Jump to content

ijzereter

Junior
 • Content Count

  25
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  financiering
  expert
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Google, Intermediair
 1. Dat heb ik ook al even opgezocht maar ondanks de hulp van wikipedia ben ik er nog steeds niet wijzer van geworden. Behalve dat het een stamrecht BV zou kunnen zijn, zou het ook een beheer of beleggingsmaatschappij kunnen zijn. Of is dit een typisch kenmerk van een stamrecht B.V? Kan iemand mij misschien in Jip en Janneke taal uitleggen wat dit systeem precies doet en wat het precies inhoudt? Daarnaast zie ik ook Maatschappelijk kapitaal, Geplaatst kapitaal en Gestort kapitaal staan, kan iemand mij uitleggen wat dat precies is? Ik heb wel een vermoeden, maar ik wil het toch liever even bevestigd krijgen. Eigenlijk een domme vraag van mij, maar toch wil ik het even verduidelijkt hebben.
 2. Steeds vaker zie ik mensen op hun huisadres een BV hebben staan terwijl daar geen bedrijf gevestigd is. Toevallig heeft een vreemde kennis van mij ook een bv op zijn huisadres staan terwijl die zelf in de praktijk helemaal geen bedrijf heeft. Een inzage in het handelsregister en diens uittreksel wordt ik ook niet echt wijzer van. Een klein stukje uit het desbetreffende uittreksel Als leek zijnde vraag ik me toch af wat dit voor nut heeft. De ene heeft ACHTERNAAM B.V. de ander weer Klaas Baak beheer B.V, ook zie ik vaker verbasteringen van achternamen en allerlei combinaties van B.V's terwijl op het desbetreffende adres geen bedrijf zit, en op internet de BV naam niet bekend is. Kan iemand mij vertellen wat het nut hiervan is? Daarnaast zie ik ook dat mensen hun naam, bijvoorbeeld Klaas vaak beheer B.V. hebben, is dat het zelfde en wat is een zogenaamde beheer BV eigenlijk?
 3. Maar is dat noodzakelijk die koppeling? Is het ook mogelijk om zoiets handmatig te doen om de x aantal weken? Alles bij elkaar optellen en dan inboeken.
 4. Als we er even er van uitgaan dat er per dag xx bestellingen binnenkomen in mijn webshop. Nu is het de bedoelingen dat deze bestellingen in mijn boekhouding komen. Alleen hoe kan ik zoiets het beste doen? Het zou wel onzinnig zijn als je dagelijks al die bestellingen moet copy/pasten om de gegevens vanuit je bestelsysteem in je boekhouding te krijgen. Kan zoiets geautomatiseerd worden, of is het ook mogelijk om al deze bestellingen bij elkaar op te tellen en na een x aantal maanden in je boekhouding te boeken? Ik denk (mocht ik op termijn een onderneming beginnen) om een boekhouder in te schakelen. Alleen zit ik dan nog met het probleem dat al deze boekhouders vast ook weer verschillende boekhoudpakketten gebruiken. Mocht ik niet tevreden zijn met de boekhouder, hoe kan ik dan makkelijk overschakelen zonder dat de boekhouder alles opnieuw moet invoeren? Trouwens, welke boekhoud software worden eigenlijk het meeste gebruikt in de benelux door deze professionals?
 5. Tegenwoordig zijn er zoveel ict adviesbureaus op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer kan vinden. De één werkt vanaf een zolderkamer, terwijl de andere een heel team van adviseurs om zich heen heeft staan. Zo ben ik zelf opzoek naar een goed adviesbureau die mij kan adviseren op het gebied van het realiseren van een bedrijfsnetwerk tot aan het optimaal tunen van database/webservers, en geavanceerde netwerkstructuren. Kan iemand mij wat vertellen over deze bedrijven, en welke jullie mij aanraden?
 6. Sorry, even voor de duidelijkheid bedoel ik juist niet het technische gedeelte, maar meer de royalty en licenties zaken. Zoals het aankopen van rechten voor het re-publiceren van een track, en deze op een verzamel album distribueren. Ik kan nu wel mooi onprofessioneel aankloppen bij grote platenmaatschappijen zoals Universal en Sony etc, maar zonder enige kennis van zaken denk ik niet dat zij zaken met mij zouden willen doen.
 7. Ik vraag me eens af hoe dat nou precies zit, als ik een cd uit wil brengen, wat eigenlijk een soort compilatie album moet worden uit verschillende artiesten/cd's van derden. Kan iemand mij vertellen hoe dit ongeveer te werk gaat in deze branche? Dus even kort samengevat, verschillende tracks van verschillende artiesten op één cd.
 8. Een oproep dan… Nils. Excuses voor mijn slechte taalgebruik. :-[ Hier volgen mijn vragen, ik ga ervan uit dat ik op het moment van starten weinig, of onvoldoende vermogen heb om apparatuur of mensen zelf te huren/kopen, maar wel een aantal volledige ideeën volledig uitgewerkt op papier. Ik heb een aantal uiteenlopende plannen, waarbij de één meer in de commerciële sfeer komt, en de ander meer in een documentaire sfeer. Mijn plan is om voor projecten te gaan die op tv worden uitgezonden, of/en op dvd verschijnen. Er zijn verschillende (financiële) mogelijkheden om een project te realiseren. Ik kan een sponsor, fonds, subsidie, omroep, binnenhalen om daarmee mijn project te financieren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nogmaals wat ik kan, dus is het project (een documentaire) dus volledig laten financieren door een omroep, in ruil dat het daar natuurlijk word uitgezonden. Maar wat ook een mogelijkheid, is van geld van sponsoren, fondsen daarvan een documentaire te laten financieren, dan op DVD uitbrengen, en vervolgens wellicht aan een (buitenlandse) omroep verkopen. Ik zat er nog aan te informeren bij NCRV’s Dokument, maar die verzochten mij vervolgens om maar ergens anders te informeren hoe dat precies in tvland te werk gaat.
 9. Nu hier mijn 2e topic over dit specifieke onderwerp, namelijk het opzetten van een eigen tv productiebedrijf. Uit mijn vorige topic ben ik helaas niet wijzer geworden, dus ik besluit toch wat minder breed vragen te stellen. Omdat het produceren van een tv programma ingewikkeld in elkaar zit ben ik daarom meer op zoek naar specifieke personen, of een consultingbedrijf die mij echt specifiek advies kunnen geven, en zaken uitleggen. Helaas zal ik hier vast een hoop centen moeten neerleggen om echt antwoord op mijn vragen te stellen betreft het produceren van eeen tv programma. Zijn er hier mensen die zich in deze branche actief zijn, en die evt een eigen productiebedrijf hebben?
 10. Dat zijn toch aanzienlijke bedragen die worden geleend. Ik maak me wel zorgen of ik wel überhaupt kans heb om zo’n aanzienlijk bedrag weet los kan krijgen van de bank gezien ik nog maar 19 jaar ben, nog thuis woon en op school zit. Hebben jullie nog specifieke tips voor het opstellen van een ondernemingsplan, om daar mee uiteindelijk naar een bank te gaan?
 11. Mochten ze akkoord gaan, alvast gefeliciteerd. Ben zelf ook van plan om op termijn als ik al mijn zaken op orde heb ook maar eens naar de bank te stappen. Enkel ben ik behoorlijk onzeker over mijn presentatie en plan. Misschien heeft er iemand nog wat enkele tips hoe ik me het beste daar kan presenteren met mijn plan, en hoe ik dit plan het beste op kan zetten? Van mijn familie word ik ook niet veel wijzer, die attenderen mij alleen maar op de risico's mocht het in de soep lopen.
 12. Behoorlijk knap van je dat je een krediet (60K ::)) heeft weten te krijgen van de bank, terwijl je zelf niet al te veeld geld had. Ik zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat je grote geheim je business plan is, en een goede vlotte babbel. Zelf dit ik eigenlijk in een soortgelijke situatie als student zijnde. Ik heb zelf niet, of veel te weinig vermogen om een eigen bedrijf op te starten met de bijbehorende apparatuur en mensen in te kopen/huren. Voordat ik begin is het geld bij mij zelf dus alweer op. Om echt van de grond te komen heb ik dus als arme sloeber om het zo maar te zeggen, wat geld nodig om op te starten, om vervolgens echt te kunnen draaien. Ik heb een hoop gelezen over het zogeheten startkapitaal, en dat hele feest eromheen met ventures, en business engeltjes en duiveltjes etc. Ik heb zelf toch wat meer de voorkeur voor een bank, dit omdat het voor mij toch wat betrouwbaarder en makkelijker aanvoelt dan die hele massa van investeerders en ventures, alleen weet ik eerlijk gezegd ook niet wat er zoal bij een bank dan precies te werk gaat, en wat precies dan de nadelen zijn, als je je startkapitaal via een bank afsluit. Als ik dan 'zomaar' 50k krijg van de bank, op basis van businessplan en indruk, en ik krijg de zaak goed aan de praat heb ik geluk en hoef ik het geld dus alleen maar (met rente) af te lossen, maar hoe zit het ermee, als ik met die 50k alleen maar verliezen mee draai, en ik mezelf ongewild de put in gooi? Hoe zit dat dan met werklozen zonder enige cent, die dmv van één of ander speciaal fonds, stichting, of krediet een regeling kunnen treffen, en daarbij zo'n €30 a 40.000 denk ik te kunnen lenen, en daarmee de fout ingaan. Hoe moet diegene dan zijn het geld terug betalen, want van een kale kip kan je niet plukken. Ik neem aan dat deze organisaties niet zomaar geld weggeven. In iedergeval ben ik hier niet echt thuis in dit wereldje, maar heb ik net als deze topicstarter ook een hoop geld nodig om een onderneming goed op te starten. Ik heb zelf ook al trouwens dat startkapitaal gids doorgelezen, maar daar word naar mijn gevoel meer naar andere kanten word gefocust, dan het specifiek startkapitaal regelen bij de lokale bank. Ik zal dit topic dan daarom wat extra in de gaten houden. ;D
 13. Even kort samengevat Pawelotti, jij bent als starter (zonder veel geld en werk) naar de bank gegaan, goed voorgesteld en vervolgens kreeg je die 60k krediet mee?
 14. Dat zal vast wat geld kosten, desondanks je maar zeer beperkt eigen vermogen hebt. Wat ik mijzelf afvraag, of je überhaupt wel geld kan krijgen van de bank als je zelf amper geld hebt? Wat als het fout loopt? Hoe wil je dan al dat geld weer terugbetalen aan de bank? @zemzem? Aan hoeveel euro denk je als ik vragen mag?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept