Jump to content

WhatTheBleepDoIKno

Junior
 • Content Count

  24
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Zibb.nl
 1. Hallo, Ik ben bezig met het opstellen van een Ondernemingsplan voor het UWV. Het gaat om een eenmanszaak. Ik heb een huur woning en heb een kamer als kantoorruimte ingericht. Bij de exploitatiebegroting weet ik niet hoeveel procent van de kosten zoals, huur, gas en electra, verzekeringen enz. als kosten Voor het bedrijf mogen worden gezien. Dank u wel
 2. Hallo geachte ondernemers, Ik vraag me af of het mogelijk is en de eventuele gevolgens als een gedeelte van het bruto loon als onbelaste reiskosten aan een werknemer wordt vergoed met als doel te besparen op bedrijfskosten en als voorwaarde dat de werknemer hetzelfde bedrag aan nettoloon blijft ontvangen. Bij voorbaat dank! Edit door moderator: je CAPSlock stond aan toen je de titel typte...
 3. Hallo geachte mensen, Wij willen graag weten wat de normen en voorwaarden zijn om bij het terugbetalen van een BBZ kredit voor bedrijfskapitaal van de Gemeente, in aanmerking te komen voor (gedeeltelijk) kwijtschelding. Bij voorbaat dank! ???
 4. Goede dag ondernemers! ;) Ik zou graag willen weten of het mogelijk is voor een Directeur Groot Aandeelhouder van een BV deeltijd WW aan te vragen. bij voorbaat dank, ???
 5. Hmmm.. inderdaad... ik ga even meer informatie inwinnen c.q. met collega's overleggen en dan kom ik z.s.m. hierop terug. :-\ Dank u ;)
 6. Sorry voor de late reactie en bedankt voor uw antwoord, Ja, het ging om een borgstelling die destijds is afgegeven. De bank heeft het geld gesecureerd door de spaarrekening te blokkeren. De rekening courant van de BV en de spaarrekening van de oom liepen immers bij de zelfde bank. De bank heeft het geld van de borgstelling gebruikt om de schuld van de BV te doen verminderen door te zijner tijd de gelden die op de gesecureerde spaarrekening stonden over te boeken naar de rekening courant van de BV die (natuurlijk door de schuld van de BV aan de bank) een negatief saldo vertoonde.
 7. Hallo, ik zou graag het antwoord willen weten op de volgende vragen, alvast bedankt! ;) Toelichting Een B.V. heeft een lening bij de bank. De D.G.A. van de BV heeft een oom die een geldbedrag ter beschikking stelt als borgstelling voor de bank. Na het overlijden van de oom wordt dit bedrag in mindering gebracht op de schuld van de BV aan de bank. Vragen: Gaat het om een schenking waarover overdrachtbelasting betaald moet worden of gaat het anders met een dergelijke borgstelling? Mag dit als winst worden gezien? Hoe kan ik dit in de administratie vastleggen?
 8. In feiten wel ja. Maar is er dan sprake van verstrekken van onjuiste informatie (fraude) of geldt het alleen bij officiële documenten, bijvoorbeeld een door een accountant gecontroleerde Jaarrekening?
 9. Hallo! Het volgende: Een onderneming verstrekt een aantal overzichten met actuele informatie over schuldpositie en winstgevendheid van zijn bedrijf aan een van zijn leveranciers; geen officiële jaarrekening. De leverancier heeft hierom gevraagd alvorens een levering van goederen vrij te geven. Deze leverancier heeft nog een redelijk hoog bedrag te vorderen van de afnemer maar de afnemer kan op dit moment niet betalen. De leverancier beslist aan de hand van die gegevens de goederen te leveren. De afnemer betaald daarna een gedeelte van zijn schuld (die inmiddels hoger is geworden door de laatste levering). Als er vervolgens blijkt dat de door de afnemer verstrekte informatie niet juist was, hoe moet de leverancier dan dit aanpakken? ???
 10. Hallo, Ik ben Directeur Grootaandeel Houder van een BV. Ik heb een AOV verzekering (particulier) met een eigenrisico van een jaar. Ik heb mijn werknemers bij een ziekengeld schade verzekeraar. Ik wil me nu ook daarbij mee laten verzekeren zoals voor de rest van de werknemers. De eigen risico voor deze verzekering is 2 weken. Weet iemand of dit is toegestaan? ???
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept