nederlandse klanten in China, dan, met alle respect voor deze kapitaalkrachtige groep, ga ik nog niet op zoek naar de oplossing ;)
 3. Alle rendementen en IRRen zijn op jaarbasis. Bezoekers waren mensen die op mijn advertentie hebben geklikt (zie de teksten aan het begin van het onderwerp. Call to action meer in beeld brengen gaat ook gebeuren. De meeste andere adviezen hebben een wat langere doorlooptijd, maar ik waardeer de commentaren wel, en begrijp in het algemeen wel wat jullie bedoelen. 1 probleem waar ik nog tegenaan loop is de opmerking dat bepaalde informatie meer vragen oproept. Om het product echt goed te begrijpen is veel meer info nodig, welke deels terugkomt in de vooraankondiging en in de (nog te maken) prospectus. Is het dan verstrandig om nog bondiger te zijn, en eerder te verwijzen naar de vooraankondiging en prospectus???
 4. Binnenkort staat mijn adres er, en een plaatje met email adres. Moet wel zeggen, dat geen van de 50 bezoekers naar het adres heeft gekeken, dus alhoewel het een verbetering zal zijn, was het in ieder geval geen oorzaak.....
 5. Ik zeg AAAAAARGH, maar hier werkt het prima. Hosting via Strato, zou toch goed genoeg moeten zijn. Gebruik je iets "out of the ordinary"?
 6. Er zijn nog geen lopende producten, vandaar dat daar nog niets gebeurt MIjn 035 nummer wordt ook genoemd. Uit professionaliteitsoverwegingen een postbus gebruikt, en er staat geen emailadres op de site vanwege spam redenen (maar in de downloadbare vooraankondiging wel). Via KvK zijn mijn adresgegevens te vinden, maar blijkbaar schrikt de postbus dus af. Sta jij alleen in die mening, of hebben meer mensen dat? Uiteraard even jouw site gechecked en je hebt een plaatje als email adres. Werkt dat goed tegen spam???
 7. Heb eindelijk mijn site en eerste product gelanceerd, maar van de eerste 50 bezoekers, keken er 49 alleen naar de landingspagina (www.creditlinked.nl/cl1.html), en 1 bezoeker bezocht ook nog de pagina van het tweede product (www.creditlinked.nl/cl2.html). Niemand downloadde de vooraankondiging... Wat is er verkeerd aan de site? Is het niet overzichtelijk, is het product slecht? Graag input. Kan kritiek hebben, maar opbouwende kritiek is uiteraard het meest welkom..... Advertentieteksten bij Google waren bijvoorbeeld: Retail vastgoed uit NL, Investeer met 12.8% rendement, CV+ Vastgoed Obligatie Beter dan een Vastgoed CV , Minder risico en meer rendement, 12.8% IRR retail vastgoed (NL)
 8. Sofiak: Klopt, de producten zijn niet uit te leggen in een paar zinnen. Maar is een investering in Philips uit te leggen in een paar zinnen. De lange termijn driver van de koers van Philips is de winst, welke een functie is van een enorme serie variabelen en onzekerheden. Toch beleggen vele particulieren in aandelen. Nog een voorbeeld: een vastgoed cv, voor een beloning van 9% per jaar financieren beleggers het gat wat banken niet financieren bij kantoorpanden. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van bezettingsgraad, ontwikkeling prijzen kantoorpanden, de conjunctuur enzovoort. Toch wordt er voor honderden miljoen per jaar geinvesteerd in vastgoed cv's. Dan mijn product. Het is geen CDO, waarbij sprake is van een herverpakte verzameling van heel veel risico's, het is niet subprime (ABN AMRO is toch behoorlijk strict met het verstrekken van hypotheekleningen). Het is alleen maar het risico op de prijzen op de huizenmarkt , de ontwikkeling van de werkloosheid en de verwachting dat ABN AMRO niet omvalt. Alleen het berekenen van het effect van die variabelen op de opbrengst van mijn product, dat is lastig (en daar word ik dan voor betaald). Je boerenverstand is goed, maar de huidige verkopers van de onderliggende creditlinked obligatie welke ik wil kopen voor mijn participanten, die zijn hun boerenverstand even kwijt, waardoor nu (en de afgelopen drie maanden en waarschijnlijk nog wel tot begin volgend jaar) een bovengemiddeld rendement kan worden gehaald met een overzichtelijk risico.. Fred: dankjewel, dat ga ik zeker doen, er komt een basis uitleg met een "black box" rekenmodel, waarin je zelf scenarios kan laten doorrekenen, en de echt geinteresseerden kunnen doorklikken naar een volledige uitwerking van een scenario. In het algemeen ben ik erg blij met al jullie (al dan niet genuanceerde) vragen en opmerkingen, waardoor ik weer meer stof tot nadenken heb.
 9. Sorry, ik zal proberen iets meer genuanceerd te zijn. De handel op de securitisatiemarkt, en dan met name dat deel met een rating onder BBB+, is opgedroogd. Geen nieuwe emissies, nauwelijks secundaire handel. Dat banken, verzekeraars en pensioenfondsen druk bezig zijn te redden wat gered moet worden, dat geloof ik graag.
 10. Hans: Ja en nee, het is wel een kredietverzekering, maar dan voor een grote groep particulieren met een hypotheeklening van de ABN AMRO. Als er teveel mensen hun maandelijkse lasten niet meer voldoen, en als bij de daaropvolgende gedwongen verkoop van de woningen er te weinig opbrengsten zijn om de hypotheekschuld af te lossen, dan ontstaan er verliezen en dan gaat op een bepaald moment de inleg geheel of gedeeltelijk verloren (waardoor het uitbetaalde dividend lager wordt en uiteindelijk verdwijnt). Het zijn trouwens niet alleen tophypotheken, zo'n 60% van de hypotheken heeft een lening welke op het moment van afsluiten lager was dan de executiewaarde van de woning.... De verliezen moeten echter eerst een bepaald drempelniveau halen voordat de inleg wordt geraakt. Voor het fonds met een rendement van 14% mogen de verliezen van nu tot januari 2012 oplopen tot EUR 22 mio per jaar , hetgeen overeenkomt met 6x de huidige verliezen per jaar. Om dit te bereiken moet het echt behoorlijk slecht gaan op de Nederlandse huizen en hypotheekmarkt (zoiets als begin jaren tachtig). Met een recessie op komst is het lastig verkopen, maar wat is het alternatief? Aandelen aanhouden met een recessie op komst, of vastgoed cv'?. Ik ben van mening dat bij een milde tot zware recessie er geen jaren tachtig taferelen gaan plaatsvinden op de huizenmarkt. En dat mijn producten het zowel relatief (ten opzichte van vele andere beleggingsmogelijkheden) als absoluut goed zullen doen in een recessie . Maar elke belegger heeft zijn eigen mening en op basis van die mening dient hij/zij te beslissen of hij inschrijft.
 11. Blijkbaar verschillen we over enkele onderwerpen van mening, so be it. Ik hoef niet anoniem te blijven en ben ook niet anoniem. Met het risico dat je het bericht ook als spam zal kwalificeren, zal ik op het moment dat de website af is (ergens volgende week) dit hier melden. Op de website vind je naam, adres, telefoonnummers, KvK enzovoort. Ik vind het ook erg jammer dat beleggers op dit moment zeer huiverig zijn van banken en zelfs spaargeld als risicovol kwalificeren. Toen ik in mei verzon dat de voorbereiding tot ruim na de zomervakantie zou duren, had ik niet verwacht dat Fortis nu "gered" moest worden. De huizenmarkt ligt er gelukkig een stuk beter bij dan de koersen van de financials.... Het product is in zoverre betrouwbaar dat ik niet vrij over de ingelegde gelden kan beschikken maar deze alleen kan gebruiken voor de aankoop van de eerdergenoemde creditlinked obligatie. Het trustkantoor beheert alle geldstromen en behartigt de belangen van de participanten, niet de mijne. Verder kan ik je voorrekenen dat als ik die obligatie koop en de verliezen laag blijven, dat dan het verwachte rendement ook daadwerkelijk behaald wordt. Ook kan ik je voorrekenen wat het effect van meer executieverkopen en lagere huizenprijzen is op het rendement (ja, ik heb een exacte achtergrond). Vergeleken met de producten waar nu op wordt ingeschreven (biodiesel obligaties of vastgoed cv's op woningen bijvoorbeeld) denk ik toch meer betrouwbaarheid te kunnen bieden en meer kans op een hoger rendement.
