Jump to content
Mark 82
Verberg

Mogelijkheden bedrijfsfinanciering

vraag

Dag allemaal,

 

Ik ben ondertussen alweer een jaartje of 9 aan het ondernemen en in die tijd heb ik een paar leuke bedrijven opgebouwd. Er zitten zeker nog wel wat groei mogelijkheden in, maar heel spectaculair zal het allemaal niet meer zijn. Ik heb echter nog wel zin in het opbouwen van een nieuw bedrijf en ik ben mij eens aan het oriënteren naar de mogelijkheden voor een financiering.

 

Mijn financiële situatie is globaal als volgt;

Rondvaart bedrijf in Zwolle centrum, eigen vermogen = 100%, winst en omzet groeit gestaag door.

Bed & Breakfast in Zwolle centrum, eigen vermogen = 100%, Winst en omzet al jaren stabiel

Verhuurd pand in box 3, vrij van hypotheek, zeer goede netto huuropbrengst

Woonboot in box 3, vrij van hypotheek, binnenkort verhuurd

1 x jaarwinst aan vrije middelen

 

Ik kan er natuurlijk voor kiezen op eigen vermogen door te groeien, maar met de lage rente zou het toch mogelijk moeten zijn er een beetje leverage in te brengen.

 

Een eerste optie waar ik naar heb gekeken is een nieuwe hypotheek op het verhuurde pand, dat kan bij NIBC, maar dan ben ik wel meteen 4-5k aan kosten kwijt, betaal ik 4% rente en zit ik vast aan een star contract. Ook is het maar 70% van de verhuurde waarde, niet echt de moeite waard.

 

Een andere optie is crowdfunding. Een leuke manier om naamsbekendheid te krijgen maar de kosten zijn met 5-8% nogal hoog. Ook zijn de rentes vanaf 5% meer gericht op risicovollere beleggingen in mijn optiek.

 

Hier blijf ik een beetje steken. De rente op de bank is rond de 0%. Er moet toch een weg bestaan in contact te komen met potentiele investeerders tegen een minimum aan kosten en een rente die meer in verhouding staat tot het risico? Of zal ik zelf een platform in de lucht moeten gooien :-)

 

[verandering: titel]


www.rondvaartzwolle.nl

Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Je schrijft veel maar vertelt weinig tot niets concreets ;)

 

Wat is het risico? Wat ga je doen, welk bedrag zoek je en sta je garant met je huidige bedrijven en vermogen? (En zo ja: wat is daarvan globaal de marktwaarde)?

 


Partner bij B2Bsure, de vooruithelpers in verzekeringen en risicobehee

Ik help ondernemers vooruit met inzicht in en oplossingen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen.

Waarmee kan ik jou vooruit helpen? 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dag Nobert,

 

Wat ik wil gaan doen staat nog niet vast, voordat ik daar teveel tijd in ga investeren wil ik eerst is uitzoeken wat de financiële mogelijkheden zijn.

 

Aangezien het eigen vermogen van mijn bedrijven 100% is vind ik een sommetje maken voor wat betreft de marktwaarde een te persoonlijke aangelegenheid voor een openbaar forum. Ook voegt het volgens mij niet veel toe.

 

Ik heb een eenmanszaak en naast het inbrengen van het nodige eigen vermogen zal ik ook garant staan met mijn overige bedrijven en vermogen.

 


www.rondvaartzwolle.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De financieringsmogelijkheden hangen volledig samen met de bestemming die je eraan geeft. Dus als je nog geen idee hebt wat je wilt doen met het geleende geld, kun je alle opties de revue laten passeren, pas wanneer je een concreet plan hebt, zul je merken of en hoe je dat gefinancierd krijgt.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hi Mark,

 

Stel je voor dat je bij een bank werkt en iemand komt een lening vragen;

Ik ben een beetje verveeld, had graag een flink bedrag en zie dan wel wat ik er mee doe.

Wat zou jij tegen hem zeggen ?

 

Groetjes,


Geef om mensen en gebruik dingen.

Andersom werkt niet.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Daartegenover staat dat je met een beetje lokale bekendheid en een relatie met een bank misschien wel een potje kunt breken. Er zijn ook ondernemers die tien jaar hard hebben gewerkt en dan een deel van hun werk willen verzilveren.

 

Mark, zoek je dan in idee een lening met onderpand of investeerder? In het tweede geval vraag ik me af of een eenmanszaak met drie of vier activiteiten dan een handige of betrouwbare rechtsvorm is.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hier blijf ik een beetje steken. De rente op de bank is rond de 0%. Er moet toch een weg bestaan in contact te komen met potentiele investeerders tegen een minimum aan kosten en een rente die meer in verhouding staat tot het risico? Of zal ik zelf een platform in de lucht moeten gooien :-)

Ik hoop voor jou dat jouw investeringsplan wat concreter is!

 

Je wilt weten welke financieringsmogelijkheden je ter beschikking staan zonder daarbij te weten of aan te geven wat je precies wil gaan ondernemen. Afhankelijk van wat er gefinancierd moet worden en de daarbij behorende afloscapaciteit kan je dat doen op lange termijn middels een lening met vaste aflostermijnen, of variabel middels een rekening courant krediet.

De financier wil weten waavoor financiering verstrekt moet gaan worden, hoeveel en hoelang, daarbij zal een risico inschatting gemaakt worden. Op basis daarvan zal hij besluiten wel of niet te financieren en zo ja, op basis van welke zekerheden en kredietvergoeding.

 

Zolang jouw investeringplan niet duidelijk is zal je geen antwoord op jouw vraag krjjgen

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Als ik je bericht lees is je vraag: 'welke mogelijkheden zijn er om op basis van het huidige kapitaal te financieren'.

 

Een reguliere financier zal echter de financieringsaanvraag toetsen op basis van de verwachtingen van de nieuwe onderneming. En daarna zal hij zich storten op de zekerheden die je kunt bieden.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 16 leden online en 199 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept