Jump to content

sachak

Junior
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Heb ik vandaag toevallig gedaan maar ik vind eerlijk gezegd niet dat daar nou van die experts zitten :-[ moeten constant alles navragen en ze wilde me ook nog doorverbinden voor 'bijtelling' ??? dat is nou helemaal niet van toepassing voor mij... Maar goed, volgens mij maak ik een denkfout. Want de bestelauto die ik nu heb, heeft een grijs kenteken en ik betaal ook het verlaagde motorrijtuigen belasting tarief. Volgens de belastingdienst staat deze auto dus op het bedrijf. Ik heb de auto echter niet opgenomen in de balans. Maar die 2 dingen moet ik zeker los zien van mekaar?? Ik zou dus een nieuwe bestelauto kunnen aanschaffen, grijs kenteken, verlaagd belastingtarief, bpm vrijstelling (dit alles omdat ik ondernemer voor de omzetbelasting ben) maar niet opnemen in mijn bedrijfsadministratie? Zit ik nu in de goede richting?
 2. Toen ik 2 jaar geleden een bestelauto (combi) ging kopen werd mij verteld dat ik een van voor 2005 of ouder dan 5 jaar 'moest' kopen omdat ik de auto op mijn naam en niet op naam van bedrijf/op de balans zou zetten (dit ivm bijtelling) en daardoor geen BPM vrijstelling zou krijgen. Nu zou ik graag een nieuwe combi kopen en zit nog eens te neuzen op internet hoe het nou zit met die BPM, maar volgens mij kan ik wel in aanmerking komen voor de vrijstelling *ik ben ondernemer voor de omzetbelasting *ik rij meer dan 10 % per jaar zakelijk en als laatste eis wordt gesteld; De bestelauto staat op uw naam of geregistreerd op naam van de rechtspersoon van uw bedrijf. Ik twijfel of ik het nou goed begrijp omdat 2 jaar geleden mij dus andere dingen verteld zijn.. Kan iemand mij vertellen hoe dat nou zit?
 3. dat klopt, maar ik ga m nu gewoon aanvragen ;) toeslagen aanvragen ed heb ik normaal geen moeite mee hoor, maar dit gaat om 2000 euro per jaar.. hulp inschakelen is denk ik niet nodig, want die zullen hun mening op dezelfde gegevens basseren.. thanx in ieder geval Sacha
 4. dus dan kan ik het wel aanvragen.. ik heb vanmiddag de belastingdienst nog gebeld maar die kunnen ook nooit duidelijk antwoord geven, die willen denk ik voorkomen dat ze iets toezeggen wat achteraf anders blijkt door bepaalde omstandigheden ik kan dus niet echt zekerheid krijgen.. >:( balen, het gaat om zoveel geld..
 5. maar heb ik er ook recht op als mijn winst/inkomen vóór zelfstandigenaftrek wel hoger was dan de grens van 6265 euro? ???
 6. ;D het is ook mn hobby ;) dus nee, het is helemaal niet gek :)
 7. maar de vraag komt wel automatisch naar voren als ik de zelfstandigenaftrek invul en mijn inkomen dus zo op 0 komt ik heb het in het progje is uitgeprobeerd met een hoger inkomen en dan geeft ie automatisch die vraag niet.. zou dan toch moeten kloppen ??? ik hoop dat iemand mij advies kan geven om wel of niet aan te vragen ik weet van een collega die in dezelfde situatie zit als ik met ongeveer hetzelfde inkomen, dat zij dit wel aanvraagt/ontvangt maar idd, voorzichtigheid is hier geboden.. het gaat toch om zo'n 1800 euro dit jaar..
 8. dat is mij zo bekend ja (geen inkomsten of lager dan 6265 euro) , wat mij aan het twijfelen maakt is het hoge bedrag wat ik per maand terug zou krijgen als ik de alg. heffingskorting toepas (ik wil graag voorkomen dat ik nu maandelijks veel terugkrijg en straks terug moet betalen, daarom zou ik graag duidelijkheid krijgen over mijn persoonlijke situatie) handig voor mij om te weten is bijvoorbeeld of het gaat om het inkomen 'voor' of 'na' zelfstandigenaftrek?
 9. Mijn inkomen/winst komt na zelfstandigenaftrek op 0. Ik heb een eigen woning met mijn (fiscale) partner. Mijn partner is ergens in loondienst en draagt voldoende IB af, zodat ik in aanmerking zou komen voor de algemene heffingskorting. Als ik in mijn 'wijziging VT 2010' aanvink dat de alg. heffingskorting toegepast moet worden, krijgen wij een behoorlijk bedrag terug per maand (net zoveel als toen ik in loondienst was). Kan dit kloppen? Ik heb nml ook op internet verhalen gelezen dat als je niks afdraagt, je ook niks terug kan vragen. Is dat dan niet van toepassing omdat ik een fiscale partner heb? Of mag ik toch de alg. heffingskorting niet toepassen? Ik hoop dat mijn verhaal/vraag zo duidelijk en compleet is.
 10. ik snap je twijfel maar ik heb een hondenuitlaatservice, dat verdient helaas maar weinig.. maar zo'n 30 uur in de week mn grootste kostenpost is mn auto (kilometervergoeding a 19 cent/km) de belastingdienst twijfelde ook tijdens het startersbezoek ;) maar het klopt dus wel, ik haal die uren wel
 11. ;D dat kan je wel zeggen ik wist idd wel dat ik geen IB hoefde te betalen (na zelfstandigenaftrek) maar ik dacht wel bijdrage ZVW ik ben begonnen als part-time onderneemster en toen moest ik dat wel betalen nml
 12. bedankt voor je reactie :) maar als ik het goed begrijp (en dat lijkt te mooi om waar te zijn) hoef ik dus helemaal geen belasting te betalen ??? (alles komt ten slotte op 0 te staan) en hoef ik alleen (gedeeltelijk) mijn BTW afdragen..
 13. ik heb 2 verschillende vragen, hopelijk kan iemand mij helpen zorgverzekeringswet Ik ben mn voorlopige aanslag 2010 aan het wijzigen, tot vorig jaar had ik inkomsten uit overige werkzaamheden, vanaf vorig jaar ben ik ondernemer voor de IB, ik heb dus nog niet zoveel ervaring met de papieren invullen :-[ Stel ik verwacht een winst van 7500 euro. Daar gaat de zelfstandigen- en startersaftrek nog vanaf dus kom ik op 0. Is mijn loon ZVW nou 7500 of 0? En dan de volgende vraag; hebt u bij de winst loon (incl vergoeding ZVW) meegeteld, waarover inkomensafhankelijke bijdrage ZVW wordt ingehouden Is dat eventueel loon van een wg-er ofzo? Dat dacht ik te begrijpen uit andere topics, maar dat heeft toch niets met winst te maken ??? zorgtoeslag Mij is verteld dat dat ik als inkomen mijn netto winst (7500) in moet vullen. Als ik het echter ga invullen, blijkt dat je je verzamelinkomen moet aangeven en dat komt weer op 0. Kan iemand mij daar duidelijkheid over geven? Alvast bedankt!
 14. nee hoor, de auto mag ook onder privevermogen staan en dan kom je toch in aanmerking voor het lagere belastingtarief ik heb daar ook veel onduidelijkheid over gehad maar heb dat zwart op wit van de belastingdienst ;D
 15. Ik denk dat Inno10 met 'prive houden' bedoelt dat ie m op zn privevermogen zet maar wel zakelijk er in gaat rijden en dan kom je dus wel in aanmerking voor het lagere tarief als je maar kan aantonen dat van het totaal aantal kilometers minimaal 10% zakelijk is
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept