Jump to content

GastonS

Super Senior
 • Content Count

  105
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Gaston
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  nu zakelijk (z.nu.n
 1. haha, zelfs na 01:00 's nachts krijg ik nog advies van je, Joost. Oke, de eigen bijdrage boeken als overige opbrengsten dus. Stel mijn netto loon, na aftrek van de eigen bijdrage, is 2000 euro per maand en dat is ook iedere maand uitbetaald. En stel dat de eigen bijdrage 500 euro is, die netjes in mijn loonstrook is verwerkt. Op dit moment staat er in 2009 12x 2000 euro als "uitbetaald netto loon" in mijn administratie. Moet ik dat veranderen naar: - -2500 euro "uitbetaald netto loon" - +500 euro "diverse opbrengsten" ? Per saldo komt dit dan weer overeen met het uitbetaalde bedrag van 2000 euro.
 2. Je mag dit ook verrekenen in het nettoloon. Groet Joost Als je de betaling van de eigen bijdrage verrekent in het nettoloon, moet je de eigen bijdrage dan nog wel als omzet boeken in de administratie?
 3. De rechtbank Arnhem heeft recent een zeer interessante uitspraak gedaan: "Ondernemers die een gedeelte van hun huurwoning voor de onderneming gebruiken, kunnen het huurrecht van die woning tot het ondernemingsvermogen rekenen. Het zorgt voor een forse aftrekpost." "De inspecteur had terecht gesteld dat de werkruimte in de huurwoning niet als een zelfstandige werkruimte kon worden aangemerkt: de werkruimte was niet zelfstandig verhuurbaar, de werkruimte had geen eigen ingang, geen eigen sanitaire voorzieningen, enz. De inspecteur had de kostenaftrek terecht geweigerd. Maar toch pakte de procedure goed uit voor de ZZP’er. De rechtbank was het met belanghebbende eens dat zij het huurrecht van haar woning per 1 januari 2005 tot haar ondernemingsvermogen kon rekenen. Zij gebruikte 25% van de ruimte in haar woning voor zakelijke doeleinden, en dat rechtvaardigde de kwalificatie als ondernemingsvermogen. Daardoor kon zij alle kosten van de huurwoning (de huur plus alle andere kosten, in totaal 9.251 euro) in aftrek brengen op de winst" http://www.sprout.nl/68/8499/how-to/forse-aftrekpost-voor-zzp-ers-met-huurwoning.html Goed nieuws! De vraag rijst nu: Is dit ook van toepassing op werkruimte in de eigen woning? mod edit: titel aangepast, laten we geen woningbezitters gek maken met de titel zonder het woord huur erin ;) [Mod edit: titel verandert op basis van aanscherping wetgeving ]
 4. Nee, helaas niet :) Lees het arrest van de Rechtbank Den Haag nog maar eens na. Het is niet de houdster-werkmaatschappij structuur die in dit geval de afroommethode voorkwam, maar de holding bezat slechts 50% van de aandelen in de werkmaatschappij. In het onderhavige geval kon dus niet worden gesteld dat de opbrengsten van de werkmaatschappij (vrijwel) geheel waren toe te schrijven aan de persoonlijke arbeid van de DGA. En dat laatste is bepalend voor de afroommethode.
 5. Beste Loisnvt, Mijn advies is: Houd je aan de gemaakte afspraken met het tussenbureau. Buiten hen om direct voor je eindklant gaan werken levert je met de huidige afspraken grote en dure problemen op. Maar: Je kunt proberen nieuwe afspraken te maken. Sommige intermediairs staan daar voor open. De kans daarop wordt groter als ze al lange tijd goed aan je verdiend hebben, zoals in jouw situatie. Een contractverlenging is een uitstekend moment om nieuw afspraken te maken. Je kunt bijvoorbeeld akkoord gaan met een verlenging op voorwaarde dat het relatiebeding wordt geschrapt. Het tussenbureau zal hier zeker niet blij mee zijn, maar wellicht toch akkoord gaan omdat ze dan toch weer 3 of 6 maanden aan je verdienen. Na deze verlenging ben je dan helemaal vrij en kun je direct voor je eindklant gaan werken als jij en de eindklant dat beiden willen. Je kunt het tussenbureau ook voorstellen dat je het relatiebeding afkoopt. Bijvoorbeeld door 2 of 3 maanden van hun marge te betalen. Daar kunnen ze ook gevoelig voor zijn, want het levert ze toch weer eenvoudig en snel een leuk bedrag op. Mocht het tussenbureau op geen enkele manier open staan voor een wijziging van de afspraken, dan kun je het door de eindklant proberen te laten afdwingen. De klant is koning en een tussenbureau is erg bang de klant door een conflictsituatie helemaal kwijt te raken. Ook hier geldt, dat als het tussenbureau al lange tijd goed aan je verdiend heeft en zijn "fee" dus al lang en breed heeft binnengehaald, de kans groter wordt dat het tussenbureau het verzoek van zijn klant honoreert.
 6. Die slaat toch niet op mij, hoop ik.... ik kom gewoon weinig NS kaartjes tegen. ;) Sander, het was uiteraard niet aan jou gericht :)
 7. Het BTW bedrag staat niet op het kleine betaalbewijsje dat je krijgt als je een treinkaartje bij de NS automaat koopt. Ik heb er hier enkele voor me liggen. Maar zoals gezegd, er is wel degelijk 6% van toepassing. Goede "boekhouder", zeg.
 8. Hoe kan iemand het formulier naar waarheid invullen als de feiten nog moeten gaan plaatsvinden? Je kunt op zijn best een realistische verwachting uitspreken. Hoe interpreteer jij die zin in de VAR met "de verklaring kan voor de toekomst worden herzien" ?
 9. Hoi Sander, Deze interpretatie snap ik, maar het maakt de VAR een vodje van generlei waarde, terwijl hij in het leven is geroepen om juist zekerheid te geven. Als de woorden "voor de toekomst" betekenen dat de verklaring herzien kan worden maar zonder terugwerkende kracht, dan is het wel het waardevolle document zoals het bedoeld was. Een advocaat zou hier in een rechtszaak toch een heel sterk punt mee hebben? Ik vind het merkwaardig dat er nauwelijks discussie wordt gevoerd over de woorden "voor de toekomst" terwijl dit een essentieel verschil maakt. Dus bedankt dat jij hier wel op in gaat :-) Ik zou ook graag de mening van een jurist horen.
 10. Hoe interpreteer jij die 3 woordjes voor de toekomst ? De achtergrond/reden om die woorden toe te voegen aan de verklaring is me nooit duidelijk geworden. Je zou het kunnen interpreteren als: "Als blijkt dat de feiten en omstandigheden zijn gewijzigd, zal er voor de toekomst (ingaande nu) een nieuwe verklaring worden afgegeven".
 11. Ik weet het. Toch blijft die vermelding "voor de toekomst" in de VAR verklaring opvallend en discutabel.
 12. Eeeeeeh John, Sander zegt toch nergens dat de VOF een VAR moet aanvragen? Dat moet de partner van topicstarter dus doen. En het antwoord op zijn vraag is dus: ja. De opdrachtgevers zullen vrijwel zeker om een VAR gaan vragen. Aanvragen dus. M.b.t. tot de mogelijke herziening van de VAR achteraf: In de verklaring staat dat de Belastingdienst de VAR verklaring achteraf voor de toekomst kan wijzigen.
 13. Kan een auto van de zaak van 2 jaar oud wel verkocht worden aan prive? (BV situatie).
 14. Oplossing: Je kunt 2 soorten visitekaartjes laten maken: - visitekaartje zonder 06 nummer - visitekaartje met 06 nummer De laatste geef je alleen aan belangrijke klanten/relaties van wie jij zelf vindt dat ze jou direct op je mobiel mogen bellen.
 15. haha, ik zie de volgende vraag al voor me: "Dag HL, ik ben medewerker van Financiën en ik begrijp mijn werkgever ook niet met deze regeling. Kunnen jullie het uitleggen? Ik krijg hem nl. niet te pakken..." ;D ;D daarom zei ik meelezen. Vragen stellen op HL zal vast wel niet toegestaan zijn. Zou me niet verbazen als dat is meegedeeld in een interne memo ;D
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept