Jump to content

zacharias

Senior
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hoi allen, Ik heb een offerte uitgebracht met algemene voorwaarden. Deze is ondertekend. In hoeverre is een opdrachtovereenkomst verplicht voor een zzper, om aangemerkt te worden als ondernemer? In hoeverre is werken zonder een opdrachtovereenkomst in het algemeen niet slim? In hoeverre moet de opdrachtovereenkomst opnieuw getekend worden als de rechtsvorm wijzigt? Eenmanszaak beeindigen, en nieuwe vof opstarten. Groet, Zacharias
 2. Ondernemers die dat onverhoopt overkomt, zijn meestal zo druk met acquireren, netwerken, hun website oppoetsen, vakkennis bijspijkeren, enzovoort dat ze het urencriterium alsnog halen. Als je negen maanden niets onderneemt, ben je ook negen maanden geen ondernemer. Absoluut! Kun je deze uren gewoon in je papieren agenda bijhouden, en opgegeven als uren? Dat is interessant.
 3. Ok, verkeerde geformuleerd: ik bedoel inderdaad fiscale aftrekposten. @Norbert, het is niet zo dat ik het me kan permitteren: het kan gewoon voorkomen dat je 9 maanden zonder opdracht zit, buiten je eigen wil. Waarom zou dan iemand die 12 maanden dezelfde omzet maakt wel van de fiscale voordelen snoepen, en de ander buiten zijn schuld, niet. Vreemd criterium.
 4. Ik begrijp niet waarom de belastingdienst zo een dom criterium heeft gekozen voor de labeling van ondernemerschap. Er zijn beroepen waar je binnen 3 maanden een 100.000 kunt verdien, en 9 maanden op de bank zit. Wat moet je dan aangeven? Is het dan toch beter om een bv op te starten.
 5. Voor wie? (het is een vrij land je mag van alles hier doen, maar of ook alles handig is dat is een tweede) Maar OK: Je vrouw wordt dus vennoot en IB-ondernemer ook (want zij is genoeg tijd hier mee bezig). Dan kan het wel een goed idee zijn. De vraag is dan natuurlijk alleen wat je nou met een BV moet... (die ook nog eens inactief is) De achtergrond van het verhaal: ik wilde van eenmanszaak naar b.v. Dus b.v. opgericht. Ik kwam erachter: niet handig, fiscaal gezien, en als eenmanszaak kun je aansprakelijkheid afdekken. Dus fiscaal gezien is v.o.f wellicht handiger, met name vanwege de nieuwe opdrachten die mijn vrouw kan opvoeren. Dus de B.V. die heb ik nu gewoon voor de vorm staan. Moet ik die ook opheffen? Ik heb ervoor betaald, waarom zou ik het opheffen? Het staat toch niet in de weg als je er niks mee doet? Ik vind het trouwens raar dat je je verbaast dat een ondernemer op zoek is naar fiscale voordelen....
 6. Ja, verrek! Zie ik nu pas. Ik begrijp er werkelijk niets van wat je hier mee probeert te bereiken. Dat je vrouw als IB-ondernemer allerlei aftrekposten kan claimen? Dan zal zij toch wel behoorlijk wat moeten ondernemen in de VOF inderdaad (zie post van Roel!) en niet alleen maar voor de form ingeschreven staan... Ik begrijp niet wat het probleem is. Ik heb een B.V. opgericht per 23-12 waar ik op korte termijn waarschijnlijk geen activiteiten ga uitvoeren. Wat is daar mis mee? Een V.o.f waar ik dit jaar wel activititeiten ga uitvoeren. Absoluut, de 1225 uren gaat mijn vrouw halen.
 7. Trouwens ik heb nog geen activiteiten uitgevoerd in de B.V.
 8. Dus een VOF naast een BV? Want eenmanszaak zeg je op... toch? Klopt, dat heb je goed opgemerkt. Mag dit niet?
 9. Ik kan me voorstellen dat de voorbeelden die je noemt, niet vallen onder 'werken als ondernemer'. Dat je vrouw dan in loondienst moet nemen of zo. Ik zie dat ik gewoon geen tijd heb voor een aantal (kleinere) opdrachten die mijn vrouw goed kan opknappen: denk aan ontwikkelen van websites, adminstratie voeren van andere ondernemers, en dergelijke. Creativiteit is wel benodigd. Dus het zal niet alleen ondersteuning zijn van mij.
 10. Klopt, soms weet ik niet wat handig is. Maar ik hen inderdaad net gevraagd bij de KvK, ongelooflijk hoeveel inzicht vragen stellen oplevert. Iets waar je aan de start van een onderneming gewoon niet aan denkt. Daarom is ook een fiscalist enorm handig. Volgens KvK: Je mag een nieuwe vof oprichten met dezelfde handelsnaam als de eenmanszaak, maar dat staat dan helemaal los van de eenmanszaak. Handelsnamen mogen 'gestolen' worden zolang ze niet beschermd zijn. Niet aan te raden volgens KvK. Beter is om te stoppen met de eenmanszaak. Dan gewoon een Vof oprichten met dezelfde handelsnaam: nieuw kvk nummer en nieuw btw nummer. Ik vraag me alleen maar af hoe het zit met bestaande contracten. Moet ik ze op de hoogte brengen? Of moet ik echt een nieuw contract opsturen?
 11. Bedankt, Anouk. Stel dat ik mijn eenmanszaak converteer naar een VOF, en mijn vrouw als een maat op gaat treden. Kan ik dezelfde handselnaam gebruiken als de eenmanszaak? Verder krijg ik dan ook een nieuw BTW nummer en kvk nummer? Weet jij dat?
 12. Die omzet neem je in je jaarcijfers 2015 op als 'onderhanden werk' en wordt dus toegerekend aan 2015. Dat je pas in 2016 factureert maakt dat niet anders. Ik vind het woord 'moeten' vreemd. Waarom kun je het gewoon niet boeken als omzet? Het is mooi dat je het specificeert, maar dat is toch meer een schoonheidsideaal, dan dat het moet. Er is toch geen verplichting dat je het moet specificeren. Ik heb zelfs begrepen dat je boekrekeningen a la minute kunt verzinnen....
 13. Ik denk dat ik redelijk antwoord heb kunnen krijgen in het volgende forumondewerp: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=30654;start=75 Google is your friend!
 14. Dank je wel, Roel. Dit had ik kennelijk over het hoofd gezien. Google werkt een stuk beter. Ik heb al antwoorden op een aantal vragen dat ik had gesteld. M.i. kan het nog beter, maar dat is toekomstmuziek:)
 15. Een vraag die tot dezelfde categorie behoort kan gewoon door een slimme zoekfunctie bij elkaar gezocht worden, van mijn part sorteer je de zoekresultaten naar datum. Oude vragen zijn vaak niet meer actueel, en wordt m.i. weinig op gezocht. Juist ook goed om de ontwikkelingen over de tijd daarin te zien. Het gaat om actuele basale vragen waar de antwoorden gewoon moeilijk zoekbaar zijn. Relevantie qua datum, waardering, ..., meegeven in de zoekcriteria zou al een hele end helpen. Binnen een draad ook.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept