loading
Ga naar inhoud

Leek

Senior
 • Aantal berichten

  67
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  ondernemer
 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine

Registratie

 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  juridische en fiscal
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Recente activiteiten

 1. ""2 Ik wil graag gebruik maken van de KOR regeling, maar moet ik tot het volgende tijdvak dan BTW doorverrekenen aan mijn particuliere klanten?"" Ja, totdat de belastingdienst je een bevestiging heeft gestuurd voor vanaf welk kwartaal de NIEUWE KOR regeling ingaat voor ik dacht een periode van 3 kalenderjaren. (Voor levering buiten EU kan BTW anders zijn) ""3 Kan ik ook besluiten om geen BTW verrekenen aan mijn klanten tot mijn KOR ingaat?"" Formeel moet je de factuur uiterlijk op de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin u hebt geleverd overhandigd hebben.
 2. We hebben geen concrete problemen en hopen deze ook niet te krijgen. We regelen graag onze zaakjes goed, zeker als dat eenvoudig zou kunnen met een overeenkomstje en factuurtje (die we toch al moeten maken). Mijn vraag heeft louter betrekking op hoe je kunt regelen dat het eigendom van domeinnamen en mooie telefoonnummers elders zit en niet bij de werkmaatschappij. Dit omdat de domeinnaam waarde heeft (we zijn al benaderd om de domeinnaam te verkopen aan een geïnteresseerde die een voorstel heeft gedaan) en het zonde zou zijn als we de domeinnaam ooit kwijt zou kunnen raken zonder er grip op te hebben (bijvoorbeeld een curator die zou kunnen verkopen). Als er toch meerdere bedrijven zijn is het een kleine moeite om het te regelen onder het mom "voorkomen is beter dan genezen"
 3. Let ook op privegebruik en BTW: "Bijhouden van privégebruik in uw administratie. U betaalt btw over het werkelijke privégebruik. Om dit privégebruik te bepalen, kunt u een sluitende kilometeradministratie bijhouden. Met behulp van deze kilometeradministratie kunt u dan berekenen wat de verhouding is tussen zakelijk gebruik en privégebruik." "Hebt u geen administratie waaruit het privégebruik van de auto blijkt? Dan stelt u de btw die u moet betalen voor het privégebruik vast op 2,7% van de catalogusprijs van de auto, inclusief btw en bpm. Dit percentage van 2,7 geldt ook voor de auto die u gebruikt op basis van operational lease of financial lease." In sommige situaties is dat 1,5% (o.a. bij marge-autos)
 4. Er zijn inderdaad al eens voorstellen gedaan door geïnteresseerde, we zijn dus op zoek naar een goede oplossing waarbij het eigendom bij een bedrijf (Holding) ligt en het gebruik bij de werkmaatschappij.
 5. Bij een faillissement kan blijkbaar de curator domeinnaam en mooie telefoonnummers doorverkopen. Hoe zou je kunnen regelen dat (hopelijk gaat het nooit spelen) je je domeinnaam en mooie telefoonnummers veilig in je bezit kunt houden? Ik dacht er aan om de telefoonnummers en domeinnamen/hosting in eigendom onder te brengen in je holding of andere eigen bedrijf en dan verhuren aan de werkmaatschappij? (per kwartaal een factuur voor "huur domeinnaam ****.com en ondersteuning"' Of zijn er meer opties?
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké