Jump to content

5tc

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  maak een keuze

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. ik werk via zen-card, en ga 2 losse webshops maken. meer zodat ik makkelijker de administratie van binnenlandse en buitenlandse bestelingen van elkaar kan sheiden, plus ze zullen nooit tegelijk uit de lucht zijn. Voor betalingen ga ik eerst via paypal werken voor het buitenland (of overschrijing, maar dan zullen de extra kosten voor de klant zijn). Voor binnenland heb ik tot nu toe paypal en overschrijven, want ideal is nog even te duur voor me (ik heb een part-time baan en verdien dus niet zo veel, dus moet de kosten een beetje spreiden). ik zal eens kijken naar direct-ebanking, klinkt interessant. Dingen behalve direct sierraden verkopen ga ik niet in het begin proberen, ik heb niet genoeg opslagruimte momenteel, maar misschien op een verder punt wel. Wel wil ik gaan kijken naar misschien het geven van workshops, vooral omdat me ook erg leuk lijkt om te doen. ik vraag me af wie van jullie ervaring heeft met het versturen van kleine producten naar het buitenland en hoe ik dat moet regelen, alles wat ik bij de kvk en belasting kan vinden gaat om grote pakketten en niet om kleine dingen. bij het kvk raden ze me aan om het als "gift" op te sturen omdat dat beter langs de douane zou komen.
 2. vanaf vandaag bestaat mijn bedrijfje officieel. 01-07-2009 De webshop is nogsteeds niet af omdat ik tegen problemen met de vertaling aan loop, ik maak een losse nederlands en engels talige webshop, omdat dit voor mij meer gemak op levert met de boekhouding. Dat dit betekend dat ik artikelen 2 keer er in moet zetten vind ik niet zo'n groot probleem. maarja, ik ben nu eerst nog bezig mijn kvk/belansting boekje door te lezen, voor oa administratie dingen.
 3. Klinkt als een heel goed idee, kinderen spelen idd te weinig meer met "echt" speelgoed. er zijn genoeg mensen van rond mijn leeftijd (20 tot 30 jarig) die zich juist weer meer richten op het "oude speelgoed" zij zijn zelf grotendeels opgevoed met de computer en vinden dat hun kinderen dat niet moeten. Dit is een groep die gevoelig is voor dit soort speelgoed.
 4. mijn kleine yes moment was vrijdag avond, toen ik van 3 onafhankelijke mensen in amerika te horen kreeg dat ze heel graag mijn sierraden zouden willen kopen voor de prijs die ik er voor gaf (12 dollar all inclusief). dat heeft mij over de streep getrokken toch alles officieel te gaan maken en niet langer te blijven hangen in de ideeen.
 5. ik kies juist om internationaal te gaan omdat ik mensen weet over de hele wereld die interesse in mijn sierraden hebben. in nederland en belgie heb ik minder mensen die interesse hebben. Plus ik zie niet wat het me meer moeite zou schelen als ik me eerst op nederlands sprekende klanten richt en daarna pas internationaal te gaan. het werk zal evenveel blijven. Plus, nu kennen die mensen alleen mij, en willen ze de spullen graag hebben. ik heb nu de kans om klanten te trekken, als zij anderen vinden die dezelfde dingen maken (of bijna hetzelfde) voordat ik ze aan mij heb kunnen "binden"... nouja het resultaat laat zich raden....
 6. dankje, erikr, dat zijn inderdaad een aantal van de dingen die ik me afvroeg. Heb nu een hele stapel documenten staan die ik allemaal moet gaan lezen er voor. tjah, tis niet allemaal leuk. Manon, daar was ik inderdaad al bang voor. daarom werk ik liever via paypal. Jonkheer, misschien zou het belanstingsgezien beter zijn, maarja, personeel heb ik zowiezo al niet.
 7. ze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden totdat je ineens niks meer op je kaart kunt zetten... zelfs de meest "doorgewinterde" icters krijgen er wel eens een op hun dak....
 8. ja ik maak ze zelf, opzich niet heel erg moeilijk maar er zijn genoeg mensen die zelf niet de creativiteit/tijd/geduld voor hebben en ze liever kopen. ik verkoop alleen aan particulieren. Als iemand ze in bulk wil verkopen mag hij ze zelf gaan maken.
 9. ik zit al te denken om kleine logo bedeltjes te laten maken als ik eenmaal wat verder ben. Aangezien die erg mooi aan de verlengkettinkjes kunnen. Een logo zelf heb ik al een beetje een idee voor. maar het drukken van de prijs is voor mij niet perse een vereiste voor binnen nederland (of europa) maar wel voor bijvoorbeeld richting amerika (waar ik al een aantal potentiele klanten heb). Die speciale boodschap is idd ook een leuk plan, de armbanden zijn erg leuk als vriendschaps of liefdes armbanden. dit is een klein voorbeeld van wat ik maak dankje voor de leuke ideeen :) en ja, de sky is the limit (alhoewel het hier momenteel eerder mijn eigen kunnen een limiet is :) )
 10. ik wil toch even waarschuwen voor "fake" kaarten..... Ik heb zelf wel eens een fake gehad en dat was via een goede webshop, zij wisten zelf ook niet dat ze fake waren en ik heb direct een nieuwe ontvangen zonder ook maar een enkel probleem (teruggestuurd en had 3 dagen later een nieuwe kaart die wel goed is). De business er in is zeer groot momenteel en er zijn heel veel fake kaarten in omloop...
 11. @ dfb, het gaat om sierraden tussen de 5 en 20 euro (momenteel). ik had voor overmaking alleen buiten europa gekeken, maar dankje voor de info over binnen europa :) @Mauroz, ik heb net een webadres gekocht en kan daar via het pakket met ecommerce werken, dus ik ga eens kijken hoe en wat. Ik heb veel opties voor kleuren nodig en de meeste webshops hebben voor mij niet de benodigde opties daar voor (en om nou voor elke kleur een nieuw artikel te maken vind ik niks). Ik moet inderdaad weer nieuwe foto's gaan maken enzo. Ik moet zelfs nog het sierraad wat op mijn banner komt te staan afmaken. Dankje voor de tip van een checklist, ben bang dat die van mij mega lang gaat worden. en jij ook succes met je shop!
 12. hallo allemaal, ik heb ongeveer een half jaar geleden al eens iets op het forum geplaatst met betrekking tot een webshop bouwen, ik was toen wat ambitieus over alle hoe en wat en alles is wat naar de achtergrond geraakt toen ik parttime ging werken. Nu zit ik toch te kijken over het hoe en wat weer... maar niet alleen binnen nederland maar ook internationaal. Dit omdat ik al een aantal mensen heb in het buitenland die interesse hebben in de spullen en de "proef prijs" die ik gaf vonden zij goed. Het plan is nu een webshop te bouwen in het nederlands en in het engels via 1 en dezelfde frontpage. Kvk moet ik mij nogsteeds inschrijven en website ben ik nu bezig met uitzoeken van hoe wat en waar en hoeveel. nu weet ik dat ik zowel nederlandse als buitenlandse klanten zal krijgen. En ik zat na te denken om voor buitenlandse klanten een Paypal account aan te maken (aangezien overschrijving van bank naar bank nogal veel extra kosten met zich mee brengt). Nederlandse klanten zou ik de mogelijkheid tot overschrijven en misschien ideal willen geven. aangezien kralen sierraden niet zo heel zwaar zijn, denk ik dat de verzendkosten ook niet al te hoog zullen zijn als iemand besteld (tnt buitenland). omdat het niet kan breken zat ik te denken dat ik ze in een bubbeltjes envelop veilig kan versturen, wat dus ook het gewicht laag houd. Klopt dit een beetje of zie ik misschien iets over het hoofd?
 13. de producten zullen niet allemaal zichtbaar zijn via dezelfde shop, ook aangezien de website uit 5 afzonderlijke delen bestaat. Maar alles is gekoppelt aan 1 frontpage. het hele idee is om sierraden, 'wiskundige software' en kleine boekjes over psychologie te verkopen, en heel misschien daarnaast nog schijfwerk van eigen hand en muziek. Maar de eerste 3 ideeen zijn al het verste uitgewerkt, waarbij de sierraden nu voornamelijk nog online geplaatst moet gaan worden.
 14. mijn probleem is dat ik tot nu toe nog nergens ben tegengekomen wat ik zou willen qua mogelijkheden voor de klant om dingen te kiezen. Ik werk met kralen en de klant moet dus ook zijn/haar eigen kleurencombinatie kunnen samenstellen... Dit soort optiesben ik nog niet eerder tegengekomen (op redelijkerwijze schaal).
 15. Hi all, ik ben net nieuw hier en heb al een aantal dingen gelezen. Ik ben sinds een paar weken zelf bezig aan een website en ben van plan naast de website zelf er een shop bij te maken. Deze zal in het begin voornamelijk handgemaakte sierraden bevatten maar later ook uitgebreid worden met andere luxe en decoratieve producten. Ik heb het geluk uit een zeer creatieve familie te komen waardoor ik op sommige punten mijn inkoop kosten zal kunnen drukken. De website zal ook andere onderdelen bevatten, allemaal binnen mijn interesse veld. En zo als het er nu voor staat zullen er nog zeker 2 extra catagorieen (naast het creatieve) aan de webwinkel toegevoegd worden, en misschien in totaal nog 4 toegevoegd worden, de laatste 2 ligt aan mijn info en hoe de andere dingen lopen. Ik heb mijn website vanuit niets opgebouwd (aka, heb het zelf geschreven via xhtml) en ben ook van plan zelf de webshop te gaan schrijven. Dit zal eerst veel inetractie vergen tussen mij en de klant en later zal ik het waarschijnlijk kunnen verbeteren naar een wat meer zelfstandige webshop. Maar is dit idee haalbaar? wat denken jullie?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept