Jump to content

MarcovanHouttum

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  managersonline
  deza

Company info

 • Phone number
  +31(0)624866
 • Branch
  Financiering & bankwezen
 • Branch 2
  Groothandel
 • Branch 3
  Toerisme
 • Website address
 1. @Peter je hebt gelijk, had iets anders in mijn hoofd, dit komt niet bijster slim over zo :-[
 2. Als een NL bouwbedrijf als onderaannemer bouwwerkzaamheden verricht in Duitsland moet de NL aannemer de BTW verleggen naar de Duitse hoofdaannemer. Verlegt hij dan NL of D BTW? Als hij Duitse BTW verlegt moet hij eerst een Duits BTW nummer aanvragen in Kleve. Dit geldt ook voor installatiebedrijven? Ben benieuwd naar de reacties.
 3. vanaf maandag zijn veel bedrijven weer bereikbaar.. Heb toevallig net mijn contact in china op Skype gehad.
 4. Als je als free lancer/ interim een opdracht aanneemt en je voldoet aan de 3 punten die Joost eerder heeft genoemd dan ben je in loondienst.
 5. Beste Rene, zou je mij de bron van jou laatste alinea willen geven? Dit is een interessante ontwikkeling met betrekking tot grensoverschrijdend werken.
 6. Bedankt voor alle reacties. Even sparren kan heel verhelderend werken. Ik ben het met Joost eens; In zijn tweede zin staat ook nog een leuke valkuil. Stel dat je als in Nederland wonende bestuurder van een Nederlandse en een Duitse vennootschap, nagenoeg uitsluitend vanuit je Duitse adres werkt dan heb je ook nog kans op een vaste inrichting in Duitsland voor je Nederlandse vennootschap. Als je als AB houder van een Duitse vennootschap wonende in Nederland jezelf loon toekent zal dit onder de Duitse loonbelasting vallen. Een en ander is zoals Joost ook al aangaf van de feitelijke situatie.
 7. Beste Henny, Ik ben het niet met je eens. Uitgaande van een GmbH. De winst is in Duitsland belast, hiermee heeft de NL belastingdienst niets te maken. Het enige raakvlak komt bij Box2. Op het moment dat ik vanuit de GmbH winsten naar Nederland uitkeer. Maar dan heb ik al niets meer met gebruikelijk loon te maken.
 8. De voordelen van een Duitse vestiging zijn inderdaad zoals Rene al schrijft Vertrouwen. Geen vraagtekens bij de Duitse klant over toepasselijk recht of bevoegde rechter, geen vraag tekens over service, garantiebepalingen etc. Het is een kwestie van drempels weghalen om het jou klant zo eenvoudig mogelijk te maken. De Duitser wil geen risico, wil weten waar hij aan toe is. @Rene, je maakt een goed punt, gelden dezelfde voordelen van een GmbH ook voor een UG? Ik kan dat zelf wat lastig inschatten.
 9. Heren bedankt voor jullie reacties. Ik adviseer bedrijfsmatig ondernemers die zich op de Duitse markt begeven en ben me als zodanig bewust van diverse voor-nadelen van het hebben van een Duitse onderneming naast een Nederlandse onderneming. Het gaat mij voornamelijk om de fiscale behandeling van twee eenmanszaken een in Nl en een in D. Belangrijkste vraag is of je als parttime ondernemer in D volledig belastingplichtig bent of niet. @ Joost in dat geval is er een Duitse vestiging waar vandaan ik ook daadwerkelijk een caantal dagen in de week aanwezig ben. Moet alleen oppassen dat ik in NL dan nog aan de uren kom :) Voor de Duitse markt richt ik mij voornamelijk op grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling, werving en selectie, GEEN uitlening! Het heeft als zodanig zeker voordelen om een Duitse onderneming te hebben.
 10. Wie heeft ervaring met voornamelijk de fiscale behandeling van een Duitse eenmanszaak naast Winst uit onderneming in Nederland? Op dit moment heb ik een Nederlandse eenmanszaak in de zakelijke dienstverlening en ben voornemens om een aantal diensten ook in Duitsland uit te gaan voeren. Om het mijn Duitse klanten zo makkelijk mogelijk te maken wil ik dit als Duitse onderneming gaan uitvoeren. Wie heeft hier ervaring mee?
 11. Je ziet de belangrijkste regel over het hoofd. BTW volgt het product. Als de Duitse leverancier levert binnen Duitsland is dat een binnenlandse levering voor hem deze is belast met Duitse BTW. Als je op deze manier zaken wilt doen zou je een Duits BTW nummer moeten aanvragen. Jou Duitse leveranciers leveren een binnenlandse levering= voorheffing. Jijj kunt vervolgens de goederen exporteren naar Nederland = intra communataire levering voor jou Duitse BTW nummer en een intra communataire verwerving voor jou Nederlandse BTW nummer.
 12. Beste AHS, je zult iets meer details moeten laten weten om dit te kunnen beantwoorden. Van belang voor het berekenen van de invoerheffing is de aard van het product, waar is de paarde deken van gemaakt. bijvoorbeeld: gewoven textiel van paardehaar kent een invoer heffing van 5,3% Daarnaast is van belang te wetne welke incoterms worden gebruikt, die jij of de leverancier heeft bedongen. Heb je al een proforma factuur ontvangen van de leverancier? Hier zouden diverse details op moeten staan. Welke afspraken heb je gemaakt met de leverancier? Op welke manier wordt het product verstuurd? 30-40 kilo is nog niet zoveel.
 13. Bedankt voor de reacties. Door mijn werkcoach ben ik er op gewezen dat er geen keuze mogelijkhied is tussen 70% of 49%. Derhalve start ik per 31-12-2012 zodat ik verzekerd ben van deelname onder de huidige regeling.
 14. Zoals het er nu naar uit ziet wordt de WW uitkering van een starter gekort met 21%. Je ontvangt dan nog maar 49% van het laatst ontvangen loon. Grote voordeel is dat hiermee de terug betalignsregeling van de baan is. Weet iemand of dit al per 01-01-2013 van kracht is? Of dat je als starter een keuze hebt of 49% ontvangen of 70% met terug betaal regeling?
 15. Inderdaad, De Amerikaan betaald de import BTW omdat hij de import zelf doet naar het distributiecentrum. Dit is een strategische keuze want op deze manier voorkomt hij dat zijn klanten te maken krijgen met import. Op de factuur die je krijgt moet natuurlijk wel BTW worden gefactureerd.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept