ijzereter

Junior
  • Aantal berichten

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door ijzereter

  1. Dat heb ik ook al even opgezocht maar ondanks de hulp van wikipedia ben ik er nog steeds niet wijzer van geworden. Behalve dat het een stamrecht BV zou kunnen zijn, zou het ook een beheer of beleggingsmaatschappij kunnen zijn. Of is dit een typisch kenmerk van een stamrecht B.V? Kan iemand mij misschien in Jip en Janneke taal uitleggen wat dit systeem precies doet en wat het precies inhoudt? Daarnaast zie ik ook Maatschappelijk kapitaal, Geplaatst kapitaal en Gestort kapitaal staan, kan iemand mij uitleggen wat dat precies is? Ik heb wel een vermoeden, maar ik wil het toch liever even bevestigd krijgen. Eigenlijk een domme vraag van mij, maar toch wil ik het even verduidelijkt hebben.
  2. Steeds vaker zie ik mensen op hun huisadres een BV hebben staan terwijl daar geen bedrijf gevestigd is. Toevallig heeft een vreemde kennis van mij ook een bv op zijn huisadres staan terwijl die zelf in de praktijk helemaal geen bedrijf heeft. Een inzage in het handelsregister en diens uittreksel wordt ik ook niet echt wijzer van. Een klein stukje uit het desbetreffende uittreksel Als leek zijnde vraag ik me toch af wat dit voor nut heeft. De ene heeft ACHTERNAAM B.V. de ander weer Klaas Baak beheer B.V, ook zie ik vaker verbasteringen van achternamen en allerlei combinaties van B.V's terwijl op het desbetreffende adres geen bedrijf zit, en op internet de BV naam niet bekend is. Kan iemand mij vertellen wat het nut hiervan is? Daarnaast zie ik ook dat mensen hun naam, bijvoorbeeld Klaas vaak beheer B.V. hebben, is dat het zelfde en wat is een zogenaamde beheer BV eigenlijk?
  3. Maar is dat noodzakelijk die koppeling? Is het ook mogelijk om zoiets handmatig te doen om de x aantal weken? Alles bij elkaar optellen en dan inboeken.
  4. Als we er even er van uitgaan dat er per dag xx bestellingen binnenkomen in mijn webshop. Nu is het de bedoelingen dat deze bestellingen in mijn boekhouding komen. Alleen hoe kan ik zoiets het beste doen? Het zou wel onzinnig zijn als je dagelijks al die bestellingen moet copy/pasten om de gegevens vanuit je bestelsysteem in je boekhouding te krijgen. Kan zoiets geautomatiseerd worden, of is het ook mogelijk om al deze bestellingen bij elkaar op te tellen en na een x aantal maanden in je boekhouding te boeken? Ik denk (mocht ik op termijn een onderneming beginnen) om een boekhouder in te schakelen. Alleen zit ik dan nog met het probleem dat al deze boekhouders vast ook weer verschillende boekhoudpakketten gebruiken. Mocht ik niet tevreden zijn met de boekhouder, hoe kan ik dan makkelijk overschakelen zonder dat de boekhouder alles opnieuw moet invoeren? Trouwens, welke boekhoud software worden eigenlijk het meeste gebruikt in de benelux door deze professionals?
  5. Tegenwoordig zijn er zoveel ict adviesbureaus op de markt dat ik door de bomen het bos niet meer kan vinden. De één werkt vanaf een zolderkamer, terwijl de andere een heel team van adviseurs om zich heen heeft staan. Zo ben ik zelf opzoek naar een goed adviesbureau die mij kan adviseren op het gebied van het realiseren van een bedrijfsnetwerk tot aan het optimaal tunen van database/webservers, en geavanceerde netwerkstructuren. Kan iemand mij wat vertellen over deze bedrijven, en welke jullie mij aanraden?
  6. Sorry, even voor de duidelijkheid bedoel ik juist niet het technische gedeelte, maar meer de royalty en licenties zaken. Zoals het aankopen van rechten voor het re-publiceren van een track, en deze op een verzamel album distribueren. Ik kan nu wel mooi onprofessioneel aankloppen bij grote platenmaatschappijen zoals Universal en Sony etc, maar zonder enige kennis van zaken denk ik niet dat zij zaken met mij zouden willen doen.
  7. Ik vraag me eens af hoe dat nou precies zit, als ik een cd uit wil brengen, wat eigenlijk een soort compilatie album moet worden uit verschillende artiesten/cd's van derden. Kan iemand mij vertellen hoe dit ongeveer te werk gaat in deze branche? Dus even kort samengevat, verschillende tracks van verschillende artiesten op één cd.
  8. Een oproep dan… Nils. Excuses voor mijn slechte taalgebruik. :-[ Hier volgen mijn vragen, ik ga ervan uit dat ik op het moment van starten weinig, of onvoldoende vermogen heb om apparatuur of mensen zelf te huren/kopen, maar wel een aantal volledige ideeën volledig uitgewerkt op papier. Ik heb een aantal uiteenlopende plannen, waarbij de één meer in de commerciële sfeer komt, en de ander meer in een documentaire sfeer. Mijn plan is om voor projecten te gaan die op tv worden uitgezonden, of/en op dvd verschijnen. Er zijn verschillende (financiële) mogelijkheden om een project te realiseren. Ik kan een sponsor, fonds, subsidie, omroep, binnenhalen om daarmee mijn project te financieren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nogmaals wat ik kan, dus is het project (een documentaire) dus volledig laten financieren door een omroep, in ruil dat het daar natuurlijk word uitgezonden. Maar wat ook een mogelijkheid, is van geld van sponsoren, fondsen daarvan een documentaire te laten financieren, dan op DVD uitbrengen, en vervolgens wellicht aan een (buitenlandse) omroep verkopen. Ik zat er nog aan te informeren bij NCRV’s Dokument, maar die verzochten mij vervolgens om maar ergens anders te informeren hoe dat precies in tvland te werk gaat.
  9. Nu hier mijn 2e topic over dit specifieke onderwerp, namelijk het opzetten van een eigen tv productiebedrijf. Uit mijn vorige topic ben ik helaas niet wijzer geworden, dus ik besluit toch wat minder breed vragen te stellen. Omdat het produceren van een tv programma ingewikkeld in elkaar zit ben ik daarom meer op zoek naar specifieke personen, of een consultingbedrijf die mij echt specifiek advies kunnen geven, en zaken uitleggen. Helaas zal ik hier vast een hoop centen moeten neerleggen om echt antwoord op mijn vragen te stellen betreft het produceren van eeen tv programma. Zijn er hier mensen die zich in deze branche actief zijn, en die evt een eigen productiebedrijf hebben?
  10. Dat zijn toch aanzienlijke bedragen die worden geleend. Ik maak me wel zorgen of ik wel überhaupt kans heb om zo’n aanzienlijk bedrag weet los kan krijgen van de bank gezien ik nog maar 19 jaar ben, nog thuis woon en op school zit. Hebben jullie nog specifieke tips voor het opstellen van een ondernemingsplan, om daar mee uiteindelijk naar een bank te gaan?
  11. Mochten ze akkoord gaan, alvast gefeliciteerd. Ben zelf ook van plan om op termijn als ik al mijn zaken op orde heb ook maar eens naar de bank te stappen. Enkel ben ik behoorlijk onzeker over mijn presentatie en plan. Misschien heeft er iemand nog wat enkele tips hoe ik me het beste daar kan presenteren met mijn plan, en hoe ik dit plan het beste op kan zetten? Van mijn familie word ik ook niet veel wijzer, die attenderen mij alleen maar op de risico's mocht het in de soep lopen.
  12. Behoorlijk knap van je dat je een krediet (60K ::)) heeft weten te krijgen van de bank, terwijl je zelf niet al te veeld geld had. Ik zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat je grote geheim je business plan is, en een goede vlotte babbel. Zelf dit ik eigenlijk in een soortgelijke situatie als student zijnde. Ik heb zelf niet, of veel te weinig vermogen om een eigen bedrijf op te starten met de bijbehorende apparatuur en mensen in te kopen/huren. Voordat ik begin is het geld bij mij zelf dus alweer op. Om echt van de grond te komen heb ik dus als arme sloeber om het zo maar te zeggen, wat geld nodig om op te starten, om vervolgens echt te kunnen draaien. Ik heb een hoop gelezen over het zogeheten startkapitaal, en dat hele feest eromheen met ventures, en business engeltjes en duiveltjes etc. Ik heb zelf toch wat meer de voorkeur voor een bank, dit omdat het voor mij toch wat betrouwbaarder en makkelijker aanvoelt dan die hele massa van investeerders en ventures, alleen weet ik eerlijk gezegd ook niet wat er zoal bij een bank dan precies te werk gaat, en wat precies dan de nadelen zijn, als je je startkapitaal via een bank afsluit. Als ik dan 'zomaar' 50k krijg van de bank, op basis van businessplan en indruk, en ik krijg de zaak goed aan de praat heb ik geluk en hoef ik het geld dus alleen maar (met rente) af te lossen, maar hoe zit het ermee, als ik met die 50k alleen maar verliezen mee draai, en ik mezelf ongewild de put in gooi? Hoe zit dat dan met werklozen zonder enige cent, die dmv van één of ander speciaal fonds, stichting, of krediet een regeling kunnen treffen, en daarbij zo'n €30 a 40.000 denk ik te kunnen lenen, en daarmee de fout ingaan. Hoe moet diegene dan zijn het geld terug betalen, want van een kale kip kan je niet plukken. Ik neem aan dat deze organisaties niet zomaar geld weggeven. In iedergeval ben ik hier niet echt thuis in dit wereldje, maar heb ik net als deze topicstarter ook een hoop geld nodig om een onderneming goed op te starten. Ik heb zelf ook al trouwens dat startkapitaal gids doorgelezen, maar daar word naar mijn gevoel meer naar andere kanten word gefocust, dan het specifiek startkapitaal regelen bij de lokale bank. Ik zal dit topic dan daarom wat extra in de gaten houden. ;D
  13. Even kort samengevat Pawelotti, jij bent als starter (zonder veel geld en werk) naar de bank gegaan, goed voorgesteld en vervolgens kreeg je die 60k krediet mee?
  14. Dat zal vast wat geld kosten, desondanks je maar zeer beperkt eigen vermogen hebt. Wat ik mijzelf afvraag, of je überhaupt wel geld kan krijgen van de bank als je zelf amper geld hebt? Wat als het fout loopt? Hoe wil je dan al dat geld weer terugbetalen aan de bank? @zemzem? Aan hoeveel euro denk je als ik vragen mag?
  15. Al enige tijd ben ik opzoek naar een financiering om in de toekomst een bedrijf op te zetten, maar eerst daarbij uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Dit met reden omdat mijn eigen privé vermogen erg beperkt is, en wel minstens zo'n €30,000 startkapitaal nodig heb om er aan te beginnen. Ik zie een hoop mogelijkheden om aan startkapitaal te komen, zoals bijvoorbeeld contact zoeken met een ''Business Angel'', of een zogeheten Venture Capitals. Alleen zit ik zelf nog met een aantal, wellicht ''domme'' vragen. 1. Zelf hoor ik vaak de termen zoals Informal investors, VC's, en particimatiemaatschappijen, en dat staat ook keurig uitgelegd. Maar ik mis een aantal dingen, wat hebben banken, of diensten zoals Bizner mij te bieden, en hoe zit het qua risico als mijn bedrijf niet aanslaat bij het publiek en in de soep loopt? Want van leningen ben ik ook vrij angstig, mocht het in de soep lopen. 2. Het dilemma bij een lening is, dat banken graag een onderpand willen, en mocht het achteraf fout gaan met het bedrijf. Moet je alles weer terug betalen. Wat voor systeem raden jullie mij aan wat zo min mogelijk risico heeft. (bijv. als het misgaat dat ik dan niet die 30000 moet terugbetalen, of ze me kaal gaan plukken) 3. Is het ook mogelijk, of zijn er mensen die ervaring hebben met het verzamelen van startkapitaal van sponsoren, adverteerders, en fondsen? 4. Als ik evt van mijn eigen volledige vermogen bijvoorbeeld gebruik voor het oprichten en onderhouden van een bedrijf, hebben andere mensen geen inspraak binnen het bedrijf en heb ik zelf de volledige controle over het bedrijf. Maar als ik een financier of investeerder binnen haal, die met geld over de brug komt, neem ik aan dat diegene dat niet voor de ''fun'' doet en ook wat te zeggen wil hebben binnen het bedrijf. Welke manier kan ik het beste kiezen om aan voldoende geld te komen, maar zo weinig mogelijk inspraak binnen het bedrijf? 5. Wellicht een domme vraag, maar bij het aanvragen van de subsidie voor een deel van het startkapitaal bij elkaar te sprokkelen, is dit puur een gift als duwtje in de rug, of dient men dit op langere termijn als bedrijf winstgevend is terug betaald te worden? 6. Als Informal Investors, of VC's zomaar hun geld beschikbaar stellen neem ik toch aan dat zij er iets voor terug willen. Waar zijn deze mensen naar op uit?
  16. Allereerst weet ik niet exact waar dit topic thuishoort, dus bij deze, correct me if i'm wrong. ::) Al sinds maanden ben ik enigszins bezig om een eigen multimedia bedrijf te starten. Mijn kennis ligt dus vooral in de techniek qua software DTP, en foto/video editing, en grafische vormgeving. In plaats van continu bezig te zijn met administratie, boekhouding, en dingen moet bijhouden, wil ik eigenlijk liever bezig zijn met het produceren van de content. Dit ook in verband met mijn lichte discalculatie, en dus niet goed met ''cijfers'' overweg kan. Zelf zie ik door de bomen het bos niet meer aan de wirwar van administratieve, en btw papieren. Hoe kan ik dit het beste vertrouwelijk volledig laten uitbesteden, zodat ik me op andere dingen kan storten? Wat ik me tevens afvraag is, als ik dan de volledige boekhouding overlaat aan een boekhoudingskantoor is wat ik verder dan zelf nog wat moet doen, of bijhouden? Want ik neem aan dat zij niet continu over mijn schouder meekijken wat ik koop/verkoop.
  17. Beste mensen, Om zo even met de deur in huis te vallen. Welke boekentips hebben jullie voor de beginnende ondernemer? Ben eigenlijk vooral opzoek naar informatie over het wel en wee over investeerders, startkapitaal, en de overige zaken (zoals personeel in dienst nemen, freelancers, etc) wat je absoluut moet weten als je een beginnend bedrijf begint.
  18. Een mogelijkheid is ook om met mijn tv idee naar een producent te stappen. Is dit een handig idee, of is het beter om alles in eigen beheer te doen? Want wat kan ik verwachten qua geld, en verdiensten als ik naar een bestaand tv producent stap?
  19. Nee, om te beginnen alles huren bij externe facilitaire bedrijven. Bij elkaar met personeel kost dat toch een koop geld.
  20. Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn, alleen zou ik dan het geld van evt adverteerders, subsidies, fondsen moeten gebruiken. Alleen denk ik dat dat geld, niet genoeg in vergelijking met financiering van een omroep. Als je een programma wil produceren en je hebt als productiebedrijf zijnde een idee, moet je dan eerst bij een zender aankloppen, of moet je het programma eerst produceren, en een aantal pilots maken, en vervolgens per seizoen verkopen aan de zender? Als ik dat doe raak ik mijn idee juist kwijt aan John's grote productiemaatschappij, en mijn plan is juist om alles zelf te produceren/verkopen.
  21. Als het goed is niet. Want bij hen gaat het meer om van '' hoe bescherm ik mijn format '' terwijl ik meer te weten wil komen hoe ik een productiemaatschappij op kan zetten, en hoe die handel en verkoop nou in elkaar zit.
  22. Al enige tijd zit ik met enkele programma ideeën, die ik graag zelf in eigen beheer wil produceren. . Dat betekend dus dat ik alles onder mijn eigen productiemaatschappij wil produceren, en dus daardoor het beste kan verdienen, en (hopelijk bekend worden). Alleen ik heb nog geen enkele ervaring in deze branche Nu heb ik wel erg veel gelezen hoe je nou precies een bedrijf uit de grond kan halen, maar niets specifiek televisieproductie maatschappijen. Van idee naar ==> zelfstandig productiebedrijf. Graag wil ik van Idee, naar volwaardig televisieproductiemaatschappij gaan, alleen is voor mij de stap nog te groot zonder goed advies, en wat er nodig is om zoiets op te zetten. Zelf bezit ik niet zo veel geld. Iniedergeval te weinig om een hele tv productie er mee te financieren, of er faciliteiten van te kopen. Daarom ben ik aangewezen op financiering van derden, en het huren van personeel/apparatuur. De grootste angst bij het beginnen van een bedrijf is de hoop administratie, en belastingrotzooi die verwerkt moet worden, waar ik natuurlijk niet echt op sta te wachten. Iniedergeval heb ik nog een aantal vragen, waarbij ik hoop dat jullie het antwoord erop weten. 1. Om van idee naar productie te komen heb je geld nodig, en een omroep die het evt wil kopen, en uitzenden. Daarbij kan je naar een omroep stappen. Alleen hoe kan ik mijn format warm krijgen bij een omroep, zonder dat zij misschien ondertussen het idee jatten, en het format door een andere (goedkopere) maatschappij te laten produceren? 2. Zodra je een kale productiemaatschappij hebt, met een bv en je runt dat vanuit huis en je hebt een idee. Bij wie kan je dan het beste terecht? Een tv zender, of geheel zelf financieren dmv een lening bij een bank bijvoorbeeld? 3 Als bij bewijs van spreken een omroep je project helemaal financiert, naar wie gaat dan het format, omroep, of productiemaatschappij? 4 Weet iemand precies hoe dit in omroepland te werk gaat, zodra iemand van een productiebureau een idee, gaat waar gaat diegene dan naar toe? Of is het wellicht beter om producties geheel zelf te financieren, en via een catalogus te verkopen, omroepen de mogelijkheid geven om zelf een seizoen bij ons aan te kopen? Ik wil diegene die hier antwoord op weten alvast enorm bedanken.
  23. Ik heb zelf hier nog wat stekkerdozen die zijn afgekeurd, omdat ze uit China kwamen. Dat wil natuurlijk zeggen dat alle Chinese import slecht is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.