 12. Hoe meer informatie ik geef, des te langer het verhaal, des te meer potentiele klanten die niet verder lezen en niet beleggen in mijn fonds... (denk ik).
 13. Allereerst bedankt voor je commentaar. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat meer informatie leidt tot meer credibility, echter meer informatie betekent ook meer afhakers.... De verhouding rendement/risico is op dit moment zo gunstig omdat alleen banken, verzekeraars en pensioenfondsen dit soort producten op hun balans hebben staan. Door de huidige crisis zitten al die partijen stil. En als er dan iemand moet verkopen, ontstaan er hele mooie koersen. Particulieren zijn slecht sporadisch te vinden in deze markt. Graag zou ik hetzelf doen met een PL-tje, maar de bank werkt hier niet aan mij. De minimum size waarop je iets kan kopen is circa EUR 1.5 mio, en dat geven banken niet aan een startende ondernemer.... Zoals ik al zei, doe ikzelf wel mee voor 150.000 euro, en wel in de meer risicovolle variant (CL Woningen I), dat verliezen zou echt pijn doen by the way...
 14. Kreeg net een kneus met als toelichting: "Om met Joop te spreken 2 dingen: money for nothing and the chicks for free if it seems to good to be true it probably is Stel je vragen eens op het IEX forum." Weet niet wie dit schrijft, maar stuur mij een persoonlijk bericht, dan leg ik je uit hoe het product werkt. Zou leuk zijn als je vervolgens op het forum aangeeft of er inderdaad sprake is van "if it seems to good to be true it probably is". Zo eenvoudig mogelijk uitgelegd: met de inleg van de participanten wordt een Shield 1 Class F creditlinked note gekocht op de Irish Stock Exchange (zie bladzijde 1 van https://www.atccapitalmarkets.com/offering-circulars/1737-shield--final-prospectus-ise.pdf), met een rentevergoeding van de driemaands rente plus 7% (=circa 12%). Deze creditlinked note noteert nu duidelijk onder 100% en zal in principe worden afgelost op 100%, mits de bescherming voldoende is (deze wordt verwoord op bladzijde 44 en 45 van het bovenstaande linkje). Dit levert (zelfs na kosten) een rendement van 14% voor participanten.... Juist vanwege deze reacties ben ik dus op zoek naar een manier om credibility te vergroten, zoals ik in mijn allereerste post al aan heb gegeven.
 15. Mijn verwachtingen voor de Nederlandse woningmarkt zijn redelijk neutraal, oftewel licht hogere prijzen (0%-2% per jaar). Ten aanzien van de ontwikkeling van executieverkopen denk ik niet dat we in een situatie terecht gaan komen zoals begin jaren tachtig, toen executieverkopen een factor vier hoger lagen dan nu. Ik verwacht derhalve wel een toename van de executieverkopen (door licht hogere werkloosheid in 2009-2010), maar geen verdubbeling of erger. Excuses als het overkomt als spam, toen ik deze discussie begon, kon ik alleen maar vaag zijn over mijn product, nu ik op het punt sta mijn website en brochures af te ronden en mijn campagne te beginnen, kan ik meer open zijn. Als dit als spam was bedoeld had ik mijn website wel eerst afgemaakt zodat je gelijk had kunnen inschrijven ;-) Ik zoek de betrekkelijke anonimiteit niet op, de website is bijna klaar en daarin is "full disclosure" over mijzelf, mijn bedrijf, het ontbreken van toezicht door AFM en de controle door het trustkantoor. Moet ik je opmerking over "debiteurenrisico... hit te worden" beschouwen als ironisch? Ik zie ook wel dat subprime hypotheken waardeloos zijn (in UK en US) en dat een belegging daarin niet verstandig en zeer risicovol is, en dat de Spaans huizenmarkt er zeer zwak bijligt. Ik zie dit echter niet als een bedreiging maar als een kans omdat de vergoeding op Nederlands risico ook hard omhoog is gegaan, terwijl de risico's hier in Nederland beperkt zijn (tenzij je natuurlijk een huizenprijs krach in Nederland verwacht, of denkt dat ABN AMOR gaat omvallen). Ben ook bereid zelf een belang in het Woningen I Fonds (het meest risicovolle) te nemen van zo'n EUR 150.000.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept