Mark 82

Senior
  • Aantal berichten

    56
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Mark 82's trofeeën

  1. Het waren beide eenmanszaken, dus in alle gevallen was dat "ik" die de eigenaar en verhuurder was. Dit was verder toegestaan. Om kostentechnische redenen zijn ze in het buitenland verkocht. Er was verder ook geen doel voor de motoren hier in NL.
  2. Beste HL’ers, Fiscale vraag na een gesprek met de BD; Mijn reisbureau (NL eenmanszaak) heeft in NL een partij motoren gekocht en deze getransporteerd naar Nieuw Zeeland waar deze waren verhuurd aan mijn touroperator ( NZ eenmanszaak) om reizen aldaar uit te voeren. Mijn Nederlandse eenmanszaak verkocht de reizen, mijn buitenlandse eenmanszaak voerde ze uit. De winst werd verdeeld. Dat was het plan. Ik had de motoren in NL op de balans staan en schreef daar op af. Eerder dit jaar ben ik na 2 jaar de onderneming gestaakt en heb ik de motoren met verlies verkocht. In de afwikkeling met de BD stelt de BD zich op het standpunt dat ik niet de keuze had om de motoren op mijn balans in NL te houden, maar dat ze onder mijn buitenlandse eenmanszaak hadden moeten vallen omdat ze niet in NL waren. Dit zou uiteraard geen gunstige uitkomst zijn; in Nederland heb ik genoeg andere inkomsten om het verlies mee te verrekenen, ik het buitenland is dat nu en in de toekomst niet het geval. Heeft de BD gelijk in deze stelling? En zo ja, zijn er mogelijkheden om dit verlies toch op een of andere manier naar NL te kunnen halen? Dank voor het meedenken, Mark
  3. Dank voor uw beide bericht. Inderdaad, het mocht niet. Het kan "gerepareerd" worden door een factuur van de eigenaar van het pand.
  4. (niet mijn account, inloggen doet moeilijk, asking for a friend:) Ik heb een bed&breaksfast en heb bericht gekregen dat ze de boeken komen controleren. Op zich prima, ik hou alles netjes bij maar ik heb een vraag over de opstartkosten. De pandeigenaar heeft een deel van de inventaris voorgeschoten, dat was onderdeel van de afspraak dat ik zijn pand zou huren. In het begin had ik nog geen kvk en rekeningnummer (eerste onderneming) dus staan een aantal zaken op zijn naam. Nu heb ik hier wel de btw van teruggevraagd en daar gaat dus straks ook deels de controle over. Mag ik die posten wel opvoeren of doe ik hier onbedoeld iets wat niet mag?
  5. Omschrijving van je concept: Sinds een paar dagen staat de vernieuwde site live; www.rondvaartzwolle.nl De hoop is dat onze klanten makkelijk kunnen vinden wat ze zoeken zodat het aantal telefoontjes een beetje wordt beperkt. Ook gaan we dit jaar fluisterbootjes verhuren, deze zijn straks te boeken via een andere site. Onze doelgroep voor de losse kaartjes zijn vooral ouderen en toeristen, voor de groepen meestal bedrijfsuitjes en vrijgezellen en voor de fluisterbootjes jonge gezinnen. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: .............................................................................. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: .............................................................................. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: ................................................................................ Wat voor feedback hoop je te krijgen: Alle feedback is welkom. Indien mogelijk zullen we de tips direct toepassen.
  6. Bedankt voor deze reactie, dat biedt toch weer perspectief om deze (lange) weg te bewandelen. Ik heb een eenmanszaak als antwoord op je vraag.
  7. Dag allemaal. 10 jaar ben ik nu ondernemer, en met eigen vermogen heb ik alles kunnen opbouwen zonder financiering. In de herfst heb ik altijd een rustige periode en daarom heb ik nu een vierde huisje gekocht voor de verhuur. Gezien de lage rente toch maar is gaan kijken naar een financiering. Dat valt tot nu toe een beetje tegen. Bij de Rabobank stellen ze bijvoorbeeld dat als ik het pand voor de verhuur koop het een zakelijke lening wordt en ik het pand dus op de naam van de zaak moet kopen, en daarom niet in box 3 kan hebben. Niet de bedoeling. Daarnaast hoge eenmalige kosten maar wel lage rente. Crowdfunding lijkt een makkelijk alternatief, maar nog hogere eenmalige kosten en niet een hele lage rente. Ik krijg 0.2% rente op mijn spaarrekening. Het zou dan toch niet zo moeilijk moeten zijn om iemand te vinden die 50% van z'n pand wil financieren tegen 3-4%? Alleen waar vind je zo iemand... Tips zijn welkom!
  8. Dag Nobert, Wat ik wil gaan doen staat nog niet vast, voordat ik daar teveel tijd in ga investeren wil ik eerst is uitzoeken wat de financiële mogelijkheden zijn. Aangezien het eigen vermogen van mijn bedrijven 100% is vind ik een sommetje maken voor wat betreft de marktwaarde een te persoonlijke aangelegenheid voor een openbaar forum. Ook voegt het volgens mij niet veel toe. Ik heb een eenmanszaak en naast het inbrengen van het nodige eigen vermogen zal ik ook garant staan met mijn overige bedrijven en vermogen.
  9. Dag allemaal, Ik ben ondertussen alweer een jaartje of 9 aan het ondernemen en in die tijd heb ik een paar leuke bedrijven opgebouwd. Er zitten zeker nog wel wat groei mogelijkheden in, maar heel spectaculair zal het allemaal niet meer zijn. Ik heb echter nog wel zin in het opbouwen van een nieuw bedrijf en ik ben mij eens aan het oriënteren naar de mogelijkheden voor een financiering. Mijn financiële situatie is globaal als volgt; Rondvaart bedrijf in Zwolle centrum, eigen vermogen = 100%, winst en omzet groeit gestaag door. Bed & Breakfast in Zwolle centrum, eigen vermogen = 100%, Winst en omzet al jaren stabiel Verhuurd pand in box 3, vrij van hypotheek, zeer goede netto huuropbrengst Woonboot in box 3, vrij van hypotheek, binnenkort verhuurd 1 x jaarwinst aan vrije middelen Ik kan er natuurlijk voor kiezen op eigen vermogen door te groeien, maar met de lage rente zou het toch mogelijk moeten zijn er een beetje leverage in te brengen. Een eerste optie waar ik naar heb gekeken is een nieuwe hypotheek op het verhuurde pand, dat kan bij NIBC, maar dan ben ik wel meteen 4-5k aan kosten kwijt, betaal ik 4% rente en zit ik vast aan een star contract. Ook is het maar 70% van de verhuurde waarde, niet echt de moeite waard. Een andere optie is crowdfunding. Een leuke manier om naamsbekendheid te krijgen maar de kosten zijn met 5-8% nogal hoog. Ook zijn de rentes vanaf 5% meer gericht op risicovollere beleggingen in mijn optiek. Hier blijf ik een beetje steken. De rente op de bank is rond de 0%. Er moet toch een weg bestaan in contact te komen met potentiele investeerders tegen een minimum aan kosten en een rente die meer in verhouding staat tot het risico? Of zal ik zelf een platform in de lucht moeten gooien :-) [verandering: titel]
  10. Dag allen, In ben sinds een aantal maanden verwikkeld in een vervelend verzekerings conflict met een Duitse verzekeraar. Kort samengevat heb ik een offerte per mail ontvangen, per mail geaccepteerd, 10 dagen na deze mail een schade geval waarna bleek dat de mail nog niet verwerkt was en de verzekeraar weigert schade uit te keren of verder over de zaak te communiceren. Onder Duits recht is een verzekeraar blijkbaar pas gebonden nadat ze de polis hebben verstuurd en ondanks een lange klantrelatie is het enige wat de verzekeraar nu doet is wachten op een eventuele rechtzaak. Het gaat "slechts" om een paar duizend euro en eigenlijk heb ik ook helemaal geen zin in een rechtszaak. Echter, ik zou het ook hoogst onbevredigend vinden als deze zaak geen enkele gevolgen voor de verzekeraar zou hebben. Derhalve heb ik een tweetal domeinnamen geclaimd met het idee enkel deze communicatie omtrent deze zaak online plaatsen, plus de mogelijkheid voor eventuele andere gedupeerden om hierop te reageren. Ik heb dit de verzekeraar medegedeeld en ditmaal komt er wel een reactie; een rechtszaak tegen mij als ik de domeinnamen niet vrijgeef en als ik de "vertrouwelijke" correspondentie online plaats. Iemand enig idee wat mijn rechten zijn? Het gaat mij allang niet meer om een schade uitkering, maar om het principe dat ik mij zo niet laat behandelen & ter waarschuwing voor anderen.
  11. Dag heren, Bedankt voor jullie reactie. "De machine" betreft een nieuw schip voor mijn rondvaartbedrijf die in 2014 in gebruik zal gaan. Het is niet mogelijk om in 2 delen te betalen, maar het zou wel een optie zijn om het schip 50/50 te kopen samen met een investeerder en volgend jaar deze 50% erbij te kopen. Nieuwe technieken zijn helaas niet van toepassing, al zou het wel een leuk project zijn om `m op kernenergie te laten lopen ;-)
  12. Beste forumleden, Ik wil een machine voor mijn bedrijf kopen van 100k. Is het mogelijk om dit jaar voor 50% eigenaar te worden en volgend jaar voor 100% en zo optimaal gebruik te maken van de Investeringsaftrek?
  13. Bedankt, ik heb een verzoek ingediend.
  14. Beste collega ondernemes, In 2008 heb ik mijn (niet zakelijke) zeilboot aan mijn vader verkocht. Met dat geld heb ik mijn rondvaartbedrijf opgestart. Inmiddels heb ik de wens om het schip zakelijk terug te kopen en in te zetten voor hetzelfde rondvaartbedrijf. De verkoopprijs zijn wij overeengekomen van 80% van de aankoopwaarde=getaxeerde waarde in 2008. Het schip is geregistreerd bij het kadaster en verkoop zal via de notaris geschieden. Kunnen wij deze transactie zo sluiten of is het verstandig om de belastingdienst vooraf in te lichten? Dit ook in het licht dat mijn vader binnenkort wil beginnen een deel van zijn vermogen aan ons te schenken. Bedankt!
  15. Onlangs is een gast vertrokken zonder te betalen. Ook heeft hij de sleutel meegenomen. Omdat ik het bij aankomst al niet vertrouwde heb ik zijn paspoort gevraagd, en een proces verbaal vermissing identiteitsbewijs gekregen (zonder vaste woon en verblijfplaats) Het blijkt dat hij bij in ieder geval 2 collega`s hetzelfde heeft geflikt, schade bij hun in de duizenden euro`s Een incasso traject kan ik voor de vorm wel starten, maar zal natuurlijk weinig zin hebben. Dus vroeg ik mij af of ik hem failliet kan laten verklaren, wat mij dat kost, en hoeveel last hij daarvan krijgt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.