Jump to content

Wiesje

Junior
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK
  Branche gerelat
 1. De huur is opgezegd, dit wordt het laatste seizoen. Ik ben nog bezig geweest met een kleiner en goedkopen pand maar helaas niet gelukt. Ik voel alsof in heb verloren. Ik weet wel dat het een lastige tijd is maar ben er nog steeds van overtuigd dat het zou moeten kunnen. Nu na 2,5 jaar ga ik pas goed doorhebben wat ik wel en niet moet doen en nu is het te laat... Nou ja we gaan er nog even met goede moed tegenaan en proberen zoveel mogelijk te verkopen. Etalage ziet er altijd goed uit. Krijg daar ook complimenten over. Ook van mensen zonder kinderen enz. Acties heb ik meerdere verzonnen. Er komen te weinig mensen binnen.
 2. Van 0 t/m 14 jaar. Klopt je kunt geen langdurige relatie opbouwen. Op een gegeven moment ben je ze kwijt. Wij verkopen wel weer veel kraamcadeautjes. Er is bijna niet tegenop te boksen het is het hele jaar door uitverkoop tegenwoordig.
 3. Dat mag helaas niet. Sommige merken zijn daar zeer streng in. Die leveren ook inmiddels niet meer aan kleine webshops. Ik verkoop mijn duurste merken ook redelijk goed. Maar de totale omzet is gehalveerd met vergelijking van het eerste jaar 2010.
 4. Klanten blijven weg. Er is hier een HEMA gekomen en nog een modezaak. Ik zit in het midden en hoog segment. Er wonen veel mensen met een goed gevulde beurs. Heb ook wel een aantal zeer trouwe klanten. Reacties zijn altijd leuk als mensen hier komen. 85% a 90% van de klanten die binnenstappen koopt ook iets. Het is nu alleen te stil.... Ik ben een flyer aan het maken die mag ik bij een kennis in haar schoenenwinkel leggen. Heb regelmatig geadverteerd. Ik heb echt leuke en goede merken maar ja als mensen zeggen ik krijg nieuwe collectie op een bepaalde website al met 10% of 15% korting wat moet je dan he.
 5. Ik heb in grove halen zo je verhaal en reacties gelezen. Ook ik zit in een lastig pakket. Geen problemen met de bank. Maar heb wel net mijn inkoop afbetaald en de uitverkoop begint alweer. Eind juni komt de eerste najaarsmode alweer binnen.... Het is zo rustig in de winkel, klanten komen niet. Eind dit jaar loopt mijn huurcontract af en ik wil hier weg. Zoveel gezeur gehad met de verhuurder (pand is in slechte staat). Er is zoveel negatieve energie geweest de laatste twee jaar. Ik vraag mij af is dit het allemaal waard. Ook prive teveel gebeurd. Gelukkig heb ik een hele lieve man die er voor mij is. Aan de andere kant opgeven wil ik niet maar als er geen geld binnenkomt dan heb ik geen keus....
 6. Ik zal even wat vertellen over mijn bedrijf. Ik heb in 2010 een kinderkleding winkel geopend en het eerste jaar ging dit best goed. Al was het ondernemen nog nieuw voor mij en heb ik wel wat fouten gemaakt, met name met de inkoop en een niet goed werkend voorraad systeem. Nu bestaat mijn winkel bijna 3 jaar en het gaat ronduit "slecht" . Omzet is gehalveerd. Ik heb wel mijn inkoop verlaagd en ook de personeelskosten zijn verlaagd. Ik adverteer, verzin acties, zit op social media. Heb een klantenbestand enz. enz. Kortom ik weet het even niet meer..... hoe krijg ik meer kopende klanten naar mijn winkel. Wie kan mij adviseren? Ik krijg het in mijn hoofd niet meer op een rijtje en als het zo doorgaat heb ik over een paar maanden opheffingsuitverkoop. Kan iemand mij adviseren wat ik het beste kan doen?
 7. Mijn eigen mening is dat het hoort bij je functie. Echter hebben wij het twee jaar geleden meegemaakt dat hij werd gebeld over een sleutel die ze niet konden vinden en over een bus die was gestolen (lease welliswaar). En dat van die bus houd je dan toch heel de vakantie bezig omdat het vermoeden was dat het een personeelslid was die achter de diefstal zat. En dat vermoeden klopte ook achteraf :-\ Een vast tijdstip voor de bereikbaarheid had ik ook voorgesteld, en een aanspreekpunt binnen de zaak en die bepaald of het nodig is om contact op te nemen.
 8. Gisterenavond een gesprek met mijn man gehad of je nou wel of niet telefonisch bereikbaar moet zijn als je op vakantie bent. Hij heeft vorig jaar zijn zaak verkocht en is nu directeur van zijn oude bedrijf en nog een ander bedrijf (part of the deal zeg maar). Zijn eigen (oude) bedrijf loopt als een trein! Echter bij het andere bedrijf is de trein af en toe het spoor bijster.... Ben benieuwd naar jullie mening, dus wel of niet bereikbaar voor urgente dingen tijdens je (welverdiende!) vakantie?
 9. Een 1 jarig contract is goed te overzien lijkt mij. Dus DOEN!! ;D
 10. Je hebt helemaal gelijk! Daarom probeer ik de reacties goed te filteren (wat niet meevalt). Hier is men toch wel positief maar in mijn omgeving zijn sommige negatief. Dit komt niet omdat ze niet in het concept geloven maar meer omdat ze denken dat ik mij teveel op de hals haal met een druk gezinsleven met twee jonge kinderen en een man die gem. 60 uur werkt. Maar weet je op mijn luie achterwerk zitten kan ik ook nog over 30 jaar! Ik ga klein beginnen dat heb ik al wel besloten. Ik wil dit doen omdat ik het leuk vind. Paarden en mode zijn mijn passies. Rijk zal ik er niet van worden en dat geeft ook niet. Blijkt het dat ik na een tijdje echt te weinig eraan verdien dan moet ik realistisch zijn en de stekker eruit trekken.
 11. Ik ben nog bezig met ontwerpen van T shirts en broeken en heb wel een atelier gevonden maar zij kunnen pas een prijs geven als ik een model kan laten zien. Dus ik moet eerst mijn definitieve collectie samenstellen. Mochten zij te duur zijn dat moet ik dus wat anders gaan zoeken. Ook moet ik nog een goeie drukkerij zoeken (heb er een paar op mijn lijstje staan). Ik wil het liefste transfers laten maken en deze zelf op de kleding doen. Ben bezig met een machine hiervoor! Maar nu eerst ga ik met mijn gezin aankomend weekend twee weken van de Griekse zon genieten en daar kan ik verder ontwerpen en mijn strategie bedenken!
 12. Dave dankjewel! Ik ben nog steeds bezig met de juiste leverancier zoeken voor mijn producten. Voor de rest heb ik het al aardig voor elkaar. Ik hoef geen geld te lenen en dat geeft mij ook wel een fijn gevoel, mocht het fout gaan dan zit ik ook niet jaren tegen een schuld aan te hikken.
 13. Zoiets kun je wel opzetten zonder al te veel kosten te maken denk ik. Zeker als je zelf een deel kunt maken. Ik moet je zeggen dat ik in die markt helemaal niet thuis ben. Ik heb toendertijd mijn eigen bruiloft bedankjes gemaakt omdat ik niet van het geeikte hou. Ik woon ook in een regio waar heel weinig kindjes worden gedoopt. Ik weet wel dat het in Belgie meer aan de orde is. Kleding is moeilijker denk ik. Je zult dan ook meer kosten maken.
 14. Nog even een vraag van mijn kant voor de ondernemers hier op HL. Wat doe je met negatieve reacties uit je omgeving? Ik geloof zelf erg in mijn concept maar ben ik nog wel realistisch of zit ik al op de roze wolk? Er worden uit mijn omgeving zoveel vragen naar mijn hoofd geslingerd dat ik daar toch wat onzeker van word.... Nog even kort, ik wil een paardrijkledinglijn voor kinderen opzetten Ik weet wat ik kan: - Ik heb een Mode opleiding (kan zelf alles maken wat ik wil) - Ik heb ervaring in het verkopen van kleding (is wel mijn mindere kant) - Ik heb ervaring met bedrukken van textiel - Ik rijd zelf al 25 jaar paard Is dit wel voldoende.... ?
 15. Nou ik niet, :-\ moet er niet aan denken!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept