marcelbreda

Junior
  • Aantal berichten

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door marcelbreda

  1. Hallo allemaal! Ik en mijn compagnon zijn momenteel bezig om de meerderheid van de aandelen in ons bedrijf te verkopen. We zijn zo goed als rond, maar de koper heeft nu opeens in het koopcontract iets opgenomen waarin men bepaalt dat als in de toekomst blijkt dat als er voor 1 januari 2017 (is straks officieel de overnamedatum) data is gelekt vanuit een van onze systemen en die data is misbruikt, dat de aandeelhouders van voor 1 januari 2017 daar dan voor aansprakelijk zijn. Ondanks wij vanaf dag 1 veel tijd en moeite hebben gestoken in veiligheid van onze systemen en ik totaal niet verwacht dat er ooit iets is gelekt, is zoiets natuurlijk niet echt uit te sluiten (dat zou naief zijn). Echter aangezien de koper een bedrijf koopt en in mijn optiek daarmee ook gewoon de verantwoordelijkheid over de zaak zou moeten accepteren vind ik dit standpunt niet geheel terecht. Koper maakt er nu echter wel een groot punt van. Wat is gangbaar in deze situatie of heeft iemand advies? Groet!
  2. Het is nooit mijn bedoeling geweest om het intentioneel vaag te houden, echter waren we op dat moment zo druk bezig met diverse service platformen, plugins, etc. dat het gewoon niet te definieeren was. Daarom heb ik er destijds samen met onze jurist voor gekozen om dan een voorbeeldklant te noemen, zodat men wist dat het om een klant in dezelfde industrie zou gaan (dat geeft dan, dachten wij, enige duidelijkheid over dat het gaat om gedeelde logica).
  3. Hallo allemaal, Enige tijd geleden hebben wij een aantal webshops gebouwd voor een van onze klanten. In de overeenkomst die wij met deze klant hebben opgezet (welke overigens nooit door de klant is ondertekend, wel door ons) is opgenomen dat al het auteursrecht van de gebouwde software automatisch naar de opdrachtgever gaat, echter omdat wij bij de bouw van bepaalde maatwerk websites ook standaard software (in dit geval een specifieke en behoorlijk complexe logica engine/plugin die je liever niet steeds opnieuw wil bouwen) die wij in huis hebben ontwikkeld inzetten, hebben wij in overleg met onze jurist het volgende aan de overeenkomst toegevoegd: "Opdrachtgever neemt in acht dat opdrachtnemer voor de ontwikkeling van o.a. [klant x (=niet deze klant)] zelf ook software ontwikkelt welke indien noodzakelijk tevens kunnen worden ingezet voor opdrachtgever. Deze intellectuele eigendommen blijven eigendom van opdrachtnemer." Nu is de opdrachtgever failliet en ontstaat een discussie over het IP van de webshops. Ik geef aan dat het casco van hen is, maar dat de logica engine/plugin van ons is en dat zij daar eventueel een licentie voor kunnen afnemen, immers kun je niet bijzonder veel zonder deze engine/plugin. Opdrachtgever is wel degelijk bekend met de engine/plugin maar geeft aan altijd gedacht te hebben dat wij die speciaal voor hen hebben ontwikkeld en menen nu recht te hebben op het IP van deze engine/plugin. Wat uiteraard niet kan aangezien die ook voor andere klanten wordt gebruikt en in deze engine/plugin veel door ons is geinvesteerd. In de praktijk is het zo dat een klant bij ons aanvraag doet voor een functionaliteit en wij dan samen met de klant bepalen of deze in de webshop zelf of in de engine/plugin gedaan kan worden gedaan. Aangezien de klant bij ons meerdere websites afnam die ongeveer hetzelfde deden was de logische keuze vaak om de engine/plugin aan te passen, zodat niet alle websites hoefden te worden omgebouwd. De klant betaalt hoe dan ook zelf voor de nieuwe functionaliteiten, of het nou op de webshop zelf of in de engine/plugin wordt gedaan. Klant geeft nu dus aan dat omdat zij ook voor aanpassingen in de engine/plugin hebben betaald de engine/plugin van hun is. Nadat ik wijs op de eerder genoemde toevoeging in het contract geven zij aan dat zij niet wisten dat het dan om deze engine/plugin gaat en dus alsnog recht hebben op het IP. Thoughts anyone?
  4. Jullie zijn fantastisch. Hier heb ik echt wat aan gehad. Bedankt!
  5. Ja, beide betrekking op de periode voor het faillisement. Is dit een normale gang van zaken, zo'n verrekening? Klikt in ieder geval iets hoopvoller.
  6. Hoi allemaal! Een van onze klanten, die ook een leverancier was, is recentelijk failliet gegaan. Daarbij verlies ik +/- 30.000 euro aan openstaande facturen voor diensten die wij aan dit bedrijf hebben geleverd. Echter krijg ik nu wel van dit bedrijf (uit opdracht van de curator) een factuur om een openstaand bedrag van 20.000 euro voor diensten die zij aan ons hebben geleverd. Ik weet dat curatoren gewoon facturen kunnen door blijven sturen voor geleverde diensten. Daar heb ik in principe geen bezwaar tegen maar het is natuurlijk wel bijzonder lelijk dat ik wel die 20K moet gaan betalen en niet die 30K ga ontvangen van hetzelfde bedrijf. Is hier iets aan te doen denken jullie? Groeten!
  7. Wij hebben in 2012 de ex vennoot een factuur gestuurd omdat wij hem per abuis een paar duizend euro teveel hebben betaald. Op deze factuur staat als titel "Afwikkeling openstaand saldo [naam ex vennoot]". Op deze factuur staat ook nog eens een volledige specificatie van de bedragen die wij hebben betaald voor de uitkoop. Dit is toen gedaan zodat duidelijk was hoe wij die paar duizend euro teveel hebben betaald. Deze ex vennoot heeft deze factuur ook betaald. Wellicht is dit iets?
  8. 1. Na een zoektocht in mijn mailbox heb ik kunnen constateren dat deze ex-vennoot de term 'EBITDA' zelf heeft toegevoegd aan de overeenkomst destijds. 2. Er is wel overeengekomen hoeveel de persoon nog zou krijgen na tekenen van de overeenkomst. Maar dit is allemaal mondeling en per mail gebeurd. Dit bedrag is vervolgens netjes binnen de afgesproken betalingstermijn overgemaakt aan de persoon maar er is geen finale kwijting van. 3. Wij hebben de definitieve overeenkomst aan onze accountant voorgelegd alvorens te tekenen. Verdere begeleiding is geen sprake van.
  9. Beste forumleden, Begin 2012 hebben wij een van de (3, nu dus 2) vennoten van onze VOF uitgekocht. Een van de voorwaarden was dat wij zijn rekening courant uit zouden betalen welke zou bepaald ahv de jaarrekening 2011. Deze voorwaarde, alsmede alle andere voorwaarden, zijn netjes door ons afgewikkeld in 2012. Iedereen blij, zonder ruzie uit elkaar gegaan oid, deze persoon sloeg gewoon een andere weg in. Wij hadden daarmee dan ook verwacht klaar te zijn met dit hele verhaal. Nu echter, anderhalf jaar later, komt deze ex-vennoot uit het niets aan met een verhaal over de EBITDA winst 2011. Volgens de getekende overeenkomst zou hij recht hebben op een volledig betaalde rekening courant ahv de EBITDA winst 2011 en omdat die hoger is dan de werkelijke winst in de jaarrekening zou hij nog recht hebben op 1/3e van het verschil tussen de EBITDA winst en de werkelijke winst uit de jaarrekening 2011. 1. Ik vraag me af of zijn eis wel klopt. In de overeenkomst staat inderdaad EBITDA winst, echter is EBITDA niet alleen van toepassing op BV's en NV's aangezien de belastingen in een VOF persoonlijk worden voldaan? 2. Kan iemand zomaar anderhalf jaar later met zo'n eis aan komen als begin 2012 er gewoon duidelijk is afgesproken hoeveel deze persoon zou krijgen uitgekeerd? Bedankt alvast voor eventuele input!
  10. Ik heb van een kennis met een groot bedrijf 30 gratis computers gehad (oude zijn vervangen). Deze kan ik nu weer verkopen (aan een bedrijf). Weet iemand hoe ik dit precies moet verwerken, normaal koop je iets in en verkoop je het.. maar nu? Waar in mijn administratie verantwoord ik waar deze computers vandaan komen?
  11. Ik verstuur naar de V.S. voor ongeveer 6 euro excl BTW per pakket.. dit met TNT (zakelijke overeenkomst/afhaalservice dagelijks). Gewicht tot 2kg
  12. 1.5 miljoen bezoekers, kijk je wel naar de juiste getallen? Ik sluit absoluut uit dat dit een juist getal is, ik zou eerder zeggen 1000 bezoekers p/mnd oid. Misschien moet je eens een nieuwe counter installeren? Ik zou bijna denken dat je al die jaren geen bestellingen hebt binnengekregen juist omdat je GEEN bezoekers binnen krijgt.. natuurlijk tellen bovenstaande factoren ook (je site is alles behalve gebruiksvriendelijk), maar: - Je site is slecht te bereiken. Vanuit 5 verschillende hosts getest, ene keer werkt je site heel traag of niet, de andere werkt ie wel normaal (maar niet schrikbarend snel) - Je bent onvindbaar. Als ik op jouw site zoek sta je niet bovenaan, als ik site:www.jouwsite.nl zoek, krijg ik 117 resultaten die allemaal dezelfde titles, metatags, etc. hebben. En die titles en metatags bevatten niet eens de belangrijkste zoekwoorden. Ook link:www.jouwsite.nl, geen resultaten. - Pagerank van 0.... dat zegt meestal wel wat over je bezoekersaantallen. De pagerank wordt namelijk mede bepaald door het aantal bezoekers op je site (voor een deel: google meet dit ahv de mensen die de google pagerank bar gebruiken, de alexa rank, etc etc.). Er is dus een kansje dat je idd 0,0 bezoekers op je site binnenkrijgt. Overigens, als je al dit spul op voorraad hebt heb je volgens mij wel een mooi concept en valt er absoluut een succes van te maken!
  13. Uh het is heel simpel. Jij verdient een euro, jij moet die opgeven. Het eerste jaar belastingvrij is echt een belachelijk verhaal, meteen uit je hoofd zetten....! Belastingdienst .e.d noem ik echt geen struikelblok. Over de hele wereld is het nou eenmaal zo dat als je iets verdient je daar een deel van moet afstaan. Open een zakelijke rekening (bizner oid, lekker makkelijk, alles via internet en geen moeilijke mensen daar), stort hier een mooi bedrag op van je privegeld (weet niet wat je nodig hebt, vaak is 10,000 euro al voldoende), zet een aparte administratie op voor je zakelijke uitgaves en inkomsten en hou alles netjes bij. Aan het einde van het jaar weet je dan wat je hebt verdient en dat tel je bij je inkomen uit loondienst op. Een beetje goed boekhoudprogramma had al voor je uitgerekend wat je wel (of niet) moet afdragen aan de belastingdienst, en anders doet het elektronisch aangifteprogramma van de belastingdienst dat wel voor je... Succes!
  14. Het is inderdaad zo dat als je dit soort dingen op marktplaats gaat verkopen je er (voorlopig) geen last mee zult krijgen. Maar da's dan ook appels met peren vergelijken; marktplaats handel doe je om elke maand een paar honderd euro te verdienen, een webshop opzetten gaat meestal om andere bedragen. En dan ben je dus aan het verdienen door andermans naam te gebruiken, dat is nou eenmaal een complex proces (denk aan de verkoop van muziek). Je zult dus zeer veel tijd en moeite moeten gaan steken om afspraken met de merken en/of distributeurs te maken. Dit soort dingen kosten nou eenmaal tijd, moeite en vaak ook geld. Met een beetje geluk gaat het dan uiteindelijk ook wel lonen en kun je beginnen aan hetgeen je graag wilt doen!
  15. Geachte allemaal, Inmiddels zijn we even verder en is er veel gebeurd. Kan jullie iig melden dat ik deze week nog in mijn nieuwe kantoorpand trek. Alles is geregeld, zaken als vloer, meubels, etc etc. zijn allemaal besteld en tegen het einde van de week heb ik een volledig ingericht en functioneel pand. Mede dankzij jullie ben ik tot deze beslissing gekomen en tot dusver geen seconde spijt van gehad. Bedankt!
  16. Er zijn al best wat ondergoed shops, maar toch blijft het een niche markt, als je in je shop alleen ondergoed verkoopt en er ook daadwerkelijk 'verstand' van hebt. En dus ook je hele website (de layout, de teksten, vooral je aanbod natuurlijk) op dit specifieke thema inzetten. Als je dit wat lijkt zou ik het zeker doen. De voordelen: [*] Ondergoed, klein, zacht spul, makkelijk op te slaan. Kun je zonder problemen minimaal een paar jaar vanuit thuis in je extra slaapkamer draaien. [*] Aangezien de produkten klein zijn, zijn je verzendingen dat ook. Verpakken, versturen etc. kan dus makkelijk zonder dure verpakkings en verzendkosten! [*] Investering lijkt me ook niet echt heel spannend. Voor 5000 euro heb je vast een aardig voorraadje (tenzij je meteen van elk produkt 100 stuks wilt inkopen natuurlijk. Zou ik zeker niet doen, vooral omdat je eerst toch in een orienterende fase zit) [*] Aangezien de markt redeijke niche is kun je goed gevonden worden op google, organisch of via adwords. M.a.w., waarom zou je het niet proberen! Maar dit was niet echt waar je naar vroeg. Het opzetten van zo'n onderneming spreekt denk ik voor zich; schrijf je in bij de kvk en ga gewoon aan de gang! Als je nog geen kvk inschrijving hebt zullen leveranciers je automatisch niet zo serieus nemen, dus doe dat eerst. Ga dan voor jezelf uitschrijven wat je wilt gaan doen, vat het ook even kort samen in een paar zinnen en ga dan leveranciers en producenten bellen of ze met je in gesprek willen. Wil de ene niet, dan de andere wel. Naar mijn ervaring is het raadzaam om meerdere merken te verkopen, maar met in ieder geval 1 merk een soort 'vaste band' aan te gaan; dus een merk waar je goed contact mee hebt en dus in de toekomst bv wat korting kunt krijgen, naarmate ze jou serieuzer nemen, hoe harder ze voor jou gaan rennen straks. Mocht het alsnog echt niet lukken, ik kan het me persoonlijk niet voorstellen (vastbijten in je taak! maak een persoonlijke afspraak, ga niet mailen als ze daarom vragen), dan is het inderdaad verstandig om je concept ook echt uit te werken. Bouw die webshop en maak hem toegangkelijk voor mensen met een speciaal wachtwoord. Dan kunnen ze een kijkje nemen op je shop en als hij dan zo goed is als ie moet zijn, dan gaan ze vast wel overstag. Veel succes toegewenst van een niche ondernemer met een soortgelijke historie (en da's prima verlopen ;D)
  17. Na het lezen van al jullie reacties en gekeken te hebben hoe de webshop het deze maand gedaan heeft (prognose voor deze maand ca 550 bestellingen) hebben we besloten om de som nog eens helemaal opnieuw te maken en het dan waarschijnlijk dus alsnog te gaan doen.. ;D iedereen ontzettend bedankt voor de inzichten!
  18. Bedankt jullie alle 3, voor de vooral nuttige en ook veelal positieve tips & reacties. Het motiveert me ontzettend om van andere ondernemers te horen dat het misschien toch best een goed idee is. Het huurcontract is 1 jaar, idd zeer positief aangezien we dan in ieder geval 1 jaar kunnen kijken hoe het ons zal verlopen. De kosten zijn volgens mij als volgt (schatting): Huur: 750 GWL: 100 (volgens de verhuurder, die onder het kantoorpand nog een verdieping verhuurt van dezelfde grootte) Internet: 50 Verzekering: 50 Gebruiksbelasting: 25 Diverse kosten: 100-150? Laten we het er op houden dat de totale kosten ongeveer 1100 euro zijn (voor de veiligheid). Mis ik hier nog iets, in dit rijtje? Ik vraag me tevens af of er BTW kan worden geheven over de huurprijs (ik lees overal van niet, maar de verhuurder geeft duidelijk aan: 750 ex BTW, en niet 750, vrij van belasting.. dit zou er op duiden dat hij BTW heft?) En natuurlijk de kosten voor buro's, stellingen voor de voorraad, een nieuwe vloer, etc.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.