Jump to content

PascalS

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ik ben helemaal nieuw in de wereld van bedrijfsvormen, BTW, en alles wat met de rechtspositie en fiscale kanten van het runnen van een bedrijf te maken heeft. Ik werk sinds kort samen met een vriend die woonachtig is in Servie ( behoort niet tot EU) We runnen samen een site waar we software verkopen aan consumenten. Sinds afgelopen maand zijn de verkopen geexplodeerd ( sinds we in google bovenaan staan) en daarmee de inkomsten. ( deze maand is de prognose meer dan $20K ) Gezien ik gewoon belasting wil betalen ben ik op zoek naar de beste constuctie voor mijn ( onze) situatie ( die het beste rendement oplevert) Inkomsten van de verkoop komen nu binnen via onze betalings processor in de VS ( Plimus). Van daaruit kunnen we het geld naar een rekening ( in NL or Servie) laten overmaken, om vervolgens de inkomsten te verdelen tussen ons beide. Hoe kunnen wij dit het besta aanpakken op een legale manier? Het geld naar Servie overmaken, en van daaruit mijn deel naar NL overmaken? Of juist andersom? Hoe belasting te betalen over deze inkomsten? Welke bedrijfsvorm is geschikt?
 2. Ik loop al geruime tijd met plannen om via een webshop meubilair te verkopen. Ik heb inmiddels goede contacten met een betrouwbare fabricant in Shenzhen. Nu zou ik de goederen het liefst vanuit Shenzhen rechtstreeks naar de klant willen verschepen ( wereldwijd) via een fullfillment bedrijf in ( of in de buurt van Shenzhen) Al weken zoek ik naar een goede optie - er zijn meer dan genoeg bedrijven in Shenzhen die aanbieden om de meubels voor mij te verschepen ( met mijn bedrijfslogo's , invoer regelen ect etc.) maar dan naar een haven in de buurt van de klant. Ik kan moeilijk verwachten dat een klant zijn bestelling in de haven gaat ophalen, dus zoek ik een bedrijf dat kan leveren tot aan de deur van de klant. Heeft iemand hier ervaring mee, en/of heeft iemand tips hoe ik dit zou kunnen opzetten? Bij voorbaat dank!
 3. Hartelijk dank voor de reakties! Hans je hebt gelijk, de (meeste) van deze meubels zijn design klassiekers en op sommige hiervan rusten auteursrechten. Het vreemde (vind ik) dat deze meubels ook bij bv. De Bijenkorf worden aangeboden ( en nog een heel aantal andere winkels) Ik ben er zeker van dat deze niet de originele Meubels aanbieden. Hiermee wil ik zeker niemand beschuldigen, maar ik vraag me af hoe deze ondernemingen dit doen? Via mazen in de wetgeving, or via importconstructies of op goed geluk wellicht? Dit laatste kan ik me haast niet voorstellen. Op diverse sites las ik dat auteursrechten op meubels niet gelden in landen zoals Italie en de UK. Hier mogen deze dus vrij verhandeld worden. Ik onderzoek nu de mogelijkheden om de meubels via de UK of Italie te importeren, en deze via een fullfillment service ter plekke te laten verzenden ( rechtsteeks) naar de klanten toe.. Helaas is dit ( voor mij) een erg ingewikkelde constructie, en ben ik op zoek naar iemand die hier ervaring mee heeft,, kan uitzoeken hoe ik dit het beste aan kan pakken, of een service of bedrijf kent dat mij hierbij zou kunnen helpen.
 4. Ik onderzoek op dit moment of het rendabel kan zijn om meubels vanuit China te importeren, en die vervolgens via een webshop wereldwijd te verkopen. een betrouwbare leverancier die kwaliteits spullen levert heb ik inmiddels gevonden in China. Ook het vervoer naar Nederland is geregeld ( via container) Ik begreep dat je op meubels geen invoerrechten hoeft te betalen ( alleen BTW) De meubels naar hier krijgen lukt dus wel. Ik vraag me echter af hoe het werkt als ik de meubels ga versturen naar de klanten - aangezien dit een webshop wordt, wil ik mijn afzetgebied zou groot mogelijk houden en het liefst naar landen binnen en buiten de EU verzenden. Heeft iemand een idee met welke kosten ik rekening moet houden als ik de meubels verstuur naar het buitenland ( behalve transport kosten) En verschilt dit van land tot land? alvast dank voor jullie reakties!
 5. Ik verstuur zeer regelmatig enveloppen via TNT priority mail naar de VS/ Australie en Azie. Aangezien het gewone enveloppen betreft ( onder de 20 gram) is dit erg goedkoop. Ik vind het zelf echter niet erg professioneel om de brieven zonder tracking nummer ( dus zonder bewijvs van versturing) te verzenden. Ik zie bij UPS enz wel voldoende mogelijkheden om pakketten met een track & trace nummer te versturen, maar kan dit niet vinden voor enveloppen ( tenzij extreem duur) Weet iemand een goede en liefst goedkope oplossing om "gewone" enveloppen met een track & trace ( of een andere bewijs van versturing) te verzenden?
 6. Ik zou in jouw situatie voorlopig bij je werkgever blijven en in je vrije tijd mensen met goede producten, maar zonder kennis en ervaring m.b.t. SEO en verkoop via internet in het algemeen, helpen een succesvolle webshop op te zetten en te onderhouden voor hun producten. Gezien het feit dat je naar ik aanneem voorlopig voldoende inkomen hebt uit je baan en de $4.000 per maand uit je eigen websites, zou ik ervoor kiezen het genoemde advies aan te bieden in ruil voor een belang in de op te zetten webshops. Na je eerste inspanningen bij het opzetten van de shop en de SEO, zullen jouw bemoeienissen afnemen en heb je een bron voor toekomstige 'semi-passieve' inkomsten gecreëerd. Dit kun je voor meerdere mensen doen. Wees daarbij wel selectief en kijk goed naar de kansen van de producten en naar de chemie tussen jou en de ondernemer. Na een tijdje heb je een portefeuille met deelnemingen die naast het eventueel uitkeren van dividend ook zorgen voor het opbouwen van vermogen doordat die shops waarde kunnen krijgen en op enig moment door jullie kunnen worden verkocht. Uiteraard zijn er nog veel meer aspecten die je goed moet bekijken, maar in de basis is dit is mijn advies aan jou. Dank je voor je erg goede advies. Het 'probleem' is een beetje dat de mensen ( en bedrijven) in mijn directe omgeving (eigen netwerk) weinig afhankelijk zijn van hun website en daarom niet of nauwelijks willen investeren in online marketing. Wel wordt ik door een aantal bedrijven regelmatig gevraagd om voor hen systeembeheer te doen, maar dat is niet waar mijn passie ligt. Het opzetten/onderhouden van een webshop met een gezamelijk belang lijkt me heel interessant, omdat het werk dat je doet resultaatgebonden is. Hoe harder je werkt, hoe meer je kunt verdienen. Downside hiervan is dat je wel afhankelijk bent van hoe gemotiveerd/serieus je partner is. Ook hier weer hetzelfde " probleem:" waar vind ik een ondernemer die hierin geinteresseerd is? De URL's van mijn websites zet ik liever niet op een publiekelijk forum, voor obvios resons ;)
 7. Ik ben sinds 10 jaar actief op het internet. Begonnen met een kleine hobby site, en door de jaren heen ontzettend veel gelezen en geleerd over internet marketing en zoekmachine optimalisatie. Langzaamaan steeds serieuzere sites opgezet, en er steeds een 'spel' van gemaakt om bovenaan in Google te ranken met mijn sites. Ik heb nu zon 5 sites waarmee ik bij de top 3 resultaten van Google sta voor de belangrijkste zoektermen ( waarvan een site 44.900.000 geeft in Google) Ondertussen is mijn semi hobby uitgegroeid tot iets waar ik zon $4000,- dollar per maand aan overhoud. ( een combinatie van opbrengsten uit google adwords / verkopen van advertentie ruimte op mijn sites, en de verkoop van een software product als affiliate) De inkomsten zijn erg leuk om erbij te hebben, naast mijn regulier baan van 40 uur p.w. als systeembeheerder. Sinds enige tijd denk ik erover om mijn vaste baan vaarwel te zeggen ( minder werken zit er bij de huidige werkgever helaas niet in) en me verder op internet te richten.. Helaas zijn de inkomsten uit mijn websites niet voldoende om van te leven ( na belastingen) en een fatsoenlijk pensioen op te bouwen. Nu ben ik al een tijdje op zoek naar een serieus onderwerp voor een nieuwe site waarvan ik een echt bedrijf zou kunnen opbouwen. Uit ervaring heb ik inmiddels geleerd dat ik via internet bijna alles kan verkopen.. Ik twijfel tussen het verkopen ( en eventueel importeren ) van fisieke artikelen ( al heb ik nog geen idee welke, en heb ik onvoldoende kennis van wat hierbij allemaak komt kijken) of mijn diensten aan te bieden aan bedrijven.. ( Ik heb geen idee of er voldoende nederlandse bedrijven zijn die iemand zouden inhuren voor SEO) Ik zou graag jullie meningen/ideeen horen!
 8. 913N: In New York zijn 3 Apple winkels. kijk even op de site van Apple voor de precieze adressen. Koop simpelweg het model dat je graag wil ( 8 of 16GB) iPhones zijn in de VS standaard gekoppeld aan het AT&T netwerk. En onbruikbaar zonder activatie: kom even naar mijn site en run de unlock software ;-) Je hebt nu een iPhone die werkt met elke SIM kaart. Zo simpel is het! Als je er zeker van wil zijn dat je geen invoerrechten hoeft te betalen, haal hem dan voor de vlucht uit de verpakking, en hou hem bij je. Als je vragen krijgt zeg je gewoon dat je dit toestel al had toen je kwam. Ik heb die van mij overigens gewoon in het koffer gelaten ( nog verpakt en wel) geen problemen mee gehad. Groeten en success
 9. Vreemd, 2 tegenstrijdige verhalen.. Ik heb Paypal hierover gemaild, en zal erover berichten in deze thread zodra ik een antwoord binnen heb!
 10. Hartelijk dank voor jullie reakties! Mooie boel is dat bij paypal >:( Deze keer ben ik dus gedwongen om eieren voor mijn geld te kiezen, en zal ik het bedrag om laten zetten naar Euro's. Weet iemand een goed alternatief voor paypal? Iets waarmee je het liefst creditcard betalingen kunt accepteren, maar ook paypal betalingen kunt accepteren. (Omdat ik veel in de US verkoop, en heel veel mensen paypal gebruiken om betalingen te doen) Naast het grote nadeel van de wisselkoersen heeft ( en gebruikt) paypal regelmatig de mogelijkheid om mijn account te bevriezen. Nu die verplichte wisselkoersen weer. Krijg er langzamerhand genoeg van. wie weet een goed alternatief?
 11. Dank voor de reaktie! Ik vraag me af of het mogelijk is om een bankrekening in de VS te openen waar ik het geld kan "parkeren" Iemand ervaring hiermee?
 12. Hallo allemaal, daarnet dit forum gevonden. Het ziet ernaar uit dat ik weer heel wat te lezen heb! ;D Ik heb een vraag waar ik het antwoord niet direct op kon vinden: Ik heb nl. een vrij groot bedrag op mijn Paypal rekening staan. Aangezien ik bijna alleen zaken doe met de US staat deze rekening standaard ingesteld op Dollars ipv. Euro's. Nu wil ik het geld liever op mijn (een) bankrekening hebben staan ipv. bij paypal, maar wil ik het bedrag wel in dollars laten. ( In de toekomst wil ik het geld weer investeren in de VS). Met de huidige wisselkoers is het daarom interessanter om de Dollars niet om te wisselen. Op dit moment is de paypal account gekoppeld aan mijn prive rekening (SNS) De SNS bank vertelde mij net dat het niet mogelijk is om een zg ' foreign currency" rekening bij hun af te sluiten. Heeft iemand een idee hoe ik het geld wel weg kan halen bij paypal - erbij kan wanneer ik het nodig heb, en het geld niet omgewisseld wordt naar Euro's?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept