Jump to content

Hanzzzz

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal

Company info

 • Location
  Prov. Utrecht
 1. Ok, dus als ik aan alle voorwaarden voldoe dan kan ik de verbouwingskosten en inrichtingskosten wel aftrekken. TBS-regeling is volgens mijn niet van toepassing omdat het om een eenmanszaak ga en ik in gemeenschap van goederen getrouwd ben. Klopt dat? Moet ik huur aan mijzelf berekenen? Voor en nadelen: Huur - geen voor of nadeel immers broek-zak vestzak Hypotheekrente - klein beetje voordeel omdat de hypotheekrente prive niet meer voor onder 100% aftrekbaar is. Huurwaarde forfeit- Voordeel Winst op onroerendgoed - Nadeel Verlies op onroerendgoed - Voordeel Vergeet ik dan nog wat?
 2. Ja, het betreft een werkruimte te realiseren in een koopwoning. Het betreft een eenmanszaak en we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Ik ben bekend met de voorwaarden zoals staan op de website van de belastingdienst voor het aanmerken van een werkruimte in een prive woning. Dus stel ik kan voldoen aan de voorwaarden en belastingtechnisch gezien is het beste keuze vallen deze kosten dan onder het creeren van de werk ruimte? Antwoorden waar tussne ik twijvel: Ja, want het is bouwtechnish de meest voor de hand liggende oplossing in mijn geval. Nee, want het is prive Deels, financieel prive voordeel moet worden afgetrokken.
 3. Hmm, ik heb nog eens nagekeken en ik kan niet eens vinden of dekosten voor het creeren van een kantoorruimte ansich wel afgetrokken mag worden.
 4. Hoi, Graag wil ik kantoorruimte maken in mijn woning met eigen opgang. De beste plaats is waar nu de badkamer zit. De badkamer zit namelijk op de begane grond en bied een goede mogelijkheid tot een aparte opgang. Nu mag je volgens mij de kosten voor de verbouwing en inrichting van de kantoorruimte fiscaal aftrekken als kosten.De kosten voor het verwijderen van het badkamer meubilair zijn laag. Het aanpassen van en andere ruimte in de woning voor gebruik als badkamer is natuurlijk een stuk meer. Mag ik de kosten daarvoor ook aftrekken of word dat gezien als prive. Alvast bedankt,
 5. Ja, een word doc. is snel gemaakt. Maar het kan niet of het is lastig voor hun boekhoud systeem zeggen ze. Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Als hun met de hand een factuur maken is dat een echte factuur dus moeten ze de BTW ook echt afdragen. Dit terwijl ze niet bij het geld kunnen. Daarbij pikt hun systeem niet dat ze iets verkopen wat ze niet hebben dus dan moeten ze dit in maart 2012 iets gaan corrigeren uit dec 2011. Terwijl de bij de BTW aangifte van die maand het met de hand er afmoeten trekken omdat ze het al betaald hebben? Ik heb op dit punt wellicht wat scherper moeten zijn. Maar als ik alleen maar de BTW 3,5 maanden moet voorschieten ipv 1 maand zo be it. Als ik het maar belastingtechnisch goed doe.
 6. Even twee opmerkingen: 1. kies wat je leuk vindt en waar je goed in bent (meestal is dat het zelfde) 2. Ik hou niet zo van boven of beneden aannemen. In principe zijn jullie nog altijd de eigenaren dus het is wat dat betreft altijd onder je. 3. Een goede/slimme ondernemer huurd iemand in die beter is dan zij zelf. Ach het zijn er drie geworden. ;D
 7. Omdat ik zo graag een Opel Ampera wilde met investeringsaftrek MIA, KIA en VAMIL.(leuke namen voor een drieling ;-) Heb ik in december 2011 een Opel Ampera gekocht op papier en 100% aanbetaald incl BTW. (no-worries het geld staat tot levering bij de notaris) zodat ik de KIA en de MIA over 2011 kan gebruiken. Nu heb ik alleen nog geen factuur. De garage geeft aan de hun systeem geen factuur kan maken zo ver vooruit omdat ze de auto nog niet hebben. Hoe doe ik mijn BTW aangifte nu correct. Moet en mag ik de BTW pas aftrekken in maart (2012) (eerste kwartaal) als ik de factuur hebt of mag ik dat nu al doen in december (4e kwartaal 2011) omdat ik een koopcontract en al betaald?
 8. Om van een inversteringsstimulatie regeling van 2011 voor de inkomensbelasting van 2011 gebruik te maken wil ik de verplichtin en de betaling in 2011 doen terwijl te leverancier pas in 2012 kan leveren. Nu hebben we de volgende constructie bedacht. Ik stort het geld bij de leverancier en de leverancier parkeerd het bij de notaris op een z.g.n. escrow (derde) rekening. De notaris geeft pas vrij al we beiden accoord gaan. Heb ik dat fiscaal gezien dan geinvesteerd in 2011?
 9. Hoi, Mijn huidige auto heb ik destijds aangemerkt als zakelijk. Nu wil ik een nieuwe auto kopen ook zakelijk en de oude inruilen. Nu krijg ik van de dealer 3750 Euro incl. BTW en BPM De auto is 7 jaar oud en 180.000 op de teller en afgeschreven tot de minimale restwaarde 10% van de aanschafprijs laten we 2500,- aan houden. Hoe moet ik het e.e.a. berekenen voor de belasting. Zit er nog BPM in de 3750, moet ik die er eerst afhalen en dan 19% eraf en dan 2500 er af en het verschil als winst cq verlies boeken? Hoeveel BPM zit er dan nog op?
 10. Ik zoek voornamelijk dan een fiscalist maar kan hij of zij dan ook de inkomstenbelasting aangifte doen?
 11. Ik doe al jaren alles zelf boekhouding/administratie en aangifte. Of ik het altijd correct doe en slim genoeg twijvel ik aan. Dus denk ik er over na om het e.e.a. uit te besteden aan de boekhouder en of accountant. De vraag is welke is goed en welke is goed voor mij en wat is een redelijke vergoeding. Wat ik zoek is een boekhouder/accountant die mij een eenvoudige mogelijkheid bied om mijn administratie zelf bij te houden, mijn aangifte doet voor inkomsten en omzet en last but not least mij kan adviseren op fiscaal gebied. Ik heb een eenmanszaak met een omzet van ca 80.000 Euro en geen personeel.
 12. Ik rij zeer veel voor mijn werk op de motor naar klanten. Nu loop ik als ondernemer het risico dat ik arbeidsongeschikt wordt door bijvoorbeeld een motor ongeluk. Ik dat kader vindt ik het zakelijk wel een goede investering om een Verhoogde rijvaardigheids opleiding te volgen met de motor. Weet iemand of dit fiscaal aftrekbaar is of niet?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept