Jump to content

tagere

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste gebruikers. Ik zit met het volgende probleem: Mijn werkgever waarbij ik een 0uren contract heb wil de overeenkomst opzeggen. Nu wordt ik opgebeld met de mededeling of ik dat zelf wil doen omdat dit anders een lange/dure procedure voor de werkgever is. Bij mij ging er toen een belletje rinkelen en nu rijst de vraag of ik hier niet een vergoeding uit kan slepen. Ik ben al langer dan 3 jaar in dienst, dus volgens mij verandert het contract dan vanzelf in een contract voor onbepaalde tijd waardoor ik recht heb op een abc kantonformule, toch? Heb ik het hier bij het juiste eind of snappen wij beide (de werkgever en ik ) het niet? Alvast bedankt voor enig zinnig antwoord. Een verwijzing naar een correcte bron wordt ook geapprecieerd.
 2. Omdat ik geen eenmanszaak heb en daar dus niet veel zinnigs over weet te zeggen Karel. Overigens lijkt mij jouw reactie zeer zinvol voor de topic starter!
 3. De vraag is idd kort door de bocht, maar bevat genoeg elementen om een zinnig antwoord te geven dacht ik zo. Stel iemand anders met een eenmanszaak zit op deze site en weet hier in een alinea bondig uit te leggen wat zijn kant van het verhaal is, dan is daar toch niets mis mee.. Ik zie dat gejauwel over specifieke vragen ed. niet zo goed in, een forum is een forum. Je hoeft het niet altijd eens te zijn met de vraagstelling, maar stel dan een wedervraag of laat de topic uit zichzelf doodbloeden ipv met de meest voor de hand liggende link te komen.
 4. ik merk dat dit zeer lastige materie is (nav het bekijken van een aantal websites oa)..dank voor de tip overigens stef. ik ga denk ik maar op zoek naar een boek waar dergelijke scenario's in makkelijke taal wordt uitgelegd..(indien iemand zo'n boek kent overigens, hoor ik het graag).
 5. dankje vriendelijk.. maximaal de hypotheekrente benutten..in de zin van zo kort mogelijk lenen voor een lage rente (omdat je nog jong bent?) en sneller klaar met aflossen (sneller, als in op jongere leeftijd..)?
 6. goed, bij deze een wijze les.. ik heb geen id hoe ik een topic verplaats, dat is allicht ook onmogelijk voor een gewone gebruiker.. ik hoop dat dit mensen niet onthoud voor het geven van on topic reacties in ieder geval.
 7. niet direct iets, vandaar dat het in het kopje 'financiering' staat. (ik kan hier een heel betoog gaan typen over waarom het evt. wel iets met ondernemen zou hebben te maken, maar dat gaat voorbij aan het doel van de topic) ik dacht al dat zo'n vraag misschien niet door iedereen met open armen zou worden ontvangen, maar stel dat er iemand is die een soortgelijke mening heeft, zou ik daar graag meer van willen lezen...niets mis mee, toch?
 8. beste gebruikers. iemand vertelde mij ooit dat 't belasting technisch het meest voordelig zou zijn om na je afstuderen zo snel mogelijk een hypotheek af te sluiten, mits bovenmodaal startloon..ik kan hier zelf echter geen grondslag van vinden, waarom zou dit zo zijn? ...is dit uberhaupt wel zo? (en ja het zal inderdaad van een hoop dinge afhange, maar degene was afgestudeerd in fiscaal recht en reeds lange tijd actief in de "belastingwereld" dus vroeg mij eigenlijk af of iemand hier meer info over zou hebben)
 9. even tussendoor, heeft iemand toevallig een link naar een correcte (leuke) iq test? (gratis) bvd.
 10. Ik denk dat in jullie case de Personen Vennootschap (lees: voormalig VOF) het meest voor de hand ligt..Hierbij kan je alles zelf regelen en kan je de overeenkomst aanpassen naar eigen wil / op eigen wijze..Lees boek 7 vanaf artikel 800 (Burgerlijk Wetboek) eens door...zijn zeer weinig artikelen die een hoop duidelijker maken.. Een commanditaire vennootschap lijkt mij nl. geen optie, gezien ik niet uit het verhaal opmaak dat er een vennoot is die alleen geldschieter is of iets..NV/BV heb je inderdaad kapitaal voor nodig. Dit veranderd wel binnen een jaar overigens, maar momenteel staat de eis van 18.000 euro nog steeds in de wet vermeld..ex art. 178 boek 2...Het hoeft inderdaad geen 18.000 euro te zijn permanent, het mag zoiezo 2.000 euro afwijjken (niet bij de oprichting overigens). Vereniging/ Stichting wordt tricky met winst idd.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept