Jump to content

derek23

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  google
 1. De partij die 46.000 biedt op het hele bedrijf kan een bankgarantie leveren. De bedrijfswaarde is zo'n 60.000 en dat is er ook voor te krijgen, maar mijn partner zit mij te pushen dat hij er zo snel mogelijk uit wil (hij mailt zo'n 3x per dag over een rechtzaak en wat hij me wel niet aan zal doen) en ik wil er ook wel een keer uit nu. Er zijn 2 boden. 67.500 en 46.000. Mijn zakenpartner wil 22.500 voor zijn helft van het bedrijf en wil er zo snel mogelijk uit, hij wilde er een maand geleden al uit toen er een bod van 34.000 op het hele bedrijf kwam, daar was hij al mee akkoord. Nu word ik steeds onder druk gezet tot een snelle verkoop van het bedrijf en het hele verkoopgebeuren zit nu ook 24/7 in mijn gedachten. Ik ga dus toch voor de zekerheid en accepteer het veilige bod van 46.000 minus 22.500 (23.500) i.p.v. het bod van 67.500 minus 22.500 (45.000). Ik zal eerlijk toegeven dat de partij met het hogere bod ook niet altijd erg professioneel op mij overkomt, maar indien hij een garantie kan leveren, dan komt dit mij financieel veel beter uit en loop ik geen risico. Het betreffende bedrijf heeft vorige week ook een ander redelijk groot bedrijf overgenomen dat in onze branche zit.
 2. Ik hoop dat de overname hier niet op stuk loopt. Hij heeft een lening aangevraagd via Bizner, maar deze is geweigerd vanwege de bankgarantie die hij heeft voor zijn nieuwe kantoorpand. Ik weet ook niet welke gedachte hier precies achter zit.
 3. Bedankt voor je uitgebreide respons. Ik ga eerst even koken en zal dan nog even uitgebreid op je bericht reageren. Een verzoek bij Bizner is nu afgekeurd, omdat hij al een bankgarantie op zijn kantoorpand heeft. De reden dat hij eerst niet direct een bankgarantie bij Rabobank kon krijgen, was ook omdat hij op zijn kantoorpand al een bankgarantie heeft lopen. Ik weet niet of ik hier conclusies uit moet trekken.
 4. We gaan dan maar een bankgarantie proberen. Ik heb geen probleem met het geld ontvangen over de komende 8 maanden, zolang ik maar mijn geld ontvang. Maar ik lees en hoor overal dat de bank alleen een bankgarantie afgeeft, indien je het geld al op de rekening hebt staan. In dat geval wordt zo'n bedrag geblokkeerd. Wanneer worden er nog meer bankgaranties uitgegeven? En wat zijn de kosten hiervan?
 5. Maar welk onderpand zou de koper jou kunnen bieden dat hij de bank niet kan bieden? De koper heeft mij gezegd dat zijn bank 2/3 maand nodig heeft om een lening te regelen. De bank vroeg om onze balansen en resultatenrekeningen (overgenomen partij). Ik heb geen idee of hij hierbij gesproken heeft over een onderpand bij de bank.
 6. Indien de boel in augustus 2009 pas verkocht wordt, dan moet ik nog 9 maand doorwerken. Mijn VOF-partner en ik kunnen niet meer goed opschieten en het is nu al echt vervelend. Ik weet niet of hij minder kredietwaardig is, hij heeft wel geprobeerd een lening te krijgen, maar de bank heeft op de afspraak gezegd dat het wel 2/3 maand kan duren voordat ze hun beslissing maken. Het bedrag is niet het dubbele, maar 20K hoger. Ik heb met mijn VOF-partner een vast bedrag afgesproken om hem uit te kopen. Via deze deal hou ik er 40K i.p.v. 20K aan over. Is een onderpand geen optie?
 7. Ik kan hem ook voorstellen om een onderpand te bieden, wellicht is dit interessant? Adviseren jullie de bedrijfsovername bij de notaris vast te laten leggen? Ik heb al een adviseur welke een contract heeft opgesteld.
 8. Ik wil namelijk deze week gewoon de contracten kunnen sluiten en duidelijkheid hebben. De bank zegt 2/3 maanden nodig te hebben om te kunnen beslissen. Verschillende banken hebben een waardeloze regeling om een bankgarantie bij een bedrijfsovername te krijgen.
 9. Mij is altijd gezegd dat banken meestal het bedrag apart nemen, zodat de partij die de bankgarantie aanvraagt er geen aanspraak op kan doen en nog eens 1% hierover heft. Bizner doet het sowieso op die manier. Veel andere banken doen het volgens mij ook op die manier. De overnemende partij heeft mij gezegd dat het tegenwoordig helemaal niet leuk meer is een bankgarantie aan te vragen, aangezien het veel tijd kost en je per direct het geld beschikbaar moet hebben.
 10. Een bedrijf kan alleen een bankgarantie krijgen, indien ze het geld beschikbaar hebben toch?
 11. Ons bedrijf wordt waarschijnlijk per 1-1-2009 overgenomen. De overnemende partij betaalt het geld vanaf 14 januari tot 14 augustus 2009. Ik heb zelf weinig problemen met deze financiering meer, aangezien ik al 4 maanden bezig ben met de bedrijfsverkoop. Bij dit bod op de VOF ontvang ik € 40.000 i.p.v. € 20.000. Dit laatste bod is van een ander bedrijf en daarbij ontvang in het bedrag in december. De 40K-kandidaat kan bij zijn bank pas in 2 maanden uitsluitsel krijgen of hij een lening kan krijgen, waarschijnlijk vanwege de kredietcrisis. Moet ik vragen om zijn balansen en resultatenrekeningen? Moet ik vragen of hij privé garant staat indien het om een BV gaat? (ik weet niet of het een BV of VOF is, ik dacht het laatste) Hoe zorg ik dat ik het contract kan tekenen zonder achteraf een rotgevoel te hebben of ik het geld wel krijg?
 12. Ten eerste mijn complimenten over het niveau van de reacties. Helaas ben ik een student die slechts € 1000,- per maand aan stabiel inkomen heeft, waarvan € 600,- per maand uit het bedrijf. De bedrijfsrekening staat momenteel nog particulier op naam van mijn zakenpartner, dit wordt gewijzigd na de overname. Hiervoor heb ik wel een bankgarantie nodig. Een akkoord heb ik nog niet met de koper, dit is ook nog vrij lastig, voordat ik mijn collega heb uitgekocht. De € 70.000 gaat zeker geboden en betaald worden. Het belangrijke nu is mijn zakenpartner uitkopen en alles op papier te hebben, zodat ik op dat vlak zekerheid heb. Wat is in mijn geval de makkelijkste en snelste manier om aan de bankgarantie te komen? Ik leg me erbij neer dat dit ook weer € 500 uiteindelijk zou kosten, terwijl ik slechts een garantie voor € 20.000 nodig heb. Dien ik mijn ouders bijvoorbeeld garant te laten staan? Dat zij de bankgarantie op basis van hun inkomen leveren in combinatie met een nog aan te vragen lening voor 3 maand?
 13. Dat zal ik nog eens proberen. Ik ben echt zat van Debitel en hun gang van zaken. Ik heb net een factuur van € 130,00 aan buitenlandbellen ontvangen. Ze blijken dus voor alle voicemailberichten die bij mij zijn ingesproken(!!) geld te rekenen. Ik heb mijn telefoon niet eens opgenomen en mij wordt geld gerekend!
 14. Ik wil mijn zakenpartner binnenkort uitkopen om vervolgens het bedrijf door te verkopen aan een overnamekandidaat. De contracten zijn klaar en 99% is afgerond. Mijn collega vraagt alleen bankgarantie. Via mijn huidige bank (Postbank) kan ik dit niet regelen, gezien de onderneming een particuliere rekening op zijn naam gebruikt via de Rabobank. Daarbij zal ik het geld pas ontvangen na de verkoop van het bedrijf. Hoe kan ik een bank garant laten staan? De risico's zijn 0% en het bedrijf is € 50.000 waard, terwijl de bankgarantie slechts nodig is voor € 20.000. Echter de telefonische helpdesk van Postbank Zakelijk zei dat ze alleen bankgaranties aan bedrijven uitgeven, die het bedrag al op hun rekening hebben staan en zelf bij de Postbank zitten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept