Jump to content

lelapoes

Senior
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscal
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Ik kom regelmatig op
 1. Hoi Menno, Ik ben wél een zgn. belanghebbende, maar ook voor mij gaat dit veel te snel. De gemeente vaart bijna blind op de uitspraken van het OBB of retailplatform. Ik ben al dik twee jaar bezig om dit bij de geemnte duidelijk te krijgen. Veel straten hebben een eigen vereniging en hebben bijv. eigen kerstverlichting, eigen muziek, eigen alles. Dit zorgt voor eenheid van een straat. Ik (en veel ondernemers met mij) denk dat de binnenstad niet gebaat is bij één grote eenheidsworst en de daarbij komende hogere kosten etc. Ik heb al meerdere keren voor de gemeente gesproken over zaken en iedere keer krijg ik te horen dat een aantal fracties het met me eens zijn om vervolgens niks aan hun aanpak te veranderen. In het verleden heb ik de sp in Breda ingeschakeld, klinkt misschien raar (en misschien vind je het geen leuke partij) maar zij zijn erg actief als het op de (kleine) ondernemers in Breda aankomt. Mocht je hier nu duidelijkheid in willen, kun je hun misschien aanschrijven en zorgen dat ze het op de agenda zetten (je kunt ook jezelf als spreken aanmelden, dan kun je direct je zegje doen bij een raadsvergadering). Groetjes Lelapoes
 2. Niet helemaal gratis een onderbroek laten bedrukken, maar wél goedkoop én meteen een héleboel potentiele klanten! (nu nog even uitvogelen hoe je zo dik bevriend wordt met beroemde voetballers ;))
 3. Ik heb net even de algemene voorwaarden gelezen van het betreffende bedrijf (wat een rukvoorwaarden trouwens) Leverancier biedt haar diensten aan via een elektronisch contract op de Website of via een schriftelijk contract indien verzonden naar aspirant-Opdrachtgever. Het Abonnement komt tot stand door het invullen van het elektronische dan wel schriftelijke contract, daarbij dient dit contract te worden geretourneerd door aspirant-Opdrachtgever naar Leverancier. 3.3 Alle aanbiedingen zijn gedurende twee (2) weken geldig tenzij anders is aangegeven. Leverancier is slechts aan de aanbieding gebonden indien de aanvaarding hiervan schriftelijk door de Opdrachtgever binnen twee (2) weken wordt bevestigd. Indien de aanvaarding na twee (2) weken plaatsvindt, heeft Leverancier het recht de uitvoeringstermijn of veranderde bedragen aan te passen. 3.4 Leverancier is gerechtigd een Opdrachtgever zonder opgave van redenen te weigeren. Heb je een contract ingevuld? Of echt enkel een geschreven mail gestuurd. Want als je geen contract hebt ingevuld, lijkt het me dat ze met hun eigen voorwaarden, niks tegen je kunnen beginnen.
 4. Lieve lelapoes, ik ben geen tekstschrijver (sterker nog, ik kom dagelijks niet verder dan m'n boodschappenbriefje) maar ik ben toch zo vrij geweest om je post even aan te passen. Zo ziet het er namelijk een stuk beter uit, al zeg ik het zelf. :) Psst, een bankmannen zijn door de bank genomen niet erg onder de indruk van wenende vrouwen of een streng ogende adviseur. Wel van motivatie en concrete resultaten. Vergeet je dat niet? Je bent een topper! ;D Dank voor je bemoedigende woorden! Al vind ik persoonlijk wél dat mijn tranen indruk maken (ik leek wel Maxima bij de muziek van Carel Kraayenhof, alleen dan iets snotteriger). ;) Ik moet ook positief denken, probeer het ook heel hard. Jouw tekst is idd beter, ik moet niet blijven hangen in negatieve als...dan... gedachten in mijn hoofd.
 5. Afgelopen maandag stond het gesprek met de bank op het programma. Oh, wat was ik blij dat ik niet alleen ging. De bankman was weer goed op dreef. Harde praat, en natuurlijk kwamen daar de waterlanders de dijk op. Het is zo moeilijk om tegenover iemand te zitten die 'jouw lot' in handen heeft. Het gesprek was niet erg positief, althans niet zoals ik had gehoopt. Toch heb ik een aantal punten meegekregen waaraan ik moet voldoen, als dat positief is, dan gaat de RC 1 juli gewoon weer open. Ik durf niet goed te denken aan wat er gebeurt als dit niet het geval is. Gelukkig was mijn HL adviseur niet negatief en ziet hij het niet negatief in. Deze week ff flink aan de bak (alles handmatig tellen en de inkoopprijzen opzoeken, is véél werk) en dan hoop ik dat de omzet/ winst tot nu genoeg is voor de bank om toestemming te geven voor het in laten gaan van de RC. (bankman heeft trouwens nog wel complimenten gegeven, dit was voor het eerst. Of het aan mijn gehuil lag, of dat ik nu bijgestaan werd door een adviseur of iets anders, maar prettig was dat wel).
 6. Verkijk je inderdaad niet op de gouden bergen die je beloofd worden. Ik heb ook zo'n éénmalige unieke kans gegrepen en nu spijt (én een schuld). Cijfers kunnen worden 'opgepoetst', zorg in ieder geval dat je meerdere mensen naar de cijfers laat kijken. Ik ging blind op mijn accountant, achteraf misschien niet de beste beslissing.
 7. Dank je Sabra voor je reactie. Het zal vandaag met dit knuddeweer waarschijnlijk toch niet druk worden dus die opgezwollen rode ogen zullen niemand opvallen denk ik! Het is zo stom dat ik me een paar dagen geleden nog zo sterk voelde en nu weer zo zwak. Het zal erbij horen en ik weet dat het vast weer beter zal gaan. Vanavond gaan we de uitverkoop in de winkel zetten, alle vaste klanten hebben een mailing ontvangen (voor het eerst) dus ik hoop dat ik morgen een dikke omzet draai. Ik heb net bij de bakker een lekker troosttaartje gehaald en de tranen zijn alweer opgedroogd. Zwelgje is gelukkig weer weg.
 8. Wat is het voordeel van fietsen in de regen? Dat niemand ziet dat de tranen over je wangen lopen. Ik ben de positieve Emile Ratelband even kwijt, ik ben aan het zwelgen. Het éne moment zie ik de toekomst weer goed in. Nog een jaar of twee bikkelen en dan komt er rust en een inkomen. Het volgende moment zie ik niet meer voor me hoe ik dit ga volhouden. Het ontslag loopt helemaal niet zoals het moet lopen en ik moet daar een beslissing in gaan nemen. Ik zal het waarschijnlijk niet 'goedschiks' kunnen oplossen dus dan zal het via de instanties moeten. Dat wordt lelijk en gaat me alleen al aan adviseurs dikke knaken kosten. Mijn beste vriendinnen zijn sinds een dikke maand begonnen met zwanger worden, mijn wens staat in de ijskast. Een kind op de wereld brengen in zo'n onzekere en ongunstige tijd is natuurlijk waanzin, maar wel frustrerend om dit, om deze reden, niet te kunnen . Gisteren de hele dag gewerkt, na het werk gegeten, na het eten naar mijn oppasgezin (er moet wel brood op de plank), om 23.30 uur mijn bed in en voor je het weet ben ik weer een dag verder. Het is natuurlijk niet oneerlijk en mijn zelfmedelijden is niet terecht. Ik heb zelf de keuzes gemaakt, maar soms, heel soms wilde ik dat ik de tijd kon terugdraaien. Zo, dit is van me afgeschreven, tijd om vooruit te kijken. Aankomende maandag heb ik een gesprek met de bank. Ik ga gelukkig niet alleen (heb aan adviseur van HL die vanuit de goedheid van z'n hart zijn tijd en energie aan mij besteedt), dat geeft me rust. Ik kan nog steeds niet in woorden schrijven hoeveel het me doet dat ik hier zoveel steun heb gekregen. Het valt allemaal niet mee om het alleen te moeten doen, ik herken zoveel in andere verhalen die ik lees. Ik hoop dat jullie als HL'ers weten wat voor positieve invloed jullie hebben op mij (en ik denk vele anderen) en ik besef heel goed wat een geluk ik heb gehad jullie op dit moment in mijn leven tegen te komen.
 9. lelapoes

  Loon uit BV

  Oh, een goede tip (van een ander HL lid); Maak een liquiditeitsbegroting. Daarmee heb je houvast voor de komende maanden. Wat verwacht je dat er binnenkomt? Wat moet er in ieder geval betaald worden? Wat verwacht je nog meer te moeten betalen? Dan zie je ook wat je privé uit de onderneming denk te kunnen gaan halen en hier je privé uitgaven op proberen aan te passen. Wat doe je als het niet volgens verwachting verloopt? Ik ben er nu één aan het maken, voor het eerst. Best wat werk, maar ik denk als hij af is, dat het fijn is om dit naast de werkelijkheid te leggen. Hou grip op de cijfers! edit, ik heb helemaal geen verstand van BV of holdings of maatschappen, maar probeer zelf op de hoogte te blijven van wat er in jouw onderneming gebeurt.
 10. lelapoes

  Loon uit BV

  Hoeveel uur per dag ben je aan het werk voor je BV? Is het mogelijk (tijdelijk) voor een aantal uur in loondienst te gaan ergens? Ik heb de fout gemaakt loon uit mijn onderneming te halen, wat er niet was. Omdat het zo 'hoorde'. Daar heb ik nu wel dikke spijt van. Alles moet terugbetaald aan de bank, het bedrag + rente. Kun je (tijdelijk) bezuinigen thuis? Denk aan abonnementen die je op kunt zeggen, uit eten een keertje schrappen. Iedere euro die je nu niet nodig hebt, hoef je ook niet terug te betalen.
 11. Ok, dan zal ik wel moeten. Iets minder om te horen, maar waarom? Elke tip of elk advies beredeneer ik met alle respect. Wat is daarbij het probleem met overclocken? Het is tenminste iets vernieuwends (en in het voordeel van de consument). Beste Henryht, Ik zou je graag via deze we willen aanraden om even pas op de plaats te maken. Ondernemen is spannend, eigen baas zijn ook, vrijheid hebben, samengevat; het leven van een ondernemer is alle dagen feest. Nu begrijp je zelf ook wel, dat dit natuurlijk niet helemaal waar is. Je hebt als ondernemer met heel veel zaken te maken. Regels en wetten, waar je soms zelf maar de helft van snapt. Ontevreden klanten, die je het leven behoorlijk zuur kunnen maken. Vrienden, die denken dat jij de rekening in de kroeg wel oppakt, jij hebt immers toch geld, want je bent ondernemer, dus rijk. Zodra jouw telefoonnummer bij de kamer van koophandel is geregistreerd, krijg je ook telefoontjes (verkoop, advertentie, etc.). Bel-me-niet register of niet, ze zijn we irritant en komen nooit gelegen. Iedere keer zul je het zelf moeten oplossen. Alle hulp die je inschakelt, daar moet je voor betalen. Want van de lucht kan niemand leven. Heb je een vraag over je boekhouding? Huppa, weer een kwartier of half uur kosten voor de boekhouder. Ondernemen kán leuk zijn, het kan ook eenzaam zijn. Staar je er in ieder geval niet blind op. Het advies van starten als verkoper in een winkel, zou ik in jouw geval zeker even goed overdenken. Misschien geen hele verkeerde eerste stap. Je hebt nog een leven voor je waarmee je alle kanten op kunt. Groetjes Lela
 12. Even een update. Ik weet niet of er iemand interesse in heeft, maar schrijf hier toch even wat op. Ik denk dat er best wat meer ondernemers zijn zoals ik en dat het misschien fijn is om te lezen wat ik de afgelopen tijd heb geleerd. 1. Vraag actief om hulp (als alles tegenzit en je ziet geen uitweg meer, weet dan dat er op één of andere manier altijd een oplossing komt, misschien niet de fijnste, de beste oplossing, maar geen enkele situatie is uitzichtloos, alles heeft een begin en een einde) 2. Leer je cijfers lezen (het lijkt misschien niet leuk, en ik snap nog steeds niet alles. Maar het is voor mij wel een uitdaging geworden om het te snappen. Als je zelf niet weet hoe het draait, behalve de afslag van de kassa en de stand van je bankrekening, mis je een heleboel) 3. Sta open voor kennis van anderen. Dis valt misschien onder het kopje vraag hulp, maar ik vind het een apart kopje waard. Hulp krijgen kan op twee manieren. Iemand die je aan de hand neemt en dingen voor je oplost of iemand die je de handvatten geeft om het zelf te toen. Sta open voor die handvatten. Sta open voor de kennis die anderen hebben om zo zelf te leren. Op dit moment ben ik achter de schermen bezig om véél te leren met hulp van HL. Ik snap nog niet alles, maar merk dat ik nu zelf ook op zoek ga naar antwoorden. Ik word nog een beetje aan de hand genomen en daar ben ik wel even heel blij mee. Ik heb geleerd om niet te zwart wit te denken. Er zit nog best wat speling tussen een mooie winst en een faillissement in. In het verleden heb ik fouten gemaakt bijv. een salaris uit de zaak genomen omdat het hoort, blauwe brieven dicht laten omdat ik bang was voor de inhoud, stomme fouten (is gelukkig alweer lang geleden), tsja. Maar wat is gebeurd, is gebeurd. Ik moet nog leren vooruit te kijken, vooruit te denken en te anticiperen op de dingen die gebeuren.
 13. Hou er rekening mee dat bij een dergelijke leeftijd en dienstverband een eventuele afvloeingsregeling al vrij snel kan gaan lijken op vervroegd pensioen, met forse, fiscale sancties als gevolg. Niet iets om mee te gaan doe-het-zelven. Nee, dat begrijp ik. Wél kan ik proberen véél informatie te vergaren zodat ik in ieder geval zélf ook weet wat mogelijk is en wat niet. Als ik teveel leun op anderen dan verlies ik de touwtjes om het zo maar te zeggen en dat wil ik niet. Ik heb me in het verleden te vaak laten adviseren zonder mijn eigen huiswerk goed te doen. Deze fout wil ik niet nog eens maken. Ontslag kent zoveel grijze gebieden, zeker op deze leeftijd en zeker aangezien ik moet ontslaan wegens bedrijfseconomische redenen.
 14. Ik weet niet of ik deze tips hier kan geven. Ik heb weinig verstand van websites, ik vind het er al snel goed uit zien. Wat me wel opvalt is dat je qua taalgebruik hier en daar wat steken laat vallen. Nu is het natuurlijk geen website voor bijles taal of iets dergelijks, maar ik zou daar nog even goed naar kijken (als je toch bezig bent ;) ). Ik heb hieronder wat dingen van je site gehaald die naar mijn idee misschien wat aanpassingen kunnen gebruiken. Hiermee kunt u precies die aspecten naar voren laten komen die u zelf het mooist of meest belangrijk vind. Op internet vind u verschillende websites waarop hobby fotografen hun productfotografie tips met u delen. productfotografie tip-productfotografietips (kies één van de twee en blijf consequent) wij gaan de uitdaging graag me u aan ! Geen transportkosten & uw eigen vertrouwde omgeving. (misschien het tweede stuk plaatsen bij, dat de medewerkers kunnen assisteren. Deze zin is nu een beetje vreemd, door het woordje geen voorin de zin.) kleur-echt, dit hoort aan elkaar gespeld, wanneer je het er dan niet goed uit vindt zien, misschien kleurvast schrijven, of realistische kleuren gebruiken. Het vrijstaand maken van een product gebeurd met photoshop vervolg opdrachten (is ook één woord) Als deze volgende zin voor 'leken' leesbaar moet zijn zou ik er denk ik twee zinnen van maken, het is een flinke dosis informatie. De in RAW gemaakte foto’s worden verder verwerkt in de jongste versie van Adobe’s Lightroom© workflow software voor eventuele gewenste kleurcorrectie, bijsnijden en poetswerk om verder achtergrond-vrij te maken waarna ge-exporteerd in het door u gewenste formaat en resolutie. Verder wil ik je heel veel succes wensen met je onderneming én bijbehorende website!
 15. Ja, ik heb nog stille hoop dat we er samen op een goede manier uit kunnen komen. De bedreigingen zijn waarschijnlijk gemaakt in een vlaag van blinde woede naar mij toe. Des te meer reden om dit goed op te pakken! Maar jij bent toch niet bedreigd door de werknemer? Contact via advocaten moet je altijd zien te voorkomen, daar wordt maar één partij beter van en dat zijn de advocaten... Nogmaals, ik wil niet bagatliseren maar het gaat over een arbeidsovereenkomst voor twee dagn in de week, geen halszaak. En het is niet dat jij dit wilt doen, jij moet dit doen. Neem je deze stap niet dan houd het voor iedereen op. En dat moet je voor alles voorkomen. Misschien zit hier nog wel een grote bezuinigingspost voor jou... Dat is lastig. Maar wij denken graag mee en staan je waar mogelijk met raad en daad bij! Ja, ik waardeer het ook ontzettend dat jullie op deze manier je kennis delen. Werknemer heeft zelf totaal geen dreigement geuit, het kwam echt vanuit haar familie. Het lijkt misschien allemaal maar flauwekul en natuurlijk is het ook maar een kleine onderneming, maar daardoor is het natuurlijk allemaal veel persoonlijker dan wanneer je bij een groot bedrijf werkt met een manager, een teamleider, afdelingshoofden en een afdeling personeelszaken. Ik heb betreffende medewerker nog wel gesproken en dit was een normaal gesprek. Ik weet alleen niet in hoeverre ze meegaat in de wraakgevoelens van haar omgeving of dat er in haar omgeving ook mensen zijn die de 'positieve kant' kunnen laten zien van een ontslag met wederz. goedvinden. Accountant staat idd ook op mijn lijstje qua bezuinigingen. Maar ik wil dit pas doen wanneer ik het gevoel heb dat de zaak weer op de rit staat. Het kantoor waar ik zit is groot en heeft daardoor wel veel verschillende specialisten in huis. Die zijn duur, maar die kan ik misschien de komende maanden wel nog goed gebruiken. Ik ben met hulp van HL ook al hard op weg om de cijfers inzichtelijk te krijgen en een realistische prognose op te stellen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept