Ga naar inhoud

Eeren

Junior
 • Aantal berichten

  28
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  51 >
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  KvK, inzakengaan.nl,
 1. Onze gezamenlijke BV bezit een personenauto die door mij en mijn BV-partner doorlopend wisselend wordt gebruikt. Beiden overschrijden we niet de 500km privegrens maar gezamenlijk wel. Voor bestelauto's bestaat er een eindheffingsregeling maar geldt die ook voor personenauto's? Zo niet hoe moeten we dan handelen?
 2. Eeren

  prive-auto ter beschikking gesteld

  ok ga ik zo doen, VPB 2017 is nog niet ingediend dus kan nog corrigeren. Dank voor jullie meedenken en advies.
 3. Eeren

  prive-auto ter beschikking gesteld

  dank je voor het antwoord. Ik ben het er mee eens dat dat de beste manier is en ik zal dat ook zo gaan doen. Echter zo is het in 2017 niet gegaan, in dat jaar betaalde BV Y rechtstreeks aan mij als prive persoon. Ik vraag me nu af hoe ik dat in de aangifte IB 2017 moet verantwoorden, via ter beschikking stellen van?
 4. ik heb de volgende vraag: Ben eigenaar van BV X, BV X is voor 50% aandeelhouder van BV Y. Maandelijks declareert BV X managementfee aan BV Y. Ik ontvang salaris van BV X. Ik stel mijn prive-auto ter beschikking aan BV Y tegen een km vergoeding van 0,41 cent. Afgezien of dit slim is: Hoe verwerk ik dit laatste in mijn aangifte IB (verschil tussen 0,41 en 0,19)?
 5. Eeren

  stamrecht BV onder water

  Door een hoog oprentingspercentage (5%) is de stamrechtverplichting in de loop van de jaren enorm toegenomen. Zelfs nu de uitkeringen al een paar jaar lopen. Er zit een aanzienlijk gat tussen de aanwezige middelen en de stamrechtverplichting ook al door tegenvallende beleggingsrendementen. Wat zijn de fiscale gevolgen als ik geen middelen meer heb om de dan resterende stamrechtverlichting te betalen?
 6. Eeren

  BPM en BTW

  Het betreft een BV, waarom zou de auto niet op de zaak kunnen?
 7. Eeren

  BPM en BTW

  vorig jaar heb ik mijn prive auto verkocht aan mijn zaak die al geruime tijd bestaat
 8. Eeren

  BPM en BTW

  Ik heb mijn indertijd prive gekochte tweedehands auto vorig jaar aan mijn zaak verkocht. Nu wil ik hem inruilen voor een nieuwe zakelijke auto. Moet ik nu op de factuur btw en rest bpm berekenen, de auto was dus aanvankelijk prive aangeschaft.
 9. ik lees steeds dat de aftrekbaarheid van de werkruimte alleen kan worden toegepast als dit bij de start van de onderneming is vastgesteld. Betekent dit nu dat als dit bij de start niet is gedaan deze mogelijkheid voor altijd vervalt?
 10. Dennis en Richard bedankt voor de adviezen
 11. antwoord op Dennis: personeel en materiaal vanuit de werkmaatschappij van A.
 12. antwoord op de vraag van Norbert: ik ben familie van een van de partners en zodoende om advies gevraagd.
 13. Dank je Richard voor het antwoord. Ik concludeer dus dat het mogelijk is dat de een managementfee ontvangt en de ander salaris. Wellicht zou het nog beter zijn als de partner een eigen BV of eenmanszaak opricht en eveneens managementfee declareert?
 14. Zo'n dienst zou kunnen zijn het inzetten van personeel van de eigen BV tbv de nieuwe BV
 15. A heeft een holding met werkmaatschappij en wil samen met B die geen BV heeft een nieuwe BV oprichten op 50/50 basis. Indien B wel een BV zou hebben zouden beiden managementfee in rekening kunnen brengen aan de nieuw opgerichte BV. In dit geval echter heeft alleen A al een BV. Is de oplossing de een(A) management fee en de ander dividend/salaris of is dat te simpel gedacht? Tweede vraag is: kan A behalve management fee ook andere facturen sturen naar de opgerichte BV voor diensten die buiten de managementfee vallen?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké