Jump to content

Am E

Junior
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Ja, ik dacht dat ik gek werd.... De regeling gaat trouwens in vanaf 2014 idd. Dan denk ik dat heel veel mensen die nu een tijdelijk contract hebben, pech hebben. Zeker op plaatsen waar ze makkelijk te vervangen zijn.
 2. Maar die krijgt wel WW... Nou ja, maar even wachten tot het allemaal duidelijk is, want vaak wordt er iets anders geroepen dan dat het feitelijke voorstel is.
 3. Is er al meer bekend over deze nieuwe regeling? Is het de bedoeling, dat als je iemand aanneemt met een tijdelijk contract, dat je bij niet functioneren nog 6 maanden WW door mag betalen? Dat is wel een behoorlijke strop voor de kleine zelfstandige hoor... Iemand enig idee per wanneer dit ingaat?
 4. Momenteel ben ik me aan het orienteren op de overname van een bedrijf in Belgie. In Nederland ben ik al bekend met ondernemen. Waar zou ik goed advies kunnen krijgen, tussen de verschillen in ondernemen in Belgie en Nederland? Wat zijn gebieden waar ik goed op moet letten? Ik heb nu al specifieke vragen op het gebied van arbeidsrechtelijke zaken en fiscale zaken. Waar kan ik hiervoor het beste terecht en wat zie ik over het hoofd?
 5. Beste deskundigen, Wij hebben een medewerker in dienst, met een jaarcontract zonder opzegtermijn, wat nog 9 maanden loopt. Het is zijn tweede jaarcontract. Vorig jaar functioneerde hij goed. De laatste tijd functioneert hij slecht. Op verschillende manieren hebben we geprobeerd deze medewerker weer aan de slag te krijgen, maar het lijkt verloren energie. We zijn het nu op het punt dat we het helemaal gehad hebben. We hebben de laatste tijd wekelijks een functioneringsgesprek gehouden. Hieruit blijkt de ene week dat hij niet functioneert, de volgende week dat er verbetering in zit, een week later dat hij niet functioneert etc etc. In het laatste gesprek wat we gehouden hebben, hebben we duidelijk aangegeven dat de maat vol is. Dat we dit niet meer accepteren. Dat het dan einde verhaal wordt. Mijn vragen hierover: - Is het verstandig om hier nu werk van te maken, of kunnen we beter de 9 maanden uitzitten? - Bij ontslag, welke weg kunnen we dan het beste bewandelen? Alvast bedankt!
 6. Hoi Joost, Ja, een attorney hebben we. Ik zal contact met hem opnemen, nu ik weet dat het mogelijk is. Ik was nl op een dwaalspoor gezet door een verkeerd advies dat het niet mogelijk is. Als het wel kan, veranderd nl heel de situatie. Dank je voor je advies!
 7. Het betreft een Nederlandse (BV) holding met winst en een Amerikaanse LLC waarin veel geinvesteerd moet worden. De bedoeling is, om de winst jaarlijks gedeeltelijk uit de holding te halen en in de LLC te investeren. Naar wat ik begrepen heb, als het zo gebeurd, dat er eerst afgerekend moet worden met de belastingdienst en als de LLC onder de holding zou vallen, dat de belastingdienst hier dan afblijft. Of zit ik hier fout?
 8. Is het mogelijk om een Amerikaanse LLC onder een Nederlandse holding te zetten? Wie heeft hier ervaring mee?
 9. Heeeeeej, Een idee naar mijn hart!!!! Ik lag me in het ziekenhuis ook af te vragen, waarom er nergens in het ziekenhuis de mogelijkheid was om te internetten. Laat staan, dat ze je die mogelijkheid aan het bed bieden. Televisie wordt ook aangeboden, telefoon, dus waarom geen internet. Is dit een idee voor 1 revalidatiecentrum, of denken jullie ook nog over uitbreiding? Aan subsidiemogelijkheden kan ik je niet helpen, helaas. Maar ik weet wel, waar ze dat als geen ander kunnen: Bij het desbetreffende revalidatiecentrum! Zij hebben de expertise in huis. Succes!
 10. Hallo Champa, Er is een forum geweest, schuldenforum.nl, wat vol stond met hele nuttige informatie over dit onderwerp. Daar kwamen schuldenaren en schuldhulpverleners samen om problemen en oplossingen te bespreken. Ik heb net even gekeken en zag dat het forum verhuisd is naar: http://www.wsnpforum.messageboard.nl/ Ik heb nog niet gekeken, weet dus niet of het van dezelfde kwaliteit is. Misschien heb je er wat aan, ook al loopt de procedure al. Succes!
 11. Jane, Ik ben het met Rob eens, dat je heel goed moet oppassen. Je komt over, alsof je helemaal verliefd bent op deze winkel en zaken en emoties moet je echt gescheiden houden! Je hebt een overname adviseur, maar dat is geen garantie voor succes! Bovendien, als je verliefd bent, kun je de zaken rooskleuriger zien dan ze werkelijk zijn. Ik zeg niet, dat je een slechte beslissing maakt en wil je zeker niet demotiveren. Probeer alleen je emoties uit te schakelen en de zaken rationeel en voorzichtig te bekijken. Dat gezegd hebbende, wens ik je uiteraard wel heel veel succces. Je mentaliteit is al goed, je bent niet voor een gat te vangen. Als de winkel dan echt zo'n goede deal is, dan komen die investeerders vanzelf wel. Je ziet het zelf, je hebt er inmiddels al een paar gevonden.
 12. Onze berichten hadden elkaar even gekruist. Het totaalplaatje is me nog steeds niet helemaal duidelijk, maar naar de bank zou ik zeker gaan! Of zoals ik al zei: een financieel adviseur.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept